Decoratief pleisterwerk: applicatiemethoden

Slechts een paar jaar geleden werd gips voornamelijk gebruikt als afwerkingsmateriaal voor het egaliseren van oppervlakken, waarbij verschillende spaanders en scheuren verborgen waren. Vandaag is de situatie veranderd: er is een speciale decoratieve pleister op de markt verschenen, die als eindlaag wordt gebruikt. Decoratief pleisterwerk: overweeg de toepassingsmethoden.

Speciale functies

Sierpleister, evenals andere afwerkingsmaterialen, heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken:

  • Dit soort gips heeft 2 doelen: ruwe uitlijning van wanden en hun afwerking.
  • Dit afwerkingsmateriaal is bestand tegen vervaging, mechanische schade, hoge luchtvochtigheid en plotselinge temperatuurveranderingen.
  • Het heeft twee variëteiten.In de uitverkoop vindt u decoratief afwerkingsmateriaal voor gebruik binnenshuis of buitenshuis.

Dit zijn de algemene kenmerken van het materiaal. Het heeft ook een aantal onderscheidende eigenschappen, die in meer detail moeten worden besproken.

Opvallende kenmerken

Deskundigen beschouwen de structuur van decoratief pleister als het belangrijkste kenmerk. Dankzij haar kun je bijna elk ontwerp op de muren maken, alles wordt alleen beperkt door de fantasie en vaardigheid van het dressoir. Het tweede kenmerk ligt in de structuur van dit materiaal. Sierpleister bevat grotere deeltjes van andere materialen. Het is hun aanwezigheid waarmee je unieke bas-reliëfs op de muren kunt maken bij het versieren van het pand.

Alle componenten die deel uitmaken van deze afwerkingsgrondstoffen zijn van natuurlijke oorsprong., wat betekent dat ze volkomen veilig zijn voor de menselijke gezondheid. Tijdens de werking geeft het materiaal geen gifstoffen af ​​aan de lucht. Je kunt bijna elke verf gebruiken voor sierpleister: er zijn veel pigmenten geschikt voor. Tegelijkertijd absorbeert het materiaal geen geuren.Sierpleister perfect gecombineerd met alle bouwmaterialen. Het kan worden toegepast op baksteen, steen, beton en pleister. In feite is het een universeel afwerkingsmateriaal.

Is het mogelijk om te schilderen?

Omdat dit materiaal bedoeld is voor het egaliseren van de wanden en de afwerking ervan, is de koper vaak geïnteresseerd in de mogelijkheid om dergelijke gips te schilderen, omdat de natuurlijke tinten grijs of wit zijn, wat niet iedereen leuk vindt. De ontwikkelaars laten het proces van het verven van het afwerkmateriaal toe. U kunt dit werk uitvoeren met behulp van verschillende verven, of door tijdens het productieproces kleur aan het mengsel zelf toe te voegen.

Het specifieke type kleur of kleurmengsel moet worden gekozen op basis van het type afwerkmateriaal zelf. Houd rekening met de behoefte en de plaats waar de workflow zal worden uitgevoerd. Als de voorkant van het werk zich in het appartement bevindt, is het beter om een ​​verf te kiezen die vrijwel geen geur heeft of snel verdwijnt. Voor werken op straat is het beter om speciale verven met verbeterde stabiliteit te kiezen. Elk type kleurstof wordt gekenmerkt door zijn eigen kenmerken en prestatiekenmerken, waarmee rekening wordt gehouden bij de aankoop van een materiaal.

Wat te kiezen?

Het assortiment van dergelijke afwerkingsmaterialen op de markt van vandaag is vrij breed. Het kan moeilijk zijn voor een onervaren koper om te kiezen uit de decoratieve pleister op de fronten van sierpleister. Daarom moet u vertrouwd raken met de belangrijkste soorten afwerkingen en hun kenmerken.

Op type vulstof is gips onderverdeeld in drie typen:

getextureerde

Dit materiaal heeft een zeer viskeuze structuur en grote deeltjes vulmiddel in de samenstelling. Het gebruik van deze variëteit impliceert geen gedetailleerde voorbereiding van de muren. Het is ideaal voor gebruik binnen en buiten. Het afgewerkte oppervlak bootst uiteindelijk leer, hout, doek of papier na. Vooral populair bij het uitvoeren van buitenwerk is de zogenaamde "schorskever", die wordt beschouwd als een soort getextureerde pleister.

Venetiaanse mix

Dit type wordt veel gebruikt bij het binnen afwerken van afwerkingen. In de gedroogde vorm bootst het het patroon van onyx of marmer na. Op het eerste gezicht is het moeilijk om het te onderscheiden van echte stenen. Oppervlaktebehandeling met Venetiaanse pleister kan glanzend of mat zijn.Door er verschillende kleuringen aan toe te voegen, kunt u het effect van imitatie-edelstenen bereiken. Meest geschikt voor deze tinten onder parelmoer, zilver en platina.

structuur-

Deze decoratieve pleister bestaat uit meerdere lagen en is gemaakt op basis van silicaat- of acrylmengsels. Het heeft een heterogene structuur, uitstekende technische kenmerken, verhoogde weerstand tegen vocht en mechanische schokken.

Afhankelijk van het type koppeling, is decoratieve pleister onderverdeeld in vier categorieën:

acryl

In dit geval is de hoofdcomponent acrylhars. Een onderscheidend kenmerk van dit materiaal is lage dampdoorlatendheid. In de verkoop van dergelijke grondstoffen kan worden gevonden in gebruiksklare vorm. De meest voorkomende decoratieve pleister van dit type van het merk «VGT».

silicaat

Deze categorie omvat producten op basis van vloeibaar glas. Het onderscheidt zich door hoge sterkte en duurzaamheid. Het kan op alle soorten oppervlakken worden gebruikt. Dit gips is uitsluitend in de vorm gereed voor gebruik geïmplementeerd.

mineraal

Deze variëteit is gemaakt op basis van cement.Deze decoratieve pleister is zowel geschikt voor buitenwerkzaamheden als voor wandafwerking in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Het wordt meestal verkocht als een droge mix, die moet worden verdund met water voor gebruik.

silicium

Het belangrijkste bindmiddel van deze decoratieve pleister is een siliconenhars. Een dergelijk gips behoort tot de categorie universeel, het kan worden gebruikt om de buiten- en binnenkant van de muren af ​​te werken en de afwerking in alle kamers van het huis uit te voeren.

Na het bekijken van de belangrijkste kenmerken van elk type, kunt u kiezen uit de plamuur die in de winkel wordt aangeboden, het soort dat u nodig heeft.

Hoe te gebruiken?

Er is niets moeilijk in het schilderen van decoratieve pleisters. Je kunt dit werk gemakkelijk met je eigen handen doen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten kleuring waarvoor hun eigen manier van werken is ontwikkeld.

Kleuren in twee kleuren

Voor deze manier van schilderen heb je de volgende hulpmiddelen nodig:

  • schuimrubber korte rol;
  • roller met een lang dutje.

Het proces van het schilderen van het oppervlak van de muur met de aangebrachte afwerking gebeurt in twee fasen. Aanvankelijk wordt een roller met een lange stapel op de verf op de hele muur aangebracht.Het is belangrijk dat de verflaag uniform, dicht maar niet dik is. Verf opnieuw alleen de uitsteeksels op het oppervlak van de muur met een schuimroller. De verflaag moet dun zijn. Door de tweetrapskleuring worden de projecties donkerder en behoudt de rest van de muur zijn oorspronkelijke uiterlijk. Je kunt anders doen. Voeg hiervoor een kleur aan de pleister zelf toe en gebruik het mengsel op de hele muur voordat u het gebruikt, en verf dan alleen uitstekende delen met een schuimroller.

Venetiaans gipseffect

Een dergelijke kleuring wordt in 3 fasen uitgevoerd.

Het kost veel tijd, vereist ijver bij het werk en bestaat uit het volgende:

  • Gebruik een roller met een lang dutje om de muur in de basiskleur te schilderen.
  • Met behulp van een kleine schuimroller worden de uitstekende delen licht besmeurd met verf met overloop (bijvoorbeeld zilvervis vermengd met een universele primer in gelijke delen).
  • Breng nu de laatste coating aan. Om dit te doen, wordt op water gebaseerde acryllak gemengd met water in een verhouding van 3: 1. Voeg aan het resulterende mengsel een speciale glitter (glitter) toe in een kleine hoeveelheid. De geschatte hoeveelheid is 1 eetl. l. per liter water.Het resulterende mengsel wordt aangebracht in een gelijkmatige laag van gemiddelde dikte met behulp van een nieuwe kleine schuimroller.

Als gevolg hiervan wordt een imitatie van natuursteen op de muur verkregen. Dit effect ziet er goed uit in moderne interieurs van appartementen en landhuizen. Deze oppervlaktebekleding geeft ruimte een adellijke uitstraling en verwijst naar het welzijn van de eigenaars van het huis.

Verf droge borstel

In dit geval wordt er onmiddellijk een beetje kleur aan de pleister toegevoegd en vervolgens worden de wanden gepleisterd. Verdere verfverf alleen uitstekende delen. De bijzonderheid van deze methode ligt in het feit dat de verf wordt aangebracht met een praktisch droge borstel, dat wil zeggen, op de borstel zelf (de kleurstof wordt in een minimale hoeveelheid aangebracht).

Vlekken markeren

Deze schildermethode is geschikt voor binnenmuren. Aanvankelijk wordt de verf met een waterbasis verder verdund met water. Dan, met een brede roller, voorzichtig over een gedeelte van de muur schilderen en de verf onmiddellijk met een natte schone spons verwijderen. Als gevolg hiervan zijn alleen de depressies op de muur gekleurd.

Elke methode om decoratief pleister te schilderen is uniek en stelt u in staat om een ​​uniek interieurontwerp te maken van een afzonderlijke ruimte en het gehele gebouw als geheel.Het is belangrijk om het type pleister en de variant van de verf te kiezen in overeenstemming met de stijl van het interieur en het algehele kleurenschema van de kamer.

Interessante voorbeelden

Sierpleister met de juiste keuze kan zelfs de meest gewone kamer in een echt kunstwerk veranderen:

De rijke gouden kleur en het gestructureerde oppervlak van het afwerkingsmateriaal maakten van deze woonkamer koninklijke vertrekken. Deze kamer ziet er vrij duur, stijlvol en uniek uit. De kleur van het pleisterwerk harmonieert perfect met de gordijnen en de vloerbedekking, benadrukt de delicate kleur van het meubilair in de woonkamer.

De muur in de gang, die zo'n mooie gepleisterde muur heeft, wordt onmiddellijk buitengewoon en stijlvol, wat duidt op de delicate smaak van de gastheer.

Een goed gekozen kleurenschema geeft de ruimte een gezelligheid en een huiselijke sfeer, een getextureerde vlinder verfrist het hele ontwerp als geheel.

Hoe u decoratieve pleisters aanbrengt met het effect van "Bloemen", zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer