Glasvezel voor schilderen: voor- en nadelen

 Glasvezel voor schilderen: voor- en nadelen

Bij het uitvoeren van afwerkingswerkzaamheden wordt er veel belang gehecht aan elk materiaal dat bij de afwerking betrokken is. De huidige trends dicteren hun eigen regels die zich uitstrekken tot een hoog niveau van bekleding. Laten we letten op fiberglas voor schilderen: tegenwoordig is dit materiaal erg in trek bij professionele vakmensen. Overweeg de kenmerken, voor- en nadelen, werkmethoden en aanbevelingen van experts.

Speciale functies

Glasvezel lijkt in niets op het bouwmateriaal van de nieuwe generatie, dat het oppervlak van de basis voorbereidt voor afwerking. Dit is geen glazen wand, omdat degenen die niet vertrouwd zijn met dit materiaal, ten onrechte geloven.Deze grondstof heeft de vorm van een web dat wordt verkocht op rollen van 50 m lang met een meter breedte. In de bouwmarkt verscheen hij relatief recent. De kwaliteit van het materiaal laat echter iets toe dat voorheen moeilijk was om te voltooien.

De factuur van glasvezel vertegenwoordigt niet-geweven textiel. Het bestaat uit de fijnste fiberglas filamenten die worden ingedrukt. Uiterlijk is glasvezel dun en transparant. Op een rol lijkt de kleur van het spinnenweb wit. Bij het beschouwen van deze draad, banen, op een chaotische manier met elkaar verbonden met behulp van hechtende stoffen op basis van organische harsen.

De grondstof voor de productie van glasvezel is kwartszand. De dichtheid van het voorbereidende materiaal voor het verven kan variëren van 25 tot 50 g / m2. Het is van belang bij de keuze van grondstoffen voor de verschillende vliegtuigen. Meestal voor verticale oppervlakken gebruikte soorten met een lagere dichtheid. Voor muren heb je er een nodig die dichter is. Met toenemende dichtheid wordt de massa glasvezel groter.

Toepassingsgebied

Het toepassingsgebied van dit materiaal is uitgebreid. Het gebruik ervan stelt u in staat om visuele onregelmatigheden en duidelijke basisgebreken te verwijderen zonder al het voorbereidende werk van de wereld. Zijn functie is versterking.Dit is niet-decoratief materiaal: nadat het op de basis is bevestigd, wordt het gepleisterd en vervolgens wordt het oppervlak geverfd of geplakt met behang.

Glasvezel voor schilderen op verschillende gronden aangebracht (van beton tot gepleisterd en gipsplaat). Vanwege de hoge kwaliteit en prestatiekenmerken, kan het worden gebruikt in verschillende doelruimten. Type gebouwen kunnen residentieel of nuttig zijn. Vaak wordt dit materiaal gebruikt bij het voorbereiden van de basis van slaapkamers, woonkamers, klaslokalen, thuisbibliotheken, badkamers, gangen, gangen.

De populariteit van glasvezel voor schilderen vanwege het voorkomen van scheuren. Het vliegtuig, afgewerkt met verf na de versterking van het spinnenweb, zal de aantrekkelijkheid van het uiterlijk vele jaren behouden. Je hoeft de scheuren niet te maskeren, ze te verven met verse verf.

Daarnaast kan glasvezel voor schilderwerk worden gebruikt in de bouwsector voor:

 • verleng de levensduur van metalen buizen;
 • productie vloerbekleding en wandpanelen;
 • waterdichtmakende faciliteiten;
 • drainage-apparaten uitvoeren;
 • kookmastiek gebruikt om het dak te maken.

Voors en tegens

Zoals elk bouwmateriaal heeft glasvezel voordelen en nadelen.

Let op de voordelen.

 • Het is bestand tegen temperatuursveranderingen. U kunt de voorbereiding van het vliegtuig voor het schilderen uitvoeren met de modus van -40 tot +60 graden. De kwaliteit van de voorbereiding van de basis wordt niet weerspiegeld.
 • Glasvezel is ademend en hygiënisch. Het gebruik ervan elimineert de vorming van condensaat en de omgeving voor het verschijnen van schimmels, evenals schimmels.
 • Het materiaal is niet geëlektrificeerd, omdat het antistatisch is. Om deze reden accumuleert het geen stof.
 • Het gebruik van het materiaal heeft geen negatieve gevolgen voor de gezondheid van het huishouden. Dit komt door de milieuprestaties van glasvezel.
 • Het is hypoallergeen. Deze nuance is vooral belangrijk voor allergieën.
 • Brandwerendheid is een van de belangrijkste voordelen. Dergelijk materiaal wordt gewaardeerd door elke ervaren meester.
 • De prijs van glasvezel is voor elke klant beschikbaar, waardoor u reparaties goedkoop en van hoge kwaliteit kunt maken. Het kan worden gekocht in hardware-winkels.
 • Glasvezel heeft een hoge slijtvastheid. Het verslijt niet na verloop van tijd, u hoeft dus niet vaak reparaties uit te voeren.
 • Dit materiaal kan worden geverfd.Het unieke is dat de verf kan worden herhaald.

Nadat we de positieve eigenschappen hebben bestudeerd, merken we de tekortkomingen op, omdat ze niet zo onschadelijk zijn.

Het is noodzakelijk om uiterst voorzichtig met glasvezel te werken. Dit is te wijten aan het feit dat tijdens het egaliseren van de basis van het canvas kleine stukjes glas kunnen afbreken. Als ze in de huid blijven steken, kunnen ze aanzienlijke schade aan de gezondheid toebrengen, op de huid van handen, lichaam, soms in de ogen en ademhalingsorganen. In sommige gevallen is jeuk mogelijk, als het in contact komt met de ogen, is het noodzakelijk om een ​​arts te raadplegen.

Werken met glasvezel vereist het gebruik van gesloten kleding. Draag handschoenen aan je handen, een gasmasker en een veiligheidsbril op je gezicht.

Hoe te plakken?

Overweeg de subtiliteiten van het gebruik van glasvezel om te schilderen. Dit zal u toelaten om beter vertrouwd te raken met het materiaal en de kenmerken van de toepassing ervan te begrijpen. In eerste instantie creëren we optimale omstandigheden voor werk. Het is beter om ze op een temperatuur van +18 tot +25 graden te houden. Windows tijdens de voorbereidende werkzaamheden moet worden afgesloten. Concepten zijn uitgesloten, het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het glasvezel niet onder de zon ligt.

Volg de kleine instructies.

 • Inspecteer het oppervlak van de basis. Als het aanzienlijke gebreken vertoont (groeven, grote spanen), zet dan de glasvezel opzij. In dit geval moet u eerst zichtbare onvolkomenheden verwijderen met een stopverf- of gipsmengsel.
 • Daarna is het noodzakelijk om de base te behandelen met een speciale primersamenstelling. Het is raadzaam om een ​​primer met een hoge penetratiekracht te gebruiken. Het zal de structuur van het oppervlak uitlijnen, het stof binden, de microbarsten vullen.
 • Laat de primer na het aanbrengen opdrogen. Tijdens het drogen van het materiaal op het oppervlak van een fijn kristallijn rooster, hetgeen bijdraagt ​​aan een hoge hechting. Als u niet wacht tot het einde van het drogen, zal de roosterfilm worden verbroken.
 • Glasvezel zit niet vast met een hele doek. Het moet in stroken van deze grootte worden gesneden, zodat u comfortabel kunt werken. Voeg tegelijkertijd een kleine marge toe (1 tot 2 cm is voldoende).
 • Bereid lijm voor glasvezel. Pas het op de achterkant en breedte toe. Verspreid de lijm gelijkmatig in een dunne laag (niet meer dan 1 mm).
 • Begin met werken vanuit de hoek van het vliegtuig. Het kan een plafond of een muur zijn.Nadat de eerste strip ernaast is geplakt, is de tweede strip bevestigd, en dat geldt ook voor alle anderen. Tegelijkertijd vormen ze een kleine overlap, die na definitieve fixatie moet worden bijgesneden.
 • Om de voegen van glasvezelstrips niet te verspreiden, is het noodzakelijk om ze extra te impregneren met lijm, vooral voorzichtig te drukken met een spatel. Experts benadrukken het belang van deze fase.

Laat de basis nu 2 dagen drogen. Stop vervolgens de stopverf en corrigeer het met een schuurpapier om het glad te maken. Behandel het oppervlak met een primer voor het schilderen en laat het drogen.

Hoe te schilderen?

Nadat het oppervlak is voorbereid, kun je beginnen met schilderen. Zodat het geen gedoe oplevert, is het belangrijk om de juiste kleursamenstelling te kiezen, waarvan de soorten tegenwoordig vrij veel bestaan.

Je kunt kiezen voor verf:

 • water emulsie;
 • acryl;
 • siliconen;
 • latex.

Een onderscheidend kenmerk van dit schilderij is de noodzaak om meerdere lagen aan te brengen. Het is onmogelijk om twee lagen tegelijk aan te brengen: het zal in een vrij korte tijd worden vastgemaakt of loskomen, waardoor de basis met stopverf wordt blootgelegd. Het niet gebruiken van de technologie van kleurende samenstellingen is beladen met een vermindering van de levensduur van de verf.In dit geval is het onwaarschijnlijk dat u een dergelijk oppervlak meerdere keren kunt schilderen.

Voor het aanbrengen van kwaliteitsverf is het belangrijk om het juiste gereedschap te kiezen. De borstel is in dit geval alleen geschikt voor het schilderen van voegen en hoeken. Het gebruik van een roller zal meer geschikt zijn. Het zal de tijd voor het schilderen versnellen, het zal je toelaten om een ​​dunne laag te plaatsen, wat het verbruik van de kleurende samenstelling zal verminderen.

Doop de roller in een bak met verf, knijp een beetje en rol op het vliegtuig. Gebruik geen gereedschap met een schuimlaag: het schuim begint in stukken uiteen te vallen. Heb een analoog nodig met een dutje. De bewegingen moeten in verschillende richtingen zijn: hierdoor kan de verf beter en gelijkmatiger liggen. Vergeet niet dat het vliegtuig vóór het schilderen moet worden gepast en geprepareerd. Tijdens het schilderen kunt u twee of drie lagen van de compositie aanbrengen.

tips

Het oppervlak voorbereiden op schilderen met glasvezel was van hoge kwaliteit, refereer naar de aanbevelingen van professionals op het gebied van constructie en decoratie.

 • Nadat je het spinnenweb op het oppervlak hebt gelijmd, versterk je de fixatie. Om dit te doen, verdunt de lijm tot een vloeibare consistentie en spreidt deze over de bovenkant. Hij moet glasvezel laten weken.
 • Negeer de startwerkzaamheden niet, als ze echt nodig zijn. Als je niet genoeg ervaring hebt, kun je een specialist uitnodigen die de stichting gaat helpen voorbereiden.
 • Voer efficiënt en zonder haast werk uit. Van dat, hoe sterk je glasvezel lijmen, zal de kracht en betrouwbaarheid van alle basis afhangen.
 • Als lijm kunt u lijm gebruiken die de glazen wand heeft verlijmd. De samenstelling van dergelijke mengsels bevat speciale insluitsels die de vorming van schimmel voorkomen. Als u twijfelt over de keuze, vraag dan aan de verkoper: niet elke lijm voor behang is hier geschikt.
 • Kies een droge lijm, verdun het goed. Besteed aandacht aan de onschadelijke composities Bostik, Wellton, Oscar, Pufas: ze hebben positieve beoordelingen van kopers en professionals op het gebied van constructie.
 • Als je een glanzend oppervlak nodig hebt, koop dan latexverf.

beoordelingen

Volgens beoordelingen wordt fiberglas modern materiaal genoemd voor moderne mensen die om hun gezondheid geven. Hierdoor zien de muren er mooier, esthetisch aantrekkelijker uit, - worden opmerkingen op bouwfora genoteerd. Ze versterken de pleister.

Degenen die verf hebben gekozen om oppervlakken te versieren, schrijven: voor een perfecte afwerking is het belangrijk om een ​​roller te gebruiken met een gemiddelde poollengte. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om het gereedschap overvloedig in de verf te bevochtigen, waarbij u elk gebied van het behandelde vlak hiermee doordrenkt.

Prachtige voorbeelden

Tot slot gaan we in op voorbeelden van afwerkingswerkzaamheden die met glasvezel zijn uitgevoerd. Ze laten duidelijk de mogelijkheid zien om verschillende kamers in het interieur in te richten.

 • Geschilderde muren zien er stijlvol uit. De overgang van kleuren brengt nieuwheid en frisheid in het interieur.
 • Het gebruik van behang na oppervlaktewapening maakt het mogelijk om de uniciteit van de textuur over te brengen. De muur is perfect gevoerd.
 • Dunne achtergronden worden perfect op het afgewerkte oppervlak geplakt. Door de extra laag putty-basis is de gelijkmatigheid anders.
 • Door het oppervlak in te kleuren met acrylverf, kunt u abstracte lijnen toevoegen aan uw interieurontwerp.
 • De mogelijkheden voor het versieren van muren zijn onbeperkt. Als kunstvaardigheden het toelaten, kun je kunst schilderen over glasvezel en stopverf. Geen type behang met een dergelijke decoratie van de kinderkamer is niet te vergelijken.
 • Het thema glamour in de vorm van een gestileerd patroon is ook geschikt.Door de acrylverf overgebracht naar de gewenste sfeer van het interieur.
 • Stijlvolle en vrolijke oplossing om de eethoek te benadrukken. Het gebruik van acrylverf brengt optimisme in het interieur.

Zie de volgende video over het zelf lijmen van glasvezel voor het verven.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer