Aanbrengen van getextureerde verf: doe het zelf originele manieren

Getextureerde (of getextureerde) verf is een goed materiaal voor wandafwerking. Deze decoratieve compositie is erg populair en wordt vaak gebruikt bij het schilderen van binnen- en buitenmuren. Laten we dit afwerkingsmateriaal van dichterbij bekijken en bekijken hoe het moet worden aangebracht, zodat de coating netjes en mooi is.

Functies, voors en tegens

Het belangrijkste doel van het schilderen van muren met getextureerde kleurenschema's is om het ontwerp individualiteit te geven. In totaal zijn er 2 hoofdsoorten decoratieve verven: vloeibaar en droog.

Het verschil tussen droge kleurstof is dat vóór het begin van het werk, het moet worden verdund met water met toegevoegde kleur. Vloeibare getextureerde verf is in eerste instantie klaar voor gebruik.

De dichte en dikke textuur van getextureerde verf stelt je in staat om mooie, interessante patronen te maken die het interieur aanvullen. Bovendien kunnen ze worden gebruikt om kleine imperfecties van de muren te verbergen (in tegenstelling tot behang of gewone verf). Vanwege de waterbestendigheid kunnen structurele verfstoffen de kamer niet alleen beschermen tegen vocht, maar ook tegen schimmel.

Laten we de positieve eigenschappen van dergelijke materialen nader bekijken:

 • Alle opties voor deze afwerking zijn absoluut veilig en veroorzaken geen allergische reacties bij de mens, zodat ze kunnen worden gebruikt in de kinderkamer zonder zich zorgen te hoeven maken over de gezondheid van het kind.
 • Getextureerde kleurstoffen hebben een lange levensduur, hierin hebben ze het behang en de eenvoudige verf "overtroffen". De gemiddelde levensduur is 5-10 jaar.
 • Weerstand tegen vocht, zonlicht (in tegenstelling tot behang, decoratieve verf is niet onderhevig aan vervaging) en vorst.
 • Permeabiliteit interfereert niet met de luchtcirculatie.
 • Anti-aging is een kenmerkende eigenschap van structuurverven. Afstoting van stof en vuil is inherent aan dergelijke materialen, waardoor u het oppervlak schoon kunt houden.
 • Kleine gebreken maskeren.
 • Een uniek ontwerp dat kan worden gemaakt volgens uw smaak en voorkeuren.

Er zijn weinig nadelen aan decoratieve verf, maar ze hebben nog steeds:

 • Dergelijke samenstellingen zijn vrij duur.Het verbruik is 1 kg / m² en dit is een groot artikel in het gezinsbudget.
 • Ze hebben training nodig. Het oppervlak moet waterpas worden gemaakt.
 • De verf verbergt kleine gebreken, maar diepe scheuren moeten op een andere manier worden gerepareerd.

types

Decoratieve verf, afhankelijk van de omvang, het effect, de consistentie en de basis is verdeeld in de volgende types:

 • mineraal - droog van samenstelling. Meer geschikt voor outdoor decoratie. Bestaat uit kalk en cement.
 • silicium - bekend om zijn weerstand tegen vocht, vorst en andere negatieve invloeden van de atmosfeer.
 • silicaat - het wordt alleen gebruikt in een structuur met een primer op dezelfde basis. In vergelijking met andere opties, niet zo goedkoop, maar het meest bestand tegen de invloed van agressieve omgeving.
 • acryl - Een universele optie die meteen klaar is voor gebruik. Om het gewenste effect te verkrijgen, kunt u vulstoffen toevoegen.

Er zijn ook verven met ongewone eigenschappen. De zijde-effectcoating ziet er erg stijlvol uit. Wanneer licht binnenkomt begint de compositie van kleur te veranderen, wat het effect van een kameleon geeft.

Schildermethoden

Het gebruiksgemak van gestructureerde verfstoffen stelt iedereen zonder bouwervaring in staat een interessant patroon te creëren op de wanden van het appartement.

Om een ​​specifiek ontwerp te maken, moet u een speciale opvulling toevoegen, die alleen afhankelijk is van uw voorkeuren. Het kan kwartszand (fijne deeltjes), zaagsel (grote deeltjes), lichtreflecterende elementen (zal glans toevoegen) of marmerchips (geeft scherpte aan decoratie). Afhankelijk van het geselecteerde item, wordt een patroon gevormd. Hoe groter de deeltjes in het vulmiddel, hoe ruwer en merkbaarder het resultaat.

Als u kleine deeltjes, bijvoorbeeld kwartszand, kiest, zal het resultaat veel kleiner en scherper zijn. Kleur hangt ook af van de vulstof. Bijvoorbeeld, met behulp van lichtreflecterende deeltjes zal het effect van zijde en paarlemoer blijken te zijn. Het hangt allemaal af van de breedte van uw verbeelding.

Alle standaardgereedschappen zijn geschikt voor schilderproces ^

 • Spatel. Breng de verf aan met grove streken, een dunne laag.
 • Brush. De tekening wordt afhankelijk van de stapel in verschillende richtingen toegepast.
 • Roller. De eenvoudigste manier om een ​​foto toe te passen.
 • Effen spons. Het creëert het effect van een steen.
 • Comb.Creëert een duidelijker beeld.

Wanneer u de consistentie en het instrument hebt gekozen, moet u een ontwerp bedenken dat u graag zou willen zien.

Het populairst is het reliëf. Eenvoudige en snelle verfmethode is afhankelijk van de geselecteerde vulstof en toepassingsmethode, evenals het gekozen gereedschap. Borstels met een korte of lange stapel zullen de tekening bijvoorbeeld op verschillende manieren toepassen. Als de penseelstreep kort is, ziet het patroon eruit als penseelstreken en met een lang dutje verschijnen er dunne lijnen. Als u een spons gebruikt, wordt een steeneffect gecreëerd.

Met de rollen gaat het veel gemakkelijker. Met deze tool kun je een mooie en vlotte schets maken. Langs de muren, verlaat hij een recht, repetitief patroon. Eerst moet je een gestructureerde witte verf aanbrengen, dan maak je een patroon met een roller, wacht 1 dag en pas dan glazuur toe. Uiteindelijk moet je het resultaat schuren.

Door een gemodificeerd op acryl gebaseerd zetmeel toe te voegen, kan het Mizuri-effect worden bereikt. Met deze optie krijgt u een glad en gestructureerd patroon. Bedek het oppervlak na het drogen met glanzende verf die door uitstekende elementen aan de wanden van elegantie zal bijdragen.

Als je professionaliteit hebt op het gebied van constructie, dan zul je zeker van Marseille wax houden. Verfijning - dit is het woord dat deze textuur nauwkeurig beschrijft. Hiermee kunt u het effect van oude stenen of imitatie van de schors van een boom creëren, de stijl van de kurklaag. Decoratieve was wordt aan het einde gebruikt om meer kleur en verzadiging te geven.

Reflecterende elementen (zoals kwartszand of metaaldeeltjes) geven het oppervlak een Atacam-effect. Wanneer de basis droogt, schittert het als fluweel en fascineert het.

opleiding

Voorafgaand aan het hoofdwerk is het noodzakelijk om goede ventilatie te creëren. Als de afwerking buiten wordt uitgevoerd, moet de luchttemperatuur tussen +5 en +30 graden liggen. Werk niet in warm of regenachtig weer.

 • Helemaal aan het begin, net als bij elk ander bouwwerk, is het noodzakelijk het plafond en de vloer te isoleren tegen ongewenste vervuiling. Om dit te doen, kunt u de film en de gebruikelijke scotch gebruiken.
 • Dan moet je het oude afwerkingsmateriaal, roest, vlekken verwijderen en de diepe scheuren repareren. Tik met een hamer zodat onnodige stukjes gips eraf vallen.Als schimmel aanwezig is, moet het worden behandeld met een schimmelwerende primer.
 • Wanneer alle defecten van het oppervlak zijn geëlimineerd, zullen we het gehele werkgebied bedekken met een acrylprimer met het effect van "diepe penetratie". Het geeft grip tussen de muur en de verf. Het is beter om het toe te passen met een gewone verfroller.
 • U moet ten minste 5 uur wachten voordat het materiaal is opgedroogd.

Handige aanbevelingen

Voordat u verf op waterbasis aanbrengt, moet deze grondig worden gemengd en vervolgens deze stappen opnieuw herhalen nadat de vulling is geselecteerd en toegevoegd. Het is het beste om een ​​boormachine met een "mixer" -mondstuk te gebruiken. Het is noodzakelijk om te roeren van 5 tot 10 minuten.

Verf moet in een dikke laag worden aangebracht. Kleuren kan het beste direct over het hele gebied worden gedaan om te voorkomen dat gewrichten verschijnen. Maak een hulpmiddel om van tevoren mee te werken. Een van de belangrijke factoren is de verfkeuze. Besteed aandacht aan het merkproduct. Het is beter om bekende en hoogwaardige merken te kiezen, zoals 'VGT', 'Magic' en vele anderen.

Als de verf gekleurde vaste deeltjes bevat, heeft het oppervlak het effect van velours of fluweel.Wanneer u een opvuller toevoegt, die elementen zoals kwartszand of schelpen bevat, ziet het patroon eruit als een zandig oppervlak (Atacama).

Matte opties zijn goed omdat het licht diffuus wordt wanneer het de wanden raakt, waardoor de imperfecties van het oppervlak worden verborgen. Toevoegen aan de verf speciale pigmentvullers geeft de compositie een unieke parelglans.

Stap-voor-stap applicatiestappen

Wanneer de kleur van verf, vuller, gereedschappen en interieurontwerp is geselecteerd, kunt u beginnen met het proces van schilderen.

Hiervoor moet je voorbereiden:

 • Kleding moet met lange mouwen zijn (sluit de blote delen van het lichaam). Het is raadzaam om een ​​hoed te dragen om je haar en natuurlijk handschoenen en een bril niet te bevlekken.
 • Het is beter om decoratieve verfvloeistof aan te brengen op een consistentie met een roller of een borstel. Eerst moet je de compositie mengen, de roller erin dompelen en het kleurenschema op de muur aanbrengen.
 • Het is noodzakelijk om het werk van bovenaf uit te voeren, anders kunt u vlekken niet voorkomen. Voor het aanbrengen van de tweede laag kunt u andere kleuren gebruiken, evenals een vormroller, die een interessant patroon zal creëren. Het is echter noodzakelijk om de techniek te volgen, zodat de tekening niet "zweeft".
 • In de laatste fase wordt de laag aangebracht in de richting van de invallende lichtstralen om een ​​helderder effect te creëren.
 • Als u een decoratieve verf met een droge samenstelling hebt gekocht, hebt u een container nodig voor het mengen van ten minste 10 liter. De kleurstof, vulstof en water worden gemengd in de samenstelling die op de verpakking is aangegeven. Alle componenten moeten binnen 5-10 minuten grondig worden gemengd.
 • Wanneer de compositie gereed is, brengt u een kleine hoeveelheid over naar een container waarvan de breedte groter is dan de breedte van de troffel. Het is beter om verf aan te brengen met het korte hulpmiddel en de tekening gelijkmatig te tekenen.
 • Van gereedschappen die geschikt zijn voor zowel vlakke als getande spanen. Denk eraan, hoe groter de breedte van de tanden, hoe ruwer het reliëf zal zijn.
 • Om de elementen een afgewerkt uiterlijk en helderheid te geven, wordt een binnenlak op het volledige oppervlak van de basis aangebracht. De droogtijd is 24 uur en volledig drogen wordt pas na 2 weken bereikt.

Onthoud dat het resulterende interieurontwerp alleen van uw verbeelding afhangt. U kunt stencils (patronen) gebruiken om interessante vormen of een origineel penseel te maken voor het effect van sterrenstof. Het is ook toegestaan ​​om heldere (rood, roze, kastanjebruine) kleuren te gebruiken om een ​​contrast te geven aan de kamer. Een interessant effect zal toevoegen en het gebruik van handen.

Zie de volgende video voor het aanbrengen van Ticiana-structuurlak.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer