Hoe muren schilderen met een roller?

Gips- en schilderwerken begeleiden elke vorm van reparatie. De kwaliteit van het schilderen van de muren hangt niet alleen af ​​van het algemene uiterlijk van de ruimte, maar opent ook nieuwe mogelijkheden voor het ontwerp. Daarom moet dit proces op verantwoorde wijze worden behandeld. Traditioneel wordt de kleuring uitgevoerd met behulp van een roller. Deze tool wordt als universeel beschouwd, omdat u hiermee snel kunt werken aan de muren van een groot gebied. Om het oppervlak van de vloeren goed te schilderen, volstaat het om het juiste type roller te kiezen en de elementaire techniek van het aanbrengen van verf onder de knie te krijgen.

Schilderfuncties

Het schilderen van muren is een moeilijk type afwerking, waarvoor speciale voorbereiding van de kamer, een zorgvuldige selectie van materialen en speciaal gereedschap vereist is.Als het schilderen met de hand moet worden gepland, is het noodzakelijk om bepaalde vaardigheden te hebben om de verfsamenstelling over het volledige oppervlak van de muren gelijkmatig te verdelen. De applicatie moet zo worden uitgevoerd dat de laatste laag zonder sporen en vlekken achterblijft.

De meeste kunstenaars adviseren om verf op de muren aan te brengen met een roller. Ze kunnen ook het plafond beschilderen.

Wat de materialen betreft, zal de kwaliteit van het werk acryl- of watergedragen verf blijken te zijn.

Vandaag zijn er twee manieren om de muren te schilderen:

  • Voer verticale handbewegingen van boven naar beneden uit.
  • Voer bewegingen van onderaf naar het startpunt uit.
  • Je kunt het oppervlak horizontaal schilderen met een roller.

Dankzij de eerste methode, wordt de basis soepel zonder strepen, terwijl de tweede techniek tegelijkertijd het hele gebied van de muur bedekt dat moet worden geverfd. In dit geval, zowel in het eerste als in het tweede geval, wordt de kleuring in verschillende lagen uitgevoerd.

Schilderen kan alleen worden gestart als het oppervlak van de muren is voorbereid en heeft een ideale structuur zonder scheuren en defecten.Opgemerkt moet worden dat de roller wordt gebruikt voor vlakke gebieden, om de uiteinden en hoeken te schilderen die u nodig hebt om een ​​speciale borstel te kiezen. Bovendien kan de getextureerde roller ongebruikelijke patronen en composities op de wanden creëren. Om dit te doen, koopt u de sproeiers afzonderlijk met een patroon. Door tijdens het schilderen op de roller te klikken, veranderen de tinten van verf en krijg je prachtige abstracties.

species

De kwaliteit van wanddecoratie hangt af van verschillende factoren, waarvan de belangrijkste wordt beschouwd als de juiste gereedschapkeuze. Aangezien grote delen met een roller zijn geverfd, moet u vooraf de juiste maat en "laag" selecteren. Als volumetrische schilderwerken gepland zijn, is het wenselijk om grote opties aan te schaffen met een breedte van ten minste 30 cm., Klein gereedschap is ook beschikbaar (de afmeting van de bevestiging is niet groter dan 3 cm). Ze zijn ideaal voor het schilderen van moeilijk bereikbare plaatsen: naden, naden en hoeken. Afhankelijk van het materiaal waarvan het oppervlak van de rol is gemaakt, zijn er verschillende soorten gereedschappen.

Schuimrubber

Deze roller is ontworpen om te werken met waterdispersiemengsels en wordt niet aanbevolen voor emulsieverf, omdat deze oplossing in contact met schuimrubber luchtbellen vormt op het oppervlak van de wanden.Dus na het afwerken blijven er kleine vlekken achter op de basis en zal het schilderij worden verwend.

Spuitmond van schuimrubber heeft een poreuze structuur, dus absorbeert het veel oplossingen en met een verticale verftoepassing is het niet mogelijk om vlekken te voorkomen.

velours

Zeer geschikt voor watergedragen en olieverven. Met zijn korte stapel kunt u de oplossing gelijkmatig verdelen en zo een vlakke en dunne film vormen. Het mondstuk van het gereedschap bespaart verf en stelt u in staat om snel werk uit te voeren.

bont

Het wordt gebruikt voor wanden met een reliëfoppervlak. Deze roller is gemaakt van zowel kunstmatige als natuurlijke materialen. De lengte van de stapel op de "jas" kan verschillen. De tool is universeel, omdat hij kan worden gebruikt bij alle soorten verven.

Roller met polyamide draad

Dit product is gemakkelijk te gebruiken en slijt langzaam. Om met een dergelijke roller te schilderen, is het noodzakelijk om een ​​bepaalde vaardigheid te hebben, omdat de draden verf kunnen spuiten.

Schilderprocedure

In de regel zijn de wanden aan het einde van de reparatie geschilderd, daarom moeten alle schilderwerken correct en nauwkeurig worden uitgevoerd.om de afwerking van de resterende oppervlakken niet te bederven. Omdat de vloeren een groot oppervlak hebben, wordt aangeraden om ze met een roller te beschilderen. Het versnelt niet alleen de volledige workflow, maar biedt u ook de mogelijkheid om de perfecte decoratie in de decoratie te krijgen. Schilderen bestaat uit de volgende fasen:

opleiding

Het is noodzakelijk om alle gereedschappen in te slaan. Hiervoor moet u een speciale bak kopen voor verf, gekleurde mengsels en spuitmonden voor de roller. Dan wordt de kamer zelf voorbereid: het meubilair wordt eruit gehaald (het kan ook worden verplaatst en bedekt met een film), de vloer, raamopeningen en deuren zijn bedekt.

Zorg ervoor dat u de stroomtoevoer uitschakelt, alle apparaten onder de plakband verbergt.

grout

Het oppervlak van de wanden is gepolijst met schuurpapier, waardoor de ruwheid en oneffenheden worden verwijderd. Nadat de basis is genivelleerd, is het noodzakelijk om de muren te reinigen van vuil en stof. Gebruik hiervoor de reinigingsoplossing en een zachte spons.

grondverf

Rond de omtrek van het gebied worden verschillende lagen primer aangebracht. Het zal het oppervlak goed verzadigen en zorgt voor nog meer hoogwaardige kleuren.

Verf applicatie

Het mengsel voor het werk moet van tevoren worden voorbereid en vervolgens grondig worden gemengd met een boormachine met een mengmondstuk. De verf wordt in een speciale pan-trog gegoten en de roller wordt erin gedompeld. "Bontjas" moet goed doordrenkt zijn, waarna het een beetje op het gegroefde oppervlak van het bad wordt geperst, maak dan rollende bewegingen zolang de oplossing niet gelijkmatig door het mondstuk drenkt. Nu is het mogelijk om het mengsel op de muur aan te brengen, met verticale of horizontale bewegingen met een roller. Wanneer hij stopt met schilderen, wordt hij opnieuw in de pallet gedompeld en blijft hij werken.

Technologie werkt

Een belangrijk punt bij het schilderen van wanden met een wals is het naleven van de regels voor het aanbrengen van het mengsel. De workflow begint vanuit de bovenhoek van de kamer - dit zorgt voor een uniforme vulling en helpt ook strepen en spaties te voorkomen.

Professionele masters adviseren om het gebied van de muur vooraf in te delen in afzonderlijke secties. Aldus wordt het werkgebied verdeeld in vierkanten, waarvan het aantal wordt bepaald door de afmeting van de spuitmondrol. Dat wil zeggen, een vierkant is gelijk aan de breedte van het gereedschap vermenigvuldigd met 5.

Schilderwerk wordt uitgevoerd vanuit de rechterboven- of linkerhoek van het plein. Om de taak te vereenvoudigen, wordt het werkgebied bovendien onderscheiden in 5 verticale strepen, waarvan de eerste wordt gepasseerd en vervolgens wordt verf aangebracht op de tweede.Op dezelfde manier wordt de derde strook doorgevoerd, waarbij de vierde op een rol wordt gehouden. Helemaal aan het einde kleuren ze de extreme lijn en de vijfde baan, gaan ze naar de vierde, eerste en derde reeks.

Wat betreft de tweede laag verf bedekken ze het oppervlak van het vierkant in omgekeerde volgorde: ze beginnen bij het derde merkteken en gaan vloeiend over naar het eerste, vierde en vijfde deel en eindigen met de tweede streep.

Voor velen lijkt een dergelijke procedure moeilijk en onmogelijk. In feite is het dat niet. Als je geduld hebt en gelijkmatig de kleuroplossing rond de omtrek van het vierkant verdeelt, zal het resultaat spectaculair zijn. Het is vermeldenswaard dat de beweging van de roller het beste van onder naar boven kan worden gedaan. Dit moet snel worden gedaan. Wanneer de eerste van de voorwaardelijke vierkanten zijn geverfd, kun je naar een andere gaan.

Tijdens schilderwerkzaamheden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen gaten in de wanden zijn. Nadat de afwerking van de verticale strepen is voltooid, verloopt de inkleuring van het volgende bovenste vierkant op dezelfde manier.

Afwerking

Wanneer het meest complexe en arbeidsintensieve proces is voltooid, moet u de wals reinigen, de kamer reinigen en de wanden drogen. Het duurt meestal een paar dagen.Het droogproces is afhankelijk van de temperatuur in de kamer en van de luchtvochtigheid. Om het te versnellen, kunt u de ventilatieopeningen en ramen openen, maar in de winter kan dit niet worden gedaan. Wanneer de kamer niet meer naar verf ruikt en het wandenoppervlak droog wordt, moet u de reparatie voltooien en de kamer in zijn oorspronkelijke vorm produceren.

We mogen niet vergeten de werkvoorraad op te schonen. Alle schilderbenodigdheden moeten onmiddellijk na het schilderen worden gewassen, omdat hun oppervlak snel droogt en niet geschikt is voor reguliere afwerking.

Wateroplosbare kleurstoffen worden afgewassen met gewoon water en voor olie-emails hebt u aceton of benzine nodig.

Algemene aanbevelingen

Tegenwoordig kan iedereen de muren beschilderen met een roller. Om het resultaat aan het einde van het schilderwerk spectaculair te laten zijn, is het belangrijk om te voldoen aan alle verfapplicatietechnologieën, om het juiste materiaal en gereedschap te kiezen.

Het is noodzakelijk om de volgende aanbevelingen te volgen:

  • Voorafgaand aan het schilderen moeten nauwkeurige berekeningen van het wandoppervlak worden gemaakt. Hiervan hangt af van de hoeveelheid verf.
  • Bij de aankoop van een mengsel is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kleur ervan, die na het drogen van tint kan veranderen.
  • Het oppervlak van de muren moet worden voorbereid. Het is afgezet tegen de vorige coating, onregelmatigheden en vet. Primer voor een betere hechting van verf
  • De volgende laag wordt pas aangebracht na het volledig drogen van de eerste laag.
  • Alle werkzaamheden moeten worden uitgevoerd in speciale beschermende kleding.

De volgende video laat zien hoe je een muur correct schildert.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer