Houten staande lampen

Staanlamp is een geweldige oplossing voor het creëren van extra verlichting in de kamer. Hiermee kunt u het gewenste gebied verlichten en wordt het ook gebruikt als decoratief element in het interieur. Onder het brede scala van houten vloerlampen is veel vraag.

Speciale functies

Staande lampen gemaakt van hout zijn vrij populair vanwege de milieuvriendelijkheid van het materiaal en de aantrekkelijke uitstraling. Deze lamp zal het interieur versieren en warmte en comfort toevoegen. Een klassieke houten vloerlamp is een houten standaard en een stoffen lampenkap. Veel moderne opties complementeren de elementen in de stijl van avant-garde of futurisme.

Houten rekken zijn vaak versierd met houtsnijwerk. Prachtig kunstmatig verouderde opties.De standaard ziet eruit als een onbehandeld stuk hout. Zulke heldere modellen kunnen in verschillende stijlen worden gebruikt. Ze zullen helpen om het interieur in de stijl van zee of oosten te decoreren.

Houten vloerlampen zijn vaak een aanvulling op het ontwerp van de kamer, die gebruik maakt van houten meubels, deuren en ramen. Ze kunnen fungeren als een attribuut van ecostijl. Rekken en onderzetters van prachtige en originele lampen zijn gemaakt van duur hout. Deze omvatten walnoot, eik en beuk.

Voor- en nadelen

Houten vloerlampen zijn erg gewild vanwege de gebruikte grondstoffen. Hout is een milieuvriendelijk materiaal. Het wordt gekenmerkt door gemak van zorg, een aantrekkelijke uitstraling en harmonieus in verschillende stijlen.

Houten pootarmaturen zijn geschikt voor mensen die vatbaar zijn voor allergische reacties. Hout behoort tot hypoallergene materialen.

Dit product wordt gekenmerkt door een lange levensduur vanwege de hoge sterkte.

Het originele ontwerp van het model zal toelaten om het interieur te versieren, een licht element of een elegante toevoeging te worden.

Natuurlijk hout heeft enkele nadelen., die moet worden overwogen bij het kiezen van een houten vloerlamp.

 • De boom wordt gekenmerkt door brandbaarheid.
 • Om het oorspronkelijke uiterlijk van het product te behouden, moet u zich houden aan een bepaald temperatuur- en vochtigheidsregime.
 • Dit materiaal kan door sommige insecten worden beschadigd.

Verschillende modellen

Houtaccessoires zijn erg gewild bij het decoreren van interieurs omdat ze niet uit de mode raken. Moderne fabrikanten van staande lampen bieden een breed scala aan originele, aantrekkelijke en spectaculaire opties. Interessante ideeën van ontwerpers stellen u in staat om de boom vanaf de andere kant te bekijken:

 • Vloer houten vloerlamp kan overal worden geplaatst. Vaak wordt het bij de tafel of stoel geplaatst om een ​​boek te lezen of iets te doen waar je van houdt.
 • Veel modellen hebben natuurlijke houten inserts.. Dergelijke opties worden vaak gecombineerd met andere materialen. Hout staat harmonieus in combinatie met metaal, glas en kunststof.
 • Ontwerpers bieden modellen niet alleen op een houten poot, maar ook met een houten lampenkap.. Denk er bij het kiezen van een vloerlamp aan dat de boom bestand moet zijn tegen hoge temperaturen,daarom is het beter om voorkeur te geven aan opties met een tint teakhout of ander hittebestendig hout.

Kleur oplossingen

Ontwerpers maken prachtige staande lampen gemaakt van natuurlijk hout met behulp van verschillende kleuren. De klassieke keuzes zijn wit en zwart.

De witte vloerlamp is een universeel element van het interieur, omdat hij er geweldig uitziet in een ensemble met verschillende kleuren. Hij brengt elegantie en schoonheid aan het ontwerp. Deze staande lamp zal helpen om de ruimte visueel uit te breiden, dus het is ideaal voor kleine woonkamers of slaapkamers.

Om plechtigheid en luxe aan het interieur toe te voegen, zijn sneeuwwitte vloerlampen versierd met zilver of verguld ideaal. Dit accessoire past perfect in de Engelse stijl.

Een witte houten vloerlamp in combinatie met glas- of metaalelementen is een uitstekende aanvulling op het interieur in de stijl van art deco, hi-tech of modern.

Met de zwarte houten vloerlamp belichaamt u een ongewone verlichting in het interieur, om elegantie en originaliteit te geven. Een dergelijk element past harmonieus in zwart-witte interieurs. Het kan worden gekozen voor etnische of gothische stijl.

Door de veelzijdigheid van de zwarte staande lamp kunt u deze gebruiken voor de realisatie van interieurs in de stijl van art deco, minimalisme, hi-tech, barok en andere.

In het binnenland

Staande lamp is een extra lichtbron in het interieur. Het kan in elke kamer worden geplaatst - woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of hal. Varianten met verhoogde tinten worden gebruikt waar het nodig is om een ​​voldoende grote ruimte onmiddellijk te verlichten. Dergelijke modellen worden vaak gekocht voor woonkamers.

Om intense stralen te krijgen, moet je naar de trapeziumkleuren kijken. Deze oplossing is ideaal voor de kinderkamer of slaapkamer.

 • Houten vloerlampen worden vaak gebruikt om interieurs te versieren Provence stijl, landelijke of landelijke stijlen. Ze kunnen worden gebruikt voor het decoreren van houten huizen, die vaak worden getrimd met clapboard. Natuurlijke materialen laten ons toe om het interieur "antiek" te presenteren.
 • Staanlampen zien er elegant en stijlvol uit in minimalistische stijldie zijn versierd met een minimumaantal decoratieve elementen.
 • Dit accessoire is geschikt voor stijl. hightech.
 • De boom is geweldig voor discreet classics. Een vloerlamp van eenvoudige constructie gemaakt van natuurlijk hout zal helpen om de klassieke stijl van het interieur van de woonkamer of keuken te benadrukken.
 • Voor de belichaming van stijl Art Deco Het is de moeite waard om naar de opties te kijken met ingewikkelde ornamenten en patronen.

Hoe goed te werken?

Houten staande lampen vereisen zorgvuldig onderhoud en naleving van veiligheidsregels, omdat dit materiaal ontvlambaar is. Alle elementen van het apparaat moeten van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften. De lamp moet zich zo ver mogelijk van de houten elementen van de staande lamp bevinden.

Om een ​​vloerlamp tegen verschillende insecten te beschermen, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alle houten elementen van een ontwerp worden verwerkt door speciale insectenstructuren. De kamer zou matig vochtig moeten zijn, omdat de boom opdrijft bij hoge luchtvochtigheid, en als hij laag staat, wordt hij verschrompeld.

Hoe maak je een houten vloerlamp met je eigen handen, zie je in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer