LED-lampen op batterijen

 LED-lampen op batterijen

LED-lampen op batterijen zijn een autonome verlichting en worden zowel in huishoudens als in commerciële gebouwen gebruikt. Ze zijn onmisbaar in de campagne, vaak gebruikt als een decoratief licht, en dienen ook als een tijdelijke lichtbron tijdens een stroomstoring. De eigenaars van landhuizen verlichten met hun hulp de omgeving, verlichten de treden en paden en gebruiken het lichtontwerp van landschapsontwerp.

Dergelijke lampen worden gevoed door vervangbare batterijen of oplaadbare batterijen.

Functies en voordelen

LED-lampen op batterijen zijn terecht populair in de markt van verlichtingsapparaten en hebben veel positieve recensies.

Consumenten hebben de volgende voordelen van autonome modellen opgemerkt:

 • lange werkcyclus, die wordt bereikt vanwege de energiebesparende eigenschappen van LED-lampen, de afwezigheid van draden en afhankelijkheid van het algemene netwerk;
 • de duurzaamheid van de apparaten is te wijten aan de aanwezigheid van bewegingssensoren, die ervoor zorgen dat alleen wordt ingeschakeld wanneer dat nodig is en de geforceerde werking van het apparaat gedurende vele uren elimineert. De uitrusting van sommige modellen met een afstandsbediening wordt ook genoteerd, waardoor u de helderheid van het apparaat en het verlichtingsgebied kunt aanpassen;
 • stabiel, zonder een flikkerend effect, kunt u met de lichtstroom de negatieve impact op het gezichtsvermogen voorkomen;
 • een groot modellengamma met een verscheidenheid aan ontwerpopties, afmetingen en kleuren, evenals een breed prijsbereik, waarmee u een product kunt kiezen voor elk type gebruik;
 • eenvoudige installatie Omdat er geen verbinding met het elektriciteitsnet nodig is, kan het apparaat eenvoudig en veilig op elk oppervlak worden geïnstalleerd en, indien nodig, snel van locatie worden veranderd.

Technische specificaties

LED-stand-alone lampen verschillen in de volgende parameters:

 • Capacity. Het vormt de helderheid van de lichtstroom en, als gevolg daarvan, het doel van het model.In autonome apparaten varieert deze waarde van 1.300 lumen tot 2.300. Producten met een hoog vermogen zijn uitgerust met een batterij met hoge capaciteit die in staat is om langdurig gebruik van de armatuur te garanderen. Lichtstroom - een parameter die de intensiteit van de gloed karakteriseert;
 • Verstrooiingshoek - de waarde die het verlichte gebied kenmerkt. Volgens deze parameter zijn lampen verdeeld in modellen met een groot bereik en lampen met een uniforme luminescentie;
 • Vochtbestendigheidsklasse. LED-lichtbronnen worden vaak gebruikt in ruimtes met hoge luchtvochtigheid - keukens, badkamers en baden, evenals straatverlichting. In dergelijke omstandigheden worden lampen met IP54-beschermingsklasse gebruikt;
 • Batterij capaciteit. Van deze parameter hangt af van de duur van de lamp en de kracht van het apparaat. Voor producten die zijn uitgerust met bewegingssensoren, evenals voor modellen die worden gebruikt als decoratieve verlichting, is het mogelijk elementen van kleine en middelgrote capaciteit te gebruiken. Voor de werking van een alleenstaande LED-lamp is "Light Angel" bijvoorbeeld voldoende om vier AA-type batterijen te gebruiken.

Apparaten die worden gebruikt als hoofdverlichting of tafellamp, maar ook als krachtige modellen moeten worden uitgerust met een ernstige batterij die ervoor zorgt dat deze gedurende lange tijd ononderbroken werkt.

types

Lampen op batterijen zijn verkrijgbaar in een groot assortiment en verschillen van elkaar door de plaats van gebruik, het vermogen, het type batterij, de ononderbroken werkingstijd bij een enkele lading en de helderheid van de lichtstroom. Het doel en het type bijlage kunnen in verschillende groepen worden verdeeld.

Hanglampen worden veel gebruikt in winkels, kantoren, residentiële en commerciële gebouwen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen. Voor kantoormodellen wordt gekozen voor koud of neutraal licht, een warme gloed is geschikt voor het huis. Modellen zijn lichtgewicht, dus ze kunnen op gipsplaat en hangende spanplafonds worden geïnstalleerd.

Muurmodellen worden gebruikt in appartementen en landhuizen, ze hebben een klein gewicht en een handig type bevestiging in de vorm van klittenband of beugel. Wordt vaak gebruikt als gevelverlichting en wordt geproduceerd in een groot kleurenpalet.

Vanwege de veelzijdigheid van de bevestigingen kunnen wandvarianten worden gebruikt als plafondbekledingen, maar dit geldt voor modellen met geometrische vormen: ronde of vierkante producten. Lampen in de vorm van een kaars, een zaklamp of een ander semantisch beeld zijn alleen bedoeld voor wandlay-out.

Dit type apparatuur wordt vaak gebruikt als nachtlampje voor kinderen en wordt uitgevoerd in de vorm van sprookjesfiguren, sterren, de maan en andere afbeeldingen van kinderobjecten. Met een hoge helderheid van de diodes kan dit type armatuur als hoofdverlichting worden gebruikt.

Tafellampen worden gebruikt in de vorm van een nachtlampje of tafellamp in het appartement, kunnen worden gebruikt als werkverlichting op kantoor, en ook onmisbaar als noodverlichtingsapparaat tijdens een stroomstoring. Het gemak van desktopmodellen, naast uniforme verlichting en comfortabele helderheid, is de mogelijkheid om het apparaat naar elk deel van de kamer te verplaatsen. Dit is een onbetwistbaar voordeel ten opzichte van bedrade en plafondlampen.

Meubellampen worden gebruikt als decoratieve verlichting in geval modellen, zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en lampen en hebben een laag gewicht.Diode lampen zijn vaak uitgerust met muziek, bediening vindt plaats met behulp van de afstandsbediening. Ze werken op AA-type batterijen van het type vinger, die gemakkelijk te vervangen zijn en een lage prijs hebben.

Buiten-LED-lampen worden gekenmerkt door een verhoogde duurzaamheid en weerstand tegen hoge vochtigheid en extreme temperaturen. De modellen die worden gebruikt als hoofdstraatverlichting hebben een hoog vermogen en een ruime batterij. Ze kunnen zowel met behulp van een afstandsbediening als met behulp van een bewegingssensor worden aangestuurd.

Populaire modellen

De meest populaire en meest voorkomende zijn de volgende modellen.

"Light Angel"

Vochtbestendig product met bewegingssensor, gebruikt in binnen- en buitenomstandigheden en is de beste optie in termen van prijs en kwaliteit. De modelbron is minstens tienduizend werkuren.

De behuizing heeft zeven LED's die de ruimte op 360 graden verlichten, waardoor het product zowel binnenshuis als als straatverlichting kan worden gebruikt. Afhankelijk van het type bevestiging is het model "Light Angel" universeel: het apparaat kan in meubels worden gemonteerd, op een muur worden geplaatst of op een tafel liggen.

Het armatuur wordt aangedreven door AA-batterijen, heeft een fotosensor en een bewegingssensor, wanneer geactiveerd, draait het lichaam naar een bewegend voorwerp en kantelt in de gewenste richting met 90 graden. Hiermee kunt u gedurende 55 seconden heldere gerichte verlichting bieden.

Het gewicht van het product is 160 gram met afmetingen 12x13x16 cm, het verlichtingsbereik is vijf meter, de sluiting wordt uitgevoerd met behulp van plakband of lus.

"Spot On Ultra"

Dit is een compact model met afmetingen van 6.7x7.8x1.1 cm, waarmee u het op elk oppervlak kunt installeren met dubbelzijdige tape of op een plank kunt plaatsen. De infrarood bewegingssensor wordt geactiveerd door een object dat warmte afgeeft en de 0,5 W diode verlicht de kamer vrij goed.

Het apparaat werkt op basis van drie kleine AAAA-elementen en heeft een timer die de LED na 20 seconden uitschakelt. De lamp kost 900 roebel;

"Zelflicht mini MT 5091"

Dit model heeft drie werkingsmodi.

 1. In de eerste modus werkt de lamp automatisch als de omringende ruimte slecht verlicht is. De batterij gaat tot 4 maanden mee. Het apparaat maakt gebruik van drie AAA-elementen die gemakkelijk te vervangen zijn. Hiervoor draait u de afneembare zijklep, verwijdert u de kap en verwijdert u de gebruikte items.
 2. In de tweede modus stuurt het inschakelen van het apparaat de bewegingssensor, geconfigureerd om een ​​voorwerp te herkennen binnen een straal van vijf meter.
 3. De derde modus is de gedwongen activering van de LED, die wordt uitgevoerd door de zijknop dubbel in te drukken. De kracht van het product komt overeen met 20 W gloeilamp, wat voldoende is om de ruimte in het donker te bekijken. De prijs van het product is 1500 roebel.

Dankzij nanotechnologieën en moderne ontwikkelingen op het gebied van verlichting, werden draadloze LED-lampen op batterijen zeer snel populair in de verlichtingsmarkt.

Ze verhogen het comfort voor de mens, besparen veel energie, helpen bij tijdelijke stroomuitval, zijn actief betrokken bij het decoratieve ontwerp van interieurs en landschappen, beschermen het gezichtsvermogen, hebben een moderne uitstraling en zijn absoluut veilig om te gebruiken. Producten worden vervaardigd in een breed scala van modellen en in een breed prijsklasse, waardoor u een lamp kunt kiezen voor elke smaak en budget.

Zie de volgende video voor een gedetailleerd overzicht van verschillende soorten LED-lampen op batterijen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer