Hoe de muren in het appartement te schilderen: doe de reparatie zelf

Tegenwoordig is wandversiering met behulp van kleuring erg populair. Deze methode is budget en eenvoudig om het comfort van uw eigen interieur te creëren. Voordat u met de afwerking begint, is het raadzaam om kennis te maken met de techniek van het schilderen van de wanden in de kamer om in de toekomst van het resultaat te kunnen genieten.

Waar te beginnen?

Beginnen met het schilderen van de muren in het appartement met uw eigen handen, moet u een aantal van de nuances en aanbevelingen van deskundigen overwegen:

 • Het eerste dat u nodig hebt om het kleurgebied te meten. Dit is nodig om niet te worden verward met de hoeveelheid verf die je hebt gekregen.
 • Het is noodzakelijk om de basis voor kleuring goed voor te bereiden met een speciale technologie.
 • De verf wordt in een dunne laag aangebracht, anders kan hij opzwellen.

Verf selectie

Het is noodzakelijk om kennis te maken met de aanbevolen indicatoren van een product.

Het moet aan bepaalde vereisten voldoen, waaronder:

 • Security.
 • Milieuvriendelijkheid.
 • Optimale droogtijd.
 • Redelijke prijs.

De keuze van de verf hangt af van het type van het originele oppervlak en de plaats van aanbrenging van de verf. Inderdaad, in de badkamer passen waterdichte verf. Voor de keuken is het beter om verf te gebruiken met slijtvaste eigenschappen, omdat het oppervlak van de muur wordt blootgesteld aan constant vuil. Voor een gang en een gang is een slijtvaste versie nodig.

Zeer populair bij klanten geniet van:

olie

Olieverf zijn producten op basis van lijnolie. De voordelen van dit type verf zijn hoge slijtvastheid en vochtbestendigheid. Het wordt aanbevolen om dergelijk materiaal te gebruiken in badkamers, keukens. De levensduur kan meer dan zeven jaar duren, maar dit is alleen mogelijk met de juiste zorg.

Het enige nadeel van olieverf is een onaangename penetrante geur die lang genoeg zal eroderen.

Water emulsie

De samenstelling van kleurstoffen op waterbasis op basis van polyvinylacetaatemulsie. Een dergelijke afwerking heeft een aantal voordelen: het is een milieuvriendelijk product dat veilig is in gebruik, het onderscheidt zich door verschillende kleurschakeringen, gebruiksgemak, sneldroging van geverfde gebieden. Dit wordt aanbevolen om de muren te schilderen in appartementen en huizen waar kleine kinderen of allergieën zijn. Er is één nadeel: de toepassing is mogelijk bij een temperatuur van +5 graden.

Volgens hun kenmerkende eigenschappen zijn verf op waterbasis verdeeld in:

acryl

Sommige soorten van dergelijke verf zijn geschikt voor het schilderen van keramische tegels in badkamers, door de samenstelling van het kleurmateriaal kunt u de wanden afvegen met een natte doek. Door de samenstelling kan dit materiaal worden gebruikt bij het verven van MDF, baksteen, hout, glas.

silicone

Siliconencoating heeft een goede luchtdoorlaatbaarheid. Dergelijk materiaal kan worden gewassen met speciale reinigingsmiddelen.

Deze coating kan met kleine defecten (tot 2 mm) op de muur worden aangebracht. Alle onregelmatigheden worden verborgen.

latex

Latexmaterialen zijn het meest vochtbestendig.Oppervlakken na het verven en drogen worden niet blootgesteld aan water, terwijl ze intact blijven. Het enige nadeel van dit product is een onaangename geur tijdens het schilderen.

mineraal

Minerale water-emulsiesoorten zijn bestand tegen vervuiling. Het is gemakkelijk om een ​​dergelijke samenstelling op het oppervlak van de wanden van baksteen, beton of pleister aan te brengen. Gelakte kalk en cement in de samenstelling helpen om de verf beter aan het werkoppervlak te hechten.

Kleuren en design

Een groot aantal kleurenoplossingen stelt u in staat om creatieve gedachten te realiseren en een uniek interieur in het appartement te creëren. Chameleon-verven, die parelmoer in hun samenstelling hebben, creëren ongewone effecten onder verschillende lichtomstandigheden. Van de zijkant kun je denken dat de muren bedekt zijn met zijden stof. Maak kleurstoffen met het effect van fluweel, ze zijn samengesteld uit vaste gekleurde deeltjes van verschillende materialen (zand, schelpen, mineralen, stenen). Nadat een dergelijk product op het oppervlak is aangebracht, wordt het effect van een veloursdoek gecreëerd.

Fabrikanten om de inrichting te verbeteren, voegen een sprankeling toe van een verscheidenheid aan decoraties,toelaten om originaliteit en magie van het interieur te bereiken.

Wat betreft kleuren zijn de mogelijkheden van kleurcomposities onbeperkt. Ze gehoorzamen een bepaalde stijl van de kamer, een algemene achtergrond, of contrasteren ermee. Witte verf is het populairst: deze kleur is universeel, hierdoor kun je elk deel van de ruimte benadrukken, het uniek maken, de ruimte vullen met licht. Vooral deze tint is waardevol in het interieur van stylistiek, vol met houtachtige array. In zo'n ruimte kun je niet zonder vliegtuigen kiezen, anders verliest de textuur van de boom zijn zeggingskracht. In dit geval is witte verf geschikt om het plafond te markeren.

De meest waardevolle tinten van kleuren van vandaag zijn natuurlijk, dicht bij de beige-bruine tinten. Ze laten toe de textuur van de houten vloer te verbeteren. Voor de wanden van de badkamer moet blauw, zee, zandtinten worden gebruikt. Een geweldige oplossing zou zijn om de accentzone te versieren met een eenvoudig patroon met behulp van verven. Tegelijkertijd kunnen de tinten van het materiaal anders zijn: door vandaag een kleurenschema toe te voegen, kunt u de perfecte toon kiezen.

Berekening van de hoeveelheid

Voordat je de muren schildert, moet je de hoeveelheid kleurmateriaal berekenen:

 • Meet allereerst het oppervlak van het geverfde oppervlak (het is aan te raden om samen met raam- en deuropeningen te meten en daarmee een voorraad te maken).
 • De nauwkeurigheid van de berekening is afhankelijk van het aantal aangebrachte verflagen.
 • Vermenigvuldig de lengte met de breedte van het gebied en correleer het met het aangegeven verbruik op de verpakking van de verf zelf. Gewoonlijk geeft de fabrikant aan hoe vierkant. m. werkoppervlak ontbrekend volume van één blikje.
 • Voeg aan het resulterende verbruik nog eens 15% van het materiaal toe voor onvoorziene uitgaven. Dit zal het nadeel elimineren (het is niet altijd mogelijk om het ontbrekende materiaal perfect te vinden).

Voorbereiding van het oppervlak

Voorbereiding van wanden voor verven is een uitstekende gelegenheid om alle gebreken en onregelmatigheden van het wandoppervlak te elimineren. Vóór de start van de afwerking is het noodzakelijk om de ruimte te bevrijden van meubels en decoratieve voorwerpen. Het meubilair wordt uit de kamer gehaald of afgesloten met een speciale film. De vloeren zijn bedekt met kranten of karton.

Alle decor items op de muren moeten worden verwijderd, dit zal het verschijnen van spatten van kleurende stoffen elimineren.

Het oppervlak van de muren moet worden gereinigd van verschillende onzuiverheden met een stijve borstel (vuil, stof, pleisteroplossingen). De bestaande scheuren en spleten worden zorgvuldig verzegeld met een plamuur- of gipsmengsel met een spatel, waarna deze gebieden worden geëgaliseerd met schuurpapier tot ze glanzend zijn. Als het oppervlak een oude verflaag heeft, moet deze worden afgeschraapt. Bekleding van het behang kan worden verwijderd door het vooraf bevochtigen met water. Als het behang stevig is vastgelijmd zonder elementen weg te halen, kunt u ze niet verwijderen en direct op de achtergrond schilderen. Na verwijdering van het behang moet de muur met water en afwasmiddel worden gewassen. Waterdicht behang is veel moeilijker te verwijderen: om ze te bevochtigen, moet je op een bepaalde plaats een insnijding maken om water te gieten.

Voor het schilderen is het noodzakelijk om het oppervlak te behandelen met een primer. Dit zorgt voor een betere hechting op het oppervlak. Het is noodzakelijk om 1-2 lagen primer op het gehele geverfde gebied aan te brengen, vermijd het verschijnen van saaie sporen. Dit geldt niet alleen voor betonnen oppervlakken, maar ook voor gipsplaatwanden.

Als de muur in goede staat is zonder gebreken, kunt u hem gewoon wassen en stofzuigen.Het schilderen van de muur moet worden gestart nadat de primer volledig droog is (de tijd kan variëren van 2 uur tot een dag). De laatste stap bij de voorbereiding van de muren is de ontkoppeling van elektriciteit uit het netwerk.

Het wordt aanbevolen om sockets en schakelaars met montageband of tape te bedekken.

Schildertechnologie

Voor de interne schilderij van de muren in het appartement voornamelijk gebruik van watergedragen verf.

Het voldoet aan alle noodzakelijke kwaliteitsindicatoren, die verschillen:

 • korte droogtijd;
 • veiligheid;
 • verschillende kleuren;
 • gebruiksgemak.

Alvorens te schilderen is het noodzakelijk om de meest noodzakelijke in te slaan:

 • verf;
 • afplakband;
 • beschermende handschoenen en bril;
 • borstel en roller;
 • dienblad voor kleurend materiaal.

Alvorens de verfsamenstelling op de wanden aan te brengen, is het noodzakelijk om kleur aan het afwerkingsmateriaal toe te voegen. Het is beter om alle verf te planten, anders is het niet mogelijk om dezelfde kleur in alle containers te maken. In een voorbereide container met een mixer of handmatig, verf moet worden verdund met water (als het dik is) om een ​​uniforme consistentie te verkrijgen, dan moet je kleurstoffen toevoegen in kleine porties.Door geleidelijk kleur toe te voegen, kunt u de gewenste tint zo nauwkeurig mogelijk naar wens kiezen.

Als het nodig is om een ​​klein deel van de muur te betonen of meerkleurige strepen aan te brengen, wordt afplakband gebruikt voor een gelijkmatige scheiding. Gebruik een niveau (laser of alcohol) om het gelijk te houden. De hoogte van steken hangt af van de individuele smaak en voorkeuren. Maskeringstape moet stevig worden vastgelijmd zonder luchtbellen, anders zal de verf gaan vloeien en zal de lijn ongelijk worden.

Het wordt aanbevolen om muren te schilderen met deuropeningen of ramen met een kleine roller. Bij het aanbrengen van olieverf is het beter om verschillende borstels met natuurlijke haren te gebruiken. Om de deurmaterialen niet te bevlekken, is het beter om over de randen te schilderen met een kleine borstel. Voor het verkrijgen van vloeiende lijnen op het gebied van elektrische apparaten gebruikt kleine borstels. Na het aanbrengen van de verf op de probleemzones en hoeken van de kamer, kunt u naar de rest van de muuroppervlakken gaan.

Het schilderen van de muren gebeurt met een grote rol. Probeer het kleurmateriaal in een uniforme laag aan te brengen, zodat druppels en druppels worden vermeden. De beweging van de rol moet verticaal zijn.Zodra openingen verschijnen, is het tijd om de roller in de verf te dopen. Om het verfproces te versnellen, wordt het aanbevolen om een ​​grote roller met een verfbak te gebruiken. De lade moet voor een derde gevuld zijn met verf, anders werkt de roller niet. Dit is nodig zodat de verf niet verder gaat dan de limiet van de lade. Om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig op de roller wordt verdeeld, moet het op de verf heen en weer worden uitgevoerd en na dezelfde beweging aan de buitenkant van de lade.

Het aanbrengen van een tweede verflaag is pas mogelijk nadat de vorige volledig droog is. Anders zal de kleur van de muren ongelijk zijn, verschillende openingen. Alle resulterende gebreken tijdens het verven van de juiste wals. Na het controleren van de kleur op uniformiteit en uniformiteit, kunt u overgaan tot het verwijderen van de montageband. Dit moet worden gedaan voordat de lagen kleurmateriaal worden gedroogd. Typisch, de verhardingstijd van de verf is 24 uur, maar het kan variëren afhankelijk van de temperatuur van de kamer en het type verf. Op het moment van stollen, vermijd stof en vuil op geverfde oppervlakken.

Handige tips

Voordat de verfgrondstoffen op de vereiste oppervlakken worden aangebracht, is het raadzaam de producten te testen. Probeer op een klein deel van de muur te schilderen.Als u na het volledig drogen van de verf tevreden bent met het resultaat, kunt u het product op het hele oppervlak van de wanden aanbrengen. Om de onaangename geur snel te neutraliseren, giet je gedistilleerde azijn in de kom.

Verfblikken en tekengereedschappen moeten buiten de woning worden bewaard. Als dit niet mogelijk is, is het de moeite waard het materiaal in een plastic zak te verpakken en vast te binden. Muren moeten strikt worden geschilderd in de geventileerde ruimte. Voor dit doel is het noodzakelijk om alle ramen en deuren te openen.

U kunt een ventilator gebruiken die naar het raam is gericht, waardoor een tocht in het appartement ontstaat.

Alvorens de wanden van de badkamer te verven, is het noodzakelijk om de oppervlakken te behandelen met een speciaal antiseptisch middel om schimmelvorming en schimmelvorming te voorkomen. Breng de verf niet te dik aan, anders verspreidt hij zich, na het drogen verschijnen de golven. Als defecten en onregelmatigheden van de eerste verflaag worden aangetroffen, kunnen deze worden gepast en vervolgens worden schoongemaakt. Roest van het oppervlak van de wanden wordt verwijderd met heet water, waarna het vlak wordt behandeld met kopersulfaat.

Interessante voorbeelden in het interieur

Wanneer u op verschillende manieren verf op muren aanbrengt, kunt u verbluffende effecten bereiken. Overweeg de meest populaire ideeën in het interieur die u met uw eigen handen kunt maken.

combinatie

U kunt een combinatie van verschillende tinten gebruiken. Het belangrijkste is dat de kleuren met elkaar worden gecombineerd. Wanneer u nauwelijks zichtbare overgangen gebruikt, kunt u het beste één kleur in verschillende tinten baseren of het oppervlak beschilderen met twee compatibele kleuren (bijvoorbeeld beige en lichtgrijs). Kleurverloop, een vloeiende overgang van lichte naar donkere tinten of een overgang van de ene kleur naar de andere (bijvoorbeeld blauw en rood, wit en zwart, groen en geel), is erg populair. Kleurverloop van kleur ziet er compleet anders uit wanneer het wordt toegepast met gebogen lijnen en patronen.

grenzen

Het creëren van bepaalde grenzen aan de muren ziet er modieus, elegant en elegant uit. Met randen kunt u ook een grote kamer in afzonderlijke gebieden verdelen. Vaak blijken de grenzen ongelijk te zijn. Gebruik voor het verbergen van gebreken versierde elementen (panelen, randen, strepen).Een dergelijke kleuring is geschikt voor elke kamer. Als u een decor aanbrengt in de vorm van een schitterende strip, wordt dit een minimalisme in de oorspronkelijke stijl of hi-tech.

Horizontale indeling

In dit geval is het toegestaan ​​om verschillende kleuren te gebruiken. Bijvoorbeeld witte onderkant zwarte bovenkant. De rand moet op het niveau van 2/3 van de vloer zijn. Om de hoogte van de wanden visueel te vergroten, is het beter om donkere kleuren te gebruiken om hieronder te kleuren en om de top in lichte kleuren te schilderen (wit is een goede optie). Het is mogelijk om een ​​groot aantal horizontale smalle stroken te gebruiken die de ruimte visueel vergroten in de breedte, maar in dit geval kan het plafond laag lijken.

Accent muur

Het benadrukken van een muur is een selectie van een specifieke muur.

Deze optie in het interieur wordt op twee manieren gebruikt:

 • Een donkerdere tint gebruiken met dezelfde kleur als de andere muren.
 • Door een andere kleur toe te passen die past bij de basistint.

Door deze manier van schilderen wordt alle aandacht aan de muur besteed. In de slaapkamers is het beter om delicate tinten te gebruiken, in kinderkamers is het aan te bevelen heldere kleuren toe te passen die kinderen leuk vinden.

stencils

De gemakkelijke manier van schilderen wordt gedaan met behulp van speciale stencils, die je in elke ijzerhandel kunt kopen. Je kunt het zelf doen. Stencilled patronen worden toegepast op de basislaag van verf, die een aanvulling op het beeld van het interieur kan zijn.

kamers

De kleur van de muren en de selectie van het kleurenpalet is afhankelijk van het doel van de kamer. Voor een kamer met jonge kinderen is het beter om zachte lichte tinten te gebruiken. Het is beter om geen schreeuwende tinten in slaapkamers toe te passen, zachte kalme tonen, het creëren van comfort, zijn hier geschikt. Voor eten en keukens wordt het aanbevolen om felle kleuren te gebruiken (bijvoorbeeld oranje, wit en roze). De technologie van het schilderen van muren kan creatief worden genoemd. Met je eigen handen, met behulp van verf, kun je verschillende kunstwerken maken, die bijdragen aan de unieke uitstraling van het interieur.

Zie de volgende video om te leren hoe je de muren in het appartement met je eigen handen schildert.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer