Hoe een bakstenen muur op het balkon te schilderen?

 Hoe een bakstenen muur op het balkon te schilderen?

De uiterlijke schoonheid van de muren is erg belangrijk en wordt in veel gevallen geleverd door verf aan te brengen. Maar het stenen oppervlak is best moeilijk om te schilderen. En het schilderen op balkons en loggia's is zelfs moeilijker dan normaal.

Kenmerken en voorbereiding

Schilderen van bakstenen geproduceerd om de muren te beschermen verhoogt de weerstand van structuren. De beschermende functie is uitermate belangrijk als de temperatuur- en vochtigheidscondities snel en onvoorspelbaar veranderen. Zonder een dergelijke bescherming wordt een baksteen snel doordrenkt met water en vernietigt deze heel gemakkelijk. Muren zullen extreem snel worden vernietigd.Het is even belangrijk om de esthetische parameters te verbeteren - als ze in de eerste plaats zijn, moet u verf met verbeterde decoratieve kenmerken gebruiken.

Bekwaam gebruik van verven en vernissen helpt om met vertrouwen een bakstenen muur in het uiterlijk van een kamer te passen, zelfs als deze fundamenteel in tegenspraak is met de kanonnen van de gekozen stijl. Er zijn veel opties voor zelf-decoratie van de muren op de balkons, maar het is belangrijk om de standaardregels te onthouden wanneer u dit werk doet. Kleur onderwerp alleen metselwerk, stond voor ten minste 1 jaar. Deze vereiste is te wijten aan het feit dat uitloging eerst moet eindigen. Ook is vocht in 12 maanden gebalanceerd en voltooit de baksteenconstructie zijn krimp.

Zowel de stenen als het cement waarmee ze verbonden zijn, zijn rijkelijk verzadigd met alkali. Hoewel het niet wordt geneutraliseerd als gevolg van speciale reacties, is het onmogelijk om het materiaal te schilderen. Pak eerder een borstel, roller of spuitbus op. Maar binnenkort ligt al het aangebrachte lakwerk op de vloer. Metselwerk moet zelfs worden gereinigd van kleine uitingen van schimmels en andere schimmels.

Zodat dergelijke manifestaties niet opnieuw voorkomen, is het grondig geïmpregneerd met antiseptische preparaten. Voordat de bakstenen muur op het balkon wordt geschilderd, wordt deze mechanisch gereinigd en gewassen met zeepsop of een oplossing met een wasmiddel. Deze procedures moeten 24-48 uur vóór aanvang van de werkzaamheden worden voltooid. Ga door naar de hoes alleen als alles helemaal droog is. Alle lagen zouten worden verwijderd uit het metselwerk en het oppervlak wordt behandeld met acrylmengsels, die de hygroscopiciteit van het materiaal verminderen.

De keuze van schilderwerkmateriaal

Om te herhalen, om te beginnen: als de vorige voorbereiding niet is uitgevoerd of incorrect is uitgevoerd, is elke kleurcompositie, zelfs de beste, volledig nutteloos. Het goedkoopste middel is gebluste kalk. Op de loggia kan het onbevreesd worden gebruikt, omdat daar de bakstenen muur wordt beschermd tegen de weerselementen. Kalk wordt verdund en besmeurd met een borstel met een brede borstel. Het is noodzakelijk om 2 of 3 lagen kalk aan te brengen, dan zal het de kleinste ruwheid volledig bedekken.

De voordelen van een dergelijke dekking zijn:

  • uitstekende damppermeabiliteit;
  • matige antiseptische activiteit;
  • geen primer applicatie nodig.

Maar we moeten niet vergeten dat witten gemakkelijk kleding en handen vervuilt. Als u het balkon actief moet gebruiken, zal dit veel problemen veroorzaken. In dit geval is het noodzakelijk om waterdispersieverf van verschillende typen te gebruiken. Het is belangrijk om te begrijpen dat hun kwaliteit drastisch varieert. Dus zelfs als u verven op basis van silicaatlijm correct gebruikt, gaan ze maximaal 3-4 jaar mee. Dit komt door de lage weerstand tegen extreme temperaturen en vocht.

Het tegenovergestelde van silicaat zijn acryl-siliconenmengsels. Ze behouden de oorspronkelijke kwaliteiten gemiddeld 12 jaar. Het nadeel van dergelijke mengsels is hun hoge kosten. De combinatie van acryl en silicone mist koppels, goed ervaren sterke mechanische belasting. Als er voldoende geld is, is het deze verf die je kunt kiezen zonder angst.

De top drie voor het schilderen van bakstenen muren met een gevel bestaat uit acrylmengsels. Ze zijn bestand tegen chemisch reinigen. Bovendien garanderen deze materialen een goede bescherming tegen regen, natte sneeuw of hagel. Met acrylverf kunt u besparen en krijgt u nog steeds een fatsoenlijk resultaat.Wat belangrijk is bij het schilderen van de binnenkant - de aanpak is fundamenteel anders.

Hoe de balkonmuur binnen te schilderen

Wanneer u geschikte kleuren selecteert, kunt u natuurlijk alle vereisten voor weersbestendigheid negeren. Waterdampdoorlaatbaarheid en waterbestendigheid zijn van minimaal belang. Maar veel belangrijker esthetische kenmerken. De beste keuze houdt altijd in dat u rekening houdt met het type baksteen. Het is dus het beste om witte silicaatverven op een acrylbasis op een silicaatmassief van witte kleur aan te brengen.

Hun voordelen zijn:

  • redelijke prijs;
  • veiligheid voor de gezondheid van mens en dier;
  • hoge mechanische sterkte.

Als de muur is gemaakt van keramische stenen, kunt u vrijwel alle kleurcomposities veilig gebruiken. De enige uitzondering zijn misschien olieverven. Ze voldoen als dusdanig niet aan de nieuwste vereisten. Specialisten beschouwen acrylaatkleurstoffen als de beste oplossing. Ze onderscheiden zich door uitstekende duurzaamheid, gemakkelijk schoon te maken en er elegant uit te zien.

Een alternatieve oplossing zou een blanke lak kunnen zijn. Dit type materiaal is perfect te combineren met elk type baksteen.Een dergelijke coating is vooral goed bij het vormen van het oorspronkelijke oppervlakontwerp. Geluk ziet er geweldig uit op de kale baksteen. Maar bij het kiezen van de juiste oplossing is het noodzakelijk om rekening te houden met de technische kenmerken van elke coating, evenals met consumentenrecensies.

Hoe een baksteen te verouderen

Deze techniek is volledig gecombineerd met het gebruik van lichte, elegante verven. Begin met werken met de vorming van willekeurig verdeelde fiches onder verschillende hoeken. Het oppervlak van het metselwerk moet worden behandeld met amaril met grote schurende deeltjes. Enkele plots moeten met een fakkel worden verbrand om contrast te bereiken. Daarna wordt lichtgrijze verf aangebracht, waarvan de scherpe lijnen van 1 tot 2 cm lang zijn, bovendien worden kleine vlekken gemaakt (ze reproduceren het effect van een heel oude baksteen) en worden uiteindelijk 2 of 3 lagen acrylvernis aangebracht met een matte afwerking.

Kenmerken van individuele lakmaterialen

Als u de beste dekkingsoptie selecteert, kunt u de eerste verf niet nemen. We hebben alleen die nodig die specifiek zijn ontworpen voor het verwerken van stenen funderingen. Alkyd verf staat bekend om zijn indrukwekkende duurzaamheid, er zijn veel toonaarden in het assortiment van toonaangevende fabrikanten. Na het tekenen blijft de film sterk.Wanneer het droogt, zal er geen slechte geur zijn.

We moeten echter niet vergeten dat in het proces van zelfkleuring zeer onplezierig is om in huis te zijn. De hoge kosten samen met aanzienlijke kosten - dit zijn nog twee dingen die het moeilijk maken om acrylverf te gebruiken.

U kunt geld besparen door oplosmiddelen te gebruiken. Ze verminderen niet de helderheid van de tonen en de sterkte van de aangebrachte film. Bovendien vereenvoudigt en versnelt dezelfde white spirit het aanbrengen van verf.

Acrylverf kan worden gekozen voor de meest originele ontwerpprojecten. - ze hebben immers verschillende tonen, die in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd. Het bestaande assortiment stelt u in staat acrylverf te kiezen voor reparatie met elk budget. Door de eerste afwezigheid van vieze geuren kunt u met deze producten werken zonder het minste risico en ongemak. Een belangrijke beperking is dat de acrylcoating niet voldoende duurzaam is. De meest betaalbare versies ervan zullen het niet toelaten om kleine defecten te sluiten (in dit opzicht zijn ze slechter dan alkyd-analogen).

Aanvullende aanbevelingen

Allereerst is het de moeite waard de specifieke benadering van de komende reparatie te overwegen.De eenvoudigste manier is om een ​​verf te kiezen die de gehele muur monotoon bedekt met één kleur. Als je een coating kiest voor het schilderen van stenen op één toon en naden in een andere, kun je uitgaan van het principe van conformiteit en van het contrastprincipe. Let op: degenen die niet goed thuis zijn in deze principes en hun toepassing moeten wenden tot professionele ontwerpers. En ook is het vanaf het allereerste begin nodig om de vraag te beantwoorden: hebben we een glad of getextureerd oppervlak nodig?

Als de keuze wordt gestopt op een ouderwetse olieverf, dan is het voor het afdekken van de externe (straat) oppervlakken alleen nodig om witte verf te gebruiken. Elke andere tonaliteit door het snel uitbranden van het materiaal zal zeer snel zijn aantrekkelijke uiterlijk verliezen. Bij het afwerken van de binnenwand kan een dergelijke omstandigheid worden genegeerd.

Als het nodig is om een ​​ongelijk oppervlak van baksteen te schilderen, wordt een borstel met een maximale breedte van 15 cm gebruikt.

Alle verf met oplosmiddelen moet worden aangebracht met kwasten met synthetische haren. Natuurlijke vezels zijn het best compatibel met olieverf.Roller take, wanneer een stencil te gebruiken. Het wordt gebruikt voor het verven en heeft geen invloed op de naden. Bij gebrek aan ervaring met het verven van bakstenen, is het beter om zich tot professionele vakmensen te wenden.

Hoe je een metselen schildert, kijk in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer