Tafellampen in verschillende stijlen

Elk detail is belangrijk in een mooi en harmonieus interieur. De meest aantrekkelijke opties zijn ontworpen in dezelfde stijl. Dit geldt niet alleen voor meubels en decoratie, maar ook decoratieve elementen, verlichtingstoestellen. Vandaag leert u over tafellampen in verschillende stijlen.

Populaire stijlen

Tegenwoordig zijn consumenten niet beperkt in het kiezen van het ontwerp van hun huis. Het is mogelijk om een ​​mooi en stijlvol interieur te creëren in elke stijlrichting. Laten we in meer detail bekijken welke onderscheidende kenmerken tafellampen hebben in verschillende stijlen:

 • Een zeer populaire interieurstijl is de klassiekers. Het zal nooit uit de mode raken en zal altijd in de trend zijn. Home-lampen in een klassieke versie hebben een elegant en discreet ontwerp. Dergelijke verlichtingsarmaturen vullen de kamer met warm en zacht licht.

De klassiekers worden gekenmerkt door dure en hoogwaardige materialen, dus in dergelijke omgevingen zien tafellampen met poten van natuurlijk hout, steen, metaal of keramiek er het meest organisch uit. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan rustgevende kleuren. Het kan bijvoorbeeld een beige, bruine, vergulde, zand- of olijflamp zijn.

 • Echt fantastisch kijk tafellampen in een interessant oosterse stijl. Zulke modellen zorgen voor gezelligheid in de kamer - ongeacht de richting van deze stijl die je kiest. Met dergelijke verlichtingsarmaturen is het huis zeker gevuld met fascinerende schoonheid, die heel anders is dan veel Europese concepten.

Prachtige lampen in Japanse stijl hebben bijvoorbeeld vaak de juiste vorm. Het kan een rechthoekig of bolvormig model zijn met een houten voet van natuurlijk hout of bamboe.

Kenmerkend voor de Japanse stijl zijn apparaten met stijve frames / frames en papier. Vaak worden op het oppervlak van papieren invoegsels in dergelijke lampen hiërogliefen aangebracht.

Tafellampen in Chinese stijl lijken erg veel op Japanse.In de regel is het licht in dergelijke producten verborgen achter de tinten papier of dunne stof. Hun vormen zijn heel anders dan de traditionele kegelvormige exemplaren.

Chinese lampen kunnen bijvoorbeeld worden uitgerust met ongebruikelijke tinten in de vorm van een parallellepipedum, bestaande uit stokken en bedekt met textiel. Deze lampen zien er heel interessant en aantrekkelijk uit.

 • De trend van de afgelopen jaren is het interieur in nautische stijl. Deze richting zorgt voor een combinatie van blauw en wit in de omgeving, evenals natuurlijk hout. Een kamer in een nautische stijl kan als compleet worden beschouwd als deze antieke voorwerpen bevat.

Wat betreft tafellampen, deze principes zijn op hen van toepassing. De basis van deze verlichtingsmiddelen kan worden gemaakt van natuurlijk gelakt hout of metaal met een kunstmatig verouderd oppervlak.

Vaak worden "zee" -lampen aangevuld met verschillende decoratieve elementen. Dit kan een wiel, zeil of anker zijn dat aan de basis is bevestigd.

Vooral interessant zijn de tafellampen, waarvan de lampenkappen worden aangevuld met een afbeelding van een oude kaart.

 • De tafellampen in stijl onderscheiden zich door een elegant en elegant ontwerp. modern. Dergelijke modellen kunnen worden aangevuld met decoratieve elementen: kristal, veelkleurige kralen, glas, zeldzame houtsoorten, echt leder, marmer en halfedelstenen.

Tafellampen, gemaakt in de populaire Art Nouveau-stijl, worden gekenmerkt door sierlijke rondingen en ingewikkelde lussen. Vaak zijn verlichtingsinrichtingen in deze geest interessante combinaties van verschillende materialen. In een product kan er bijvoorbeeld mooi gekleurd glas en keramiek zijn.

Plafondlampen in moderne bureaumontage hebben vaak een slanke, vloeiende vorm. Vaak zijn de voet van de lampen versierd met kleine vrouwelijke figuren of patronen in de vorm van vogels en vlinders.

Tafellampen in de moderne stijl kunnen ook op een floristische manier worden gemaakt. In dergelijke gevallen hebben lampenkappen de vorm van een knop, bloemblad of hele bloemboeket.

 • Een andere populaire interieurstijl is retro. De situatie in deze geest is een echte adem van de afgelopen jaren. Deze stijlrichting is een van de meest complexe, veelzijdige en interessante.

Tafellampen retro worden vaak aangevuld met prachtige geweven lampenkappen met kleine kwastjes, levendige pony of schakelaars in de vorm van een dun koord.

Tegenwoordig zijn lampen erg populair, het ontwerp hiervan herhaalt de allereerste gloeilampen gemaakt door Thomas Edison. Als u afstand wilt nemen van de gebruikelijke stereotypen over de verlichting in het interieur, dan zult u deze opties leuk vinden.

Moderne lampen in retrostijl hebben vaak originele, fantasievolle vormen. In veel winkels worden modellen bijvoorbeeld verkocht in de vorm van een grote glazen lamp.

 • Stijllampen country muziek verschillende variëteit. Elk land heeft zijn eigen dorpen - met zijn eigen kenmerken en tradities. Vandaag kan de koper zelf een bureaulamp "village" kiezen in de stijl van Amerikaanse, Engelse, Russische of Franse countrymuziek.

In de regel onderscheiden dergelijke lampen zich door een primitief, solide uiterlijk. Soms lijkt het erop dat ze zijn gemaakt van verschillende huishoudelijke kleinigheden. Eigenlijk was het dat in eerste instantie. In de dorpen werden alle meubels gemaakt en ingericht door de eigenaars.

Dat is de reden waarom moderne dorpslampen een beetje ruw lijken. Dit heeft echter geen invloed op hun vermogen om een ​​ongelooflijk gezellige en warme sfeer in de kamer te creëren.

 • Onlangs was een populaire tak van Franse countrymuziek erg populair. - Provence. Op deze manier ontworpen tafellampen onderscheiden zich door eenvoudige motieven. Lampenkappen zijn vaak versierd met naïeve bloemenprints, patronen en ornamenten.

Meestal zijn er olijflampen, in het ontwerp zijn er onopvallende tonen van floristiek. Ze zijn geschilderd in rustgevende natuurlijke kleuren en worden aangevuld met afbeeldingen van verschillende bloemen en planten.

 • stijl Empire in het interieur ziet er erg duur en luxueus uit. Hij benadrukt de status van het huis en de financiële situatie van zijn eigenaars. Lampen in deze stijl zien er behoorlijk pretentieus uit. Vaak hebben ze indrukwekkende afmetingen en hebben ze vergulde oppervlakken.

Empire-stijl verlichtingsarmaturen zijn meestal gemaakt van hoogwaardige en dure materialen die er elegant en "rijk" uitzien.

Vaak zijn tafellampen, die op deze manier zijn versierd, eclectisch.Ze combineren gouden en zwarte tonen, karakteristieke eclectische patronen en ornamenten, evenals borduurwerk met gouden draden op de lampenkap.

 • Een andere chique, pakkende stijl is barok. In de regel zijn in het interieur met een dergelijk ontwerp symmetrische lampen van klassieke vormen. In de barokstijl zijn er in de regel dure apparaten die op geen enkele manier kunnen worden vervangen door goedkope tegenhangers, omdat ze uit het algehele ontwerp zullen breken en het smakeloos zullen maken.

Tafellampen in deze geest onderscheiden zich door prachtige glans, elegante lijnen, krullen en ingewikkelde decoratieve inzetstukken.

Het wordt niet aanbevolen om kleine lampen met een miniatuurdecor in dergelijke interieurs te hebben. In de barokke omgeving moet aanwezig zijn grote, zichtbare objecten met opvallende inrichting.

 • Als je genoeg hebt van stedelijke landschappen, ben je goed geschikt Ecostyle in het interieur. Tafellampen gemaakt van natuurlijke materialen zijn ideaal voor deze rustgevende omgevingen. Het kan bijvoorbeeld een prachtig rotanmodel zijn, aangevuld met een geweven luifel van pasteltinten.

In de regel hebben lampen in ecostijl een eenvoudig, ongecompliceerd ontwerp. In dergelijke apparaten vind je geen fancy elementen of kunstzinnige verweving.

 • Originele stijl steampunk vertegenwoordigt een harmonieuze combinatie van industriële en klassieke trends. In de regel zijn er in dergelijke interieurs tafellampen die op industriële lijken. Ze zijn gemaakt van metalen of metalen buizen.

De oppervlakken van dergelijke apparaten kunnen kunstmatig worden verouderd en aangevuld met verschillende elementen: decoratieve sensoren, ringen, lassen en andere "industriële" onderdelen.

 • Lichtontwerp verschillende stijl tafellampen chebbi chic. Voor dergelijke interieurs wordt het aanbevolen om mysterieuze en elegante modellen te selecteren die een zacht, fascinerend licht uitstralen. Het apparaat kan worden versierd met kristallen details, rozen en engelen.
 • In moderne stijl hightech De meest harmonieuze look zullen metalen of glazen lampen zijn, die zo beknopt mogelijk zijn gedecoreerd. Voor dergelijke interieurs is het niet nodig om apparaten uit natuurlijke materialen te selecteren.

Het oppervlak van de lamp kan worden geverfd of ongeverfd.Apparaten hebben in de regel eenvoudige en regelmatige vormen (vierkant, rond, driehoekig). Plafondlampen van dergelijke lampen zijn ook gemaakt van metaal, glas of plastic.

 • Houten of metalen onderstellen hebben stijlvolle lampen in stijl. Tiffany. Vaak zijn ze uitgerust met mooie tinten gekleurd glas, compleet met ijzeren onderdelen.

Dergelijke verlichtingsapparaten zijn geschikt voor de stijl van modern modernisme, evenals voor elk interieur, gemaakt op een verfijnde manier.

Hoe het interieur te kiezen?

Tafellampen moeten worden geselecteerd in overeenstemming met de stilistische richting van het interieur. Bijvoorbeeld, in moderne omgevingen zien de opties gemaakt van natuurlijk hout er niet altijd harmonieus uit, en in klassieke omgevingen, metalen modellen.

Als we het hebben over chique, frilly interieurs, probeer dan lampen te vermijden van goedkope materialen. Dergelijke details kunnen het ontwerp verstoren.

Weeg het interieur niet af met een groot aantal tafellampen, anders zal de situatie belachelijk en onharmonisch zijn.

Stijlvolle ideeën voor het ontwerpen van ruimtes

Een klassieke lamp met een driehoekige witte tint en een dikke keramische basis versierd met blauwe verf zal er interessant uitzien in een kamer met gele muren en witte gordijnen voor de ramen.Zet een dergelijke lamp op een zwarte tafel met een marmeren oppervlak en plaats er een beige stoel naast.

Metalen lampen met ronde oranje tinten kunnen op nachttafeltjes in de buurt van het sneeuwwitte bed worden geplaatst. Dit ensemble ziet er indrukwekkend uit tegen de achtergrond van een muur versierd met zwarte houten panelen en een lichte parketvloer. Hang een modulair beeld van scarlet over het hoofdeinde.

Lampen met glazen voetstukken en witte tinten zullen in harmonie zijn met de groene muren en het beige tapijt op de vloer. Leg deze voorwerpen op het donkere nachtkastje bij het hoge bed. Verdun de binnenmuurschilderingen met donkere lijsten.

Zie de volgende video voor meer interieurideeën met tafellampen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer