Kinder wandlampen

De keuze van de verlichting voor de slaapkamer vereist een speciale aanpak: het wordt aanbevolen om niet alleen op de uiterlijke kenmerken, maar ook op de functionaliteit van de apparatuur letten. Kindermuur nachtlampje is geselecteerd, afhankelijk van de leeftijd en de aard van het kind. Het moet veilig zijn en bestand tegen externe schokken. Bovendien moet de lamp een comfortabele nachtrust bieden zonder moeder en de baby leren onafhankelijkheid te bereiken.

Opvallende kenmerken

Jonge kinderen zijn vaak bang om zonder hun ouders te slapen: ze zijn bang voor de duisternis, eenzaamheid en onzekerheid. Ruwe verbeelding trekt monsters die zich onder het bed verbergen, creëert de illusie dat er iemand anders in de kamer is. Om het kind te beschermen tegen angst en hem te leren alleen in slaap te vallen, wordt aanbevolen om de meest comfortabele sfeer in de kinderkamer te creëren. Te dien einde is de kamer ingericht en gedecoreerd, rekening houdend met de belangen van een klein familielid.In de loop zijn helder speelgoed, sieraden en accessoires, inclusief speciale nachtverlichting.

Structureel verschillen de producten niet van "volwassen" accessoires. Dit zijn dezelfde lampen, maar ze hebben een ongewoon ontwerp en onderscheiden zich door een hoog niveau van veiligheid en milieuvriendelijkheid.

Nachtlampjes zorgen voor strooilicht, een lust voor het oog. Zelfs als ze worden aangezet, zullen de zachte stralen de slaap van het kind niet verstoren, terwijl het proces van in slaap vallen ophoudt moeilijkheden te veroorzaken.

Wandmodellen worden op een verticaal oppervlak gemonteerd met behulp van de meegeleverde bevestigingsmiddelen. Nachtverlichting bevindt zich in de directe nabijheid van het bed, waardoor het gemakkelijk is om ze in en uit te schakelen: hiervoor hoeft het kind niet op te staan; oudere kinderen kunnen liggend lezen. Compacte afmetingen - nog een voordeel van producten, waardoor de lamp zelfs in de kleinste kamers kan worden geplaatst. Accessoires verdelen gelijkmatig de lichtstroom, verschillen qua ontwerpvariatie.

Soorten lampen

De collecties van merken worden gepresenteerd met nachtlampen van verschillende vormen, verschillend ontwerp. Kinderen voelen zich aangetrokken tot de bonte kleuren, lampen, speelgoed of gloeien in verschillende kleuren. Er zijn zowel kunstmatige bronnen als uitgerust met LED's.Er zijn de volgende soorten accessoires:

 • Nachtlamp projector. Het armatuur is voorzien van gaten waardoor het licht van de lamp binnen doordringt. Dientengevolge worden tekeningen en patronen geprojecteerd op de wanden, het plafond en andere oppervlakken. Er zijn ook modellen die kunnen draaien of muzieknummers kunnen afspelen.
 • In de vorm van een speeltje. Een van de meest populaire modellen. Het is een gewone lamp, gelegen in het plafond, gemaakt in de vorm van sterren, bloemen, dieren en stripfiguren. Kinderen voelen zich aangetrokken tot modellen met LED's die een zelfs zwak licht uitstralen, wat genoeg is voor het ontwaakte kind om niet bang te zijn in het donker.
 • Ingebouwd. Het model is compact en eenvoudig te installeren. Gemaakt in verschillende vormen, geselecteerd voor het ontwerp van een bepaalde ruimte.
 • Schilderij nachtlampje. Het accessoire speelt een decoratieve rol, voornamelijk bedoeld om de kamer in te richten, en alleen dan voor verlichting.

Een ongewoon soort kinderlichtjes zijn zoutlampen. Holle capaciteit wordt uitgevoerd in de vorm van de zon, een pot, het huis.

Binnenin zit een lichtbron en een speciaal zout dat een aangenaam licht geeft.Bovendien geeft het model voedingsstoffen af, verzadigt de lucht met ionen en draagt ​​het bij tot de zuivering ervan. Zoutdampen versterken het immuunsysteem, verbeteren de stemming en het algemene welzijn van het kind.

Nachtverlichting voor de kleintjes

Wanneer het kind te klein is, is de lamp in de eerste plaats vereist voor moeders die het grootste deel van hun tijd naast de baby doorbrengen. Dit maakt het eenvoudiger om 's nachts voor uw kind te zorgen, maar kinderen worden niet wakker van fel licht. Zachte verlichting is een lust voor het oog, werkt op een rustgevende manier op de psyche in. In dit geval wordt het accessoire dicht bij het bed gemonteerd, de positie kan worden aangepast.

In de regel bevinden zich binnen deze nachtlampen LED'sdie niet opwarmen, langer dienen en zorgen voor de stabiliteit van de werking, uniforme verdeling van lichtstromen.

Koop voor het gemak nachtlampjes op batterijen, gekenmerkt door gebruiksgemak en bespaar op elektriciteit. De levensduur van de batterij is afhankelijk van het gebruik van bepaalde functies.

Hoe te kiezen?

Nachtlampen verschillen van elkaar qua ontwerp, grootte, gebruikte materialen, vermogen en andere kenmerken.Deze criteria zijn gebaseerd op de beschikbare ruimte, het interieur van de ruimte, de gewenste functionaliteit. Zo zal de LED-lamp met bewegingssensoren automatisch ingeschakeld wordt wanneer u hen benaderen, en de batterij-aangedreven modellen zijn geschikt voor inbouw in een buitenwijk van woningen, waar er geen elektriciteit. In een nis gezet armatuur is op verschillende manieren geïnstalleerd en kan worden uitgerust met vermogens- en helderheidsregeling.

Algemene tips voor het kiezen:

 • Het lichaam moet van slagvaste materialen zijn gemaakt. Plastic modellen zijn bestand tegen externe invloeden en breken niet bij het vallen. Bovendien zijn ze niet bang voor vocht en extreme temperaturen. De nachtlampjes van plexiglas zien er aantrekkelijk uit, maar zijn alleen geschikt voor oudere kinderen.
 • Zwaar licht - een taboe voor het kinderbed. Het is schadelijk voor de ogen van de baby en zal bovendien de slaap verstoren.
 • Accessoires moeten luchtdicht zijn. Als de lamp barst, blijven de splinters binnen en kunnen het kind niet worden verwond. Dit is vooral belangrijk in gevallen waar een nachtlampje wordt gekocht voor actieve, mobiele kinderen, die vaak dingen om hen heen breken.
 • Lampen met scherpe randen die kinderen kunnen verwonden, moeten worden vermeden. Het is beter om te doen zonder lampen met kleine decoratieve elementen: het kind kan deze delen afscheuren en doorslikken.
 • Modellen van bevroren materialen verspreiden het licht beter, waardoor het kind niet kan slapen. Dergelijke accessoires hebben echter een lage helderheid.
 • Met verschillende soorten nachtverlichting kunt u het stroomverbruik aanpassen en de belasting zo efficiënt mogelijk verdelen.
 • Extra functies vereenvoudigen de werking van het apparaat. Geluidssensoren reageren op het huilen van de baby en zetten automatisch het nachtlicht aan.
 • Het wordt afgeraden om een ​​nachtlampje te dicht bij het bed te hebben. Als het accessoire warm wordt, kan het worden verbrand. Bovendien mag het licht niet direct in de ogen vallen.

Het nachtlicht op de muur, gekocht in de kinderkamer, moet gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen die niet oxideren en geen schadelijke stoffen in het milieu uitstoten.

Fabrikanten bieden accessoires die de intensiteit van het licht automatisch aanpassen. Ze branden helderder in het donker en schakelen geleidelijk uit met de komst van de dageraad, wat elektriciteit bespaart.

Zie de volgende video voor meer informatie over de babylamp in de vorm van een hond.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer