USB-lampen

Technologieën staan ​​niet stil en evolueren voortdurend, mensen verrassen met nieuwe, nuttige gadgets die het leven gemakkelijker maken. Meer recentelijk was de beruchte USB-poort nodig om een ​​toetsenbord, muis en andere kantoorapparatuur aan te sluiten. Vervolgens werden compacte flash-drives uitgevonden, die ook op deze connector zijn aangesloten. In de loop van de tijd werden de functies van de USB-poort constant toegevoegd en tegenwoordig is het mogelijk om een ​​groot aantal verschillende apparaten hierop aan te sluiten. Deze omvatten speciale lampen, die de moeite waard zijn om meer in detail te praten.

Wat is het?

Als je de functionele USB-lampen in detail gaat onderzoeken, moet je de hoofdvraag beantwoorden: wat is allemaal hetzelfde in de definitie van een USB-gadget.

Alle elektronische gadgets kunnen worden onderverdeeld in functioneel en decoratief:

 • functioneel apparaten voeren bepaalde functies uit. Ze worden gekocht om bepaalde taken uit te voeren.
 • decoratief modellen zijn ontworpen om het oog van de gebruikers te plezieren. Ze dragen de functionele belasting niet. Tegenwoordig zijn er veel verschillende decoratieve apparaten op de markt. Soms zijn er items met onredelijk hoge kosten.

Sommige gadgets profiteren. Een kleine USB-ventilator is bijvoorbeeld ideaal voor warm weer.

Er zijn echter ook absoluut nutteloze, maar goed geadverteerde gadgets. Deze snuisterijen omvatten kleine handwarmers of micro-koelkasten.

Momenteel is een USB-lamp (plasmalamp) erg populair, een bal met een bliksem erin. Velen geloven dat het een uitsluitend decoratieve functie vervult. Dit item ziet er interessant uit, maar het is moeilijk om het nuttig te vinden. Bovendien hebben armaturen met bliksem een ​​negatief effect op huishoudelijke apparaten die zich binnen een straal van 50 m bevinden. Hierdoor kunnen flash-kaarten stoppen met werken en kan de smartphone opnieuw opstarten.

Het is echter vermeldenswaard dat USB-lampen nodig zijn om het toetsenbord te verlichten,en niet voor de spectaculaire schittering van kleine bliksem.

species

Twee soorten USB-lampen kunnen als nuttig worden geclassificeerd:

 • modellen met standaard;
 • modellen zonder standaard.

Meer indrukwekkende afmetingen hebben lampen met standaard. Ze maken verbinding met de computer met behulp van een speciale draad, maar hebben nog steeds een afzonderlijke basis. In de regel hebben dergelijke apparaten slechts 2 knoppen. Een daarvan omvat het hoofdlicht en het tweede - het standlicht.

De ontwikkelaars beweren dat dergelijke gadgets erg handig zijn om in het donker te werken. Ze combineren niet noodzakelijkerwijs met andere lichtbronnen in de kamer. Om de aan / uit-knop in een donkere kamer te kunnen vinden, moet de standaard echter worden gemarkeerd. Daarom is er een tweede knop op dergelijke apparaten.

Er zijn verschillende soorten lampen met standaards.

De meest voorkomende zijn LED-modellen. Er zijn ook halogeen en luminescent instances.

Halogeenproducten worden steeds meer een zaak van het verleden en veel fabrikanten hebben al geweigerd dergelijke opties te produceren. Dit komt door overmatige verwarming van de lampen en een hoog stroomverbruik.

De goede oude fluorescentielampen worden ook warm, maar verbruiken minder energie. In de regel is de levensduur van dergelijke lampen echter erg kort.

De meest succesvolle en betrouwbare kunnen LED USB-lampen worden genoemd. Deze apparaten zijn gebaseerd op LED-technologie en gaan veel langer mee dan hun tegenhangers.

Een ander voordeel van LED-lampen is dat ze zich onderscheiden door hun kosteneffectiviteit en weinig elektriciteit verbruiken. Dergelijke artikelen hebben een klein gewicht, omdat ze meestal geen metalen elementen bevatten.

LED USB-lampen hebben speciale flexibele buizen. Door dergelijke houders te bedienen, kunt u de verlichting in elke richting richten en op elke afstand plaatsen.

Als u besluit een LED-lamp te kopen, moet u speciale aandacht besteden aan de standaard. Het gebeurt vaak dat het gewicht van de lamp zelf groter is dan het gewicht van de basis. Hierdoor kan het apparaat onstabiel zijn en gemakkelijk van de tafel vallen. Het is ook noodzakelijk om de lengte van de draad te beschouwen. Het mag niet korter zijn dan 50 cm.

Versies zonder standaard zijn compact. Het zijn flexibele buizen met LED-lampjes erop, aan het einde. Aan de andere kant van dergelijke producten bevindt zich een USB-stekker.

Er zijn interessante opties waarbij de buis is gemaakt van een transparant materiaal. Binnen hen zijn LED-gloeilampen-slingers. LED USB-lampen zonder standaard kunnen slechts één diode (als lichtbron) of meerdere kleine gloeilampen hebben.

Het is vermeldenswaard dat instanties met een groot aantal diodes zonder reden vrij zeldzaam zijn. Als u echter op zoek bent naar een dergelijk product in online winkels, dan vindt u vrijwel zeker de juiste optie.

Dit type USB-lamp is vooral handig tijdens het reizen of reizen. In een trein kan verlichting bijvoorbeeld vrij schaars zijn, maar je kunt dit probleem eenvoudig oplossen als je een compacte lamp meeneemt zonder een standaard. In de regel draaien dergelijke lampen gemakkelijk en nemen zeer weinig ruimte in. Ze kunnen niet alleen in een tas worden gedaan, maar ook in een zak met kleding.

Meestal zijn er kleine lampen met één diode. Dergelijke apparaten zijn ontworpen om het korte toetsenbord van de laptop te verlichten - met een diagonaal van 15-16 inch.

Voor een middelgrote laptop kan een speciale LED-versie met verschillende lichttakken die in verschillende richtingen zijn gericht, geschikt zijn.Het is noodzakelijk om dergelijke apparaten te kiezen in overeenstemming met de afmetingen van de techniek. Hoe indrukwekkender de afmetingen van een laptop, hoe meer dioden er in de lamp moeten zitten.

Maar vergeet niet dat het aantal LED's van invloed zal zijn op het stroomverbruik. Gevallen met veel lichtbronnen kunnen storingen veroorzaken.

Er zijn ook USB-lampen met batterijen. Ze worden uitsluitend voor het opladen in de USB-poort gestoken. Als u de computer uitzet terwijl de batterijlamp is aangesloten, werkt deze niet meer. Als u een lamp alleen wilt kopen om het toetsenbord in het donker te verlichten, zijn er geen modellen met batterijen nodig. Het is beter om zonder dit onderdeel een kosteneffectiever apparaat te kiezen.

Nog niet zo lang geleden verscheen op de markt USB-zoutlampen. Ze bevatten een hightech plafond gemaakt van zoutkristallen. Dergelijke apparaten brengen nuttige ionen in het milieu vrij voor het menselijk lichaam. Ze neutraliseren de negatieve effecten van elektromagnetische straling. Aan de basis van dergelijke lampen bevindt zich een LED met een zacht en aangenaam licht.

inrichting

USB-lampen verschillen niet van complexe ontwerpen. In de regel bestaan ​​ze uit drie hoofdelementen:

 • USB-stekker;
 • kabel (of flexibele buis);
 • gloeilampen (vaker - LED).

De aansluiting voor het aansluiten van een dergelijke lamp heeft slechts 2 contacten: voor het ontvangen van stroom van een computer of ander elektronisch apparaat.

Dergelijke lampen kunnen worden uitgerust met koorden van verschillende lengtes. Opties waarin dit deel langer is, kunnen in elke positie worden gebruikt. Dergelijke items zijn echter niet erg handig om mee te nemen of mee te nemen, omdat ze iets meer ruimte nodig hebben dan voor kleine koorden.

LED USB-lampen kunnen met uw eigen handen worden geüpgraded. Om dit te doen, plaatst u eenvoudig extra lichtbronnen erin. Natuurlijk, daarvoor is het noodzakelijk om de maximale belasting van het apparaat te berekenen.

ontwerp

USB-lampen zijn niet alleen compact in omvang, mobiliteit, maar ook een interessant ontwerp. Tegenwoordig kunt u in de winkels van computerapparatuur (en niet alleen) verschillende opties vinden:

 • De meest voorkomende zijn eenvoudig vuurvlieg lamp. Ze hebben een rond glazen plafond en basen (meestal metaal) die licht reflecteren.Populaire multifunctionele vuurvliegjes met aanraakbedieningen. De kleur die door dergelijke lampen wordt afgegeven, kunt u soepel naar eigen goeddunken wijzigen.
 • Een interessante, ongewone verschijning is anders. kosmonaut lamp. Dergelijke constructies bestaan ​​uit een kleine figuur van een astronaut, een flexibele buis die uit zijn rugzak loopt en een USB-stekker. Het licht in dergelijke modellen komt van een ruimtepakhelm. Als je deze lamp hoger brengt, houdt deze stevig vast op de buis, waardoor de illusie ontstaat dat een "vliegende" kleine astronaut het toetsenbord van de laptop verlicht.
 • Onlangs hebben kleine USB-lampen het karakter van plastic strips met LED's op hen. Bekende fabrikant Xaomi produceert vergelijkbare producten met 6 LED's. Dergelijke varianten hebben geen lange flexibele buizen en zijn tamelijk kort.
 • Mobiele lampen aangesloten op een computer of laptop zijn niet alleen klein. Moderne fabrikanten produceren bijvoorbeeld uiterst interessante kopieën met gemaakte batterijen in de vorm van dieren. In dergelijke modellen wordt vaak de functie "Kleurverandering" gegeven.

Dergelijke apparaten kunnen tijdens gebruik in de buurt van de computer worden geplaatst.

Soms gebruiken ouders items als nachtlampjes voor kinderen. Er zijn veel opties: om niet te worden verward met de keuze, onderzoek de kenmerken van de modellen, vergelijk verschillende apparaten.

Hoe u een USB-lamp met uw eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer