Staande lampen

 Staande lampen

Zonder goed geselecteerde verlichting kan het interieur minder aantrekkelijk en uitgebalanceerd lijken. Gelukkig produceren moderne fabrikanten een grote verscheidenheid aan verlichtingsarmaturen. Ze verschillen niet alleen van elkaar in ontwerp, maar ook in ontwerpen. Vandaag zullen we het hebben over populaire staande lampen.

Functies en voordelen

Mooie staande lampen zijn wijdverbreid vanwege hun mobiliteit. Ze kunnen in elke kamer worden geplaatst, omdat de installatie vooraf geen voorbereidend werk vereist. Het is noodzakelijk om eenvoudig een vloerlamp op een bepaalde plaats in de kamer te plaatsen en aan te zetten. Deze installatie van dergelijke verlichting eindigt.

Een dergelijk verlichtingsapparaat kan op elk geschikt tijdstip naar een nieuwe locatie worden verplaatst. U hoeft niet veel tijd en moeite te spenderen. Met een juist geselecteerde staande lamp kunt u de ruimte visueel verdelen. Vooral de eigenaren van modieuze studio-appartementen, waarin geen scheidingswanden de ruimte verdelen, wenden zich tot vergelijkbare ontwerptechnieken van bestemmingsplannen.

Ook kunt u met behulp van een staande lamp slechts een bepaald gedeelte van de ruimte verlichten, wat aanzienlijk zal besparen op de energierekeningen. In de woonkamer kunt u bijvoorbeeld een vloerlamp gebruiken zodat deze alleen een bank met een salontafel verlicht. Vooral handig is het vermogen van staande lampen om boeken te lezen of borduren. U kunt de verlichting rechtstreeks naar het boek of naar uw handwerk sturen. Lezen en werken in dergelijke omstandigheden is veel gezelliger en comfortabeler.

Aangezien dergelijke verlichtingsinrichtingen op een vloer staan, hoeven ze geen extra tafels, tafels, planken en andere meubels te kopen. Bovendien is een elegante vloerlamp een geweldige aanvulling op een kleine kamer.Het neemt niet veel ruimte in beslag, maar het zal leuk zijn om de ruimte te verlichten.

Vandaag kunt u in de winkels een enorm assortiment staande lampen zien. U kunt een geschikt product kiezen voor het interieur, gemaakt in elke stijl en kleur.

ontwerp

Traditionele ontwerpen van vloerinstrumenten bestaan ​​uit een stabiele basis en een statief waaraan de lichtbron is bevestigd. De details zijn eenvoudig. Hun uiterlijk en ontwerpkenmerken zijn afhankelijk van het uiterlijk en de functionaliteit van de lamp.

Vaak heeft de statiefvloerverlichtingsinrichting een aanzienlijke afmeting. De hoogte van dit onderdeel kan variëren van 1 tot 2,5 m. Statieven zijn stationair en flexibel. In moderne producten bevinden zich buigzones in de hengel. Met deze functie kunt u de lichtstroom wijzigen.

Ook vandaag zijn opties waarbij een statief een interessante en ingewikkelde figuur is, een luxueuze kolom, een laconiek statief of een sculptuur erg populair. Originele lampen, waarvan het ontwerp een compacte en smalle boekenkast is.

Deze ontwerpen worden aangevuld met directe lichtbronnen.Ze zijn bevestigd op de bovenkant van het statief. Deze elementen kunnen worden aangevuld met een lampenkap of open blijven. Het hangt allemaal af van het ontwerp en de stijl van de staande lamp.

Sommige modellen staande lampen zijn uitgerust met extra steunen en tafelbladen. Vaak omvatten dergelijke ontwerpen de aanwezigheid van verschillende gloeilampen.

lampenkappen

De lampenkap is een van de belangrijkste elementen van de staande lamp. Maar het is niet verplicht. In de winkels zijn er veel staande lampen waarin dit artikel ontbreekt.

Lampenkappen van dergelijke verlichtingsinrichtingen vervullen tegelijkertijd twee belangrijke functies:

 • ze verspreiden het heldere licht van de lamp;
 • zijn decoratieve elementen van het interieur.

De verlichting die afkomstig is van de staande lamp moet volledig aan uw eisen voldoen, daarom is het noodzakelijk om rekening te houden met de lichtbron zelf. Lampenkappen gemaakt van materialen die gemakkelijk licht doorlaten diffunderen heel zachtjes en creëren de meest comfortabele sfeer in de kamer. Het wordt aanbevolen om dergelijke verlichtingsapparatuur in slaapkamers of kinderkamers te gebruiken. Vaak worden ze gebruikt als een nachtlampje.

Verlichting gericht tegen de muur of het plafond zal de beschikbare ruimte volledig verlichten. In dit geval zal de lamp met een buigstatief en lampenkap met een open bovenkant erg handig zijn. Dergelijke modellen worden aanbevolen voor plaatsing in ruime kamers. Dit kan een woonkamer of een studeerkamer zijn.

Lampen met speciale bewegende stands worden meestal gebruikt voor staande lampen met gericht licht. Deze onderdelen vervangen gemakkelijk de klassieke tafellampen, omdat ze ideaal zijn om aan tafel te werken.

Een mooie staande lamp met een gericht licht neemt bijvoorbeeld weinig ruimte in beslag en stelt u in staat om werk te doen dat de hoogste kwaliteit oppervlakteverlichting vereist.

Dergelijke verlichtingsinrichtingen kunnen niet alleen in het werk, maar ook in het recreatiegebied worden gebruikt. Ze worden vaak naast stoelen of een bank geplaatst. Zulke opties zijn geweldig voor borduren, breien of lezen van boeken. Vaak worden verlichtingsarmaturen met gericht licht aangevuld met standaards en tafels, waarop u verschillende kleine items of noodzakelijke componenten voor borduurwerk kunt plaatsen.

Er zijn ook gecombineerde vloertoestellen. Dergelijke modellen creëren perfect verspreide verlichting en ze kunnen ook naar een specifiek gebied worden geleid.

Tegenwoordig is er in verlichtingswinkels een grote verscheidenheid aan staande lampen met verschillende uitvoeringen en lampenkappen. De consument kan voor zichzelf niet alleen een klassieke, maar ook een meer originele versie kiezen, die verschillende statieven en verschillende gloeilampen omvat.

stijlen

Staanlampen zien er harmonieus uit in verschillende ensembles. Het belangrijkste is om een ​​model van een geschikt ontwerp correct te selecteren. Laten we eens nader bekijken welke kenmerken en uiterlijke kenmerken van staande lampen van verschillende stijlen zijn:

 • klassiek. De belangrijkste kenmerken van klassieke staande lampen zijn symmetrie, ernst van vorm en elegantie. Deze opties zien er zeer degelijk en luxueus uit. Het wordt aanbevolen om klassieke staande lampen te selecteren, die het ontwerp van meubels in het interieur zouden weerspiegelen. In de regel zijn de rekken en statieven van dergelijke apparaten gemaakt van betrouwbare en prachtige materialen: brons, messing of koper.

Klassieke staande lampen worden vaak aangevuld met decoratieve elementen.Maar ze moeten ook in de stijl van de klassiekers worden gemaakt.

 • Country muziek. Voor deze enigszins casual stijl zijn etnische patronen kenmerkend. Dat is de reden waarom de ideeën voor het decoreren van staande lampen heel verschillend kunnen zijn: van het stylen onder de glans in de Russische hut tot een verscheidenheid aan Indiase motieven. In deze veelzijdige stijl, is het belangrijkste om vast te houden aan de originele stilistische vector.
 • Provence. De stijl van de Franse Provence is populairder dan ooit. Het verschilt in gemak, tederheid en elegantie. Staande lampen, op dezelfde manier gemaakt, hebben altijd pastelkleurige stoffen tinten. Ze kunnen worden versierd met bloemstukken en prints die er zo organisch uitzien in Provençaalse ensembles.
 • High-tech Deze stijl wordt gekenmerkt door futuristische vormen en duidelijke lijnen. Strenge lampen in deze richting lijken op kantoormodellen, maar dit maakt ze niet te beknopt en saai. Dergelijke opties passen perfect in de hightech-stijl en ondersteunen de decoratieve elementen van dergelijke interieurs.

De kenmerkende materialen van dergelijke staande lampen zijn koud metaal en glas.Voor dergelijke moderne interieurs wordt het aanbevolen om verlichtingsapparaten te kiezen in zwart-witte, grijze of zilveren kleuren. Wees niet bang om zulke accenten te maken in dergelijke ensembles. Dit kan een spectaculaire rode lamp zijn, die meerdere futuristische covers tegelijk heeft.

 • Bloemisterij. Deze stilistische richting verscheen relatief recent, maar is al in populariteit gestegen. Op dit moment wordt de bloemisterij gekenmerkt door zachte en natuurlijke tonen in het interieur. Het kan bijvoorbeeld een lichtgroen, beige, crème, roze of parelmoer tint zijn.

Interieurartikelen in een vergelijkbare stijl hebben vaak elegante en vloeiende lijnen, evenals decoratieve elementen in een natuurlijke sleutel. Staande lamp van deze stijl kan worden gemaakt in de vorm van een grote lotus met een statief in de vorm van een gevlochten stengel of een bloemknop met waterbelletjes in het decor van de lampenkap.

materialen

Handige en mobiele staande lampen zijn gemaakt van de volgende materialen:

 • stoffen. Stoffen lampenkappen behoren tot de meest voorkomende. Ze zien er harmonieus uit in vele ensembles. Klassiek zijn aantrekkelijke lampen met textieltint,omzoomd aan de randen.
 • Van acryl kunststof. Dergelijk materiaal ziet er organisch uit in modernere interieurs. Dit kan een hightech-, loft- of pop-art-instelling zijn.
 • Van rijstpapier. Dergelijke staande lampen zijn ideaal voor etnische interieurs met oosterse hints. Het kan bijvoorbeeld populaire Japanse of Chinese stijlen zijn.
 • Van glas en metaal. Stijlvolle lampen van vergelijkbare materialen zien er organisch uit, niet alleen in futuristische, maar ook in laconieke ensembles. Het kan bijvoorbeeld een eenvoudig interieur zijn in de stijl van minimalisme.
 • Van kristal en glas in lood. Dergelijke modellen hebben een echt spectaculair en elegant ontwerp. Interieurontwerpers raden aan vergelijkbare verlichting in historische ensembles te plaatsen.

Meer modellen van staande lampen in het interieur, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer