Slaapkamer lampen

 Slaapkamer lampen

De slaapkamer is een plek waar moderne mensen een aanzienlijk deel van hun tijd doorbrengen. Daarom moet bij het regelen van deze kamer in een huis of appartement speciale aandacht worden besteed aan verlichting, die voor comfort moet zorgen - ongeacht het tijdstip van de dag.

Van de lichtbron in de slaapkamer hangt af van zowel de emotionele toestand van de persoon als de atmosfeer van de kamer. Voor zo'n ruimte is het meest gunstig gedempt licht: extra verlichting komt te hulp, namelijk - tafellampen.

Speciale functies

De kamer waarin een persoon rust en slaapt is een speciale plaats. Als u een tafelmodel verlichtingsarmatuur gaat kopen, moet u rekening houden met de volgende kenmerken:

 • in de slaapkamer moet er verlichting zijn die geschikt is om te lezen, te borduren en tv te kijken;
 • het uiterlijk van de extra lichtbron moet worden afgestemd op het interieur van de ruimte, het moet overeenkomen met zijn stijl;
 • het verlichtingsapparaat moet mobiel zijn, gemakkelijk te verplaatsen en ook de functie hebben van het veranderen van de richting van de lichtstraal.

Tafellampen zijn onderverdeeld in de volgende typen:

 • kantoor Lampen in de slaapkamer worden in de regel gebruikt om het werkgebied te verlichten. Dit type verlichtingsapparaat moet een regelaar hebben voor zowel de hellingshoek als de lichtinval. Dit zijn eenvoudige lampen - zonder enige excessen, tegen de democratische prijs.
 • decoratief De lichtbron wordt gebruikt voor bedverlichting. Meestal worden dergelijke apparaten op de hoeken van het bed geplaatst, waardoor het ontwerp van de kamer wordt aangevuld en geharmoniseerd. Het meest elite type decoratieve lama's is de Tiffany-lamp. De gekleurde glazen kap van het opgegeven armatuur geeft hem elegantie.

De originele Tiffany-apparaten worden bewaard in privécollecties, dus ze zijn nog lang niet voor iedereen beschikbaar, maar er zijn exemplaren tegen een redelijk redelijke prijs op de huidige markt.

Een transparante lampenkap-tafellamp kan ook leuk zijn om de kamer in te richten, en dergelijke lampen passen perfect in elk interieur.Eco-style lampen zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en trekken met hun uniekheid aan. Een dergelijke extra lichtbron siert zowel het moderne interieur als de slaapkamer in retrostijl.

aanbevelingen

Als u in de slaapkamer een extra lichtbron selecteert, moet u bedenken dat het verlichtingsapparaat moet worden gecombineerd met de grootte van de kamer en het interieur. Als de lichtbron nodig is voor algemene verlichting en als decoratief element wordt gebruikt, doet de grootte ervan er niet toe. Liefhebbers van lezen voor het slapengaan moeten letten op de vraag of de lamp in staat is om een ​​zone te verlichten die voldoende is om te lezen.

Met betrekking tot functionaliteit, verdient het de voorkeur om een ​​lamp te kiezen, die wordt geregeld door zowel de hoogte als invalshoek van het licht, zodat het licht dat daaruit stroomt de ogen niet irriteert.

Als u een bureaulamp op een nachtkastje naast het bed wilt plaatsen, moet u ervoor zorgen dat deze aan het oppervlak evenredig is en dat de randen van de lampenkap niet verder reiken dan de randen van het tafelblad.

Heel vaak, bij het kiezen van extra verlichting, wordt een nachtlampje verward met een bureaulamp, dit is de meest voorkomende fout.Het nachtlampje creëert te zacht licht dat de slaap niet hindert - en helpt zelfs om in slaap te vallen. Een nachtlampje is echter een slechte lichtbron voor werk en nacht lezen, omdat het licht dat er uit komt niet voldoende is. Licht van een tafellamp is perfect voor bijna alle favoriete activiteiten.

ontwerp

Tot op heden is de reikwijdte van kunstverlichting zo breed dat het niet moeilijk zal zijn om een ​​bureaulamp te kiezen in overeenstemming met smaakvoorkeuren. Vergeet echter niet dat het niet alleen zal fungeren als een extra lichtbron, maar ook als een decor.

Als u een verlichtingsapparaat kiest, moet u niet alleen vertrouwen op de stijl, de binnenruimte, maar ook op het kleurenpalet van de ruimte.

Vergeet niet dat de bureaulamp een sfeer van warmte en comfort moet creëren en een lust voor het oog moet zijn.

Een slaapkamer in klassieke of Italiaanse stijl vormt een perfecte aanvulling op de lampenkap van de traditionele vorm - een rustige, rijke toon, gemaakt van duur materiaal. Art Deco-stijl impliceert meer gewaagde oplossingen, de aanwezigheid van kleurrijke lampen gemaakt van glaskralen geregen op een draad, ongebruikelijke combinaties van kleur en decoratieve elementen.

Met minimalisme passend ontwerp met verfijnde staven.Een ideaal centraal element van de slaapkamer, ingericht in een Hollywood-stijl, zal een trapsgewijze tafellamp zijn. Liefhebbers van een trendy loft in zolderstijl moeten vertrouwen op donkere kleuren en ruwe lijnen met minimale decoratie.

Na slechts een paar stijlen bekeken te hebben, is het duidelijk dat u onder elk interieur een stijlvol, functioneel product vindt dat perfect in de kamer past en aangenaam is voor het oog.

Licht en kleur

Verlichting speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van een persoon. Het kan mensen slaperig, alert, kalm, geïrriteerd maken. Licht heeft ook zijn eigen kenmerken - helderheid, tint, kracht, intensiteit. Een slaapkamer is een plek om te slapen en te rusten, waar je kracht kunt krijgen voor de komende dag. Daarom is het bij het kiezen van een bureaulamp de moeite waard om de mogelijkheid te overwegen om de benodigde zone aan te steken.

De temperatuur van de lamp moet worden gekozen op basis van het overheersen van koude of warme tinten, heldere en gedempte tonen. Aangezien de verlichting in de slaapkamer diffuus en delicaat moet zijn, wordt het aanbevolen om lampen met een warm spectrum te gebruiken.

Liefhebbers van lezen voor het slapengaan moeten een wandlamp met wit licht gebruiken als extra lichtbron om contrast met het hoofdlicht te voorkomen.

Tafelverlichting moet ook worden gekozen op basis van het type lamp en zijn vermogen:

 • Gloeilampen voor de prijs zijn het meest betaalbaar, hebben een extreem warme tint van licht, maar ze zijn van korte duur, oneconomisch.
 • Fluorescentielampen zijn duurzaam genoeg, maar hun ogen worden snel moe.
 • Halogeenlamas is het meest duurzame, diffuse licht dat daarvan afkomstig is.
 • LED-lampen zijn ideaal. Ze zijn de meest economische, komen in een verscheidenheid van kleuren, zorgen voor een aangenaam zacht licht.

Schakel types

Gezien het brede scala aan apparaten voor extra licht, kan worden opgemerkt dat er vandaag de dag verschillende apparaten zijn die de verlichting in de kamer kunnen regelen.

 • Momenteel het populairst dimmers. Dit is een speciaal apparaat waarmee u de intensiteit van de verlichting kunt aanpassen.
 • De nieuwste moderne tafellampmodellen zijn anders aanraakbedieningdie idealiter in hun ontwerp passen vanwege de onzichtbaarheid. Beheer door middel van een eenvoudige aanraking maakt het niet alleen gemakkelijk om het licht in en uit te schakelen, maar ook om de intensiteit ervan te regelen.
 • Zeer populair en drukknopschakelaarsdie alleen verschillen in hun locatie op het verlichtingsapparaat - het lama-omhulsel of de draad.
 • Het hoogtepunt van de prachtige klassieke lamp blijft schakelaar - trekkoordeen combinatie van eenvoud en elegantie.
 • Lichtschakelaars met afstandsbediening zeer comfortabel. De lamp kan worden bediend met een kleine afstandsbediening, die voldoende is om gewone batterijen van stroom te voorzien. De levensduur van de console zal behoorlijk lang zijn, omdat deze niet vaak zal worden gebruikt.

Installatie-aanbevelingen

Bij het installeren van een tafellamp speelt de veiligheid van de plek een belangrijke rol: bescherming tegen onbedoeld kantelen is belangrijk. Velen installeren een bureaulamp aan het hoofdeinde van het bed. Een van de meest voorkomende plaatsen voor een bureaulamp is het nachtkastje, het zal de nodige verlichting creëren voor het lezen van boeken en het kijken van films 's nachts.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de hoogte van het nachtkastje. Het is belangrijk dat het apparaat voldoende licht geeft, maar tegelijkertijd verblindt het de ogen niet.

Als de verlichtingsinrichtingen aan beide zijden van het bed zijn geïnstalleerd, moeten de lampen hetzelfde zijn.Genoeg twee lampen uit één verzameling.

Bedlampjes aan beide zijden van het bed zorgen ook voor extra symmetrie in het interieur van de kamer. Het licht van het bedlampje strekt zich in de regel uit tot één bed, waardoor het andere gezinslid niet wordt gestoord om rustig te slapen.

Als er een nachtkastje aan de ene kant van het bed staat en een kaptafel aan de andere kant, moet de bureaulamp erop worden geplaatst. Dit element zal een extra accent in de kamer creëren.

Tafellampen, ontworpen voor werk, moeten op het bureaublad worden geïnstalleerd om het benodigde verlichte werkgebied in de buurt van de computer te creëren.

Als de persoon linkshandig is, moet de lamp aan de rechterkant worden geplaatst - anders wordt het licht geblokkeerd.

Correct geselecteerde slaapkamerverlichting speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van een persoon. Een goed geselecteerde tafellamp met een goed licht is een garantie voor comfort en rust, omdat de slaapkamer de plek is waar niets moet storen, een plek waar u kunt ontspannen, ontspannen, doen wat u wilt en kracht opbouwen.

Tafellampen hebben veel voordelen (in vergelijking met andere aanvullende lichtbronnen):

 • het is niet nodig om de muur opnieuw te bederven door er een gat in te boren;
 • mobiliteit, waardoor het verlichtingsapparaat indien nodig naar een andere locatie kan worden verplaatst;
 • als u de verlichting wilt veranderen, kunt u de bureaulamp en de kracht van extra verlichting veranderen - en de ruimte zal met nieuwe mooie kleuren spelen.

Tegenwoordig is de markt voor verlichtingsproducten zo breed dat het kiezen van een bureaulamp voor de slaapkamer vrij eenvoudig is. Het brede scala aan verlichtingsproducten voor elke smaak en rijkdom (van elite fabrikanten in Italië tot eenvoudigere modellen) stelt u in staat om een ​​bureaulamp te kiezen, van de klassieke tot de meest grillige vormen en kleuren. Het belangrijkste is je verlangen en verbeeldingskracht.

Natuurlijk moet je de beste optie zo zorgvuldig mogelijk kiezen. Vertrouw alleen op beproefde fabrikanten, in welk geval u zichzelf van toekomstige problemen van tevoren zult besparen.

Vergelijk verschillende modellen, bestudeer de kenmerken, kies de optie die het best bij het interieur van de ruimte past. Dus het resultaat zal je niet teleurstellen.

Hoe u een bureaulamp met uw eigen handen maakt, bekijk de volgende video

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer