Moderne mode lampen

 Moderne mode lampen

De belangrijkste functie van armaturen is in de regel het vullen van de ruimte met licht, wat alleen mogelijk is wanneer het juiste type verlichting voor een bepaalde ruimte correct wordt gekozen. Bovendien is dit een van de manieren om het interieur van de slaapkamer of woonkamer te verfraaien, de ruimte fris te maken en het visueel te vergroten.

types

Een breed scala aan lampen vertegenwoordigd door de volgende types.

Overhead plafond

Plafondlampen zijn anders omdat ze eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd met behulp van eenvoudige schroeven. Dit soort lamp ontbreekt in het ontwerp van fragiele deeltjes,daarom is het onmogelijk om tijdens de installatie schade toe te brengen aan de kap, wat de praktische kant is van het gebruik van overhead lampen. Ze kunnen niet alleen op gewone plafonds worden geïnstalleerd, maar ook op verlaagde plafonds.

De voordelen van overheadlampen omvatten het feit dat hun exploitatie een mogelijke verscheidenheid aan ontwerpoplossingen impliceert. Dergelijke verlichtingsapparaten kunnen u behoeden voor de ongewenste installatie van veel andere lichtbronnen, aangezien er een hoge helderheid van verlichting wordt geboden. Maar het is noodzakelijk om er rekening mee te houden dat bij het kiezen van dit soort verlichtingsinrichtingen het onvermijdelijk is om een ​​hangende structuur te bouwen die de hoogte visueel "opeet".

verzonken

Inbouwarmaturen zijn een veelzijdig gebruik van verlichtingsarmaturen. Ze hebben een eenvoudig bevestigingsmechanisme in de vorm van houders met kleine veren, waarmee de lampen gemakkelijk in het plafond of in de muur kunnen worden geïnstalleerd, terwijl het voorste deel zichtbaar is.

Inbouwarmaturen worden in verschillende kamers gebruikt, omdat ze gemakkelijk zijn en eenvoudig overal kunnen worden geïnstalleerd en gebruikt.De belangrijkste voordelen van dit soort armaturen zijn compactheid, gebruiksgemak en natuurlijk energieverbruik. Inbouwarmaturen onderscheiden zich door het gebruik van LED-lampen. Ze zorgen niet altijd voor voldoende verlichting van de ruimte en worden vaak gebruikt als extra lichtbron in donkere kamers.

ontwerp

Designer lampen spelen een rol bij de planning van de binnenkamer. Als belangrijk element van het decor vervullen dergelijke lampen niet alleen de functie van het verlichten van de ruimte, maar ook de toon voor het interieur en benadrukken ze ook het idee van de ontwerper met bijzondere verfijning. Zulke originele lampen - de hele richting in de kunst. Ze creëren een sfeer van comfort, geven sfeer aan de inrichting van elke kamer en zorgen ondertussen voor een speciale, unieke sfeer.

Bovendien onderscheiden designlampen zich door exclusiviteit en originaliteit, omdat ze zijn gemaakt in overeenstemming met uw eisen en wensen, op basis van uw voorkeuren en voorkeuren. Hoogwaardige prestaties van designer kroonluchters impliceren een lang proces van uitbuiting, wat een van de voor de hand liggende voordelen is van het gebruik ervan.

stijlen

Moderne lampenmodellen kunnen worden gekozen voor verschillende interieurstijlen.

"Hi-Tech"

Minimalisme, geometrische, duidelijke lijnen en tegelijkertijd beknoptheid - alle kenmerken die verband houden met de stijl van 'hightech'. Een van de belangrijkste verschillen is dat het oppervlak van de lampen, gemaakt in deze stijl, vaak briljant is. Gemaakt van kunstmatige of natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld glas of metaal, lampen in de "high-tech" stijl zijn zeer functioneel, wat niet anders is dan onmiskenbare voordelen.

De elegantie van dergelijke lampen en het minimalisme dat daaraan inherent is, maakt het mogelijk dat ze in elk gebouw, ook in een klein gebouw, worden geïnstalleerd, waar het nodig is om de ruimte visueel uit te breiden.

Modern "modern"

De stijl "modern" is erg populair en daarom ook gewenst voor de inrichting van het pand. De karakteristieke kenmerken van modern "modern" zijn vage, gestroomlijnde lijnen, zonder scherpte en minimalisme. Lampen gemaakt in deze stijl verschillen niet in vulgariteit, vaak gemaakt van natuurlijke materialen, die meestal worden toegeschreven aan hout of leer.

De stijl die in Engeland is ontstaan ​​en zich wijdverspreid in het buitenland heeft ontwikkeld, kan tegenwoordig een uitstekende ontwerpoplossing worden genoemd bij het kiezen van verlichtingsarmaturen voor de slaapkamer of woonkamer. Dergelijke kroonluchters, schansen en staande lampen kunnen de ruimte perfect afstellen, volledig passend bij het al gekozen minimalistische interieur.

klassiek

De klassieke stijl in het ontwerp van lampen zal vandaag in de mode zijn en over een paar jaar zullen zijn populariteit en relevantie op hetzelfde ongewijzigde niveau blijven, wat niet zal wijken onder invloed van tijd en nieuwe trends in ontwerpvoorkeuren.

Moderne klassiekers worden gekenmerkt door het gebruik van hoogwaardige en dure materialen die er echt rijk, elegant en elegant uitzien. Lampen in deze stijl zijn meestal gemaakt van kristal, metaal, keramiek, glas. De kleuren van een neutrale schaal worden meestal aangeduid met moderne klassiekers, die er in elk interieur passend en elegant uitzien.

materialen

Materialen voor productie hangen direct af van de stijl van de lamp.

De meest populaire zijn:

  • glas, met dergelijke voordelen als een verscheidenheid aan vormen en kleuren, die elke ontwerper zullen bevallen.
  • hout, met relatief lage kosten en gecombineerd in het interieur met alle materialen en texturen.
  • Bollen gemaakt inclusief van metaalbeloof duurzaamheid en kracht.

Bovendien is zorggemak een groot pluspunt van het gebruik van dit materiaal, evenals de weerstand tegen vuil.

  • plastic, zoals hout, heeft een lage prijs en is bovendien licht en praktisch. Dingen gemaakt van plastic passen gemakkelijk in elk, zelfs in het meest ingewikkelde interieur, dankzij de schat aan keuze in verschillende vormen en kleuren.

Kleur en ontwerp

Het ontwerpen van verlichtingsproducten in overeenstemming met de huidige trends en de meest populaire uitvoeringen is een zeer moeilijke taak, waarvoor een grote hoeveelheid kennis nodig is. Een verscheidenheid aan technieken en verschillende populaire gebieden van moderne inrichting geeft aanleiding tot een groot aantal soorten lampen, ongelooflijk in hun ontwerp, kleur en vorm.

De keuze van een geschikt model van het gewenste kleurbereik wordt bepaald op basis van het interieur van de ruimte zelf, terwijl elementen van het decor worden gecombineerd die kenmerkend zijn voor dezelfde stijl.

7 foto

toepassingsgebied

Verlichtingsapparaten worden geïnstalleerd in verschillende kamers, afhankelijk van de vereiste helderheid van de verlichting, de straling van de lichtstroom en de stijl waarin ze zijn gemaakt.

Voor de slaapkamer en woonkamer zijn meer geschikte en rijke kroonluchters van moderne klassiekers of "modern", en eenvoudige ingebouwde lampen, gebruikt voor de grootste verlichting van de kamer, discreet en visueel verborgen voor de ogen van iemand, dankzij zijn miniatuur.

Voor kantoorruimte wordt de voorkeur gegeven aan high-tech lampen, die een bijzondere beknoptheid bieden door zijn inherent minimalisme.

De badkamer is meestal uitgerust met plafondlampen aan de bovenkant die in staat zijn om een ​​goede heldere verlichting te geven en de ruimte niet te vervuilen.

Modetrends

Minimalistische beelden, natuurlijke motieven, mobiliteit - dit zijn belangrijke aspecten van de keuze van de binnenverlichting in verband met de modekiek van deze tijd. Volgens de ontwerpers zijn verlichtingsapparaten met ongewone vormen op basis van frames, die het mogelijk maken om een ​​interessant spel van licht en schaduw te creëren, recent in de mode geraakt, wat er indrukwekkend uitziet.

Het hoogtepunt van het interieur wordt toegevoegd door de metalen van warme matte tinten die inherent zijn aan stijlen als de Provence, gemoderniseerde klassiekers en lofts. De modieuze oplossing is ook de eenvoud van de vormen van lampen zonder excessen, wat typisch is voor de industriële stijl. Een andere trend - lampen met instelbare kleur en verlichting, die zeer nuttig is voor liefhebbers van omgevingslicht, wat zorgt voor een zachte en gezellige sfeer van comfort.

Geometrische vormen in het ontwerp van armaturen behouden hun populariteit is niet het eerste seizoen, en blijven op het hoogtepunt van de mode. De trend is ook een verbintenis met de motieven van de natuur, die de kenmerkende organische vormen en natuurlijke kleuren van verlichtingsapparaten impliceren, die op elk moment van het jaar relevant en relevant blijven.

Tegenwoordig zijn lampen die langs geleiders bewegen en bovendien een ophangkoord hebben, waarvan de lengte gemakkelijk instelbaar is, erg populair. Het biedt dus een unieke kans om de ruimte te transformeren en aan te passen zoals u het op dit moment nodig hebt.

Mooie ideeën in het interieur

  • De lamp in de vorm van een afzuigventilator. Het lijkt erop dat je de verlichting in de keuken niet kunt maken uit eerder weggegooid afval. Maar zoals u weet, is het afval van de ene persoon een echte vondst voor de andere. Eenvoudige ontwerpbewegingen laten toe de ruimte op een nieuwe manier te transformeren en er een zekere pit aan toe te voegen.
  • De lamp in de vorm van een hanglamp van tin. Het lijkt erop dat een eenvoudig blikje, na het te hebben leeggemaakt, recht in de vuilnisbak kan vliegen! Maar waarom, als u deze ongecompliceerde metalen cilinder kunt veranderen in een prachtige exclusieve lamp die het interieur aanvult, met gewone verf! Steek een gloeilamp erin en hang de kant-en-klare armatuur. Gewoon een beetje inspiratie en creativiteit - een moderne lamp is klaar om het zelf te doen!
  • De originele lamp van een boomtak. U kunt een hoogtepunt creëren en het ontwerp en interieur van de kamer aanvullen met een gewone tak, geschilderd in elke gewenste kleur. Hang er het vereiste aantal lampen op, waarna het lichtgewicht, maar zeer mooie verlichtingsarmatuur klaar zal zijn! Het is interessant om te zien hoe een gewone tak van een boom geleidelijk het uiterlijk krijgt van een originele ontwerpoplossing.
  • Een ander trendy idee voor uw kamer is een hanglamp gemaakt van een globe. Als u de oude wereldbol en de elektrische uitrusting voor de lamp neemt, kunt u een eenvoudige maar prachtige verlichtingsarmatuur voor uw bureaublad maken, die niet alleen de vereiste hoeveelheid licht zal uitstralen, maar die u ook in het oog kunt houden wanneer u aan een bureau werkt.

Er zijn dus veel ideeën voor een modieus en modern ontwerp van lampen die het meest origineel en creatief zullen waarderen. Het blijkt heel gemakkelijk om een ​​vleugje naar het interieur van de woonkamer te brengen, met een beetje moeite en inspiratie.

Hoe u het ontwerp van verlichting kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer