Lampen met afstandsbediening

 Lampen met afstandsbediening

Een armatuur met een afstandsbediening (PU) is een apparaat dat wordt gekenmerkt door esthetiek, functionaliteit en gebruiksgemak. Het belangrijkste voordeel van dit apparaat is de mogelijkheid om het verlichtingsniveau aan te passen, de lamp aan en uit te zetten, zonder op te staan ​​van een werkplek of een bank. Om het gebruikerscomfort te verbeteren, produceren fabrikanten ook lampen met aanraakbediening. Een kenmerk van deze modellen is een sensor ingebouwd in de behuizing die het verlichtingsniveau wijzigt bij het aanraken van de behuizing van het apparaat.

species

Lampen met afstandsbediening van PU zijn plafond en hanger. Ze verschillen in het type installatie. De meeste modellen op de markt zijn plafondapparaten.Ze hebben een compact formaat, waardoor ze de ruimte in kleine ruimtes niet overbodig maken.

Apparaten kunnen worden uitgerust met verschillende soorten lampen:

 • halogeen;
 • LED;
 • halogeen met diodeverlichting;
 • energiebesparing;
 • gloeilampen.

De meest populaire onder consumenten zijn modellen met LED-lichtbronnen. Ze onderscheiden zich door hun economisch energieverbruik, lange levensduur en milieuveiligheid.

Van alle LED-apparaten met PU heeft het Moon-model meer vraag gekregen. Het apparaat is een nachtlampje, waarvan de stroombron vingerbatterijen zijn. Het model heeft een lijmoppervlak. Hierdoor kan het zowel op een horizontaal als op een verticaal oppervlak worden gelijmd. De Luna-lamp is een combinatie van esthetiek, betrouwbaarheid en betaalbaarheid.

Ontwerpkenmerken

Extern zijn apparaten voor verlichting met PU vergelijkbaar met vergelijkbare lampen. Ze hebben echter verborgen ontwerpkenmerken.

Alle apparaten hebben:

 • metalen basis;
 • glas- of kristalroosters;
 • lichtbron (lamp);
 • afstandsbediening uitgerust met ingebouwde zender;
 • regeleenheid die zich in de metalen voet van de lamp bevindt.

Fabrikanten bieden ook modellen met dimmers aan, waardoor de gebruiker het lichtniveau kan aanpassen en een comfortabele omgeving voor zichzelf creëert. Daarnaast zijn er apparaten met een bewegingssensor op de markt. De gevoelige detector triggert en verzendt een signaal voor ontsteking van de lampen wanneer een beweging in de actiezone wordt gedetecteerd. Oplossingen met een sensor besparen energie.

Optionele functies

De belangrijkste functie van alle lampen met PU is om kunstmatige verlichting te bieden in gesloten ruimtes. Sommige apparaten vanwege het ongewone uiterlijk van een decoratieve functie. Lampen van fraaie vormen en maten worden vaak onderdeel van het interieur. Ze helpen om de stijl te diversifiëren, om een ​​hoogtepunt te brengen, om lichte accenten te plaatsen, om de meubelstukken te benadrukken.

Ook apparaten (afhankelijk van het model) hebben de mogelijkheid om:

 • het programmeren van de glimmingsperiode door een timer;
 • het aanpassen van de intensiteit van de lichtstroom en het licht van de achtergrondverlichting;
 • aanpassing van de verlichtingsmodus (vermogensinstelling);
 • stroboscoop effect.

Sommige modellen hebben een muziekcentrum waarmee u deuntjes kunt spelen.

Voor- en nadelen

Het grote voordeel van gecontroleerde lampen - gebruiksgemak. Om de lichtapparatuur aan en uit te zetten, is het niet nodig om uit bed te komen. U hoeft alleen maar op de gewenste knop op de PU te drukken. Deze functie is vooral belangrijk voor grote gebouwen met verschillende bronnen van licht, evenals voor mensen met een handicap.

Armaturen met PU helpen om snel de juiste omgeving in de kamer te creëren. Met behulp van één apparaat is het mogelijk om hoogwaardige verlichting te bieden voor werk, studie of rust. Het is praktisch en handig.

Het enige minpunt van dergelijke verlichtingsapparaten is het grote risico van vroegtijdig falen. De apparaten worden "gevuld" met complexe elektronica: sensoren, dimmers, schakelaars, die vaak breken. Hun snelle slijtage wordt eenvoudigweg uitgelegd: elektronische componenten bevinden zich aan de basis van de armatuur. Het is de basis die het meest vatbaar is voor warmte.Elektronica is "bang" voor hoge temperaturen en faalt bij de minste oververhitting.

Selectieregels

Voordat u een lamp met PU koopt, moet u op de volgende factoren letten:

 1. Type lichtbron. De goedkoopste apparaten zijn uitgerust met gloeilampen. Duurder, betrouwbaarder en efficiënter uitgerust met energiebesparende, halogeen- en LED-lichtbronnen.
 2. Vermogen. Van deze parameter zal afhangen van de intensiteit van de lichtstroom. Voor kleine ruimtes (bijvoorbeeld kinderkamers) is een lamp met een verlichtingsniveau van 100 - 150 lux voldoende, voor ruime kamers moet de indicator ten minste 200 lux zijn.
 3. Actiegebied afstandsbediening. Fabrikanten produceren modellen met een bereik van PU van 30 tot 100 meter (het signaal kan door de muren gaan). Voor stedelijke appartementen geschikt voor elk apparaat. Voor huisjes en ruime landelijke woningen is het raadzaam om modellen met een bereik van 50 meter te bekijken.
 4. Ontwerp van lichtapparatuur (vorm, kleur) en afmetingen. Het is belangrijk dat het apparaat organisch in het interieur van de ruimte past, in overeenstemming met zijn stijl.
 5. Design. Voor spanplafond geschikte lampen met plafondtype. Voor hoge plafonds kunt u hangende kroonluchters ophalen.
 6. Extra functies. Overweeg of u lichteffecten nodig hebt, of u het apparaat kunt programmeren, het apparaat kunt inschakelen wanneer beweging wordt gedetecteerd en andere opties. Het heeft geen zin om te veel te betalen voor deze functies als ze niet worden gebruikt.

Er zijn veel modellen op de markt die verschillen in ontwerp, technische kenmerken, grootte en andere parameters. Door het grote aantal verlichtingsapparaten kan de koper het model kiezen dat voor hemzelf optimaal is.

Over hoe u de kroonluchter op de juiste manier op een afstandsbediening kunt aansluiten, ziet u hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer