LED-spoorverlichting

 LED-spoorverlichting

Overal is verlichting nodig - van appartementen tot grote industriële bedrijven. Met de opstelling kunt u verschillende soorten lampen gebruiken om het gewenste lichteffect te verkrijgen. Temidden van al deze diversiteit winnen tracklichten langzaam aan populariteit. Hun voordeel is een hoge mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen, waardoor ze steeds meer gevraagd worden.

Ontwerpkenmerken

Spoorlichten zijn verlichtingsapparaten die zijn bevestigd op een speciale stroomrail. Op een dergelijk frame kunnen meerdere apparaten worden geplaatst.Een kenmerk van de band is dat deze vaak wordt uitgevoerd in de vorm van een metalen profiel, in de sleuven waarvan de bevestigingsmiddelen van deze apparaten zich bevinden.

Afhankelijk van de vorm van de band, kan deze worden onderverdeeld in verschillende types:

 • Phillips;
 • flexibel;
 • straight;
 • U-vormige;
 • L-vormig;
 • rechthoekig.

Deze elementen zijn gemaakt van aluminiumlegeringen, omdat ze zeer goed worden behandeld.

structuur

Spoortype verlichtingssystemen zijn relatief nieuwe producten die al op grote schaal worden gebruikt. Zo'n apparaat bestaat uit verschillende structurele elementen:

 • Licht armatuur Dit is een standaard verlichtingsarmatuur die niet verschilt van andere hangende modellen. De vorm en grootte van het frame is afhankelijk van de fabrikant en de applicatieomgeving.
 • Geleidend element. Omdat het speciale kabels kunnen zijn die over de bus lopen.
 • Transformer. Dit mechanisme is ontworpen om het voltage te verminderen, aangezien veel lampen tegenwoordig werken op 12 of 24 V.
 • ophanging - dit is een ontwerp waarmee u de lamp op een verticaal of horizontaal oppervlak kunt bevestigen.

Opgemerkt moet worden dat de mechanismen van lampen vaak worden aangevuld met speciale schuifsystemen. Hiermee kunt u niet alleen de richting van het licht wijzigen, maar ook, indien nodig, de hoogte van de lamp boven het oppervlak. Een dergelijk systeem is belangrijk als u de stroomkracht moet wijzigen, afhankelijk van het proces.

toepassingsgebied

Spoorlichten zijn vaak uitgerust met een systeem van gerichte lichtstroom. Het is niet mogelijk om volledige dekking te krijgen met slechts één attribuut.

Daarom worden ze vaak op verschillende plaatsen voor industriële doeleinden gebruikt:

 • etalages waar ze een specifiek product benadrukken;
 • musea;
 • kantoren;
 • billboards en andere soortgelijke systemen.

In het dagelijks leven zijn dit soort verlichtingsapparatuur zeldzaam en worden ze voornamelijk in de stijl van hi-tech of techno gebruikt. De optimale oplossing is de sporen in de vorming van functionele of decoratieve verlichting. Veel ontwerpers gebruiken spoorverlichting in de inrichting van moderne keukens en woonkamers. Met hun hulp verdelen ze de kamer in verschillende comfortabele zones.

types

Er zijn verschillende classificaties van systemen met railverlichting.Afhankelijk van de locatie van deze producten zijn:

 • Plafond. Het meest voorkomende type tracks waarmee je een volledige dekking van het huis kunt krijgen.
 • Wandmontage. Perfect geschikt voor het markeren van foto's of het organiseren van spotverlichting van een bepaalde zone in een kamer.
 • Embedded. De meest complexe systemen, omdat hun installatie speciale vaardigheden vereist en voorbereidende oppervlaktevoorbereiding.

Een ander criterium voor de classificatie van baansystemen zijn de parameters van het geleidende element:

 • Apparaten die alleen kunnen werken bij een spanning van 12 V. Vaak hebben LED-wijzigingen van vergelijkbare kwaliteit.
 • Eenfase. Armaturen kunnen rechtstreeks op het elektrische netwerk van de woning worden aangesloten.
 • Drie fasen. De krachtigste systemen die alleen in industriële installaties worden aangetroffen en in het dagelijks leven nauwelijks worden gebruikt.

Lamp type

Spoorlichten worden op verschillende plaatsen gebruikt. Daarom kunnen ze worden uitgerust met verschillende soorten lampen:

 • Halogeen. Lampen van dit type onderscheiden zich door een hoge lichtstroom. Wordt voornamelijk gebruikt voor de organisatie van verlichting op industriële locaties.
 • Metaalhalide. De eigenschappen van deze structuren lijken sterk op de vorige vorm. De gebruiksomgeving is ook beperkt tot kantoren en industriële installaties.
 • LED. LED-lampen zijn de meest moderne optie. De ontwerpen verschillen per laag vermogen (tot 50 W). Tegelijkertijd verbruiken ze veel minder elektriciteit dan andere modificaties. Er zijn ook dimbare apparaten waarmee u de helderheid van de verlichting soepel kunt wijzigen.

Voor- en nadelen

De lampen op de banden hebben een uniek ontwerp en hoogwaardige prestaties.

Hun populariteit is te wijten aan verschillende positieve kenmerken:

 • Lange levensduur. Sommige modellen kunnen meer dan 50.000 uur werken.
 • Eenvoud en veelzijdigheid. Armaturen zijn relatief eenvoudig te monteren en aan te sluiten. Ze kunnen echter op bijna elk oppervlak worden geplaatst, waardoor u de juiste optie voor een specifiek type interieur kunt kiezen.
 • De kwaliteit van de lichtstroom. Het kan worden gewijzigd met behulp van dimmers, waardoor ze veelzijdiger worden.
 • Sterkte. Dit is vaak van toepassing op LED-modellen, waarbij de diodes op betrouwbare wijze worden beschermd tegen trillingen en andere soortgelijke effecten.
 • Het minimale serviceniveau. Alle handelingen voor hun vervanging of reparatie kunnen handmatig worden uitgevoerd met een beetje ervaring.

Maar track-apparaten zijn niet universeel, omdat ze niet toestaan ​​om alle andere soorten verlichting volledig te vervangen. Onder hun tekortkomingen zijn er verschillende van dergelijke kenmerken:

 • Hoge prijs Dit komt door het feit dat het systeem uit verschillende elementen bestaat die iets gecompliceerder zijn dan die van standaard modificaties.
 • Directiviteit van licht. De meeste typen lampen bieden een gerichte stroming, waardoor het hele gebied van de kamer niet kan worden bedekt. Daarom worden ze gebruikt om bepaalde gebieden te markeren.

Selectiecriteria

Track lights produceren tegenwoordig veel bedrijven, waardoor het moeilijk is om in de winkel te kopen. Bij het kiezen van deze structuren moet aandacht worden besteed aan verschillende indicatoren:

 • Vermogen en soort lichtstroom. Vaak worden veel lampen gekenmerkt door een gerichte straal. Hiermee kunt u de aandacht van een persoon alleen op een specifiek gebied richten. Maar er zijn wijzigingen waarbij de stroom wordt verspreid. Dergelijke modellen combineren met de vorige optie,waarmee u het optimale verlichtingsniveau kunt creëren.

Houd er rekening mee dat stroom ook van invloed is op het energieverbruik. Daarom is het beter om de voorkeur te geven aan wijzigingen met laag vermogen.

 • Netwerk instellingen. Zoals eerder vermeld, zijn er track-systemen die rechtstreeks rechtstreeks op het elektrische netwerk van huishoudens kunnen worden aangesloten. Maar er zijn apparaten die een trapsgewijze transformator nodig hebben.
 • Kleurtemperatuur. Lichtparameters zijn hiervan afhankelijk.

Het is belangrijk dat hij niet opdringerig is en zijn ogen niet belast. Maak vandaag lampen, zowel met koude als met een warme gloed.

 • Hoek van dispersie. Een dergelijke waarde geeft het gebied aan dat het armatuur kan bestrijken met een lichtstroom. Deze waarde kan ook over een breed bereik variëren, dus het is belangrijk om het aan te passen aan uw behoeften.
 • Materialen en ontwerp. Er zijn hier geen universele aanbevelingen. Het belangrijkste is dat het systeem tijdens het gebruik niet wordt verwarmd en veilig is. De stijl van de baan wordt gekozen afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en kenmerken van het interieur.
 • Fabrikant en klantbeoordelingen. Deze criteria zijn een van de belangrijkste, omdat ze het mogelijk maken om kwalitatieve modellen te onderscheiden van de hele diversiteit.

Koop geen apparaten van onbekende merken tegen een lage prijs, want er is een hoog risico op een snelle uitval.

Veel experts raden af ​​om apparaten te kopen die uit verschillende LED-punten bestaan. Deze aanpassingen zijn verouderd en bieden geen verlichting van hoge kwaliteit. Bij het kiezen van LED's is het belangrijk om de aanwezigheid van een gele stip in het midden te overwegen. Het is alleen aanwezig in de meest moderne versies, maar de kracht van een dergelijk apparaat moet minimaal 40 watt zijn.

Glas is ook een van de belangrijke factoren die verlichting beïnvloeden. De beste optie zou een lamp met tertiaire optica zijn. Met dit systeem kunt u de lichtstroom gelijkmatig verdelen, in tegenstelling tot het satijnglas.

Spoorlichten zijn unieke systemen met veel voordelen. Ze laten je niet alleen toe om de functionaliteit van de ruimte uit te breiden, maar geven ook de stijl originaliteit en bruikbaarheid.

Zie de volgende video om de LED-spoorlamp te monteren en aan te sluiten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer