Doel van meubilampen

Tegenwoordig zijn in veel appartementen en huizen, waar een goede reparatie is uitgevoerd, functionele en mooie lampen voor meubels te zien. Dit soort verlichting ziet er geweldig uit in het interieur van elke kamer. Correct geselecteerde producten om de verschillende headsets te verlichten, zullen bijdragen aan een comfortabele sfeer en gezellige omstandigheden in elk huis.

inrichting

Het ontwerp van miniatuurspots is volledig eenvoudig.

Het apparaat bestaat meestal uit:

 • lampen;
 • aansluitdraad;
 • lichaam van het product;
 • een bepaald type schakelaar.

Om het licht feller te maken, wordt een deel van het lichaam binnenin vaak gemaakt met een spiegelreflecterend oppervlak.

Clips, schroeven, magnetische platen en een hoes zijn vaak inbegrepen in de set extra hulpstukken.

afspraak

Meubelopstellingen zijn tegenwoordig nodig voor decoratie in verschillende kamers - van de keuken en woonkamers van het huis, tot voltooiing van het interieur van cafés, kantoren en winkels.

Ze worden meestal gebruikt voor 2 doeleinden:

 • Hoofdverlichting. Een reeks kleine producten kan een kleine ruimte benadrukken - een gang, een hal, een badkamer of een kleine slaapkamer. Met behulp van een lichtstraal kunt u elke kamer in zones verdelen, bijvoorbeeld het werkgebied helderder maken en een niet erg fel licht boven het bed installeren.
 • Extra licht. Spotverlichting is handig in gebruik om verschillende plaatsen te benadrukken, bijvoorbeeld een tafel in de keuken. Spots in de verschillende meubelsets maken het gemakkelijker om de juiste dingen te vinden. Verlichting van donkere hoeken kunt u het visuele effect van het vergroten van de kamer en maakt het hogere plafonds.

types

Lampen voor meubels naar installatietype worden conventioneel verdeeld in embedded (ze kunnen ook pinpoint of tapgat worden genoemd) en overhead. Lampen van elk van deze typen zijn behoorlijk stijlvol en ongebruikelijk, ze hebben bepaalde kenmerken, positieve kenmerken en nadelen.

Insteeklampen worden als de meest populaire beschouwd. Ze ontvingen hun naam vanwege het feit dat ze zijn ingebouwd in de elementen van meubeldeuren, kastafdekkingen. Deze lampen zijn erg handig in gebruik voor installatie in kasten. Houd er rekening mee dat de plaatsing van insteekproducten al in een vroeg stadium van het samenstellen van een nieuwe meubelset moet worden gepland.

Bovenlichten zijn ook erg populair. Hun kenmerk is het feit dat ze vrij kunnen draaien in de richting die de eigenaar wenst; Bovendien is hun aanzienlijk voordeel het installatiegemak. Ze zullen vooral nodig zijn in de keuken. Overheadlichten met een bocht zijn een goede oplossing, omdat ze veel problemen met verlichting en meubilair en elk werkoppervlak kunnen oplossen.

De beste plaats voor hun installatie - wandkasten en -planken, barrekken, voorpanelen van de sets in de keuken.

Bij wijze van beheer zijn deze lampen verdeeld in:

 • Contact, wanneer er naast de lamp een schakelaar is.
 • Contactloos - licht alleen op tijdens gebruik, bijvoorbeeld bij het openen van de kastdeur of het uittrekken van de lade van de tafel. Met deze beheeroptie kunt u aanzienlijk besparen op elektriciteit.

Moderne lichtbronnen kunnen bedraad zijn (met een stopcontact), of ze kunnen dit doen zonder dit sterk storende onderdeel en werken op batterijen. Het is het eenvoudigst om de draadloze armaturen op batterijen te installeren, maar de afwezigheid van een permanente stroombron kan zijn eigen aanpassingen aan het achtergrondlicht maken.

Oplaadbare batterijen moeten van tijd tot tijd opnieuw worden opgeladen en het is het meest comfortabel om deze te produceren als u het apparaat niet van zijn plaats hoeft te verwijderen. Wanneer u een bepaald type verbinding kiest, moet u eerst worden geleid door het gemak en de beschikbaarheid van een bepaalde modus om het apparaat van stroom te voorzien.

Armaturen kunnen ook een bewegingssensor hebben of alleen werken bij het openen van de kast, wat voordeliger is dan wanneer het apparaat 24 uur per dag werkt, en veel praktischer dan een conventionele schakelaar. Je kunt een dergelijke optie ook gebruiken als bediening via de afstandsbediening, wat erg handig is wanneer je het licht in een ander deel van de kamer moet aanzetten zonder op te staan.

Het is ook mogelijk om een ​​puntlicht meer gedempt te maken of, omgekeerd, om de achtergrondverlichting te verbeteren. U kunt dus de intensiteit van de lichtstraal aanpassen en besparen op elektriciteit.

Verlichtingsproducten mogen geen specifieke functie vervullen, maar mogen alleen een bepaalde ruimte versieren.

Gedimd of zelfs licht gedimd licht met ongebruikelijke tinten zal bijdragen aan het creëren van een sfeer van romantiek of gewoon een positieve stemming in de kamers.

Met dergelijke lampen kunt u verschillende opties bedenken voor het verlichten van ruimtes:

 • Point. Onder deze verlichting verspreiden de lichtstralen niet, maar worden ze in een continue stroom naar een specifieke zone verzonden. Meestal wordt voor deze doeleinden een kegelvormig of rond product gebruikt om het tafelblad, plank of werkgebied te verlichten.
 • Accent. Om zo'n lichtbundel te creëren, is het beter om insteeksels te nemen - ze zullen het gewenste object meer expressiviteit geven.
 • Decoratief. Hier zijn gebruikte kleurenproducten die helpen spanning te verlichten en de ruimte eleganter te maken.

Soorten lampen

Gloeilampen - het gebruikelijke type lampen tegen een lage prijs. Een negatief aspect van meubelproducten met gloeilampen is de grote inbeddingsdiepte - vanaf 7 cm en dieper. Tijdens het gebruik werden deze lampen snel opgewarmd, wat niet veilig is.

Halogeenlampen bieden de helderste verlichting, ze gaan langer mee en verbruiken minder energie. Het nadeel van deze lampen voor meubels is verwarming tijdens actief gebruik, dus je zult elementen moeten inbouwen in het ontwerp die warmte absorberen of de lichtintensiteit regelen.

Lampen met xenon worden niet blootgesteld aan sterke opwarming, maar geven te helder licht voor woonkamers, daarom worden ze vaker op openbare plaatsen gebruikt.

Fluorescerende producten hebben het grootste nadeel: ze bevatten kwik in hun samenstelling en vereisen speciale verwijdering. Ze mogen niet als gewone gloeilampen worden weggegooid. Het licht van een dergelijke lamp, onder andere, wordt door veel gewone mensen als te levenloos beschouwd en lijkt op ziekenhuisverlichting, dus het is niet het meest populair.

Prestaties van LED-kwaliteit superieur aan andere soorten lampen. Ze bevatten geen schadelijke stoffen, verbruiken een beetje elektriciteit, flikkeren niet, geven geen ultraviolette straling af. LED-lampen zijn vrij duur, maar in het werk van een dergelijke hoge prijs loont vele voordelen.

De lamp met een diodelamp straalt de meest comfortabele gloed uit.

vorm

Lampen in hun vorm kunnen niet alleen klassiek rond zijn (in de vorm van een zogenaamde "puck"), maar ook in de vorm van een rechthoek, een driehoek, een ovaal - voor elke smaak. Miniatuur driehoekige apparaten zien er heel origineel uit - de randen van de lamp snijden prachtig door het licht en maken het verfijnder.

Accommodatie opties

Met miniatuurformaat en installatiegemak kunt u puntproducten overal gebruiken: aan de muur en in de deuropeningen, in elk meubelenset.

Het gebruik van verlichtingsproducten kan de kosten van meubels verhogen, maar niet alleen een set of plank, maar ook het volledige interieur van de kamer zal profiteren van het gebruik van een extra lichtbron. Het maakt het gebruik van meubels comfortabeler en helpt bij het plaatsen van accenten in het ontwerp van de ruimte.

Meubellampen van een bepaalde stijl zijn kenmerkend voor elke woonkamer.

Meubellampen voor de keukenruimte helpen het werkgebied te verlichten, verbeteren de ruimte waar de maaltijd zelf wordt uitgevoerd, accentueren individuele meubels of de benodigde inrichting van de keuken.

In een verduisterde hal of een grote gang creëren een aantal verlichtingsarmaturen een aangenaam en zacht licht waardoor u zich op uw gemak voelt in de kamer. Soms is het mogelijk om adresverlichting te regelen voor de plank waar de sleutels van het huis zijn opgeslagen.

In de badkamer zullen dergelijke lampen helpen om de beste verlichting van spiegels en kasten uit te rusten.

De kinderkamer wordt uitgerust met apparaten om een ​​comfortabele leeshoek te creëren, waarbij de lichtstralen de ruimte doorbreken.

Ingebedde producten in kantoren en hallen, bibliotheken waar meestal veel meubels worden geplaatst, worden gebruikt om massieve structuren lichter te maken, om meer spectaculaire visuele accenten te maken op alle beschikbare planken en rekken.

Meubelverlichting in de slaapkamer wordt gebruikt om een ​​speciale uitstraling van ruimte te creëren. Insteeklampje met een zacht en instelbaar licht helpt de beste omstandigheden te creëren voor een goede nachtrust. Met de lamp bovenop de kast kunt u het plafond mooi verlichten en de rol van een nachtlamp spelen.

Accentverlichting voor meubelsets kan op elke ontwerpdetails worden gemonteerd.De locatie van hun exacte installatie kan worden bepaald door de zone die u moet markeren.

Voor een goede verlichting van de werkruimte op de schrijftafel, kunnen verlichtingsproducten op het onderste oppervlak van de plank boven de tafel worden geplaatst (u hebt dan een penarmatuur nodig), of met een op de wand gemonteerde patch-lamp kunt u het aanrechtblad accentueren waar u werkt.

Meubelproducten voor tafels zijn gemaakt in verschillende ontwerpoplossingen, bijvoorbeeld hun lichaam kan zelfs goud of zilver zijn, het tafelblad kan gemaakt zijn van steen of goedkoper plastic, evenals gips.

Apparaten voor de garderobe kunnen zowel contactloos als contactloos zijn. Voorlampen worden naast de handgrepen van deuren en planken gemonteerd, vaak alleen voor decoratiedoeleinden. Houd er rekening mee dat de gebruikelijke decoratieve lampen constant in de ingeschakelde toestand zijn en daarom is het het beste om energiebesparende lampen erin te verdraaien.

Lampen voor keukenruimte worden vaak in groepen gebouwd en tegelijkertijd aangestuurd, het kan bijvoorbeeld een groep tafelverlichting zijn, alle keukenkasten en ruimte aan de gootsteen.

Armaturen in de buurt van de gootsteen moeten vooraf worden beschermd tegen vocht.

stijlen

In het donker creëren de lichtstralen van de lampen, die in het meubilair zijn ingebouwd, een elegante en spectaculaire sfeer. Afhankelijk van het ontwerp van deze apparaten, kunt u verschillende effecten creëren - het licht zal worden verspreid zoals u dat wilt.

Met behulp van stilistische armaturen kunt u het interieur van elk gewenst type perfect aanvullen. In de interieurs van vandaag kunnen de overhead-items helemaal niet worden verborgen, maar eerder worden gepresenteerd als het belangrijkste element van het hele interieur. De enige stijl - het traditionele land - accepteert de aanwezigheid van technische apparaten niet, dus de schijnwerpers in deze stijl kunnen worden gebruikt, maar het is belangrijk om ze uit het zicht te verbergen.

Klassieke of barokke, Victoriaanse, Japanse en Afrikaanse motieven kunnen altijd meer dan origineel en gestructureerd worden gemaakt met behulp van een lamp van het tapgattype.

De verlichtingsapparaten zelf blijven bijna onmerkbaar, maar hun helderheid past goed bij elk decor. De verlichtingsapparaten zelf blijven bijna onmerkbaar, maar hun helderheid past goed bij elke inrichting.

In het interieur van hi-tech en modern mogen art nouveau en pop art elk gewenst aantal verlichtingsproducten bevatten. Door de extra lichtbron wordt elk huis veel comfortabeler.

Zo zullen lampen met LED's voor de keuken in de stijl van minimalisme het hoofddecor worden, in dit geval zal het laconieke ontwerp van de ruimte completer worden.

Vormen van meubels miniatuur lichte producten in de art-nouveaustijl zijn meestal omvangrijk en vallen meteen in het oog, kunnen een zekere asymmetrie hebben.

In verstedelijkte hi-tech lampen vindt u geen specifieke inrichting, er zullen geen extra functies zijn. Vereenvoudigde vormen, de meest rechte lijnen, gebruiken vaak de juiste figuren, minimalisme in alles - dit is wat deze stedelijke stijl van alle andere kan onderscheiden.

Lampen in florale stijl kunnen prachtige en plastische vormen hebben.

Markeer de functies en details van het interieur in de stijl van een nieuwe klassieker kan mat diffuus zijn verlichting.

Hoe te kiezen?

Natuurlijk dacht iedereen na over welk soort meubel in zijn huis een goede verlichting nodig heeft.Wanneer u een wooninterieur in de gekozen stijl ontwerpt, zal dit een belangrijk en decoratief doel van deze apparaten zijn. Daarom moet het kiezen van lampen voor meubels direct afhankelijk zijn van hun functionele accessoires.

Meubellampen komen veel vaker voor bij het aansteken van een keuken - ze worden op keukenkasten geïnstalleerd om een ​​stijlvolle binnenverlichting te creëren of om het werkgebied te verlichten, waarbij ze voor dit doel verlichtingslampen onder kasten gebruiken.

Als je armaturen nodig hebt voor de badkamer om meer licht te geven aan meubels die zich daar bevinden, kies dan voor vochtbestendige modellen.

Voor het kinderdagverblijf, om het slaapgedeelte en de tafel te verlichten, is het beter om de keuze voor apparaten met diffuus licht te stoppen, in de gang voor kledingkasten is het beter om lichte meubels te selecteren in de bibliotheek of in de studeerkamer voor een stijlvolle verlichting van de boekenplanken of in de slaapkamer om een ​​romantische sfeer te creëren lampen passen in een kalme, matte gloed.

Mooi interieur

Decoratieve lichtbronnen die rechtstreeks op meubelstukken worden gemonteerd, eronder of erboven, kunnen de stijl van elk interieur benadrukken, charme en comfort, verfijning en functionaliteit toevoegen.Door deze stijlvolle lichtdecoratie juist te kiezen voor het hoofdlicht, maakt u uw huis modieuzer en aantrekkelijker.

De verlichting van de boekenkast ziet er erg mooi uit, waarbij boven elk rek een kleine lamp wordt geïnstalleerd, gericht op rijen boeken.

Bovenlichten boven de bar geven een diffuus licht op het aanrecht. Indien nodig kunnen ze in de juiste richting worden gedraaid en met behulp van het bedieningspaneel hun licht meer helder of gedempt worden.

In de volgende video leert u meer over het doel van meubelverlichting.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer