Loft-stijl verlichting

 Loft-stijl verlichting

Degene die zegt dat een nieuwe stijl is verschenen in modern design - Loft, is fundamenteel verkeerd. Een van de meest interessante stijlen is bijna een eeuw geleden ontstaan. Maar sindsdien is de interesse in hem niet verdwenen.

De reden is niet-standaard, informaliteit, vrijheid van gedachten en gevoelens. Ongebruikelijke ruimte, meubels, lampen trekken de aandacht. Vandaag gaan we uitgebreid in op het kiezen van de verlichting voor deze stijl.

Speciale functies

De jaren veertig van de twintigste eeuw. Amerika probeert uit een aanslepende economische crisis te geraken. Veel fabrieken en fabrieken zijn gesloten in het land. En deze omstandigheid werd gebruikt door degenen die niet konden veroorloven om woningen te huren of te kopen.Grote fabrieksgebouwen, waaronder zolders, vonden nieuwe eigenaren.

Hoge plafonds, doorbroken door balken, de afwezigheid van scheidingswanden, bakstenen muren zonder afwerking - dat is wat de mensen die deze ruimtes bezaten hebben. Maar als je tot een creatieve bohemien behoort, heeft het dan zin om naar iemand te kijken? Het principe van "Ik leef zoals ik wil" werd gepredikt door nieuwe meesters op zolders. Dit is het eerste kenmerk van deze stijl.

De tweede functie is een enorme ruimte die speciale verlichting vereist. En dat was het. Windows, soms in de hele muur. Maar 's avonds moest dit plein zowel van het plafond als van de muren worden verlicht.

Hoge, onbehandelde plafonds, die niemand ging versieren, hadden betonnen en houten balken, leidingen, luchtkanalen. Op zo'n plafond kun je geen kroonluchter hangen met diamanten hangers en vijf hoorns. En zo verscheen een derde kenmerk van de loftstijl - opzettelijke lichtheid, nalatigheid.

Maar het gebruik van atypische vormen in meubels, verlichting kan de vierde functie worden genoemd. Welnu, welke andere stijl kan het zich veroorloven om een ​​kroonluchter of een schans van waterleidingen te maken, zonder het helemaal te verbergen? Veel hout, hard plastic, glas en veel metaal.

Als uw appartement of huis een klassiek groot formaat heeft, kunt u niet zonder grote lampen, meer vergelijkbaar met professionele verlichting.

En dit is de vijfde functie. Gebruik voor het tekenen van een conventionele lijn tussen de keuken en de slaapkamer vaak verschillende soorten verlichting. Dus, de zesde functie is zonering met behulp van licht.

Tegenwoordig zijn er veel stijlen in stijl. En bij registratie kun je sterk afwijken van klassieke recepties. Loft Industry en de ultramoderne 'loft' zijn te verschillend. Bovendien zijn kleine kamers geschikt voor deze stijl. Daarom verdiepen we ons in het onderwerp.

types

Ongeacht de stijl, lampen zijn:

 • plafond;
 • muur gemonteerd;
 • desktop;
 • staande vloer;
 • de straat.

Volgens het principe van werk:

 • aangedreven door netspanning;
 • op zonne-energie;
 • werkt op batterijen;
 • kaarsen, petroleumlampen, etc.

Op het gebied van lichtvoorziening is de verlichting:

 • algemeen;
 • lokaal.

Door bevestigingsmethode:

 • op de plafondhaak (dit is hoe kroonluchters van verschillende configuraties zijn gemonteerd, inclusief bevestigde, afzonderlijk hangende draden met een gloeilamp, elk aan een afzonderlijke haak gehangen, een enkele ophanging is ook aan de haak bevestigd);
 • stangen voor spot- en baan (band) systemen, evenals groepophangingen of lampen met een pantograaf zijn op de montagebalk gemonteerd;
 • Zware constructies worden op de kruisvormige montageplaat geïnstalleerd (gebruikmakend van massief hout, kettingen, schijnwerpers).

Volgens het principe van de lamp:

 • gloeilamp met gloeidraad (eenvoudig, goedkoop, maar van korte duur);
 • halogeen (goed verlicht, goedkoop, maar snel oververhit, heeft een individuele basis, zendt ultraviolette straling uit);
 • luminescerend (ze dienen lange tijd, ze verbruiken economisch elektriciteit, ze zijn duur, ze barsten snel uit met spanningsdalingen, ze stralen met een "dood" licht);
 • LED (geweldig licht, lang serveren, niet opwarmen, duur zijn, vereist een aparte transformator om te werken).

Nadat u het type lamp hebt gekozen, kunt u het in een speciaalzaak kopen. Maar aangezien de zolderkamers gewoonlijk niet-standaard zijn, zijn de armaturen vaak ontwerper, in één geval, speciaal gemaakt om uw interieurontwerpideeën op te lossen.

materialen

Bij gebruik van de Loft Industry-stijl zullen uw lampen veel metalen elementen bevatten: pijpen, kettingen, framehoepels, profielgeleiders, een groot aantal verbindingsstukken.Koper, brons, messing, aluminium delen worden veel gebruikt. Maar waar het onmogelijk is om metaal te gebruiken vanwege de hevigheid, gebruik PVC-buizen en fittingen.

Als ze niet in natuurlijke vorm in het interieur passen, kunnen ze met verf worden beschilderd en gepatineerd.

Bovendien, bij de vervaardiging van armaturen gebruikt natuurlijke hout en hennep touwen. Een kroonluchter uit een houten kist waarin wijn of bierflesjes van donker glas worden geplaatst met daarin geplaatste gloeilampen, ziet er geweldig uit boven de keukentafel.

Het is moeilijk om een ​​staande lamp met een bloemenkap in een zolderkamer voor te stellen. Maar, gezien het feit dat de stijl van de baksteenkleur en de Schotse cel houdt, dan zullen misschien dergelijke stoffen worden gebruikt voor de lampenkap.

Glas is toegestaan ​​om te gebruiken, maar in een rechte of ronde geometrie, zonder krullen. Sommige trendy decorateurs suggereren het gebruik van klassieke kroonluchters met een groot aantal hangers.

 1. Dit is een atypische stap voor een loft, en misschien is dat waarom het de plek is om te zijn.
 2. Dit type lamp heeft een hoog plafond nodig.
 3. We hebben flair nodig: niet elke kroonluchter kan op onze stijl worden toegepast.

kleur

Moderne kunstcritici hebben 3 richtingen in de loftstijl: boho-loft (bohemien), glamoureus, industrieel. Het gebruikte kleurenschema hangt af van de richting waarin de ruimte is ontworpen:

 • Boho loft - een combinatie van zoldermuren met meubels, verlichting en accessoires van de meest onvoorstelbare kleuren. Het belangrijkste is dat ze rechtstreeks verband houden met verschillende soorten kunst. Daarom kan niemand zeggen in welke kleur een bohemien loftlamp wordt gemaakt.
 • Glam loft gemakkelijk herkenbaar door pasteltinten. In plaats van een grote hoeveelheid metallic kleuren kan bijvoorbeeld grijs-lila worden gebruikt. Het is hier dat kroonluchters, staande lampen, plafondlampen een speciale rol spelen. Ze zijn ongebruikelijk. Geen eclecticisme. Dit is het belangrijkste element van het decor.
 • Industriële loftindustrie - de meest populaire en bekendste. Er worden 2-3 primaire kleuren gebruikt. Als een accent - een element van contrastkleur. En de lamp is zeer geschikt voor deze rol.

Er zijn veel verlichtingsarmaturen met de naam "zwarte lamp voor loftstijl". Deze kleur heeft vaak plafondmodellen of vloeren.Hangende kroonluchter met een kunstmatig verouderde luifel vaak bedekt met witte verf en gepatineerd met brons.

Ook wandlampen met een pantograaf zijn vaak wit.

Maar als u de nadruk op de lamp wilt leggen, dan kan deze roodbruin zijn, minder vaak - groen of blauw. Misschien heeft deze optie een accessoire nodig: decoratief kussen, foto, foto, tapijt.

vorm

De meest populaire en ongewone opties:

 • Als de plafondlamp is gemaakt met bus lichtenze kunnen worden gerangschikt in de vorm van een vierkant, driehoek, enkele of meerdere rechte lijnen. Banden zijn eenvoudig te installeren. Het is nog gemakkelijker om verborgen hoeken te verlichten met behulp van draaimechanismen.
 • plekWaarschijnlijk zullen voorwaardelijke scheidingsvlakken van PVC, spaanplaat, gipsplaten worden gedecoreerd. Misschien worden ze gebouwd op de contouren van de foto boven het bed. U kunt een boekenplank maken met metaal en hout door een ledstrip in de zijwand te plaatsen.

En zodat gasten niet verdwalen op de zolder, maak pijlen met dezelfde gloeilampen. Mooi, origineel, functioneel.

 • Vaak hangen loft-appartementen met hoge plafonds spinnen verlichten. Deze kroonluchter ziet er heel eenvoudig, maar interessant uit. Er zijn verschillende modellen:
 1. Vanaf de centrale haak lopen verschillende draden uiteen, aan het einde van elk is er een cartridge met een gloeilamp. Elk van de draden met speling hangt aan een kleine afzonderlijke haak. Hoeveel draden, zoveel haken, zich op verschillende afstanden van het centrum bevinden. Geen plafondlampen zoals een kroonluchter betekent niet.
 2. Stel je een metalen tafellamp voor op een lange poot met in het midden een scharnier. 8-15 van deze lampen zonder basis zijn bevestigd aan de ronde plafondplaat. Lampen wijzen onder verschillende hoeken naar beneden. Vanwege het scharnierbeen is ook niet recht.
 • Interessante kroonluchter in de vorm van een hoepelhangend aan henneptouw. Hoepels kunnen verschillende zijn. Het aantal gloeilampen hangt af van de hoogte van het plafond.
 • Zeer interessant uit rhombuses, squares, rectangle, trapeziums van metalen buizen. De kroonluchter heeft geen glas of een ander plafond. Alleen de randen van de figuur en de gloeilamp. Dit is natuurlijk geen glamoureuze loft.
 • Staanlampen kunnen gemakkelijk zijn enorm hoog. Met een professioneel zoeklicht zal een dergelijke staande lamp op een vuurtoren of een televisietoren lijken.
 • Niet-standaard ogende lamp van pijpen. Het kan worden gecombineerd met een boekenplank of hanger. Er zijn veel opties, maar ze zijn allemaal gemaakt met behulp van verschillende sanitaire leidingen en fittingen (verbindingselementen).
 • Staande lamp kan hebben vorm van een of ander wezen. Het zal geen kat zijn of een hond met afgeronde lijnen. Maar de vloerlamp in de vorm van een robot met brandende ogen kan je ontmoeten in zo'n huis.

Hoe verlichting kiezen?

De keuze van de verlichting hangt af van de methode en plaats van het bevestigen van de lamp, evenals van de functionaliteit van de kamer. Bij het uitvoeren van elektrische werkzaamheden moet u op de volgende punten letten:

 • Het licht zou de hele kamer moeten bedekken.
 • Als het gebied te groot is, plaats het dan met verschillende groepen lampen.
 • Overweeg één type gloeilamp te gebruiken. Anders zullen uw ogen bij het verplaatsen van de ene zone naar de andere moe worden van een plotselinge verandering van het licht.

Op het gebied van LED-lampen voor verlichting, duurzaamheid en prijs.

 • Om diffuus licht te maken, moet de lamp naar het plafond of de muren worden gericht, voor puntverlichting - naar de vloer, spiegel of tafel.
 • Bollen mogen niet blind zijn.Als u krachtige schijnwerpers gebruikt, moeten deze met metalen gordijnen of weg van de ogen worden gericht.
 • In het hok is toegestaan ​​verzakkende draden, ze willen niet verbergen. Maar zorg voor veiligheid: de draden mogen niet onder de voeten zijn. Bollen mogen niet te dicht bij water komen.

Gebruik voor betonnen plafonds, inclusief hellende delen, banden (track-systemen). Het is betrouwbaar, gemakkelijk, in overeenstemming met de gekozen stijl.

Voordat u een lamp kiest, moet u een model kiezen:

 • Loft Industrie armaturen. Industriële of industriële lampen kwamen als eerste in deze stijl voor. Maar ze zijn nu van toepassing. Vaak gebruikt in de keuken en eetkamer, evenals in de badkamer. In de slaapkamer en woonkamer is extra combinatie met lichte elementen nodig.
 • 'Retro' of 'vintage'. Je kunt de zolder van oudere familieleden bezoeken en daar naar oude lampen zoeken die bij onze stijl passen. Om ze te schilderen of gewoon te wassen hangt af van de staat van het meesterwerk en van je idee. En het hok is dol op gloeilampen van Edison.

De lamp is fascinerend en beangstigend met zijn prijs. Daarom hebben fabrikanten gezorgd voor goedkopere moderne tegenhangers.

 • Aan een lang snoer. Op één optie, hebben we hierboven beschreven. Maar zo'n lamp maken is eenvoudig. Vooral als het snoer niet alleen zwart is, maar ook van kleur. Wikkel er een decoratieve basis mee of plaats ze op de muur, plafond op speciale haken. Als u wilt, maakt u het originele plafond van uw kroonluchter van glazen flessen of blikjes.
 • Designer lampen. Wilt u niet een lamp zoals iedereen? Neem contact op met de ontwerper of zijn winkel. Of maak zelf een lamp. Immers, dit is alles!

Stijlvolle interieurideeën

Dus, het blijft om uit te vinden welk soort lampen geschikt zijn voor specifieke ruimtes: keuken, slaapkamer, hal en woonkamer. Als we ons tot dit punt concentreren op de grote ruimte, de studio, specificeren we nu de informatie voor een gewoon appartement of huis gedeeld door partities.

We bieden u ideeën, deze passen misschien niet bij de grootte van uw huis. Maar u bent een creatief persoon en u kunt zelf een hoogtepunt vinden.

Wat kan worden gebruikt in een verlichtingsloft voor de keuken:

 • Kroonluchters met metalen tinten opknoping boven de tafel op een buisvormige staaf. Het kan een of meerdere lampen op hetzelfde of verschillende niveaus zijn. Het formulier kan ook anders zijn.En het ziet er heel origineel uit.
 • In plaats van kroonluchters, kunt u banden met 2-3 lichten installeren, in verschillende richtingen wijzend.
 • Gebruik de muur in plaats van plafondverlichting in elke versie. En de lampen hoeven niet groot te zijn. Het "beeld" van metalen elementen kan worden verweven met LED-lampjes over het hele gebied van de muur naast de tafel.

Wat is niet geschikt voor de keuken:

 • Staande lampen.
 • Tafellampen met bloemenkap.
 • Wandlampen - kandelaar.

Slaapkamerverlichting:

 • Gebruik hangende plafondlampen op lange meerniveausnoeren. Omdat de slaapkamer een ontspanningsruimte is, zorg dan voor de plafondlampen. Het licht moet niet helder zijn.
 • Wandkandelaars maken van onbewerkt hout. Dus dim je de lichten en benadruk je je stijl.
 • In plaats van een schans, hang een grote horizontale foto of foto, print. Langs de contour slaat u de ledstrip over.
 • Gebruik als een tafelblad de Edison-lamp. Het zal passend zijn.
 • Het is mogelijk om glazen tinten te gebruiken, maar donker monochromatisch glas.
 • Het gebruik van staande lampen met gedempt licht is geschikt en toegestaan.

Gebruik met zorg in de slaapkamer kroonluchters met kristallen hangers. Het is moeilijk om op te pikken.

Armaturen voor de gang kunnen aan het plafond hangen, op de muren gemonteerd, om buiten te zijn:

 • Als de gang klein is, verhoog deze dan visueel met vlekken rond de omtrek van het plafond. Verzend wat van hen naar de vloer, een andere naar de muren.
 • Bevestig wandlampen met geribbelde tinten boven de spiegel, maar niet hoger dan 2 meter. Anders zal je reflectie je niet bevallen.
 • Steek in de grote gang de passende lamp naast de loftstoel. Trek de LED-strips in metalen gaasbuizen van ongeveer 2 m lang. Plaats de buizen in een grote vloervaas die overeenkomt met de stijl (geen onderkant). Door de basis van de vaas leidt draad naar de uitlaat. 'S Avonds ontmoet je een futuristische foto.

Voor het ontwerp van de woonkamer raden ontwerpers aan het principe van benadrukken te gebruiken:

 • Alle soorten armaturen zijn geschikt: plafond, muur, vloer, tafel.
 • Van toepassing op alle vormen en apparaten: banden en spinnen, kroonluchters en enkele vlekken rond de omtrek.
 • Als uw appartement een stapelbed is, installeert u het licht voor de onderste laag in de springer tussen de lagen.
 • Plaats een leeslamp op de bank of stoel. Als hij de rol van centrale verlichting heeft, plaats hem dan zo dat hij de ogen niet verblindt.
 • In plaats van een staande lamp, zullen hangende lampen met grote tinten op een metalen lange poot er geweldig uitzien boven de bank.
 • Voor de woonkamer is het een goede optie om kleine lampen op de muren boven de vloer te gebruiken. Een dergelijke verlichting zal de grootte van de ruimte laten zien en een gezellige sfeer creëren.
 • Gebruik multi-level verlichting, u presenteert uw woonkamer in al zijn schoonheid.

Afzonderlijk moet gezegd worden over straatlantaarns in de loftstijl. Ze worden gebruikt voor verlichting en esthetiek van de omgeving. Dergelijke lampen kunnen worden geïnstalleerd voor de veranda, langs de sporen, aan de poorten en muren van het huis, in het tuinhuisje.

Gemaakt van gietijzer, brons, koper met het gebruik van smeden of lassen, lichten zullen een echte versiering van uw site zijn. En dit is het geval wanneer u elektriciteit kunt meenemen of lampen op zonne-energie kunt gebruiken, maar dien ze dienovereenkomstig in.

En als je een grote kaars in een metalen lantaarn steekt en deze afdekt met de bovenste helft van een mooie wijnfles, dan gaat de kaars niet uit en kan het vuur zich niet verspreiden naar het gras en de bomen.

Wandlampen kunnen worden versierd met veren, kettingen, tinten. Kortom, er zijn veel opties.

In de onderstaande video kun je ontdekken hoe je een originele loft-achtige lamp met je eigen handen kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer