Decoratieve baksteen in het interieur van het appartement: prachtige designopties

 Decoratieve baksteen in het interieur van het appartement: prachtige designopties

Interessante textuur en rijke kleur van bakstenen in het interieur van het appartement wordt niet alleen gebruikt in de loft-stijl. Ontwerpers nemen het graag op in ruimtes die in andere populaire richtingen zijn ingericht.

9 foto

species

Muurbekledingen zoals hout, stenen, bamboe zijn vrij traditionele praktijken. Metselwerk is een andere zaak. Het is een gedurfde interieuroplossing die de kamer een eigenaardige charme geeft.

Als u geen miljoenen wilt investeren in woningrenovatie, maar het niet op prijs stelt vanwege de historische waarde, dan is de originele bakstenen wanddecoratie een ideale optie. Om dit te doen, zal het nodig zijn om kleine verontreinigingen, vlekken, sporen van primer en kalk te verwijderen, de aanwezige heuvels en vernis aan te brengen.

Degenen die houden van de klassieke ontwerpmogelijkheden, passen tegel onder een baksteen, die vaak baksteenfineer wordt genoemd. Het leggen van tegels is eenvoudig, het materiaal vereist geen speciale zorg (afvegen met een vochtige doek).

Degenen die niet van plan zijn om de originele steen te bewonderen, kunnen geadviseerd worden behang onder de steen. Natuurlijk zullen ze de textuur van dit materiaal niet kunnen imiteren, maar ze zullen een expressief accent in de algemene stijl maken.

Het is niet nodig om de hele muur te lijmen. U kunt een gefragmenteerde insert maken of met baksteen de muren van het appartement in de draaiende bochten plaatsen. Het kleurbereik van het behang onder de steen is erg breed: van terracotta en andere felle kleuren tot zwart en wit. Zorg voor het behang is niet moeilijk: meerdere keren per week moeten ze worden schoongemaakt met een lichtvochtige spons.

Als de grootte van de kamer niet erg groot is, is het beter om een ​​gevelsteen te kiezen. Het is veel dunner dan de bouwanaloog, waardoor de grootte van de kamer onbeduidend zal afnemen. Een ander voordeel van gevelstenen is een laag gewicht. Hierdoor kan niet alleen op de hoofdmuur worden gelegd, maar ook op de binnenmuur.Dit materiaal heeft een lange levensduur en is veilig voor de menselijke gezondheid.

Gevelstenen worden gebruikt om kolommen, een open haard, fragmentarische versieringen van muren te versieren en rekken te creëren. Dit materiaal kan worden gebruikt in het ontwerp van de gang, hal, slaapkamer en keuken. Het oppervlak van een steen kan egaal of licht beschadigd zijn, wat het effect van een verouderde coating imiteert. Het kleurbereik van dergelijk materiaal is enorm, maar de meest populaire toon is wit.

In de decoratie van appartementen vaak gebruikt klinker bakstenen. Dit materiaal biedt voldoende mogelijkheden voor het realiseren van creatieve verbeeldingskracht in het ontwerp van de ruimte. Vanwege de verscheidenheid van de textuur van klinkerstenen (glad, rustiek, ruw), kunnen ontwerpers de meest afwijkende opties voor kamerontwerp belichamen.

Tegenwoordig bieden ontwerpers steeds vaker glasstenen aan in het interieurontwerp. Het kan transparant en ondoordringbaar zijn, grijs, melkachtig, karmozijn en groenachtig. Dergelijke decoratieve stenen laten licht in de kamer. Ze worden niet alleen gebruikt als decoratieve elementen van de gang en de woonkamer, maar ook als een middel om de leefruimte te onderscheiden.

In een klein appartement zal een glazen wand met reliëf een decoratieve functie vervullen en dienen als scheidingswand.

Stijlrichtingen

Traditioneel wordt baksteen gebruikt in loft-stijl. Meestal is het hele appartement ingericht met dit materiaal: slaapkamer, keuken, badkamer, hal, woonkamer. Dit materiaal past echter goed in het interieur van andere gebieden. Een nette flat in rijen, felle kleuren, in navolging van de kleur van meubels en andere accessoires, zorgt voor een romantische sfeer in de kamer.

Ontwerp in de stijl van pop-art met een decoratieve baksteen - een keuze uit gedurfde en emotionele karakters. Om de benodigde stijl te vertalen, moet je de ruimte met felle tinten vullen. Een licht gebleekte baksteen en een felroze tafel met stoelen worden harmonieus gecombineerd. Je kunt deze combinatie van rijke gele kasten en gordijnen toevoegen. Vrolijkheid en ongewone combinaties kunnen worden benadrukt door een verscheidenheid aan texturen. Bijvoorbeeld een enigszins ruwe textuur van bakstenen en velours bekleding.

Degenen die ervan dromen te leven in de setting van een middeleeuws kasteel zullen dol zijn op de gotische stijl of neogotisch. Het is echter niet nodig om het hele appartement in deze stijl te regelen.Het is voldoende om het toe te passen in het ontwerp van een kamer of zelfs een muur, waardoor de illusie ontstaat van ongelijk metselwerk. Het heeft de voorkeur om verschillende methoden voor het leggen van stenen te gebruiken om het gevoel te creëren dat de coating lange tijd is gerestaureerd. De nodige sfeer van de gotiek zal helpen om houten balken, tapijten en meubels "antiek" te maken.

Zeer populair metselwerk in de Scandinavische stijl. Scherpe contrasten zijn niet specifiek voor deze richting, dus de muur kan slechts de rol van een licht accent spelen. De toon van het materiaal moet worden geselecteerd in pastel- of grijszwarte tinten.

Een etnische stijl zal helpen om het industriële interieur van de kamer te diversifiëren en de excessieve ernst ervan te verdunnen. Bakstenen muren van okerkleur harmoniëren goed met felle kleuren textiel, tapijten, keramiek, diverse souvenirs uit Afrika, Latijns-Amerika of Aziatische landen.

toepassingsgebied

De bakstenen, kunstmatig gemaakte oude gevelsteen past harmonieus in elk interieur: keukens, kamers voor gasten, een gang, een slaapzone.Het is belangrijk om het ontwerp van het gebouw met volledige verantwoordelijkheid te benaderen, zodat het opnemen van metselwerk een hoogtepunt wordt en niet snel wordt gecreëerd door slechte smaak.

Bakstenen muren in de keuken op de achtergrond van moderne huishoudelijke apparaten zien er heel kleurrijk uit.

Decoratief materiaal in de vorm van stenen maakt het mogelijk om de ruimte af te bakenen, bijvoorbeeld om het gebied te markeren dat bedoeld is om te eten. U kunt witte en zwarte tinten combineren, het is niet nodig om een ​​monochrome coating te kiezen. Voor de keuken zijn tegeltegels perfect. Het wordt gebruikt als keukenschort, gaande van het werkoppervlak tot aan de muurkasten.

In de gang zal een baksteen van lichte tonen heerlijk spelen. Het originele accent, dat zowel esthetische als praktische functies heeft, zal de "vernietigde" rand van het metselwerk zijn. Deze techniek scheidt de keuken van de hal. Op de uitstekende stenen kun je kandelaars met kaarsen zetten.

Een bakstenen muur in de hal van pastel of sneeuwwitte tint zal een harmonieuze achtergrond zijn voor prachtige meubels, mooie apparaten en kleine accessoires. Een open haard geïnstalleerd in de hal en bekleed met gips bakstenen zal toevoegen aan het interieur kamers van gezelligheid en warmte.

Het gebruik van gipsen bakstenen en kolommen stelt u in staat om de gelijkenis van de Griekse stijl in de woonkamer na te bootsen. Met behulp van glas- en gipsmetselwerk kunt u de keukenruimte en de logeerkamer mooi plaatsen.

Het gebruik van witte baksteen in de slaapkamer zal een soort entourage naar het interieur brengen. In een studio appartement met hoge plafonds, kan de gebruikelijke slaapkamerdeur worden vervangen door een omvangrijke bakstenen boog.

Het metselwerk in de slaapkamer zal geschikt zijn voor de aanwijzingen van country muziek, loft, Scandinavische stijl. Door de weerstand van de baksteen tegen vocht en variabele temperatuuromstandigheden, kan het ook worden gebruikt om de badkamer af te werken. Glazen baksteen, die wordt gekenmerkt door hoge sterkte, is geschikt als decoratieve vloerbedekking.

Om de vloer warm te houden, is het ook nodig om verwarming te installeren. En de schoonheid van glazen blokken kan worden benadrukt door extra verlichting.

In de volgende video kunt u meer te weten komen over de soorten bakstenen muurdecoraties.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer