Fles armaturen

 Fles armaturen

In de moderne wereld is verlichting onmisbaar. Maar niet altijd slaan winkellichten op het idee van een huisontwerper. Handige materialen helpen het probleem op te lossen. Zonder speciale materiaalinvesteringen van wijn en plastic flessen, kunt u voor elke kamer een mooie en originele lamp krijgen. Het zal helpen om het interieur uniek te maken.

types

Eerst moet je onthouden dat de lampen in verschillende typen zijn verdeeld:

 • desktop;
 • staande vloer;
 • plafond;
 • muur gemonteerd;
 • straat;
 • draagbaar.

Een deel van de armaturen wordt gevoed door het lichtnet, dus je moet zorgen voor het aansluiten van het snoer op de lamp. Sommige lampen werken op batterijen.Verlichtingsapparaten in het land kunnen op zonnepanelen werken. En om romantiek te creëren, kun je kaarsen gebruiken.

Bovendien zijn lampen voor lampen ook anders. En voordat de fabricage van het elektrische apparaat moet het probleem van de veiligheid overwegen. Conventionele gloeilampen zijn erg heet, wat betekent dat ze niet in de buurt van een plastic lampenkap hoeven te worden gebruikt.

LED-lampen of -linten, fluorescentielampen, fluorescentielampen en neonlampen zijn veiliger.

Desktop

Omdat de glazen fles stabiel is, wordt deze vaak als poot gebruikt. Het grootste probleem van dergelijke lampen - breng het snoer naar de gloeilamp. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Gat op de muur

Dicht bij de basis op de wand van de fles, kan een gat worden gemaakt om aan het koord te trekken.

Voordat u begint te werken, moet u de fles schoonmaken en afdrogen, de plaats markeren voor het gat. Voor verder werk heb je een kleine hoeveelheid water, een stuk klei, een boor en een boor met een diamantkroon nodig. Naar de plaats van het toekomstige gat moet je klei plakken. Tijdens het boren moet u geleidelijk water op de klei gieten, zodat de boor en de fles niet oververhit raken.

Wanneer het gat verschijnt, wordt de klei verwijderd, schuurt u de rand met schuurpapier en wast u de fles opnieuw. Nadat ze volledig zijn gedroogd, trekken ze het snoer aan waarmee de cartridge wordt verbonden. De stekker is aan het andere uiteinde van het snoer bevestigd en blijft "op straat".

In een doorzichtige fles kun je kleine veelkleurige stenen of slingers zetten. Dus verberg het snoer.

Bovenop de draad is een cartridge bevestigd, een lamp is erin geschroefd. Op het knelpunt is een zelfgemaakt of kant-en-klaar frame voor het plafond geïnstalleerd.

Bodemverwijdering

Wol of natuurlijk touw nodig. De draad is overvloedig bevochtigd met alcohol of benzine. Het moet in 2-3 lagen rond de fles worden gewonden op de plaats waar er een snee zou moeten zijn. Voor verdere actie heeft u een kleine container met koud water nodig.

Een fles met alcoholische draad wordt horizontaal in de hand genomen. De draad wordt in brand gestoken en de fles wordt om zijn eigen as gedraaid, zodat het branden langzaam verloopt. Zodra de draad doorbrandt, moet de fles drastisch in het water worden neergelaten. Vanaf de temperatuurval zal het glas barsten. Maar niet altijd gebeurt het de eerste keer.

Randschuren. Door de bodem van de fles wordt geplaatst binnen het koord met de output door de hals,Het is mooi om de kerstboomslinger voor het hele flesvolume te plaatsen, of je kunt een lage lamp plaatsen waarvoor de fles het plafond zal zijn.

In alle gevallen moet het snoer plat en dun zijn zodat de fles stevig op de tafel ligt.

Van onder de lampenkap

De derde optie voor de levering van elektriciteit is de gemakkelijkste, maar niet altijd esthetische. De lampdraad komt helemaal niet naar binnen. Op de nek van het plafond is bevestigd, die de cartridge verbergt met een gloeilamp en een draad. Zo gaat het snoer rechtstreeks van onder de lampenkap.

Van plastic flessen maken vaak lampenkappen.

vloer

Omdat de vloerlamp - iets vaker hoog is, hebt u extra materialen nodig: hout, draad, metalen hulpstukken.

Het handpalmlamp is bruine plastic flessen gemonteerd op een metalen paal. De basis zal het kruis maken, versierd met "gras" van groen plastic. Palmbladeren worden eruit gesneden. Kokosnoten-lampen kunnen glazen bierflessen maken in de vorm van vaatjes, waarin kleine LED-lampen zijn geplaatst.

Maar de vloerlamp kan slechts vloer zijn. Sommige plastic flessen moeten in twee worden gesneden.Klokken zijn gesneden vanaf de top. Door de nek moet je de witte kerstboomslinger of ledstrip overslaan en het ontwerp op de vloer leggen, en het met een mooie vorm buigen. Zo'n lamp geeft een diffuus licht en decoreert de woonkamer. Je kunt ook een slinger of een staande lamp uit de fles maken.

Bij het maken van een dergelijk decor kan de lamp worden bekleed met acrylverf of gekleurd plastic.

kroonluchters

In een grote ruimte ziet het eruit als een hangende houten lamp met glazen flessen die in de gaten van het houten frame worden gestoken. Er zijn verschillende donkere of veelkleurige wijnflessen nodig. In elke cartridge zit een gloeilamp en een afgeleide draad. De hele structuur wordt aangedreven door een of meerdere schakelaars.

Glazen flessen kunnen in twee worden gesneden en gebruik de bovenkant. Het snoer trekt uit de kroonluchter door het gat en bevestigt een patroon met een gloeilamp.

Zo'n plafondlamp voor een kroonluchter zal er nog interessanter uitzien als de flessen onder een hoek worden gesneden.

En als het je lukt om ze in hetzelfde kleurenschema op te pikken, bijvoorbeeld geeloranje-groen, dan is het een heel mooie kroonluchter.Multi-kroonluchter kan worden gebouwd in de vorm van een bal of een trapezium.

Maar de bodem van de glazen flessen kan worden gebruikt in de vorm van een bril. U hoeft alleen de bovenrand van de brander te smelten - en het glas is klaar. Trouwens, het kan als een kandelaar worden gebruikt.

Ideeën om een ​​kroonluchter te maken

Maar de plafondlamp kan van kunststof zijn. Hier zijn een paar ideeën.

Voor de belichaming van een interessante optie is nodig:

 • bus van vijf liter;
 • een groot aantal wegwerplepels;
 • kantoormes;
 • heet lijmpistool (of vloeibare nagels).

Op de bodem met een capaciteit van vijf liter. Bij alle lepels zijn de hengsels afgeknipt, elk ongeveer 1,5 cm lang. Vanaf de onderste rij worden de lepels in een cirkel van capaciteit strak aan elkaar vastgelijmd. De volgende, hogere rij wordt gelijmd zodat het schaleneffect wordt gecreëerd. Zo is de fles volledig geplakt.

De hals kan worden versierd met dezelfde lepels of delen uit de oude kroonluchter gebruiken. Onderste draad door een knelpunt wordt door de flessenhals gerold. Het blijft om de structuur met het plafond te verbinden.

De kroonluchter kan worden gemaakt van een enkele grote capaciteit, of 2-4 hoorn van kleinere flessen. Hiervoor heb je nodig:

 • fles (sen);
 • touw of gekleurde dikke draden;
 • PVA-lijm;
 • borstel;
 • acrylverf;
 • meubellak;
 • kantoormes.

De gloeilamp wordt onder de nek gemonteerd. Bepaal de lengte van het plafond. Snijd de bodem van plastic. Het bovenste deel van de container moet overvloedig worden bedekt met lijm en onmiddellijk strak worden gewikkeld met een touwtje. Nadat de lijm volledig is opgedroogd, kan het touw worden geverfd met acrylverf en gelakt. Maar met gekleurde draad hoef je het plafond niet te beschilderen. Als de wol draden, dan vernis ze ook niet nodig hebben.

Een ander idee - en nogmaals, op een of meer plafondlampen. Je hebt nodig:

 • fles (sen);
 • hete lijm;
 • glaskeien van verschillende kleuren;
 • kantoormes.

De bodem van de tank is afgesneden. De hele fles is beplakt met stenen. Ongeveer een dag later, kunt u de cartridge installeren en de kap aan het plafond bevestigen.

Bij de vervaardiging van meerdere lampenkappen kunnen op verschillende niveaus worden opgehangen.

Wandkandelaars

Als de oude muurlamp een gebroken plafond heeft, dan kan deze worden gemaakt van plastic flessen. Om dit te doen, moet je een groot aantal bladeren van geel, groen, oranje snijden. Draai met behulp van draadbladeren om de lamp.Een aangenaam diffuus licht zal in de kamer verschijnen.

Voor een kamer in oosterse stijl is een Chinese lantaarn boven het bed voldoende.

 1. Om dit te doen, moet een platte plastic fles van de keel naar de bodem worden gesneden in zeer dunne strips.
 2. Door de stroken moet de hand de draad van de bodem naar de nek strekken. De draad is zo bevestigd dat de fles ver onder zijn hoogte komt. Strips veranderde de capaciteit in een zaklamp.
 3. Resteert nog een cartridge met een spaarlamp door de strips te steken en de draad door de nek te trekken.
 4. Het is genoeg om een ​​mooie haak aan de muur te bevestigen en er een draad op te hangen, die hem in de fitting steekt. Wandlamp klaar.

Straatverlichting

Mooie en ongewone verlichting kan met je eigen handen worden gemaakt voor een prieel in de tuin.

Hiervoor heeft u een grote glazen fles donker glas nodig met een gat over de lengte, ongeveer 2/3. Bovendien kan het gat met gekartelde randen zijn.

De fles moet zijwaarts worden geplaatst in een decoratieve container gevuld met rivierzand. In de fles is een horizontale patroon geplaatst met een kegelvormige gloeilamp.

Met behulp van schelpen, oude munten, zeesterren, kunstmatige algen, glanzende elementen, is de fles zodanig versierd dat zowel zand als kleine voorwerpen in de container zitten.De fles zelf moet ook gedeeltelijk in het zand verdrinken.

De draad naar de uitlaat wordt door het tafelblad geleid. Deze lamp doet denken aan de zee en avonturen. En als u ook het prieel met een visnet decoreert - de buren zullen u benijden!

Maar als er geen elektriciteit is in het land, helpen ze met kaarsen. Gewone dikke kaarsen moeten bedekt worden met een glazen fles zonder bodem. Dit zal de bescherming van vuur tegen de wind zijn.

Zonnelampen werken zonder een netwerk, en dit is hun voordeel. Overdag worden ze geladen van de zon, en met het begin van de duisternis draaien ze zichzelf aan. Dergelijke lampen worden eenvoudigweg in de grond gestoken waar ze nodig zijn. Ronde bollen versierd met gekleurde plastic bloemblaadjes bloeien in de avond met veelkleurige madeliefjes en belletjes.

En je kunt ook een petroleumlamp maken van een mooie fles. Bay kerosine en het invoegen van de lont, het blijft alleen om zo'n lamp op een statief op de muur van een bakstenen huis of hek te monteren.

portable

Het verschil tussen draagbare lampen - bij afwezigheid van aansluiting op het lichtnet. In feite zijn dit lantaarns, maar versierd met lampen. Een voorbeeld van een dergelijk decor kan de volgende optie zijn.

Er zijn meerdere gekleurde gekleurde bodems nodig uit plastic flessen.Elk paar is een "appel" of een "peper". In de onderkant van het paar is de lamp op de batterijen in de vorm van een kaars gezet, die strak is afgedekt met een tweede bodem. Van bovenaf blijft het om een ​​tak met een blad op een hete lijm te hechten.

Zelfs een dergelijke "appel" zal er mooi uitzien in een donkere kamer, en als je er meerdere maakt, valt de baby makkelijker in slaap in zijn kamer.

Als u een kaars in de hals van een kunststof snijfles steekt en de container zelf prachtig versiert met een opengewerkte snede, zal het vuur dat door het plastic glijdt, in fancypatronen aan de muren worden verborgen.

Hoe je een kroonluchter met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer