Ongebruikelijke lampen in het interieur

 Ongebruikelijke lampen in het interieur

Verlichting in een huis of appartement is een van de componenten van het succes en de uniciteit van het interieur. Het is het goed ontworpen licht dat je humeur naar jou en je vrienden kan verheffen, en je gezichtsvermogen kan behouden.

Ongebruikelijke originele lampen kunnen niet alleen de eigenaars meer dan een jaar van dienst zijn, maar creëren ook een echte feeststemming aan de vooravond van verschillende vakanties.

Speciale functies

Veel ontwerpers die proberen om het interieur van uw huis te versieren, creëren echt meesterwerken. Lampen voor elke kamer - slaapkamer, eetkamer, kinderkamer, gieten mooie schaduwen, zullen een onvergetelijke indruk achterlaten op u en uw geliefden. Het lijkt er immers op dat de lamp een gewoon ding is, maar in werkelijkheid zal alleen het ware talent van een ontwerper of kunstenaar je kamer laten "bloeien" en verfijnd of speels worden.

De lichtbron kan overal in de kamer worden geplaatst. Zelfs in de Sovjettijd, zonder bijvoorbeeld staande lampen - staande lampen, was het onmogelijk om een ​​appartement voor te stellen. Tegenwoordig zijn ze helaas erg moeilijk te overzien in een modern ontwerp, maar tevergeefs. Ze waren niet alleen de decoratie van een bescheiden appartement, maar ook een zeer functioneel meubelstuk.

In de woonkamer

Meestal is de woonkamer de meest ruime kamer in het appartement of huis. Als het oppervlak van de kamer 16 vierkante meter overschrijdt, moet u dus meer dan één lamp installeren.

En ze moeten in dezelfde stijl worden gemaakt en het kleurenschema van het behang en het gehele interieur moet ook in hetzelfde kleurenschema worden behouden.

Het licht in de woonkamer moet helder zijn, maar zacht, geen pijn aan de ogen. Als je niet wilt herhalen, maar hebt besloten om een ​​ongewoon ontwerp van de lichtbron te "flitsen", dan zullen in dit geval de originele paraplu-lampen gemaakt van kleine paraplu's voor een cocktail passen: in de vorm van een kleine bal aan elkaar gelijmd, zullen ze een bron van vrolijke stemming en positief worden.

Ideaal in de woonkamer zal eruit zien als vloerlampen, nachtlampen, die de centrale "chip" van het hele interieur kunnen worden.In het algemeen kwam het woord "vloerlamp" uit het Frans naar ons en wordt dit vertaald als "statief" - een kom met brandende olie. Uit het verre verleden hebben we een lang been met een schaduw achtergelaten.

Decoratieve lampenkappen kunnen worden gemaakt in de stijl van het land of de Provence - van linnen, katoen, barok - luxueus satijn of fluweel, kostbare houtsoorten, enz.

Metalen lampen in de vorm van een vaas - een originele benadering voor het decoreren van een klassieke woonkamer. Als je de hightech-stijl viert, kies dan voor staalconstructies met een glazen kap in welke kleur dan ook, en je wordt de eigenaar van een elegante kamer.

Als een origineel idee zullen de lampen er "komend" uitzien - ze kunnen op de tafel worden geplaatst. Het moderne interieur van uw woonkamer zal kunnen worden aangevuld en lampen in de stijl van metaal en alle ingebouwde geometrische vormen.

Kies voor een klassieke stijl lampen in de vorm van antieke kandelaars, met hangers en ornamenten.

Modeontwerpers bieden aan om de woonkamer in oosterse stijl te versieren. Hierin wordt een belangrijke rol gespeeld door bronzen lampen, met vergulding, van een ongewone, mysterieuze vorm. Zij zullen het beslissende moment in je interieur zijn.

Turkse fabrikanten bieden bijvoorbeeld vaak lampen aan die gemaakt zijn met behulp van ouderwetse technologie van het leggen van mozaïeken op glas "Opal" - een soort middeleeuwse stijl, helder en onvergetelijk.

'S Avonds kunnen oosterse lichtbronnen in de vorm van antieke kannen, schepen met sierlijke kwastjes en koperen fittingen in de woonkamer oplichten.

Voor de keuken

Veel huisvrouwen geven de voorkeur aan een "speciale" verlichtingsruimte boven de keukentafel. Deze optie is echter ideaal voor een ruime keuken, waar het hoofdlicht de hele kamer verlicht en verschillende decoratieve lampen alleen de ruimte boven de tafel uitstoten, waardoor een unieke, gezellige sfeer ontstaat.

Hangende lampen in de vorm van geometrische figuren, gemaakt van berkenschors of super creatief, van glazen potten of glazen kegels gevuld met gekleurde vloeistof - dit alles kan uw keukenzone uniek maken.

Trouwens, als je keuken is gemaakt in de stijl van de Provence, kun je gekleurde vloeistof vervangen door gewoon water in kegels, en het installeren van bloemen erin is een goede oplossing.

Als je liever een enkel punt hebt voor het aansteken van de keuken, kun je een satellietluchter boven de tafel hangen,wanneer de gloeilampen zich bevinden op metalen buizen die ontsnappen uit een enkele metalen bal, maar in het algemeen lijkt het ontwerp op een ruimtevaartuig.

Hangende kroonluchters boven de tafel in de vorm van kleurrijke ballonnen zullen er goed uitzien in een kleine en ruime keuken. Maar de lamp van dit kristal in de vorm van, bijvoorbeeld, een schip, zal luxe pracht creëren in uw eetkamer.

Een speciale plaats in het interieur van de keuken en bezet met inbouwspots - dit zorgt voor maximale verlichting. Hightech lichtbronnen met halogeenlampen en lampen in verschillende kleuren zijn nu erg populair. De originele verzonken armaturen van kristal of zandsteen, met tinten gemaakt in een zilveren of gouden gamma, maken uw keuken uniek.

In de slaapkamer

Een slaapkamer is altijd een privéruimte. En het zijn ongebruikelijke lampen die een "smaak" in uw gewenste stijl kunnen toevoegen.

Lampen in Japanse stijl, gemaakt onder de boom met een papyrus-papieren luifel, kunnen geheimen toevoegen aan de ruimte die is gecreëerd om alle problemen te elimineren.Past perfect in de oosterse stijl van uw kamer en de matte schansen van lichte kleuren met hiërogliefen erop gedrukt.

De landelijke stijl wordt benadrukt door vrolijke lampen in de vorm van decoratieve platen, kaarslampen met nepwas erop bespat.

Als uw slaapkamer is gemaakt in de stijl van de "Provence", kiest u originele lampen met floristische elementen - in de vorm van manden met bloemen, met elegante lijnen. Sconce lampenkappen kunnen van gebrandschilderd glas, verouderde kaders, foto's zijn.

De logische conclusie van het ontwerp van de slaapkamer kan worden mat lampen, het verstrekken van een zwak licht. De ingebouwde metalen lampen, hangende schansen met kristaldecor zien er ook goed uit.

Als u de originele stijl verkiest, kunnen fabrikanten u armaturen aanbieden voor "stro", papier of gips.

In de kinderkamer

De keuze van de verlichting in de kinderkamer hangt af van de leeftijd van uw kind. Het lampvermogen kan hier 40 watt zijn in plaats van 60.

Voor jongere kinderen is het noodzakelijk om lampen met een heldere en interessante vorm te kiezen. Idealiter zouden er verschillende lichtbronnen moeten zijn.Als u bijvoorbeeld een kroonluchter in de vorm van een pop of de zon hebt gekozen, kunnen schijnwerpers in de vorm van speelgoed er een aanvulling op zijn. Het belangrijkste is dat ze veilig zijn voor je baby.

Verzonken lampen aan de wieg of tafel zijn nodig als je kind bang is om in een donkere kamer te blijven.

De belangrijkste vereiste voor dergelijke schansen - veiligheid, dat wil zeggen, een gesloten plafond.

Het zicht op zo'n nachtlampje hangt weer af van de voorkeuren van je baby.

Voor de tuin

Een datsja of een tuinperceel is een plaats waar niet alleen gezonde producten worden verbouwd, het is ook een recreatiegebied, wanneer je je ziel wilt ontspannen en 's avonds met dichtbij wil praten over verborgen onderwerpen. Opdat zowel het oog als de ziel zich op zulke momenten zouden verheugen, is het noodzakelijk om uw recreatiegebied met passende verlichting te versieren.

Als je de functionaliteit van de verlichting en de decoratieve elementen met succes combineert, wordt je zomerhuisje een romantische hoek: een groep libellen of vlinders op staven die in de grond blijven steken en overdag alsjeblieft in de gaten houden, en in de avond zal de gloed in het gras een specifieke toevoeging zijn aan de buitenkant.

De originele oplossing voor een vakantie op het platteland zijn volumetrische potten met bloemen, die 's nachts gloeien of van steen zijn, gestileerd als marmer of een stuk barnsteen.

Doe het zelf

Ongebruikelijke lampen kunnen met uw eigen handen worden gemaakt.

De oorspronkelijke lichtbron kan een product zijn dat is samengesteld uit gewone keukenpinnen. Eerst werken we aan het frame - 3 cirkels van verschillende diameters, aan elkaar bevestigd. Boven - een plek voor beschermheer, wasknijpers - decor.

U kunt eenvoudige houten of plastic producten kiezen. Het hangt allemaal af van je smaak en voorkeuren.

Als je besluit om een ​​paar felle lichten in de datsja te installeren, gebruik dan gewone glazen flessen.

Het volstaat om ze te vullen met gekleurde kralen of gekleurd zand, gepolijst glas, in het algemeen, alles dat licht kan weerkaatsen. In de hals van de fles moet je een kleine zaklamp met siliconenlijm fixeren - dat is alles, de lamp is klaar. Gebruik voor grotere originaliteit containers met verschillende capaciteiten en vormen.

Vintage lampenkap van jute heeft de meest handige manier om de Provençaalse slaapkamer. En als je niet alleen de jute haalt, maar de bloemen eruit haalt, dan kan geen kwaadaardige despondent je uitvinding onderscheiden van het ding van de ontwerper.

Als u bekend bent met de subtiliteiten van origami, dan kan een vogelvormige lampenkap, zacht verspreidend licht, een lichte decoratie zijn van een kinderkamer of keuken.

De voormalige vogelkooi geschilderd in kristalwit met daarin de vogelstandbeelden zal een unieke lichtbron worden in de kamer van de jongedame.

Natuurlijk, kandelaars. Kaarsen worden geassocieerd met elementen van romantiek en spirituele ervaringen. Maak de lampen in de Marokkaanse stijl: decoreer of schilder een gewone glazen pot, leg een glas-in-lood-omtrek, steek een kaars erin en hang hem aan de takken van de boom boven de tafel van je huisje. Onvergetelijk diner dat u heeft verstrekt. Als er geen glas-in-loodcontour is, wikkel de pot dan met veters of satijnen linten of plak er met kralen overheen. Het belangrijkste ding - creatief en met de ziel!

Ongewone dingen versieren altijd je interieur, en als indrukwekkende lampen de smaak van de eigenaar weerspiegelen, dan wordt de kamer een individueel karakter en geeft het een positieve indruk aan alle aanwezigen.

Zie de volgende video voor voorbeelden van handgemaakte armaturen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer