Italiaanse lampen

Als een fabrikant van verschillende producten, wordt Italië geassocieerd met een hoge kwaliteit, luxe en eigentijdse stijl. Deze kenmerken worden niet gespaard en verlichtingsapparatuur, die een noodzakelijke aanwinst voor elk interieur is.

Functies en voordelen

Ondanks het grote aantal Italiaanse fabrikanten en de diversiteit aan producten, kunnen de volgende gemeenschappelijke kenmerken van Italiaanse lampen worden onderscheiden:

 • Voor hun productie geselecteerde hoogwaardige materialen, vaak ongebruikelijk en zelfs uniek. Onder hen zijn hout en Murano-glas;
 • Elke fabrikant heeft zijn eigen stijl, weerspiegeld in het ontwerp. De verscheidenheid aan opties stelt u in staat om een ​​model in elk interieur te kiezen;
 • Alle hightech moderne innovaties die de lampen uniek en ergonomisch maken, worden in de productie gebruikt;
 • Hoogwaardige materialen en net werk dragen de levensduur van het gekochte product aanzienlijk op;
 • Lampen zijn meestal duur. Het prijskaartje wordt beïnvloed door de materialen, de uniciteit van het ontwerp, de status van de fabriek. De minimumprijzen zijn gemiddeld 10-15 duizend roebel, terwijl hoge prijzen 200 duizend en meer kunnen bereiken;
 • Niet alle Italiaanse fabrikanten hebben officiële vertegenwoordigers in Rusland. Wanneer u rechtstreeks vanuit Italië bestelt, kan de levertijd van een maand tot drie duren.

types

Er zijn drie hoofdtypen van verlichtingsontwerp:

 • verzonken. Dergelijke modellen hoeven niet te worden geïnstalleerd, omdat ze bedoeld zijn voor verlaagde plafonds. Het is voldoende om vergelijkbare lampen in een speciale cel in het plafondpaneel te plaatsen;
 • boven het hoofd. Lampen worden in het plafond of de muren gemonteerd met schroeven en houtschroeven. Ze kunnen variëren in grootte en bereiken vaak omslachtige proporties.
 • Op de tribune. Deze categorie omvat vloer- en tafellampen. In hun ontwerp hebben ze noodzakelijkerwijs een standaard en vaak een lampenkap.

Elite- en conventionele verlichting kunnen ook worden gedeeld door het type accommodatie.

Plafondmodellen kunnen beknopt zijn of, omgekeerd, exclusieve opties zijn met grootschalige cascadeontwerpen.

Wandlampen zijn het gemakkelijkst te installeren, omdat ze speciale gaten voor schroeven of spijkers moeten hebben.

Er zijn gecombineerde opties die zowel aan het plafond als aan de muren kunnen worden gemonteerd.

Populaire modellen van Italiaanse lampen:

 • kroonluchters - opgehangen aan het plafondmodel. Meestal bestaan ​​uit verschillende lampen of kandelaars. Ze zijn opgehangen aan kettingen of veters met verschillende lengtes;
 • schans vertegenwoordigen de houder voor een lamp, bevestiging aan een muur;
 • vloerlampen - lampen op de tribunes, die vaak zijn bedekt met lampenkap.

stijlen

Zoals alle meubels, kunnen verlichtingsapparaten worden gemaakt waarbij rekening wordt gehouden met verschillende stilistische kenmerken.

Klassieke richting Het onderscheidt zich door zijn prachtige vormen, luxueuze inrichting en vaak grote afmetingen. In hun ontwerp met behulp van complexe framestructuren, gesmede en gesneden delen, en plafondlampen en lampenkappen kunnen worden gemaakt van hoogwaardige materialen. Voor klassieke lampen kiest u meestal voor metaal en kristal.

Binnen zijn ze altijd merkbaar, voegen ze niet samen met de situatie, maar kunnen integendeel het belangrijkste accent worden.

Moderne stilistische trends zijn minder luxueus dan klassieke, maar ze verbazen ook vaak tot de verbeelding. Bijvoorbeeld hightech impliceert avant-garde design en het verplichte gebruik van materialen zoals plastic en glas. Vaak lijken dergelijke verlichtingsapparaten op kunstobjecten en conceptuele installaties.

richting modern bevat een overvloed aan metalen onderdelen, complexe geometrische vormen en weeft in het ontwerp. stijl minimalisme het meest beknopt, omdat het geen onnodige details, complexe structuren en een rijke variatie aan kleuren met zich meebrengt.

Soorten lichtbronnen

Door het aantal lichtbronnen kunnen Italiaanse producten worden onderverdeeld in de volgende typen:

 • Plafondlampen. Dit zijn verlichtingsarmaturen van het oppervlakaanzicht, waarvan de essentie is om één of meerdere lampen onder één overkapping te plaatsen.
 • punt. Bij het ontwerpen van dergelijke producten zijn er onafhankelijke houders voor elke afzonderlijke lamp en hun totale aantal kan van alles zijn, afhankelijk van het ontwerp.

Italiaanse fabrikanten gebruiken alle technologische capaciteiten die in de industrie bestaan, dus alle soorten lichtbronnen zijn geschikt voor hun producten.

 • Gloeilampen - een van de gemakkelijkst te gebruiken en goedkoop. Ondanks het verbod op gebruik in Europa, zijn ze in Rusland toegestaan ​​en geschikt voor Italiaanse verlichting.
 • Energiebesparende of fluorescentielampen Ze worden steeds populairder, omdat ze elektriciteit besparen, ze lang dienen en tegelijkertijd veel licht produceren. Onder de tekortkomingen - de hoge prijs en de aanwezigheid van kwik binnen.
 • De veiligste, meest duurzame, zuinige, maar tegelijkertijd de duurste LED-lampen. Afhankelijk van de kleurtemperatuur van de diodes zijn er producten van de hoofdtypen van het thermische spectrum.

afspraak

Door de verscheidenheid aan Italiaanse lampen kunt u ze thuis en op kantoor gebruiken. In het tweede geval doen ingetogen plafondmodellen het, of in een kleine kamer - wandmodellen. Het is belangrijk om lampen te kiezen die voor een goede gelijkmatige verlichting zorgen, voldoende voor het werken met documenten.Met hun hulp kunt u de nadruk leggen op de strengheid van de kamer en het interieur, of andersom, om de atmosfeer comfortabeler en ontspannen te maken.

Huishoudproducten creëren comfort, verlichten de donkere plekken in het interieur, maken het ontwerpplan compleet. Voor elke kamer kunt u uw geschikte model kiezen. Dus, voor de badkamer zou een passend plafond zijn, die de lamp volledig bedekken en zorgen voor veiligheid. Voor kinderen en slaapkamers moet een optie worden gekozen die het licht zachtjes verspreidt, en op de nodige plaatsen om de staande vloerlamp of het wandmodel te verbeteren.

Alle verlichtingsapparaten kunnen ook worden onderverdeeld in universele modellen, bronnen van lokale verlichting en decoratieve verlichting.

materialen

Metaal, bijvoorbeeld koper, brons, messing, wordt meestal als raamwerk gebruikt. Er zijn ook modellen van hout, die met name relevant zijn in de stijl van het land, en gips. Plafondlampen en lampenkappen zijn gemaakt van glas, plastic, textiel en papier.

Murano-glas is vooral belangrijk voor Italië, omdat het een van de nationale visitekaartjes is.

Crystal stukken, kristallen, parel kralen, verschillende soorten glas, dure stoffen en metalen, elite hout worden gebruikt als decor.De kaders zijn versierd met smeedijzeren delen, houtsnijwerk en modellering, en de tinten en lampenkappen zijn versierd met tekeningen en borduurwerk.

Topmerken en fabrieken

Nieuwe designcollecties van elitemerken vertegenwoordigen verschillende stilistische richtingen tegelijk:

 • Futuristisch en hi-tech. Voor lampen geselecteerde moderne materialen en discrete kleuren. Deze stijl is aanwezig in de catalogi van Artemide, Axo Light, Barovier & Toso, Brand Van Egmond, Moooi, Vistosi;
 • minimalistische met origineel en beknopt ontwerp. Dergelijke lampen zijn te vinden in de merken De Majo Illuminazione, Euroluce Lampadari, Il Paralume Marina, Italamp, Masiero, Patrizia Garganti;
 • Luxe klassiekers met tal van kristallen details en een sierlijke vorm van frames. Dergelijke kroonluchters en staande lampen produceren Badari Lightning, Banci, Eurolampart, Mechini, Pataviumart, Schonbek.

Hoe te kiezen?

Wanneer u een lamp koopt, moet u rekening houden met de grootte van de kamer. De plafondhoogte is rechtstreeks van invloed op het voorkeursmodel. Als ze laag zijn, zal de hangende plafondkroonluchter interfereren en zal het risico op beschadiging ervan toenemen. In zo'n ruimte zouden geschikte ingebouwde modellen, kleine plafondlampen, muur- en vloerlampen zijn.

In een ruimte met kleine afmetingen kunt u ophangen of een lamp plaatsen met een volumineuze schaduw. Deze techniek maakt de ruimte visueel groter.In een grote ruimte zijn verschillende grote verlichtingsarmaturen geschikt, zodat er geen donkere hoeken meer zijn.

Er moet niet alleen rekening worden gehouden met de grootte van de ruimte, maar ook met het doel ervan.

Keuken en slaapkamers hebben vaak behoefte aan verschillende bronnen: het belangrijkste punt, en boven de werkzone of een plek van rust, lezen. De woonkamer kan ook worden gezoneerd met behulp van verschillende soorten lampen, waarvan het ontwerp pakkend en helder kan zijn.

De keuze wordt ook beïnvloed door de zijkant van de kamer - zon of schaduw.

In het eerste geval wordt de lamp gebruikt met het donker wordt, zodat alleen de staande lampen in de gewenste gebieden kan worden afgegeven in een kleine kamer. Als de zijkant lommerrijk is, moet de kamer vaker worden aangestoken. In dit geval is het passender om meerdere bronnen te verwerven.

Hoe te geven?

Ongeacht het type van de verlichtingsinrichting, is het noodzakelijk om periodiek reinigen van de stof met een borsteltje-pluim.

Kristallen kroonluchter kan worden gewassen door de middelen voor het reinigen van glas, waardoor het op een niet pluizende doek of een speciale handschoen. Dit betekent niet noodzakelijk vast te leggen elk detail genoeg om met behulp van een stoel of ladder. Als algemene zorg moeten kristallen delen worden verwijderd en geweekt.Voor kroonluchters op hoge plafonds, kunt u speciale sprays gebruiken.

Een soortgelijke zorgvuldige zorg is nodig voor modellen van glas, waaronder Murano. Wees voorzichtig met producten met een mat oppervlak. Als er vlekken op zitten, is het het beste om jezelf te beperken tot alleen spoelen onder water.

De meest eenvoudige in de zorg voor armaturen - een kunststof plafond en lampenkappen. Ze kunnen worden gedrenkt in warm zeepwater of worden beperkt tot het afvegen met een vochtige doek.

Doekopties moeten zo vaak mogelijk worden schoongeveegd met een penseel van stof, een servet of speciale rollen met een klevend oppervlak. In sommige gevallen kunt u dergelijke lampenkappen en lampenkappen afnemen met een natte borstel of stofzuigen met een speciaal zacht mondstuk.

Het houten frame van de kroonluchter is voldoende om met een vochtige doek af te vegen en vervolgens te drogen. Voor metaal is het beste om chemisch reinigen te beperken.

Mooi interieur

 • binnenland in klassieke stijl Het heeft alle karakteristieke kenmerken van de richting: een groot bed met een uitgesneden rug, een overkapping, dikke gordijnen, stoelen en tafels met sierlijke poten.Een van de centrale plekken in het interieur is een chique kristallen kroonluchter in de vorm van kaarsen.
 • discreet hi-tech stijl suggereert de aanwezigheid van beknopte, maar het oorspronkelijke ontwerp van lampen. Glazen model in harmonie met een transparante tafel. Het interieur is ontworpen in donkere kleuren.
 • Recreatiegebied in minimalistisch ontwerp. Hij is uitgerust met kleine staande lampen die zowel op de vloer als op de salontafel kunnen staan. De laconieke sfeer wordt aangevuld door een zacht tapijt dat comfort creëert.

Meer modellen van Italiaanse lampen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer