Loft-stijl hanglampen

Recentelijk zijn de 'loft'-stijl en hanglampen, gemaakt volgens alle kanonnen van deze designtrend, steeds populairder geworden. Verlichtingsapparaten zullen helpen om een ​​speciale sfeer te creëren en terug te keren naar de tijden van de industriële crisis in Amerika, toen de modieuze hedendaagse stijl werd geboren.

Kenmerken van de richting

De bloei van stijl begon in de eerste helft van de twintigste eeuw in New York, waar gratis kunstenaars hun huizen en werkplaatsen in verlaten kantoor- en industriële gebouwen vestigden. Er was geen reparatie in deze gebieden, dus de huur was laag. Later werd het pand geschat door de Amerikaanse elite, waardoor dergelijke woningen ontoegankelijk werden voor gewone mensen.

Vanuit het Engels wordt "loft" vertaald als "zolder", maar dit betekent niet dat moderne appartementen noodzakelijkerwijs onder het dak moeten liggen.Het belangrijkste - het juiste interieurontwerp: de aanwezigheid van communicatiesystemen en leidingen, kale bakstenen muren, houten vloeren, eenvoudige meubels, een minimum aan decor en uitdagende of luxe dingen.

Over het algemeen wordt de zonering van gebouwen uitgevoerd dankzij lichtglazen scheidingswanden en goede verlichting. Daartoe bedenken ontwerpers originele hanglampen. Materialen voor hun vervaardiging zijn glas, metalen en zelfs huishoudelijk afval (potten, flessen).

Het is belangrijk om te hechten aan dezelfde vorm: tussen de ronde lampen mag niet rechthoekig zijn.

verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van het hokinterieur.

Zijn functies omvatten:

  • verdeling van een groot gebied in verschillende functionele gebieden;
  • ruimteverlichting overeenkomstig sanitaire normen en standaarden;
  • het huis een uniek beeld geven van een zolder, waarin geen plaats is voor chic en glitter.

Een van de kenmerken van de "loft" - een grote kamer met hoge plafonds. In dit geval zal verlichting en juiste plaatsing van accenten het appartement veranderen in een gezellige plek voor rust en creativiteit. In een grote ruimte moet je grote lampen hebben,die niet verloren gaat op de algemene achtergrond.

Als de ramen in de kamer klein zijn, moet u verschillende verlichtingsarmaturen gebruiken.

Verschillende modellen

Hangende verlichting in de stijl van "loft" omvat verschillende varianten:

  • Industriële en industriële lampen zijn iconisch, omdat de woningen waren ingericht in magazijnen en industriële gebouwen, waar geen heldere objecten waren. De lampen hebben een eenvoudig ontwerp en een hoge functionaliteit (uitgerust met instelbare kleppen en zwenkmechanismen). Apparaten in dergelijke stijlen kunnen een appartement een hoogtepunt geven en zien er geweldig uit in de keuken of in de eetkamer, badkamer, evenals in de slaapkamer en woonkamer, gecombineerd met een eclectische inrichting.
  • Vintage en retro - Ouderwetse lantaarns, draadconstructies, plafondlampen uit de Sovjettijd passen perfect in het ontwerp van kamers in de loftstijl.
  • Glazen plafondlampen en lange draden - gewone gloeilampen hangen aan lange koorden, die aan het plafond zijn bevestigd of op een andere manier zijn gedecoreerd. Bekijk de lamp effectief in een glazen plafond.

Om het huis eruit te laten zien als een voormalig industriegebied, kunt u designlampen gebruiken, op maat gemaakt voor de specifieke behoeften van de eigenaar van het appartement.

Veel moderne verlichtingsarmaturen onderscheiden zich door elegante vormen die een organische aanvulling vormen op de kamers in loft-stijl.

Een deel van het interieur

Stijl "loft" is geschikt voor zelfverzekerde mensen die zich bezighouden met creatief werk. Het interieur impliceert een kamer met hoge plafonds, de aanwezigheid van grote ramen en een overvloed aan licht, zowel natuurlijke als kunstmatige. Afhankelijk hiervan wordt de grootte van het armatuur met de juiste kenmerken geselecteerd.

Hangende structuren bestaande uit een groot aantal gloeilampen zijn kroonluchters die qua configuratie verschillen. Er is een "spinkroonluchter" - hij kreeg zijn naam vanwege de vorm, vergelijkbaar met een spin.

De armaturen zijn groot, dus ze doen het goed met de verlichting van grote ruimtes.

Interessant zijn de kroonluchters, schijnwerpers, gestileerd als industriële lampen met koud licht. Originele design-apparaten, gemaakt in de vorm van figuren met onregelmatige vormen.

Er worden verlichtingsapparaten geproduceerd, een bundel van verschillende gloeilampen opgehangen aan draden. Dergelijke kroonluchters kunnen symmetrisch, asymmetrisch worden gerangschikt - fantasie is onbeperkt. Vaak worden de lampen in het plafond van de draad geplaatst, wat het beschermende rooster van industriële lampen imiteert.

Voor de keuken zijn de meest geschikte kroonluchters met aluminium lampenkappen. In het eetgedeelte worden lampen net boven de tafel op de staaf van metaal geplaatst. In de slaapkamer moeten verlichtingsapparaten op flexibele kabels worden gemonteerd. Lampen kunnen worden gedecoreerd met behulp van metaal, transparant of getint glas.

Het interieur van de woonkamer is goed aangevuld met een kroonluchter uitgerust met kaarslampen. Gesneden details en andere decoraties mogen niet aanwezig zijn.

Het is beter om LED-lampen te gebruiken, die een zacht en diffuus licht geven om een ​​gezellige en mysterieuze sfeer te creëren.

In de loftlampen worden moderne technologieën met succes gecombineerd met de charme van antieke producten, waardoor kroonluchters creatiever worden. Heel vaak hangen verlichtingsarmaturen aan kettingen - dit voegt een speciale charme toe aan de hele kamer.

Lussole - originaliteit en kwaliteit

Het Italiaanse bedrijf Lussole lanceerde de productie van lampen in 1995. Het merk is een van de meest herkenbare verlichtingsarmaturen op de markt.

Voor kamers in de stijl van 'loft' is speciale verlichting vereist, waardoor de ruimte wordt gebalanceerd om een ​​speciale sfeer in het productiegebied te creëren. Lussole Loft-armaturen zijn geweldig voor dit doel.

De fabrikant produceert producten die lijken op apparaten van de afgelopen eeuwen, perfect passend bij de stijlrichting.

Kroonluchters en hanglampen onderscheiden zich door hun functionaliteit en gebruiksgemak, ze zijn gemaakt van materialen zoals natuurlijk hout, glas. Verlichtingsinrichtingen hebben een industrieel ontwerp, draaimechanismen voor het instellen van de lengte van de circuits en draden waarop de lampen zich bevinden.

Democratische en betrouwbare producten hebben het Lussole-merk over de hele wereld populair gemaakt.

Loft-achtige lampen zijn de keuze van gratis, ongebruikelijke persoonlijkheden. Hangende verlichtingsinrichtingen helpen om gezelligheid naar een grote ruimte te brengen, deze in afzonderlijke zones te verdelen en als een decoratief element te dienen - toevoegingen aan de algehele ontwerpoplossing.

In de volgende video leert u meer over hoe u zelf een loft-achtige lamp kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer