Ontwerp van gipsplaatwanden: opties voor appartementen en voor een landhuis

 Ontwerp van gipsplaatwanden: opties voor appartementen en voor een landhuis

Op de markt van bouwmaterialen heeft gipsplaat zich lang gevestigd als een van de meest populaire opties voor de bouw en reparatie van woongebouwen. Dit is niet verrassend, want met zijn hulp kun je bijna elke kamer volledig transformeren.

Het is een ideaal materiaal voor de constructie van wanden en scheidingswanden.bogen en nissen, plafonds en planken, die kopers meestal veel goedkoper dan traditionele lambrisering kosten.

Het ontwerp van de wanden van gipsplaat kan heel mooi zijn. Overweeg de meest succesvolle opties voor een appartement of een landhuis.

Kenmerken en voordelen van het materiaal

Gipsplaten (of gipspleisterplaten) als bouwmateriaal heeft veel positieve eigenschappen.

De belangrijkste voordelen van dergelijke producten:

 • Milieuvriendelijk materiaal. Er zijn geen synthetische additieven en toxische stoffen die de gezondheid schaden.
 • Het vermogen om redelijk goede geluidsisolatie te bieden.
 • Thermische isolatie, het vermogen om overtollig vocht te absorberen en binnen een optimaal microklimaat te creëren.
 • Eenvoudige installatie. Gipsplaten kunnen gemakkelijk worden verwerkt en zijn geschikt voor verschillende veranderingen.
 • Dergelijk materiaal is uitermate geschikt voor het maskeren van verschillende huishoudelijke communicaties, oneffen oppervlakken, enzovoort.
 • Het vooroppervlak van het materiaal heeft geen aanvullende behandeling nodig voordat de toplaag wordt aangebracht.
 • Prijs beschikbaar voor een breed scala van consumenten.

Helaas heeft gipsplaat voor al zijn onbetwistbare voordelen belangrijke nadelen waarmee rekening moet worden gehouden bij het werken met dit materiaal. De nadelen zijn:

  • De kwetsbaarheid van het materiaal, het onvermogen om hogere belastingen te weerstaan. Hang geen zware planken, kasten of rekken op gipsplaatwanden.
  • Instabiliteit om water te geven.In het geval van ernstige lekken in een huis of appartement van langdurige blootstelling aan vloeistof, zal gipsplaat opzwellen en volledig worden beschadigd.

   Voor kamers met een hoge luchtvochtigheid is het beter om een ​​speciale vochtwerende gipsplaat te kiezen met het label "VGKL", dat is gemaakt voor gebruik in speciale omstandigheden. Vergeet niet dat de juiste keuze van bouwmaterialen u in de toekomst zal behoeden voor veel onaangename situaties.

   toepassingsgebied

   Het toepassingsgebied van gipsplaten kan worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën.

   De volgende opties zijn mogelijk:

   • De constructie van verschillende ontwerpen. Dit zijn bijvoorbeeld binnenwanden, deurbogen, verschillende nissen en planken in de wanden, evenals plafondkanalen.
   • Toepassing in de bouw en reparatie van gebouwen voor het afdekken van wanden en plafonds. De absolute gladheid van de voorkant van gipsplaten stelt u in staat om snel en zonder aanzienlijke kosten een perfect vlak oppervlak te krijgen voor verdere decoratieve afwerking.

    Constructies van gipsplaat maken het mogelijk om alle ontwerpideeën voor interieurontwerp in een huis of appartement te vertalen naar de realiteit.

    Dit is een ideaal materiaal voor de constructie van scheidingswanden, als het nodig is de ruimte in bepaalde zones te verdelen.

    Met behulp van originele scheidingswanden, kunt u een comfortabele kledingkast maken in de slaapkamer, en de keuken kan worden verdeeld in twee zones (één om te koken, de tweede om te dineren).

    Gipsplaatplaten voor het afwerken van wanden en plafonds kunnen op verschillende gebieden worden gebruikt: in de slaapkamer, woonkamer, in de keuken, maar ook in de gang. Als u dit materiaal in de badkamer wilt gebruiken, moet u een waterdichte coating aanschaffen.

    Regels voor registratie

    Met de hulp van gipsplaat kun je de meest ongelooflijke ontwerpideeën vertalen naar de realiteit. Als u doorgaat met de installatie (als dit niet de gebruikelijke bekleding van muren met gipsplaatplaten is), moet u een gedetailleerd plan opstellen en alle dimensies van toekomstige structuren aangeven.

    Vergeet niet dat om met dit materiaal te werken u een voldoende grote vrije ruimte nodig heeft.

    Het is wenselijk om het pand waarin dergelijke werkzaamheden worden uitgevoerd volledig te verlaten.

    Voordat u klaar bent, moeten muren en plafonds worden gereinigd van vuil en stof, dat moet putty scheuren zijn. Daarna moet u een opmaak maken voor de installatie van een gipsplaatconstructie. Een metalen frame wordt langs de omtreklijnen gemonteerd, waarop de gipsplaatplaten worden bevestigd (met zelftappende schroeven). Daarna blijft het om alle voegen op de resulterende structuur te plamuren en te versieren, met de nadruk op de algemene stijl van de kamer.

    Gipsplaatwanden zijn prachtig versierd met verven, alle soorten behang, decoratieve tegels of kunststeen. Op de wanden, die zijn bekleed met gladde gipsplaat, is het mogelijk een reliëfoppervlak te vormen met decoratieve pleister.

    Bij het maken van partities in de kamer kunnen ze ook absoluut elke vorm krijgen.

    Het kunnen niet alleen traditionele massieve wanden zijn, maar ook patronen met een patroon of opengewerkte muren, aangevuld met planken en kleine nissen (om er items in te plaatsen).

    Niet-standaard applicatie

    U kunt weigeren meubels voor de woonkamer te kopen en deze te vervangen door een zeer interessant en functioneel ontwerp. Versier een van de muren in de kamer met decoratieve nissen en planken waar u een tv kunt plaatsenthuisbibliotheek, bloempotten, favoriete familiefoto's, kinderspeelgoed, veel noodzakelijke huishoudelijke artikelen. Verschillende nisplaten passen perfect in elke kamer van uw huis - of het nu een slaapkamer, een kinderkamer, een keuken of een gang is. Dergelijke ontwerpen helpen om de ruimte te organiseren en worden vaak de belangrijkste focus op het terrein.

    Zeer interessante oplossingen kunnen zelfs met gewone gevelbekleding in de praktijk worden vertaald. Met gipsplaat kunt u vrijwel elke nabootsing uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld een heel metselwerk in de kamer leggen, waarbij je een zware silicaatbaksteen vervangt door een lichte gipsplaat. In een grote en ruime slaapkamer kun je echte kolommen bouwen: op deze manier kun je van een gewone kamer een paleis maken. Je kunt alle deuren in het appartement verwijderen: verlaat de gebogen openingen en versier ze met gordijnen met lambrekijn.

    In grote kamers zien er geweldig uit op twee niveaus gipsplaat plafonds met verborgen verlichting. Als je een extra nis bouwt in een dergelijk plafond voor het installeren van een gordijnrail, die onzichtbaar zal zijn, zal er een verbazingwekkend gevoel zijn dat de stof rechtstreeks uit het plafond stroomt.Als de kamer ook zorgt voor interessante verlichting, kan een mysterieuze en charmante sfeer blijken. Kan op de muurdoos worden geïnstalleerd met de originele verlichting.

    Handige tips

    Begonnen met revisie in een appartement, kunnen veel van dergelijke gemeenschappelijke problemen tegenkomen zoals onregelmatigheden aan de muren en plafonds, scheuren, onvoldoende isolatie en de volledige afwezigheid van geluidsisolatie in betonnen wanden. In al deze gevallen is de beste oplossing het gebruik van gipsplaten, het is gemakkelijk om dergelijke problemen te helpen oplossen. U kunt dus energie besparen, omdat u het gebruik van gips en het cementeren van alle oppervlakken in de kamer en contant geld zult vermijden.

    Als u de hele kamer met gipsplaat moet sluiten, moet u vanaf het plafond beginnen werken. Alleen dan kunt u overgaan tot de installatie van platen op de muren.

    Bij het binnenshuis uitvoeren van ontwerpwerk, moet u weten hoe compatibel de materialen zijn.die je gaat gebruiken als je het pand decoreert. Vergeet niet dat gipsplaat behoorlijk kwetsbaar is en dat de wanden ervan dan niet kunnen worden voorzien van keramische tegels of andere zwaar beklede materialen.Als u besluit om plastic panelen op de gipsplaat te plaatsen, moet u een pakking (in de vorm van een zelfklevende tape) tussen deze materialen plaatsen.

    Gipsplaatplaten worden meestal op een aluminium frame gemonteerd, waarmee u de meest ongelooflijke ontwerpen kunt maken (waaronder allerlei nissen en plafonds met meerdere niveaus).

    Om verstoringen tijdens de constructie van de constructie te voorkomen, is het erg belangrijk om elk element van de toekomstige structuur zorgvuldig af te meten.

    Om onaangename situaties tijdens het werk te voorkomen, is het de moeite waard om een ​​gedetailleerd plan te maken voor de locatie van alle platen en montageprofielen. Het wordt ook aanbevolen om deze tekening van papier rechtstreeks naar de oppervlakte in de kamer over te brengen.

    Spectaculaire voorbeelden voor inspiratie

    Spectaculair binnenontwerp, gemaakt met behulp van gipsplaten, kan uw appartement of huis onherkenbaar transformeren. Een voorbeeld hiervan zijn allerlei gebogen binnenstructuren (in plaats van saaie deuropeningen) die uitstekend werken bij het in zones onderbrengen van kamers in het huis.

    Bogen kunnen vele vormen aannemen. - van klassieke koepellijnen tot ongewone, ingewikkelde ontwerpen met allerlei patronen en maaswerkelementen.Indien nodig kunnen boogconstructies ook worden uitgerust met verborgen verlichtingselementen: LED-strips, ingebouwde schijnwerpers.

    Als u ruimte in de ruimte wilt besparen, is de beste oplossing het bouwen van niches. Ze kunnen ook verschillende vormen en grootten hebben, het hangt allemaal af van de behoeften en de verbeeldingskracht van de eigenaar van het huis.

    Als je als aanvulling op nissen meer en elegante planken wilt maken die worden gecombineerd met het hoofdontwerp, kun je een enkele complete compositie krijgen, waardoor je een gevoel van harmonie krijgt.

    Welke fantasieën je ook besluit te vertalen naar de werkelijkheid met de hulp van gipsplaat, onthoud de basisprincipes van het maken van structuren uit dit materiaal:

    • het opstellen van het project;
    • gedetailleerde tekening van het toekomstige ontwerp;
    • nauwkeurige markering op het werkoppervlak;
    • installatie van een metalen profielframe;
    • snijden gipsplaat vellen;
    • basisbeplating;
    • decoreren van het afgewerkte ontwerp.

    Over de opties voor het ontwerp van de wanden van gipsplaten, zie de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer