De subtiliteiten van bevestigingsarmaturen in PVC-panelen

Voor elk interieur is verlichting een belangrijk onderdeel. Er zijn verschillende soorten armaturen. Puntmodellen richten bijvoorbeeld een lichtstraal op een specifiek object. Verspreide verlichting stelt u in staat om een ​​rustige omgeving te creëren. De keuze voor verlichting is niet eenvoudig, omdat het vaak het welzijn van bewoners en gasten beïnvloedt. Overweeg de subtiliteiten van de installatie van verlichtingsapparaten in plastic panelen.

Speciale functies

Een van de meest populaire materialen voor het afwerken van het plafond zijn PVC-panelen. Ze hebben veel voordelen en nadelen, een van de belangrijkste voordelen is dat het in dit systeem mogelijk is om uw eigen lichtbronnen in te bouwen. Kunststof is een goedkoop materiaal, dus de plafonds van dit materiaal zijn erg populair. Installatie vereist geen speciale vaardigheden - alles is vrij eenvoudig.

Met dit bereik kunt u items selecteren die qua lengte, breedte, kleur en ontwerp verschillen. Ze zijn onderverdeeld in verschillende basistypen. Ze kunnen bijvoorbeeld licht en elastisch zijn en vereisen een speciale aanpak en nauwkeurigheid tijdens installatiewerkzaamheden. Daarnaast zijn er wand-analogen. Ze zijn vrij zwaar en hebben veel gewicht.

Andere soorten zijn onder meer:

 • glossy;
 • met thermische film;
 • met hout of marmer patronen.

Afzonderlijk kunt u kunststof selecteren met een mooie coating, dure textuur - dergelijke panelen kunnen zelfs het duurste interieur decoreren.

Verlichtingssysteem

Het belangrijkste om te onthouden bij het kiezen van een lamp - plastic smelt gemakkelijk bij hoge temperaturen. Dit tast het uiterlijk en de kwaliteit van kunststof aan. Daarom is het niet nodig om gloeilampen te kiezen, ook ontladingslampen zullen niet werken. De ideale optie zou LED's tot 40 watt zijn. Deze waarde wordt ook om een ​​bepaalde reden gekozen: bij hoog vermogen kunnen draden opwarmen, ze kunnen kunststof van binnenuit smelten.

Het is het beste om lampen te kiezen voor dergelijke panelen met een hoge dichtheid (IP44 en hoger). Dit zal het mogelijk maken om dergelijke lampen in alle gebouwen te gebruiken.bij het werken met verlichting op 220 V. Opgemerkt moet worden halogeen en LED-lampen. Ze hebben slechts 12 V nodig. Het is echter noodzakelijk om te weten hoe de gloeilampen correct moeten worden gemonteerd. Vanaf het paneel wordt de stroom naar de transformator en vervolgens naar de lampen gestuurd.

De volgende beperkingen zijn van toepassing:

 • op een transformator kunt u maximaal 4 gloeilampen ophangen;
 • kabellengte mag niet langer zijn dan 250 cm;
 • door de lengte van de draad te vergroten, zullen de lampen erg zwak schijnen.

Montage werk

Voor het uitvoeren van werkzaamheden is het noodzakelijk om te controleren of alles klaar is. De aanwezigheid van draden, elektrische tape en contactblokken die u moet kennen voordat u met het werk begint. Het is ook noodzakelijk om de integriteit van de schakelaars en de lampen zelf te controleren.

 • De eerste stap is om de locatie van de lichtbronnen te kiezen. Het is het beste om de exacte plaats op het plafond aan te brengen. Het belangrijkste is om geen punten te kiezen op die plaatsen waar het profiel of knooppunt van panelen wordt gehouden.
 • Het is beter om de installatie van armaturen te starten voordat het plafond volledig is gemonteerd (bedrading is gemakkelijker te leiden wanneer slechts een deel van de panelen wordt opgehangen). Een veel voorkomend probleem is het gat voor de lamp. Velen beginnen onbewust fraudes te bedenken om precies en in omvang te worden.De meesten gebruiken een boor met een speciaal mondstuk van een bepaalde diameter. Hiermee kunt u een gat zo nauwkeurig en nauwkeurig mogelijk maken. Om dit te doen, hoeft u alleen maar met lage snelheid te werken zonder veel moeite - plastic zal geen snelheid of mechanische impact overbrengen. Als er geen boormachine is, kunt u een kompas en een briefpapier gebruiken.
 • Met een remklauw moet je een cirkel tekenen en met een mes voorzichtig uitknippen. Bij uitsparingen is het altijd beter om in de cirkel te snijden - fouten zijn niet zichtbaar en gelijkmatigheid van de cirkel kan dan worden bereikt met een minimum aan inspanning, maar met maximale nauwkeurigheid.
 • Er worden geen boorgaten aangebracht op het geïnstalleerde paneel (dit is niet toegestaan).
 • Nadat het gat klaar is, is het noodzakelijk om het lamphuis te installeren door het op de veren te klikken.
 • Pas na deze procedures kunt u het paneel installeren. Veel professionele werkers adviseren om de draad vooraf in het gat te duwen: dit zal u helpen om niet te klimmen na de installatie van het paneel en niet om een ​​draad te zoeken. Voor het gemak van de aansluiting moet de draad 150-200 mm naar beneden hangen. Bij het werken met draden moet het hele huis van spanning worden gescheiden en moeten de accu's oplichten.
 • We verwijderen de isolatie van de draden en leggen de contacten bloot voor de verbinding van de cartridge. Indien nodig kunt u met behulp van isolatie een draad aansluiten die parallel loopt met de volgende lamp.
 • Nadat de cartridge is bevestigd, wordt de lamp zelf voorzichtig erin gestoken. Het wordt bevestigd met een speciale beugel, vaak met een extra dun glas als houder.

Door de benodigde PVC-panelen en de nodige armaturen te kiezen, kunt u elke combinatie ervan op het plafond maken. Het installatieproces is eenvoudig, maar het is noodzakelijk om het te bestuderen en de details van het proces te begrijpen om fouten te voorkomen.

Hoe je armaturen in PVC-panelen kunt installeren, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer