Exclusieve handgemaakte lampen

 Exclusieve handgemaakte lampen

In het tijdperk van technische snelheden en monotonie worden verschillende ongewone dingen steeds populairder. Interieurontwerp is een vruchtbaar gebied voor fantasiemeesters. Met de hand gemaakte objecten die geen analogen hebben, is een hoogtepunt dat de waardigheid van het interieur en de delicate smaak van de eigenaar van het huis kan benadrukken.

Interessante lampen zijn erg populair bij consumenten, en dit is niet toevallig. Lichtbronnen trekken de aandacht naar zichzelf, creëren een atmosfeer om hen heen, ze zijn niet alleen in staat om de functies van verlichting uit te voeren, maar ook om de ruimte te plaatsen.

productie

Workshops en ontwerpstudio's staan ​​altijd klaar om veel interessante ideeën te bieden over het creëren van een uniek interieur met behulp van lampen.Maar als u wilt, kunt u met uw eigen handen een exclusieve lamp maken, want in dit geval is er ruimte voor verbeelding! En wie weet - het is heel goed mogelijk dat deze ervaring het begin zal zijn van je fascinerende reis naar de wereld van het handwerk. Het is meer waard om de nuances te begrijpen van het maken van handgemaakte lampen.

types

Aan de slag is om te beslissen over de classificatie van lampen. Het verlichtingsapparaat met een elektrisch snoer en een gloeilamp kan vloer, tafel, muur, plafond, straat zijn. De locatiekeuze hangt af van de grootte en het ontwerp van de lamp.

Exclusieve lampen van beroemde meesters van hun ambacht kunnen worden gekocht in gespecialiseerde winkels, en u kunt het zelf doen - thuis. Je kunt de oude lampen opnieuw maken - ze zullen een nieuw leven vinden en een echte exclusiviteit worden.

Basismaterialen

Voor de vervaardiging van lampen passen op alle beschikbare materialen, zelfs de meest onverwachte: china, glazen flessen, metaaldraad, blikjes, plastic items, keramische fragmenten.

Alles wat overblijft van materialen tijdens reparatie, of alles,die kan worden gevonden in de garage of op de tussenverdieping, in de handen van de meester kan veranderen in een stijlvol product, een kunstwerk.

hout

Favoriet materiaal voor vakbekwame timmerlieden, omdat het hout een verscheidenheid aan producten produceert, gaande van gebeeldhouwde tinten en eindigend met sierlijke staven voor staande lampen of staat voor tafellampen. De boom is ontvankelijk voor allerlei ontwerptechnieken, producten zijn versierd met verf en decoupage of zijn intact gelaten.

plastic

Dit materiaal omringt ons overal in de moderne wereld. Zeer eenvoudig, gemakkelijk te verwerken, in staat in bekwame handen om veel verschillende vormen aan te nemen. Voor lampenkappen gemaakt van plastic materialen worden gebruikt in de vorm van frisdrankflessen, wegwerpschalen, plastic containers en nog veel meer.

glas

Als u niet in de gelegenheid bent om in de glazen werkplaats te stappen en een fascinerend glasblazen in te zetten, dan kunnen gewone potten, flessen, veelkleurige glasbellen en kristalglaswerk dat u niet gebruikt, geschikt zijn om lampen thuis te maken.

metaal

Het vermogen van dunne metalen platen om elke vorm aan te nemen wordt zeer gewaardeerd door vakmensen. Degenen die het vermogen hebben om het metaal op de machine te verwerken, openen eindeloze mogelijkheden om met dit materiaal te werken. Thuis kun je fantaseren met kant-en-klare elementen van metaal: koperdraad, stukjes aluminium, blikjes, een dunne staalkabel, bewerkte krullen van de kop van het oude bed.

keramiek

Makkelijk te verslaan, maar elegant materiaal voor plafond of standaard in de vorm van kommen. Perfect geschikt voor schilderen en decoupage, maar ook voor vuren. Keramiek kan worden gevernist en geverfd. Zelfgemaakte plafondlampen van porselein zijn gemaakt van verouderde sets, ze zien er mooi en ongewoon uit. En keramiek voor natuurlijke klei is geschikt voor kamers in landelijke stijlen.

textiel

Een breed werkterrein voor verschillende noodvrouwen. Lampenkappen met borduurwerk, applique, gebreid, macramé - ze kunnen elke kamer decoreren of een goed cadeau worden.

Stijlbeslissingen

De lamp is niet verloren gegaan en heeft geen disharmonie veroorzaakt in het interieur, je moet van tevoren de stijl van de kamer bepalen

  • Naar de stijl van het land en ethno meest geschikte materialen in verband met natuurlijke grondstoffen. Het kunnen rieten ballen zijn, en versierde gesneden houtblokken en rivierkiezel lampenkappen.
  • Een mozaïek van veelkleurig glas kan een prachtige schaduw in de art nouveau-stijl zijn - deze stijl staat bekend om zijn veelkleurige glas-in-loodramen.
  • Lampen van koperdraad en kunststof passen in de straatloftstijl. Hier zal elke imperfectie van het ontwerp de stijl van het interieur versterken.
  • Stijlvol borduren op dure stoffen kan een geweldig cadeau zijn voor eigenaren van de woonkamer, slaapkamer in de stijl van klassiek of barok. Het belangrijkste is dat de lampenkap en de poot van de lamp op de toon van het interieur komen.
  • De lampen van de auteur, gemaakt van plastic, passen perfect in de moderne minimalistische stijl: ze nemen niet veel ruimte in en dienen als nachtlampjes die licht verspreiden.
  • Voor buiten- en tuinlampen wordt meestal keramiek gebruikt, bedekt met verf en vernissen. Het kunnen grappige kabouters, slakken, kikkers, egels, ooievaars zijn. Ze brengen naar de site de sfeer van een sprookje. Een interessante optie - draadlampen voor de veranda, maar ook grondlicht van metaal en glas in de vorm van antieke gaslampen.

Exclusieve handgemaakte lampen hoeven niet van hetzelfde materiaal te zijn. De combinatie van materialen zorgt voor meer diversiteit.

Zie in de video hoe je een lamp uit een fles met je eigen handen kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer