In een nis gezette plafondlichten

 In een nis gezette plafondlichten

Het ontwerp van de kamer is niet alleen prachtige muren en een selectie van meubels, maar ook het creëren van comfort met behulp van licht. Moderne technologieën maken het mogelijk om lampen elegant en onzichtbaar te maken, als het interieur dit vereist. Het is mogelijk om een ​​passend model van de ingebouwde plafondlamp te kiezen, zowel qua prijs als qua uiterlijk.

Kenmerken van ingebouwde modellen

In tegenstelling tot conventionele lampen zien inbouwspots er uit alsof ze aan het plafond met het plafond zijn gemaakt. Ze vallen niet sterk op en worden meestal gebruikt in interieurs die neigen naar minimalisme.

Een belangrijk kenmerk van dergelijke modellen is de strikte voorwaarde: niet-verhitting.Als het apparaat kapot is, kan het het plafondontwerp gemakkelijk beschadigen, uitschakelen, vervormen of een brand veroorzaken.

Het is niet moeilijk om een ​​model uit een groot aantal elektrische producten op te halen. Dit product is breed vertegenwoordigd, zowel in online als offline winkels.

Vind wat past bij zelfs het meest geavanceerde plafond kan zijn, als u precies weet wat de benodigde parameters zijn. Over wat ze kunnen zijn - de onderstaande informatie. Het omvat de soorten armaturen, hun ontwerp, vormen, kleuren, montagemogelijkheden, combinaties, mogelijke composities van armaturen, evenals interessante interieuroplossingen met hun deelname.

Voor- en nadelen

Dit moderne apparaat heeft een groot aantal voordelen in vergelijking met andere vergelijkbare apparaten:

 • Lange levensduur. Vaak kunnen lampen met LED's meer dan tien jaar werken en niet falen. Andere lampen kunnen niet bogen op zo'n lange levensduur.

 • Niet opwarmen tijdens gebruik. Wanneer de lamp brandt, komt er een kleine hoeveelheid warmte vrij. Het is vanwege deze eigenschap dat ze worden gebruikt met materialen die geen hoge temperaturen verdragen. Deze omvatten gipsplaten en spanplafonds.

 • Het elektriciteitsverbruik is veel lagerdan vergelijkbare apparaten.

Deskundigen wijzen erop dat besparingen 95% kunnen bereiken. In modellen van lagere kwaliteit is energiebesparing zelden meer dan 50%.

 • Betrouwbaar werk. In gloeilampen zijn de brosse elementen glas- en wolfraamonderdelen. Ze verbranden het snelst. Omdat er geen wolfraam is in het ontwerp van LED-lampen, dienen ze langer en meer probleemloos.

 • In tegenstelling tot kwik-LED's veilig in gebruik. Er zitten geen schadelijke stoffen in, dus er zullen geen onaangename gevolgen voor de gezondheid zijn. Bovendien stoot het apparaat geen onaangename geuren uit. Dergelijke lampen kunnen worden gebruikt in combinatie met kunststof, hout, vezelplaat, spaanplaat, verschillende soorten panelen en niet bang zijn dat ze zullen uitbreken.

 • Knipper niet wanneer de lamp in werking is. Het onmiskenbare voordeel is dat ze onmiddellijk worden ingeschakeld, zonder vertraging, zelfs in een paar seconden. Meestal zondigen deze gloeilampen. Het licht wordt gelijkmatig geëmitteerd. Door het ontbreken van flikkering worden de ogen niet moe als u onder deze lampen werkt.

 • Verscheidenheid aan vormen. Producten worden al lang in alle vormen en kleuren geproduceerd, dus het zal niet moeilijk zijn om een ​​model te kiezen dat geschikt is voor het interieur.
 • De mogelijkheid om de juiste gloed te kiezen. Onder dergelijke plafondarmaturen is er een grote variëteit in de kleur van het uitgestraalde licht. Koud blauwachtig (de tweede naam, die meer bekend en herkenbaar is - fluorescentielampen) zijn goed voor kantoorruimte of thuiskantoren. Bovendien wordt deze kleur gebruikt in bureaulampen. Hiermee kunt u afstemmen op de werkmodus, en daarmee kunt u de tinten nauwkeuriger bekijken.

Het kenmerk van de lampen met warme witte kleur is dat ze kalm geel licht verspreiden, wat zeer aangenaam is voor de ogen.

Meestal worden ze in woonkamers geplaatst, omdat een dergelijk licht het meest comfortabel is voor een ontspannen omgeving. In dit licht lijkt de kamer meer comfortabel en ontspannend te zijn. Witte gloeilampen liggen tussen de andere twee. Ze zijn populair onder degenen die liever iets ertussenin hebben. Deze kleur van lampen is verdeeld in twee typen: neutraal wit en koud wit.

types

Typen inbouwarmaturen zeer veel. Bij het kopen in een winkel komen mensen aanlopen. Een fout maken en het verkeerde model kopen is heel eenvoudig.

punt

Insteek dubbele lampen - een zeer populaire optie.Dit komt door het feit dat het ontwerp van de lamp het meest eenvoudig is, in de zorg dat ze onpretentieus zijn. Bovendien is hun prijs het laagst in vergelijking met vergelijkbare ontwerpen.

In hun ontwerp zit een reflector, een vlecht en een gloeilamp gemonteerd aan de binnenkant. Tegelijkertijd is de vlecht niet alleen een decoratief element, maar ook een functioneel onderdeel van het apparaat. Het onderdeel bevat een structuur voor het bevestigen van het apparaat aan het plafond. Weinig mensen weten dat de tweede naam van dit type cardan is.

Dezelfde apparaten kunnen als meubels worden gebruikt.

Dit is erg handig, vooral als de lamp aan en uit gaat als er geen beweging is. Dus als je de kast opent, gaat het licht aan en is de inhoud duidelijk zichtbaar.

Zo'n kabinet met verlichting kan niet alleen een kledingkast zijn. Een dunne lamp kan in een badkamerkast worden geplaatst om alle flessen en potten erin duidelijk te zien. Vaak worden ze gevoed door batterijen of oplaadbare batterijen, zodat ze geen lelijke elektrische draden hoeven te dragen.

Vochtbestendige modellen worden gebruikt in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid, bijvoorbeeld in douches of badkamers.Hun ontwerp beschermt op betrouwbare wijze de gloeilamp tegen spatten, zodat ze niet voor lange tijd falen.

Draaibaar en stationair

Ook zijn de ingebouwde lichtbronnen roterend (hun andere naam is spot) en stationair.

Het verschil tussen hen is dat je met de eerste de hoek en positie kunt veranderen, zodat je een speciale sfeer kunt creëren. De tweede is voor eens en voor altijd ingesteld. Het wijzigen van de positie is alleen mogelijk nadat de structuur opnieuw is geïnstalleerd.

Meestal worden ze geplaatst in gangen, badkamers, gemeenschappelijke ruimtes. Hun licht kan algemeen of directioneel zijn. Het licht is zeer helder, verzadigd, het stelt je in staat de ruimte mooi in te delen, aan te passen aan de speciale behoeften van de eigenaars. De ruimte wordt ergonomischer en comfortabeler om in te leven.

Roterende lichten zijn in de regel niet de belangrijkste lichtbronnen in de kamer, ze zijn slechts decoratieve en extra verlichting. Hun ontwerp stelt je in staat om de lichtstroom daar te richten. waar het nodig is, dankzij het licht wordt effectiever. Met de gebruikelijke kroonluchters is dit effect onmogelijk te bereiken.

Om het resultaat beter te laten zijn, adviseren experts om apparaten met LED's te gebruiken.

Dergelijke modellen hebben de hoogste efficiëntie, eenvoudig te bedienen, betrouwbaar. Ze zijn gemakkelijk aan te sluiten en gemakkelijk te onderhouden.

Deze opties zijn goed in die omstandigheden waarbij het plafond niet eens een paar centimeter kan worden verlaagd en het lichtontwerp moet worden gewijzigd. Ontwerpoplossingen lossen het probleem eenvoudig op.

Straatverlichting is ingebouwd in het plafond op de veranda of op een stevige constructie. Vind dergelijke grote opties alleen in gespecialiseerde winkels.

lineair

Lineaire lampen zijn ontworpen om zeer lange rijen armaturen te maken. In de regel worden dergelijke modellen op het grondgebied van industriële gebouwen geplaatst. Hun ontwerp is heel eenvoudig, de installatie kost niet veel tijd en vereist geen hoge arbeidskosten.

vorm

Zoals hierboven vermeld, hebben de verzonken armaturen een grote verscheidenheid aan vormen, die kunnen worden geselecteerd voor een grote verscheidenheid aan interieurs.

Afhankelijk van de vorm kunnen ze in verschillende kamers en omstandigheden worden bevestigd:

 • LED-verlichting in de vorm van een halve cirkelmet grote ontvangers, bedek een groot gebied met licht. Ze worden vaak op terrassen, platforms en grote hallen geplaatst.

 • Meestal in het interieur worden allemaal hetzelfde gebruikt. rondje lampen. Dit formulier is standaard en het meest populair.
 • Langwerpige vorm In de armatuur kunt u objecten markeren, omdat het licht nauw geconcentreerd is. Ontmoet deze lampen kunnen in de galerijen zijn. Afbeeldingen of verschillende decors beginnen met nieuwe kleuren te spelen.
 • Verlichtingsarmaturen in de vorm van een cilinder, of bekers, zijn bevestigd op de draaivoet. Dankzij dit kunt u de richting van het licht veranderen. Vaak worden ze gebruikt om speciale designinterieurs te maken, wanneer u een speciaal designmeubilair moet benadrukken. De lichtstroom kan op vrijwel elke hoek worden gericht. In de botanische tuinen, zodat u speciale bloemen kunt selecteren.

 • Soms gebruiken ontwerpers interessante oplossingen. met panelenwaarin LED-lampen zijn geïnstalleerd. Met hun hulp kunt u lampen van bijna alle vormen maken.

 • Rechthoekig en vierkant De opties zijn goed voor het creëren van een ongewoon lichtontwerp.Met hun hulp kun je op maat het plafond markeren en er een diamant uit het licht van maken. Gasten zullen zeker letten op het ongewone ontwerp. U kunt dit ondersteunen door dit formulier in het interieur te herhalen - op de muren, meubels, tapijten.

Grote opties worden meestal gebruikt in kantoorpanden of gemeenschappelijke ruimtes. Ze passen mooi in het patroon van een betegeld verlaagd plafond, omdat de zijkanten van de armatuur perfect in verhouding staan ​​tot de zijkanten van de platen op het plafond.

 • Om een ​​aantal interessante effecten te creëren, gebruiken ontwerpers led strip. Met hun hulp is het mogelijk om de sterrenhemel aan het plafond te recreëren of om een ​​toepassing in de vorm van een enkele constellatie te maken. Bovendien is het mogelijk om individuele objecten op het plafond te markeren.

lampen

Wanneer het probleem met de keuze van de lamp en de lampenkap is opgelost, ontstaat het probleem van het kiezen van de juiste gloeilamp. Er zijn er veel op de markt van elektrische apparaten, dus het is heel gemakkelijk om een ​​fout te maken bij het kiezen. Dus er zijn gloeilampen:

 • Gloeibougies. Natuurlijk zijn ze erg goedkoop, maar vanwege het feit dat ze veel warmte en warmte uitstoten, zijn ze niet geschikt voor gebruik in ingebouwde armaturen.Dergelijke apparaten vervormen zeer snel de plafondconstructies. Bovendien kan het delen ervan zeer gevaarlijk zijn vanwege de mogelijkheid van ontsteking van plafondtegels. Een ander nadeel van een dergelijke lamp is een groot elektriciteitsverbruik, en daarom een ​​groot maandelijks bedrag voor middelen.

 • halogeen in een punt komen armaturen vaker voor. Ze zijn niet aan te raden om te gebruiken met brandbare materialen, omdat ze netjes worden verwarmd. Deskundigen raden niet aan om meer dan 40 watt aan vermogen te kopen, anders zal de lamp opwarmen en brand veroorzaken. Bovendien mag de lamp in geen geval met blote handen worden aangeraakt, omdat er dan huid- en talgdeeltjes op blijven achterblijven.

Kwartsglas is daar niet goed voor, het kan worden vervormd of een ander defect krijgen. Met andere woorden, deze lampen zijn niet altijd geschikt voor verzonken plafondverlichting.

 • fluorescerende Gloeilampen hebben zichzelf lang gevestigd als eersteklas apparaten. Ze kunnen heel lang werken, hun leven is erg lang. Ondanks het feit dat ze een druppel kwik bevatten, beschadigen ze een persoon niet als ze vrij zijn van defecten. Ze vereisen een zorgvuldige verwijdering, maar ze werken prima.De kern van hun werk is het luminescentie-effect, dat wordt veroorzaakt door de chemische reactie van kwik en gas in een lamp.

Een ander onbetwistbaar voordeel is het hoge niveau van lichtuitvoer.

 • Energiebesparing, zoals hun naam al aangeeft, is zeer zuinig in termen van energieverbruik. Hun prijs is niet erg hoog, maar vanwege het feit dat de afmetingen van het apparaat niet miniatuur zijn, is het niet altijd handig om ze te gebruiken voor verzonken plafondverlichting. Bovendien zijn dergelijke lampen niet geschikt voor brandbare materialen die worden gebruikt bij de vervaardiging van plafonds. Hoewel ze niet erg heet worden, is dit voldoende om het plafond te vervormen.

 • De meest optimale voor verzonken plafondverlichting - LED (LED) lampen. Ze besparen het beste van alles, dus ze zijn de meest economische optie. Diodelampjes worden niet warm, wat betekent dat ze als ingesloten uitsparingen veiliger zijn dan andere. Ze vervormen het plafond niet en veroorzaken geen accidenteel vuur. Het enige negatieve is een moeilijke installatie, maar elke meester elektrotechnisch ingenieur zal ermee omgaan.

Voor sommigen lijken de kosten een nadeel te zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat de levensduur van deze lampen tien keer langer is dan de bedrijfstijd van anderen, dus de besparingen zullen langdurig zijn.

plaats

Er zijn maar twee manieren om fixtures te positioneren - extern en ingebouwd.

De eerste optie biedt een uniform licht, vergelijkbaar met gewone kroonluchters. Dit licht vangt gebieden ver onder het niveau waarop ze zich bevinden, zodat ze vaak op plafonds met meerdere niveaus worden geplaatst. Omdat ze tijdens het gebruik niet opwarmen, kunnen ze worden gebruikt met verlaagde plafonds die geen hoge temperaturen verdragen. Daarom is het onveilig om ze te gebruiken in combinatie met gloeilampen.

De tweede opstelling maakt het mogelijk om licht niet te verstrooien, het is gericht naar een punt. Het wordt vaak gebruikt door ontwerpers en creëert een uniek interieur. Maar de ingebouwde lampen zijn slechts een decoratief element en kunnen niet worden gebruikt als hoofdverlichting in de kamer, omdat er te weinig licht is. Je zult te veel armaturen nodig hebben, dus je moet ze nog steeds gebruiken als aanvulling op de belangrijkste.

afmeting

Constructies worden ingedeeld naar grootte, wat rechtstreeks afhangt van de functies die ze moeten uitvoeren. Kleine lampjes zijn bijvoorbeeld goed voor decoratie.

Kleine lampen dienen als aanvulling op de hoofdverlichting. Ze kunnen in lange rijen worden geplaatst of puntvormig worden geplaatst. Hun diameter kan niet meer dan enkele centimeters zijn, dus het licht van een dergelijk model hoeft niet lang te wachten.

Grotere opties verspreiden het licht al meer. Grote lampen worden geïnstalleerd in verlaagde plafonds, maar er is geen gevaar dat ze de constructie zullen beschadigen. Op voorwaarde natuurlijk dat de lamp correct is gekozen en niet opwarmt tijdens bedrijf.

materialen

Moderne plafondinbouwlampen zijn gemaakt van verschillende materialen.

In de regel is het hoofddeel van de constructie gemaakt van speciaal kunststof of metaal, waarop een schitterende, gladde coating is aangebracht. Ongeacht welk oppervlak u van plan bent om de basislamp te plaatsen, deze ziet er ongeveer hetzelfde uit. Verschillen zullen eerder in de individuele kenmerken van elk model liggen, en niet in het ontwerp zelf.

Recentelijk zijn kristallen hangers die aan de voet van de lamp zijn bevestigd erg populair. Crystal-opties zijn perfect voor de woonkamer. Maar niet iedereen kan ze betalen.Als u nog steeds een eenvoudige eenvoudige lamp wilt versieren, maar u wilt geld besparen, kunt u glazen hangers kopen. Ze zullen net zo elegant zijn als het kristal, maar veel minder waardevol in prijs.

Er moet veel aandacht worden besteed aan de hoofdstructuur. Hoe beter het apparaat, des te duurder het is, en de materialen die bij de vervaardiging worden gebruikt, zullen langer meegaan. Hier moet de koper kiezen tussen prijs en kwaliteit.

kleur

Met een verscheidenheid aan kleuren kunt u het juiste model kiezen voor verschillende interieurs. Deze functie van verzonken plafondlampen is een groot voordeel dat ontwerpers vooral op prijs stellen.

Meestal kopen kopers ontwerpen van zilver of goud, omdat deze universele kleuren worden gecombineerd met bijna alle andere kleuren. De vraag naar witte modellen ligt niet ver achter, maar het is heel logisch om ze alleen met lichte plafonds te gebruiken.

Als er een zwart spanplafond in de kamer is, zal het voor de eigenaren moeilijker zijn om iets geschikts te vinden, maar je kunt zelfs zulke extravagante modellen kopen in gespecialiseerde winkels van elektrische apparaten.

Als een boomlicht nodig is, zal dit probleem ook worden opgelost. Een groot aantal grote winkels vertegenwoordigt het, met name het netwerk. In kleine winkels van het formaat "thuis" om een ​​kwaliteit en mooie versie te vinden is vaak verwant aan een wonder. Daar kunt u alleen een tijdelijke optie kopen, die enkele maanden tot de volgende reparatie zal functioneren, als deze niet eerder faalt.

Hoe te kiezen?

Een goede selectie van het model van de ingebouwde plafondlamp is de helft van de succesvolle reparatie.

Allereerst moet je voor het kopen begrijpen welke functies, naast verlichting, de lamp moeten uitvoeren. Voor de badkamer is bijvoorbeeld een waterdichte optie van hoge kwaliteit vereist. De grootte en kleur is belangrijk in dit geval is niet zo veel als deze kwaliteit, omdat het veiligheid biedt.

Als u van plan bent gloeilampen op een houten plafond te plaatsen, is het belangrijk om de kwaliteit van de bedrading die aan het model wordt geleverd te controleren. Dit is ook een veiligheidsprobleem, omdat elke kleine vonk kan leiden tot brand. En in de tweede plaats moet je de kleur en vorm oppikken.

Als u thuis de trap wilt markeren, hebt u opties nodig met hoogwaardige verlichting en uitstekende kracht.

Het maakt niet uit wat voor soort lamp nodig is: rek of punt; waar het gepland is om het te plaatsen: op een gipsplaatconstructie of op gips is de veiligheid van het apparaat belangrijk.

Kies alleen hoogwaardige modellen met alle benodigde documentatie, markering op de verpakking. Aarzel niet om de verkoper te vragen om gerelateerde documenten te tonen en wees bang om de kwaliteit van de gekochte goederen persoonlijk te verifiëren.

Mooi modern interieur

Deskundigen adviseren om nauwkeurig te berekenen wat de vereiste mate van verlichting van de kamer is. Het hangt af van het doel van de kamer.

Meting wordt uitgevoerd in lux of LK, zoals het is afgekort geschreven. Voor een gang is er bijvoorbeeld voldoende lichtniveau van 80 tot 100 lx per vierkante meter. Voor de keuken - van 200 tot 300 Lx, hetzelfde niveau is geschikt voor een badkamer. In de woonkamer ligt deze graad in het bereik van 300 tot 400 LK, en in de slaapkamer - van 200 tot 250 Lk.

Daarnaast bieden ontwerpers oplossingen voor elke afzonderlijke ruimte.

In de slaapkamer

Zelfs kleine schijnwerpers ingebouwde lichten - dit is de hoofdverlichting van de kamer, omdat er niet veel licht nodig is.Ontwerpers bieden klanten vaak dezelfde identieke armaturen in meerdere rijen aan het plafond. Als een hoogtepunt of accent voeg je een patroon van lampen toe. Deze beslissing zal de ruimte nieuw leven inblazen en het een unieke charme geven.

In combinatie met de kroonluchter, kunt u met dergelijke lampen de ruimte in het vertrek plaatsen en de functionele gebieden benadrukken. U kunt ze bijvoorbeeld boven het bed, de kaptafel, bij de kast plaatsen. En ontwerpers gebruiken ze als decoratie, plaatsen ze in nissen of op de dakrand. Samen met dimmers kunt u de helderheid van de achtergrondverlichting aanpassen.

In de woonkamer

Er moet veel licht zijn in de woonkamer, dus ontwerpers raden aan om veel kleine lampen rond de omtrek van de kamer te plaatsen. Zo worden alle hoeken gemarkeerd, er blijft niets in de schaduw. Voor een comfortabele ontvangst wordt het aanbevolen om een ​​grote groep inbouwlampen boven de bank te plaatsen, boven de tafel.

Composities boven de bank en stoelen zorgen voor een goede verlichting voor liefhebbers van handwerken.

Miniatuurlampen benadrukken de schoonheid van het plafond, dat is georganiseerd in verschillende lagen. Als de ruimte bogen heeft, hoeven ze alleen apart te worden gemarkeerd, zodat extra accenten verschijnen.

In de keuken

Het lichte ontwerp van de keuken zal vooral spectaculair zijn als u spots gebruikt waarin de richting van het licht met gemak verandert. Als het ontwerp van de keuken een toog betreft, dan is het aan het plafond zinvol om zijn vorm te herhalen in de vorm van een reeks kleine lampjes. Heel vaak worden de interieurs van keukens gemaakt van natuurlijke materialen: steen, hout. Het ziet er goed uit als u de tinten in het ontwerp van de lamp herhaalt.

In de gang

In de gang moet het licht helder zijn om goed naar de kleding op jezelf te kunnen kijken voordat je het huis verlaat. Deskundigen adviseren het installeren van gebouwen goed beschermd door glas. Ziet er goed uit in de vorm van kopjes. Zeer effectief zal de optie zijn om de spiegel in te lijsten met kleine gloeilampen die op gelijke afstand van elkaar zijn. Deze verlichting is niet eenvoudig, maar het is goed om de stijl van de kamer en de smaak van de eigenaar te benadrukken.

In de badkamer

In de badkamer zou het goed zijn om de lampen in het plafond in te bedden, die, als ze niet worden gespiegeld, dan ten minste gedeeltelijk de kamer en het licht weerkaatsen. Ondoorzichtige doeken vergroten de ruimte niet, waardoor ze zelden in de badkamer trekken.Vaak zijn plafonds in badkamers en toiletten bedekt met PVC-panelen, waarvan de keuze geschikt is, is niet moeilijk.

Licht verzilverd paneel wordt prachtig gecombineerd met wanden van elke kleur, evenals met een lamp met een chromen beugel.

Het belangrijkste om te onthouden bij het kopen is de keuze van hoogwaardige elektrische goederen. Natuurlijk kan de wens om echt iets van hoge kwaliteit te kopen betrekking hebben op elk object, maar het is in de kwestie van elektriciteit het belangrijkst, omdat het probleem van de beveiliging is opgelost.

In een nis gezet plafondlicht helpt de eigenaars om de kamer op te delen in verschillende functionele gebieden, accenten te markeren, extra pit te geven aan uw appartement. Dit moderne apparaat vereist geen speciale zorg of frequente vervanging van lampen, het past absoluut in elk interieur, maar past vooral in een minimalistische stijl.

Hoe u plafondverlichting inbouwen en aansluiten, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer