Modieuze plafondlampen in de gang

 Modieuze plafondlampen in de gang

Gang is het kenmerk van elk appartement. Als eerste komen we naar de gang. Het zet de toon, suggereert bepaalde gedachten over het interieur van het appartement als geheel. Een goed gekozen verlichting zal de kenmerken van de binnengang markeren. Plafondlampen in de gang zijn een uitstekende keuze waarmee u een basisverlichting kunt maken.

Basis verlichtingsprincipes

Bij het kiezen van een plafondlamp in de gang moet worden afgestoten van de afmetingen van de kamer. Voor een ruime hal, zal een enkele lampenkap niet genoeg zijn.Een groot aantal lampen aan het plafond ziet er ook belachelijk uit.

U moet dezelfde intensiteit van verlichting in de gang creëren als in andere woonkamers. Het is beter om een ​​optie te kiezen die niet erg zwak is, maar ook niet fel in de ogen schijnt.

Bij het kiezen van een armatuurontwerp moet rekening worden gehouden met de stijlrichting van de kamer en het gebruikte kleurenschema.

De locatie van de lichten beïnvloedt het interieur van de gang. Correct geplaatste lampen laten accenten plaatsen om de belangrijkste delen van de kamer te markeren. Met hun hulp kunt u de ruimte visueel vergroten, delen verbergen of selecteren.

Verschillende modellen

Moderne fabrikanten bieden een breed scala aan trendy plafondlampen in de gang. Onder de verscheidenheid zijn luxueuze kroonluchters, aantrekkelijke punt lampen ingebouwd type.

Als u een diffuus licht in de kamer wilt creëren, moeten plafondmodellen worden gecombineerd met wandlampen.

Voor het creëren van hoogwaardige halverlichting is het noodzakelijk om gelijktijdig twee soorten armaturen te gebruiken: modellen voor centrale verlichting en instrumenten voor het creëren van lokaal licht.

Meestal wordt de tweede groep armaturen gebruikt in de buurt van een spiegel of kast. Veel moderne versies zijn uitgerust met bewegingssensoren.

Dit model zal het energieverbruik aanzienlijk verminderen, omdat het licht automatisch wordt in- en uitgeschakeld.

kroonluchters

Met de plafondkroonluchter kunt u de ruimte visueel vergroten en een verenigend licht creëren. Met de juiste geselecteerde verlichting kunt u het interieur transformeren, ruimtelijkheid en stijl toevoegen.

Voor ruime gangen zijn modieuze kroonluchters een uitstekende keuze. Vandaag de dag in de trendopties die de aandacht trekken van een rustig ontwerp. Plafond enkele kroonluchter kan worden gebruikt om kleine gangen te versieren.

Moderne fabrikanten worden gebruikt in de productie van modieuze kroonluchters in de gang van verschillende materialen.

 • Voor de belichaming van helderheid en plechtigheid perfect kristalmodel.
 • Glazen kroonluchter, te onderscheiden door regelmatige rijen uitsteeksels en uitsparingen, laat u toe om mooi licht te houden.
 • Voor de belichaming in de gang van fluweel licht, zou u de modellen van antireflecterend plastiek moeten bekijken.
 • Textielmodellen hebben een aangename en delicate kleur.

De plafondhoogte speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een kroonluchtermodel. Voor kamers met een plafondhoogte van minder dan 2,5 meter, dient u kroonluchters aan het plafond te kopen met de hoogst mogelijke armatuur die precies aan het plafond past. Met deze optie wordt de ruimte groter en wordt het plafond visueel "verhoogd". Modellen op een lange montage kunnen uitsluitend worden gebruikt voor gangen met een hoogte van drie meter.

vlekken

Spot vandaag zoals veel kopers, omdat ze worden gepresenteerd in de vorm van korte lampen, die zijn gemaakt op een beugel gemaakt van hout of metaal. De aandacht wordt getrokken door roterende plafondlampen, omdat ze u in staat stellen de richting van kunstverlichting te veranderen.

"Plafondraam"

Dit type plafondlamp ziet er modieus en aantrekkelijk uit. Het wordt gepresenteerd in de vorm van een platgevormd apparaat, dat wordt gemonteerd in een speciaal voorbereide nis of aan het plafond. Het "plafondvenster" bestaat uit lampen van het spottype.

Buiten worden de modellen aangevuld met prachtige glas-in-loodramen, glas of plastic. Ze zijn versierd met natuurlijke motieven. Prachtig ziet het beeld van de lucht of boomtakken.

Vorm en stijlrichting

Voor de gang is het noodzakelijk om accessoires met lichte kleuren te selecteren. Deze regel is van toepassing op plafondlampen. Sneeuwwitte modellen zien er prachtig uit. Om de gang visueel groter te maken, moet u de muren in felle kleuren rangschikken.

Langwerpige modellen zien er prachtig uit in rechthoekige kamers. Voor een vierkante gang kunt u een trendy vierhoek of rond model ophalen. De lamp draagt ​​de kleur van de kamerafwerking ziet er prachtig uit.

Als een grote lamp wordt gebruikt, moet deze alleen in het midden worden geplaatst.

Als de gang in de stijl van minimalisme wordt gepresenteerd, zien spots er mooi en stijlvol uit.

Als de stoffering van de kamer hout bevat, kunnen de lampen ook met dit materiaal worden versierd.

Modieus vandaag zijn lampen gemaakt van hout met vierkante tinten van wit matglas. Ze laten toe om een ​​oosters thema in het interieur te belichamen. Voor de gang, waar het interieur wordt gebruikt van bamboe en hout, kunt u luxe lampen met tinten papier gebruiken.

Modieus en ziet er effectief fusion kroonluchter. Het wordt vertegenwoordigd door geometrische vormen.die verrassing en fascinerende voortreffelijke beknoptheid.

Kleur oplossingen

Ontwerpers in de verlichting van de gang gebruiken verschillende kleurprestaties. Er is veel vraag naar lampen in zwart, bruin, zand, grijs en wit.

Zand of witte lamp is ideaal voor een kleine gang. De meest modieuze opties zijn lampen met houttinten in lichte kleuren. Dit komt door het feit dat de boom tot milieuvriendelijke materialen behoort, en vandaag zijn ze op het hoogtepunt van populariteit.

Voor ruime gangen kunt u veilig grijze en bruine tinten gebruiken. Ze zien er prachtig uit in contrast met lichte tinten. Tegen de achtergrond van de melkwanden ziet de lamp met de koepel van melkchocolade of ingelijst door een houten frame er bijvoorbeeld prachtig uit. Het geeft het interieur huiselijke warmte en comfort.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van modieuze lampen voor de gang aan het plafond moet rekening worden gehouden met het type plafondbekleding en de indeling van de kamer. Deskundigen adviseren om verschillende regels te volgen bij het kiezen van plafondmodellen:

 • Voor smalle kamers zijn rechthoekige en ovaalvormige lampen de ideale keuze.Dergelijke lampen moeten over de volledige breedte van het plafond worden geplaatst.
 • De modieuze, grote en effectieve kroonluchter wordt de prachtige keuze voor grote zalen met de juiste geometrische vorm. Het is de moeite waard om in het centrum te hangen. Met behulp van spotverlichting kunt u zich richten op accessoires.
 • In een kleine gang is het beter om de verlichting rondom de omtrek te kiezen. Kleine lampen met een eenvoudige vorm passen perfect in het ontwerp van de kamer.
 • Als de gang een laag plafond heeft, is het beter om de voorkeur te geven aan de overheadopties, zodat u het licht in verschillende richtingen kunt richten.
 • Voor een kamer met hoge plafonds zien hangende lampen er prachtig en spectaculair uit.
 • Voor het basisplafond is het kiezen van lampen bolvormig of plaatvormig.
 • Gipsplafonds kunnen worden ingericht met elke vorm van verlichting, maar voor rekopties moet u rekening houden met de technische mogelijkheden van het materiaal.

Het lichtspel: de aanbevelingen van experts

Moderne ontwerpers experimenteren graag met het spel van licht in kleine ruimtes.

Vereist voor gebruik in het interieur van een kleine hal zijn spiegels.Ze kunnen een van de muren van de gang decoreren, als een bekledingsmateriaal van een aangrenzende muur worden gebruikt of op de deuren van de kast worden geplaatst. Als u het licht correct naar de spiegels richt, kunt u verbluffende resultaten bereiken.

De spotverlichting rond de omtrek van het plafond, versierd met een verfijnde kroonluchter in het midden, waarvan het licht op de spiegel moet worden gereflecteerd, ziet er prachtig uit.

Zelfs een paar lampen, die onder verschillende hoeken in de spiegel zijn gericht, stellen je in staat om de gang visueel ruimer te maken.

De lichttint in een vierkante of rechthoekige gang kan worden ingesteld met behulp van een kunstmatig ontworpen nis. Het moet worden versierd met schijnwerpers of schansen, de aanwezigheid van dergelijke verlichting creëert aantrekkelijke schaduwen in de kamer.

Je kunt meerdere fixtures tegelijkertijd gebruiken. Bij de ingang is het beter om een ​​model op te hangen met een zachte verlichtingstint, in het midden - een modieuze kroonluchter met fel licht en een derde lamp in de buurt van de aangrenzende deur naar de kamer. Het licht moet hetzelfde zijn met de verlichting in de kamer.

In de volgende video ziet u meer opties voor modieuze plafondlampen in de gang.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer