Plafondlampen voor doe-het-zelvers

We creëren ons eigen huis. En hoe comfortabel het zal zijn, hangt van ons af. Zelfs als u tijdelijke eigenaars van het huis bent, kunt u het gezellig maken zonder algemene kosten. Het belangrijkste in deze business - om de ziel te investeren. Maar na het verbeteren van de muren en ramen van het appartement, kan men geen enkele lamp aan het plafond laten hangen. Laten we eens nadenken over het maken van lampen met uw eigen handen.

De voordelen van een eigengemaakt plafond

De behoefte aan handgemaakte armaturen wordt bepaald door verschillende omstandigheden: iemand kan een kroonluchter niet ophalen in het bijgewerkte interieur, iemand heeft een moeilijke geldsituatie en iemand voelt de behoefte om zijn huis met zijn eigen handen te versieren.

De voordelen van een eigengemaakt plafond:

 • winkel onafhankelijkheid;
 • laag budget;
 • zelfrealisatie;
 • uniciteit (exclusiviteit);
 • identiteit;
 • beschikbaarheid van materiaal voor werk.

materialen

Om de materiaalkeuze voor de lamp te bepalen, moet u het concept kiezen. Wat is jouw kamer, wat voor soort lampen passen hier, waar zullen ze zijn (op de muur, plafond, vloer)? In dit geval kunnen er absoluut verschillende dingen verschijnen als materiaal voor het plafond: draden en veneers, flessen en takken, papier en bekken, beker en kant, draad en wegwerplepels, doek en kralen. Van het frame en het afvalmateriaal kunt u echte schoonheid maken.

Lace Ceiling

Voor de fabricage hebt u ongeveer 10 gebreide identieke of verschillende servetten van een of meerdere kleuren (optioneel), een ballon, behanglijm en een verpakking daarvoor, een borstel, draden, een patroon voor een gloeilamp, een gloeilamp, tafelzeil of een krant voor beddengoed nodig. Het exacte aantal servetten is afhankelijk van hun grootte en de grootte van de bal.

De volgorde van onze acties:

 • Los behanglijm op (één verpakking moet voldoende zijn).
 • Blaas de bal op, knoop hem vast.
 • Bind het op zo'n manier dat het zich ongeveer voor of onder je ogen bevindt. Bijvoorbeeld op een waslijn of trapladder.
 • Verspreid een doek op het strooisel en verdeel het overvloedig met lijm.
 • Steek het servet voorzichtig op de bal.
 • Smeer het volgende servet in en lijm het zo dat het ene servetje een beetje op het andere servet.
 • Lijm alle servetten, enigszins met elkaar verbindend.
 • Laat een gaatje in de bodem zonder servet zodat je later een cartridge en een gloeilamp kunt installeren.
 • Je bal moet ongeveer een dag drogen.
 • Na een dag, zorg ervoor dat de lijm volledig is opgedroogd, doorboor de bal en verwijder deze uit het plafond.
 • Als je de lamp een andere kleur wilt geven, verfraai dan de servetten met acrylverf voordat je de bal doorboort en laat opnieuw drogen.
 • Leid door het midden van het servet aan de bovenkant van het plafond de elektriciteitsdraad waaraan de cartridge later zal worden aangesloten. Waarschuwing! Vergeet niet om de stroom van de draden los te koppelen!
 • Installeer de cartridge.
 • Schroef de gloeilamp.

Als u een dergelijk plafond op een reeds hangende cartridge installeert, kunt u het volgende doen:

 • op de top van het plafond, laat een cirkel met een diameter van ongeveer 10 cm;
 • op een patroon, hang een cirkel van karton op een toon aan servetten met een diameter van ongeveer 15 cm;
 • Overstap voorzichtig het karton in het plafond en bevestig ze samen met een nietmachine of dubbelzijdig plakband.

Plastic flessenafdekking

Hoogstwaarschijnlijk zal niemand bellen, hoeveel opties er voor plafondlampen uit plastic flessen bestaan. Maar er zijn twee gebruiksprincipes: de fles is versierd met andere materialen of elementen voor decoratie zijn uit de fles gesneden.

Om het eerste principe te implementeren, hebben we een fles van drie of vijf liter nodig. Haar nek wordt op de patroon geplaatst en de bodem moet worden afgesneden. Als een fles gekleurd plastic, is de eenvoudigste kroonluchter voor een eenvoudig landhuis klaar. Maar plastic kan worden geverfd met tekeningen, vastgelijmd met vloeibare nagels, kleine elementen zoals knopen, stukjes spiegel, schelpen. Of bedek met acrylverf van één kleur en breng er bovenop een ongelijke laag verf van een andere kleur aan met een kam. In een meer complexe versie worden plastic wegwerplepels zonder stekken in de vorm van schalen over de hele fles gelijmd.

Een dergelijk plafond zal harmonieus zijn voor retrostijl.

Om het idee van het tweede principe te vertalen, hebt u flessen van elke grootte, maar in verschillende kleuren nodig. Knip figuren uit: bladeren, bloemen, geometrie. Het belangrijkste is dat er veel van zijn. Het plafond heeft een kader nodig in de vorm van draadkabels.Verbind verschillende niveaus van het frame met een verticaal gerangschikte draad. Met behulp van een vislijn of dunne draad implanteer je een groot aantal gesneden figuren op het frame. Ze kunnen precies in het frame passen of er vrijuit hangen.

Papieren luifel

Karton, rijstpapier, zelfklevend, gegolfd - welk papier alleen niet wordt gebruikt voor zelfgemaakte plafondlampen. Voor de Art Nouveau-stijl raden we u aan om een ​​plafond met kleurrijke kartonnen linten te maken. Kies de kleuren. Bereid stroken 2-4 cm breed, een nietmachine of een goede lijm. Schud de stroken willekeurig in elkaar en houd ze willekeurig bij elkaar alsof je een klomp andere draden in je handen hebt. Het moet niet strak zijn, om niet te interfereren met de gloeilamp.

Grootte - naar eigen goeddunken. Als u de strip lichtjes opent, kunt u de bal gemakkelijk op de cartridge hangen.

Gebruik een energiebesparende lamp - hij verwarmt minder en is veiliger.

Wijnstok lamp

Om het plafond van de boom te maken, moet je een geschikte snag of takken kiezen en deze op de juiste manier verwerken. In het geval van de wijnstok - bijna iedereen is geschikt, met stiefzonen en zelfs droge bladeren.Zo'n plafond kan zijn en muur, en vloer en plafond. Het vereist een metalen frame van elke vorm, waardoor de twijgen worden gepasseerd. Wanneer de hoes klaar is, bedek het met meubelvernis - het zal heel mooi zijn.

Hoe maak je een draad en een bal?

Een van de eenvoudigste, maar originele ideeën is een plafond gemaakt van draden gewonden op een ballon. We hebben draden nodig (wol, touw, dik katoen), PVA-lijm, penseel, ballon, vaseline.

Dan is alles gemakkelijk:

 • Blaas de bal op. Hoe meer het is - hoe groter uw plafond. Een meer bekende optie is een ronde bal, maar wie zei dat dat nodig is? Misschien is uw kroonluchter van drie langwerpige tinten.
 • Als je plafond onderaan open is, teken dan een rand op de bal om verder te wikkelen.
 • Om vervolgens de bal gemakkelijk los te maken van de draad, moet deze worden bedekt met een borstel met vaseline.
 • Als de bal is omwikkeld met draden, bedek ze met lijm, laag voor laag. Clay heeft geen spijt van.
 • Hoe meer lagen - hoe sterker het ontwerp. Probeer verschillende draadstructuren te gebruiken, wind ze in verschillende richtingen.
 • Laat je kroonluchter drogen.
 • Na ongeveer 24 uur, doorboort de bal en verwijder de rest van de lampekap.
 • Snijd voorzichtig het gat voor de cartridge.
 • Plaats een gloeilamp - het plafond is klaar.
 • Als het solide is, kan het worden versierd met kunstbloemen, luchtvlinders of andere middelgrote elementen.
8 foto

Plafond voor de staande lamp: masterclass

Zo'n lamp is niet alleen in het gezichtsveld, maar ook op het gebied van aanraking.

Om een ​​aangename sfeer te creëren, moet u de vloerlamp zacht maken:

 1. Kies een boa of een pony met zachte draden van een of meerdere kleuren.
 2. Lijm de boa of pony op het oude plafond strikt langs de omtrek en wikkel meerdere keren om het plafond.
 3. Gekleurd materiaal kan niet alleen in een cirkel worden gedecoreerd, maar ook willekeurig, op plekken.
 4. Naar believen is het mogelijk om een ​​poot van de lamp en de basis zelf te versieren.

Op zichzelf zal het ontwerp omvangrijk zijn en geen extra elementen vereisen.

Maken voor muurmodel

Ziet er geweldig uit op het huis van de wandlamp. Het kunnen compleet verschillende modellen zijn. Maar als u een dergelijke lamp in de kinderkamer installeert, plaatst u het favoriete speeltje van de baby bij de deur van het huis waar het licht vandaan komt (uit veiligheidsoverwegingen, niet uit stof en uit de buurt van de gloeilamp).

Niet minder interessant zijn de figuren van dichte materialen (kat, bloem, maand), geplant op het frame. Licht komt niet door de figuur, maar van daaronder verspreidt de straal. In de regel worden schansen gebruikt om het licht te dimmen, wat betekent dat alle ondoorzichtige modellen hier geschikt zijn.

7 foto

Handgemaakte opties voor straatverlichting

Sprekend van straatverlichting, bedoelen we het gebied voor een privé huis of cottage. Hoewel, als je in een hoog gebouw woont, waar mensen zorgen voor wat zich op de binnenplaats bevindt, kunnen deze ideeën naar je toe komen.

Verlichting voor het huis kan zijn:

 • gevel, wanneer de lampen op de muren van het huis en veranda's zijn gemonteerd;
 • landschap, dat in staat is om de schoonheid van uw site te benadrukken, met de nadruk op de paden, planten, beeldjes;
 • straat, vertegenwoordigd door lantaarns, die een diffuus licht in het gebied creëren.

De soorten lichtbronnen zijn ook verschillend:

 • van het lichtnet;
 • van batterijen;
 • van zonnepanelen.

Gevelverlichting kan er anders uitzien: LED-strip rond de omtrek van het huis, muurblakers en twijgen. De lichtbron is het elektriciteitsnet.

Veel meer fantasie kan worden toegepast in landschapsverlichting.Bevestig multi-gekleurde lampen van batterijen in verschillende dierenfiguren en sprookjesachtige tekens uit gips, hout of polyresistant en plaats ze op het territorium - het effect zal verbluffend mooi zijn. Maar zet ongemakkelijk aan. Probeer lampen op zonne-energie te bouwen. 'S Avonds lichten ze vanzelf op.

Gooi de bomen en struiken LED-strip, aangedreven door het lichtnet, in de avond vindt u uzelf in een sprookje. In winkels en internet worden lampen verkocht, werkend volgens het principe van zonnepanelen, met een rek dat je gewoon op een willekeurige plek in de grond moet steken. Op deze manier kunt u de vijver, het prieel, versieren. Voorglazen armatuur kan bedekt worden met een patroon of monochrome verf.

Als er geen elektriciteit en zonnepanelen zijn, dan schilder je 's avonds de kaarsen, verstopt in glazen potten en opgehangen aan het prieel, hek, bomen. Banken kunnen worden versierd met draden, verf, gekleurd zelfklevend papier, golfpapier. Maar wees voorzichtig met dergelijke verlichting - open vuur houdt van de zorgeloze.

Je kunt de lamp in het prieel rechtstreeks op de tafel plaatsen, de elektriciteit van onderaf opsommen en door het midden van de tafel boren.En het plafond kan een kop maken met een schotel, een pot met een gebroken fragment, een blikje met een patroon erop. Al onze tips voor mensen zijn gratis in hun fantasieën. Kijk naar wat je op het complot hebt: een mooie gordel, een glazen fles met buikzengels, een pompoen - alles kan nuttig zijn voor een lampenkap!

Hoe te versieren?

Het is niet genoeg om een ​​lamp met je eigen handen te maken of om de oude te herstellen - hij moet ook prachtig gedecoreerd zijn.

Decoupage - een van de technieken om een ​​verscheidenheid aan dingen te versieren. Het vereist speciale zorg en toewijding, maar buitengewoon mooi.

Voor de uitvoering hebt u speciale servetten nodig die afzonderlijk of in een verpakking worden verkocht. Servetten bevatten tekeningen van de meest uiteenlopende inhoud. Ze worden gesneden met een nagelschaartje, gedrenkt in water en aangebracht op de lamp. Nadat het element volledig droog is, wordt het patroon bedekt met een speciale lak voor decoupage. Decoupage van de tinten en de hoorns van de kroonluchter geeft u een compleet nieuwe kijk op het oude.

Je kunt ook de stijl van je kamer veranderen met patina. Patina is een kunstmatige of natuurlijke veroudering van dingen.Niet elk interieur kan deze techniek semi-antiek worden gebruikt. Maar op de metalen poot van de oude vloerlamp vanuit de kamer in de stijl van de Provence, zal het heel toepasselijk zijn. Kunstmatige patina geeft je lamp een vleugje nobele oudheid, rust en betrouwbaarheid.

Ideeën voor creativiteit

Waar is je verbeelding toe in staat? Op het internet vind je armaturen gemaakt van marmeladeberen, opknoping op een vislijn in de vorm van een bal. Een kop en schotel hangt ondersteboven aan het plafond, waaraan een gloeilamp hangt. Stijgende vlinders en vissen op een vislijn van verschillende niveaus. Bolletjespatroon rond het bestaande oude plafond. En hoeveel ideeën van lampen uit glazen flessen!

Ideeën - veel. Het belangrijkste is verlangen!

Zie de onderstaande video om te leren hoe je een lampenster met je eigen handen maakt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer