De muren opplakken om te schilderen: technologie en details van het proces

Misschien is de meest minimale financiële investering tijdens het repareren van een appartement het schilderen van de muren. Maar voordat u doorgaat naar de laatste fase van de reparatie, moet u de wanden met gips bevestigen, alle defecten verbergen, het oppervlak vlak maken. Dit proces is nauwgezet, het kost veel tijd en moeite, maar het is niet moeilijk, iedereen kan het aan, terwijl het aan alle regels voldoet.

Speciale functies

Het plaatsen van muren is een belangrijk, verantwoordelijk, maar niet ingewikkeld proces. Met behulp van oppervlakteafwerking van wanden met bouwoplossingen, bereiken ze ideaal glad, zonder gebreken en defecten in het wandenoppervlak. Kleine scheuren, ondiepe putten worden geëlimineerd, zichtbare en onzichtbare gipsstromen worden afgevlakt.De kwaliteit van het werk is afhankelijk van de uniformiteit van kleuroppervlakken. Wanden na deze behandeling kunnen in elke gewenste kleur worden geverfd.

Het proces van het vullen van de wanden vindt plaats in verschillende fasen. De eerste fase - het reinigen van het oppervlak van de oude binnenhuisinrichting, behang. Alle gezwollen plekken op het oppervlak worden gereinigd, scheuren en putten worden gevuld met vers bereide gipsoplossing. Pas na het reinigen wordt het oppervlak aangebracht primer. Dan kun je beginnen met het plamuren van het oppervlak. Putty stopverf in verschillende fasen. Elke bovenliggende laag van de samenstelling wordt gedroogd. Het kost dit lange proces een paar dagen.

Welke moet je kiezen?

Voorbereiding van de ruimten voor het schilderen omvat priming en het vullen van het oppervlak van de muren, de verwerving van de nodige bouwmaterialen voor binnenhuisinrichting. Putty kan worden gekocht als kant-en-klare oplossing of in de vorm van droge mengsels. Je hebt ook speciaal gereedschap nodig - spatels van verschillende grootten en vormen, borstels, troffels.

Fabrikanten in de fabricage van mengsels gebruiken kleefbasis, krijt, gips, bouwmaterialen en andere componenten om af te werken, duurzamer, betrouwbaarder en duurzamer.

Voordat u het juiste mengsel koopt, moet u de kwaliteit van de samenstelling verduidelijken, hoeveel lagen in het werkproces moeten worden aangebracht, de dikte van elke laag.

Je kunt zelf de juiste putty kiezen, nogal wat kennis over waar en welk type bouwmateriaal beter te gebruiken is:

 • Vochtbestendig cementmengsel. Het is beter om te gebruiken voor afwerkingsruimten met een hoge luchtvochtigheid. Dit type vulmengsel is meer geschikt voor de startlaag - de onooglijke grijze kleur van de coating is zeer moeilijk te verbergen met verf en zelfs onder behang.
 • Voor de inrichting van droge ruimtes, slaapkamers, woonkamers is poeder gipspleister zeer geschikt. Dit type bouwmengsel is absoluut niet bestand tegen hoge luchtvochtigheid. Het oppervlak na behandeling met gips-stopverfoplossing en drogen is glad, wit.
 • Ideaal voor de laatste laag in de nabewerking polymeer getextureerde stopverf. Duur, hoogwaardig, modern materiaal droogt lang, maar het eindresultaat overtreft alle verwachtingen. Het oppervlak van de muur is perfect glad zonder gebreken, de verf op zo'n coating valt gemakkelijk,zonder overloop te vormen.

De markt van bouwmaterialen vertegenwoordigt een breed scala van verschillende samenstellingen. Een onderscheidend kenmerk van elk dergelijk materiaal zijn eigenschappen, structuur, specificaties. Alvorens te kopen, is het erg belangrijk om te beslissen of het nodig is voor plamuren voor binnen of buiten.

Selecteer vervolgens, op basis van de fysieke en technische parameters, het juiste stopverfmengsel voor elke fase van afwerking:

 • Putty-mengsel voor de startlaag is een stof met grote deeltjes van het mineraal. Ideaal voor stopverf grote en sterk geprononceerde gebreken aan de coating. De dikte van de startlaag van stopverf aangebracht op het oppervlak mag niet meer dan 20 mm bedragen;
 • Putty-mix voor de afwerkingslaag. De structuur van deze samenstelling is fijnkorrelig, nadat de laatste laag stopverf volledig is opgedroogd, is het muuroppervlak volledig voorbereid voor schilderen. Het is mogelijk om een ​​dergelijke structuur op de muur aan te brengen die niet is verwerkt en ontdaan van oude pleister;
 • Universele voeg. Het wordt op de markt gebracht in de vorm van een kant-en-klare dikke, fijn gedispergeerde oplossing op een polymeerbasis met mineraaladditieven voor verbeterde elasticiteit van de lagen. Het is waterdicht, daarom geschikt voor een badkamer.

Naast de hoogwaardige samenstelling van plamuur, is het noodzakelijk speciale gereedschappen aan te schaffen voor het afwerken van werk. De kwaliteit van de afwerking is afhankelijk van de juiste gereedschappen.

Voor interieurdecoratie is vereist:

 • Om het gemakkelijker te maken om de primer op het oppervlak van de wanden aan te brengen, moet u een brede wals kopen. Op plaatsen die ontoegankelijk zijn voor priming met een roller, kunt u een gewone borstel gebruiken.
 • Om uw eigen oplossing in containers te bereiden, is het beter om een ​​bouwmixer te gebruiken. Bij afwezigheid van deze tool is het heel goed mogelijk om een ​​conventionele elektrische boormachine met sproeiers te gebruiken.
 • Werk aan het vullen van het oppervlak is onmogelijk zonder spatels van verschillende afmetingen en vormen. De breedste - 50-60 cm, is vereist voor grote oppervlakken. Dit zal helpen om de afwerkingsoplossing veel vlotter en sneller aan te brengen. Middelgrote spatel - ongeveer 25 cm breed, zeer handig om te gebruiken voor oppervlaktebehandeling in de hoeken van de kamer. Klein - ongeveer 10 cm groot,ideaal voor het afwerken van moeilijk bereikbare plaatsen en putty zichtbare gebreken aan het oppervlak van de muur. Voor het vullen van de hoeken van de kamer, is het beter om een ​​hoekige spatel te gebruiken.
 • Nadat de laatste stopverflaag is opgedroogd, wordt het wandoppervlak gewreven met een speciaal gaas. De coating zal glad en gelijkmatig zijn. Daarom is het noodzakelijk om te vullen met fijnkorrelige mortel.

Er is een mengsel op basis van non-woven. Het kan zelfs voor een auto worden gebruikt. Het heeft een goed vochtbestendig effect.

species

Voordat u met de werkzaamheden begint, moet u bepalen welk type stopverfmateriaal in het werk zal worden gebruikt. Dus, er zijn:

 • Cementzand gevelpleister. De naam van het mengsel kan worden begrepen als componenten van deze coating. De basis is afkomstig van het gebruikelijke bouwcement, als het minerale additief - fijn zand. Voor gebruik is het voldoende om dit mengsel te verdunnen met schoon water in overeenstemming met de instructies. Je kunt het kopen in een speciaalzaak. Te koop cementmengsel in zakken, verpakkingen per verpakking van 25 kilogram.

De belangrijkste kenmerken van deze compositie zijn lage prijzen,omdat de componenten - zand en cement, gemakkelijk toegankelijk zijn. Werken aan het cementeren van de muren met cementmengsel onderscheiden zich door lage kosten.

Door de aanwezigheid van cement in de samenstelling, kan het worden gebruikt voor buitendecoratie en in kamers met een hoge luchtvochtigheid, omdat de coating bestand is tegen water gedurende een lange tijd. Na het afwerken van de cementmortel is het oppervlak ruw en geeft het een uitstekende hechting aan waterdispersieverven.

Na een bepaalde tijd verschijnen scheuren op het oppervlak behandeld met een dergelijke oplossing, het materiaal na volledige droging bezit geen elasticiteit. Daarom is het soms nodig om het oppervlak opnieuw te vullen.

 • Gipspleister. De technische kenmerken van deze mengsels lijken sterk op elkaar, maar de gebruiksomstandigheden zijn enigszins verschillend. Het kan alleen in droge ruimtes worden gebruikt. Na volledige droging is het oppervlak perfect vlak, wit. Je kunt de muur in elke kleur schilderen, of je kunt fantasie gebruiken en afbeeldingen of een ornament tekenen. Gips is absoluut veilig voor de gezondheid. In een kamer behandeld met gipspleister,Vochtigheid zal altijd gunstig zijn voor mensen. Met een teveel aan vocht absorbeert coating het in een droge lucht.

De prijs van het mengsel is iets hoger dan de kosten van het cement-zandmengsel.

 • Acryl spackling-oplossing. Dit soort stopverf is goed omdat je het al kunt kopen in de vorm van een kant-en-klare oplossing van de gewenste consistentie in plastic emmers met verschillende capaciteiten. Acrylharsen en minerale componenten, zoals krijt, zeer fijn kwartszand, fungeren als een stof voor het beste bindmiddel in dit op polymeer gebaseerde mengsel. De oppervlakteafwerking van de wanden met een acrylaatmortel is alleen geschikt als afwerking, aangezien het wordt aanbevolen om deze samenstelling toe te passen met een dunne laag van ongeveer 3 mm. Het kan zowel voor buitenwerk als voor interieurwerk worden gebruikt. De geharde laag is absoluut bestand tegen alle effecten van vocht.

Acrylverf, dicht in textuur, is zeer goed gehecht aan verschillende coatings (hout, spaanplaat, baksteen, beton), het kan worden geëgaliseerd met een gewone metalen spatel. Het is beter om te gebruiken voor het afwerken van het plafond door het creëren van een uitstekende dampdoorlatende beschermende laag.

De kosten van dergelijke oplossingen zijn aanzienlijk hoger dan de kosten van droge mengsels.

 • Latex stopverf - een type kant-en-klare oplossingen op polymere basis. In feite is het een acryloplossing, waarbij latex in kleine hoeveelheden aan de productie wordt toegevoegd om de plasticiteit en elasticiteit van de coating na het aanbrengen van deze samenstelling te verhogen. Specificaties zijn bijna identiek aan het acrylmengsel, het wordt verkocht in plastic emmers met verschillende capaciteiten.

Latex in de samenstelling van de acryloplossing geeft de coating uitstekende elasticiteit na uitharding, zodat het oppervlak na afwerking kan weerstaan ​​aan schokken, trillingen en andere mechanische effecten. Vanwege bepaalde eigenschappen kunt u met latex stopverf de naden en naden tussen gipsplaten verbergen. De kosten van deze oplossingen zijn behoorlijk democratisch in verhouding tot de kwaliteit.

Al deze mengsels kunnen worden bewerkt op gipsplaat, betonnen oppervlakken, gipsplaat, OSB, metaal, glasvezel. Ze zijn geschikt voor natte ruimtes, maar het oppervlak moet eerst worden geprimed. Gebruik voor de vloer gipsplaat of multiplex.

Stapsgewijze applicatietechnologie

Voordat u de plamuur met uw eigen handen op de muur legt, moet u het oppervlak primen. Het is vrij van fijn stof, dus de hechting met de basis zal meer bestendig zijn, van hoge kwaliteit, duurzaam. Wanneer u aan het gronden van wanden werkt, is het beter om een ​​brede wals te gebruiken, voor moeilijk bereikbare plaatsen en verbindingen, een borstel gebruiken. De aangebrachte grondlaag wordt grondig gedroogd.

Vervolgens wordt het oppervlak gepolijst, bijvoorbeeld met amaril, en vervolgens wordt de eerste laag van startverf aangebracht. De oplossing moet vóór gebruik worden voorbereid. Een droog mengsel wordt in een houder met water gegoten, geroerd en water wordt langzaam toegevoegd totdat de oplossing de gewenste consistentie heeft. De oplossing kan niet te vloeibaar en te dik zijn. Gebruik bij het aanbrengen van stopverf een speciale spatel. De laag uitgangskit wordt zorgvuldig gedroogd en de primer wordt opnieuw aangebracht. Het gedroogde gegronde oppervlak van de muur wordt opnieuw gemalen.

In de volgende fase wordt de uiteindelijke compositie toegepast. Soms wordt de afwerkingsoplossing twee keer aangebracht met een interval van 12 uur. Na het drogen van de kwaliteit moet het oppervlak zorgvuldig worden geschuurd.

Putty zetten is een zeer arbeidsintensief proces dat vaardigheden en ervaring vereist.

Om het werk efficiënter te maken, doet het geen goed om enkele nuttige tips te onthouden:

 • Bereid een grote hoeveelheid van het mengsel onmiddellijk niet de moeite waard. Het heeft de neiging uit te drogen. Beter beetje bij beetje, maar vaker.
 • Om de compositie voor te bereiden, moet u alleen schone gerechten en water gebruiken.
 • De oplossing moet worden genomen met een kleine spatel, op een grote spatel en alleen op het oppervlak van de muur.
 • Je kunt verschillende manieren stopzetten: horizontaal, verticaal en op manieren zoals 'boeket', 'visgraat', 'zigzag'.
 • U kunt zelf de kantelhoek van de troffel kiezen, het belangrijkste is om alle scheuren, spleten, zichtbare gebreken te verbergen.
 • Om het dekkingsniveau te controleren, kunt u een metalen regel gebruiken door deze aan het oppervlak te bevestigen. Alle onregelmatigheden worden gemakkelijk afgesneden met een spatelhoek.
 • Bij het opplakken laat het gebruikte gereedschap soms nauwelijks merkbare groeven achter, na het aanbrengen van de laatste afwerkingslaag van het stopverfmengsel zullen ze verdwijnen.
 • Het slijpen van het oppervlak van de wanden is veel handiger om te doen met behulp van een slijpmachine.
 • Schuur de uitpuilende plaatsen.
 • Voor betrouwbaarheid kunt u de muur eindelijk afwerken met verf op waterbasis. Dit oliemengsel registreert de samenstelling.
 • Na het afwerken van de muuroppervlakken bouwgereedschap en gereedschap grondig reinigen met stromend water en droogwrijven.

Voor gipsplaatoppervlakken en vezelplaatplaten meest geschikte niet-geweven samenstellingen. Ze kunnen zelfs de oven aan, omdat ze niet barsten.

fabrikanten

De moderne markt voor bouwmaterialen is gevuld met een enorm assortiment van verschillende droge eindmengsels en in de vorm van kant-en-klare oplossingen van verschillende fabrikanten.

Knauf

De producten van dit bedrijf worden in grote hoeveelheden in winkels vertegenwoordigd. De onderneming produceert bouwmaterialen voor de afwerking van hoogwaardige gebouwen en vertegenwoordigt de nieuwste technologieën voor het gebruik van deze producten. De stopverf van dit bedrijf in onze markten wordt gepresenteerd in verschillende vormen:

 • Knauf Fugen. Bouwmengsel, beter geschikt voor het repareren en afdichten van voegen tussen gipsplaten. Gips kan het alleen met een stretch noemen.
 • Khauf Rotband. Hoogwaardige stopverf verschilt weinig van de kosten. De verhardingstijd van het voltooide mengsel is ongeveer een uur.
 • Knauf Multi-afwerking. Lage prijs, goede kwaliteit, gemakkelijk te slijpen.
 • Knauf Multi-afwerking M. Stopverf voor de machine, maar kan worden aangebracht met een conventionele troffel.
 • Knauf-HP afwerking. Lage kosten, kwaliteit is gemiddeld, wordt gebruikt als afwerkingsmix.
 • Knauf pasta met meerdere afwerkingen. Gebruiksklare mix. Verschilt plasticiteit, zachtheid, elasticiteit, redelijke prijs.

Dit is niet de volledige lijst met gepresenteerde producten van dit merk.

Henkel Bautechnik

Zeer goede Duitse fabrikant van droge en klaarmixen. Bezorgmerken - Ceresit, Thomsit, Econ. Producten van deze merken worden in Rusland vervaardigd met behulp van buitenlandse technologieën. De kwaliteit van bouwmaterialen voor de afwerking nam licht af, maar de vraag bleef op hetzelfde niveau.

Weber-Vitonit

Bouwafwerkingsmaterialen van deze fabrikant zijn van hoge kwaliteit, lange levensduur, duurzaamheid, plasticiteit en hoge prijzen.

Stabill

Poolse fabrikant. Onder dit merk worden droge en kant-en-klare afwerkingsmixen van goede kwaliteit geproduceerd. Van de reparatiespecialisten zijn er velen fans van afwerkingsmengsels en mortieren die worden geproduceerd door de ondernemingen van dit concern.

sheetrock

Amerikaanse fabrikant. De kwaliteit van producten is erg hoog.Tegenwoordig worden producten van dit merk in Rusland vervaardigd. Verschilt in hoge prijzen voor mengsels voor decoratie.

Er zijn veel fabrikanten van stopverfverbindingen. Bouwmaterialen voor binnenhuisdecoratie, geproduceerd bij verschillende bedrijven, verschillen in kwaliteit en prijs. Bij het kopen, is het beter om te luisteren naar de mening van ervaren meesters in het verfraaien en renoveren van kamers.

beoordelingen

Op veel bouwplaatsen en portalen laten ervaren vakmensen in de reparatie van gebouwen veel positieve recensies over de Sheetrock stopverf achter. Het mengsel wordt verkocht in de vorm van een kant en klare oplossing met de gewenste consistentie. Ideaal voor gipsplaatoppervlakken, hoeken. Om geen goederen van onvoldoende kwaliteit aan te schaffen, moet bij de aankoop het certificaat van overeenstemming worden gecontroleerd. Voor de behandeling van grote gebouwen is het beter om putty in grote verpakkingen te kopen.

De kwaliteit van de mengsels van de fabrikant Knauf, te oordelen naar de beoordelingen, is vrij goed. De coating is duurzaam en betrouwbaar. De prijzen voor bouwmaterialen voor oppervlaktebehandeling zijn vrij betaalbaar voor de meerderheid van de bevolking.

Putty Henkel van goede kwaliteit, verschillende goede technische kenmerken, gemakkelijk te gebruiken. Het kan zelfs op deuren worden gebruikt.

Als oefenprogramma's en beoordelingen van professionele meesters in de reparatie van gebouwen, is het noodzakelijk om een ​​afwerkingsmateriaal te kiezen om het oppervlak van de wanden voor te schilderen voor te bereiden, waarbij zorgvuldig alle voor- en nadelen worden afgewogen. Veel fabrikanten beloven dat hun producten de beste en beste kwaliteit zijn. Maar heel vaak voldoet het resultaat niet aan de beloften. Daarom moet u luisteren naar de mening van experts, informatie lezen over bouwmaterialen van verschillende fabrikanten, uw financiële mogelijkheden correct inschatten en pas daarna een stopverf kiezen.

Zetten en schilderen - de wanden zijn een belangrijk en cruciaal moment in reparatie. De resultaten van hard werken zullen immers een aantal jaren plezierig zijn. Maak geen materialen van slechte kwaliteit aan het interieur. Het is vrij waarschijnlijk dat er een muuroppervlak door de verflaag zal verschijnen. Dit suggereert dat het afwerkmengsel verkeerd was gekozen. Of erger, de coating begint af te vallen. Dan is het noodzakelijk om alles opnieuw te herhalen, en dit zijn extra financiële kosten, tijd en moeite. Daarom moet het naderen van de voorbereiding van wanden voor het schilderen opzettelijk gebeuren, waarbij elke stap wordt afgewogen.

Let bij het kopen van een bouwmateriaal voor decoratie op de conformiteitsverklaringen en vervaldatums, en de resultaten van het uitgevoerde werk zullen u vele jaren verrassen.

Als u er niet helemaal zeker van bent dat u het alleen kunt doen, is het beter om de diensten van professionele meesters in binnenhuisarchitectuur en renovatie te gebruiken. Ze zullen het werk snel, efficiënt en op tijd uitvoeren. Natuurlijk zijn de diensten van dergelijke specialisten niet goedkoop, maar in sommige gevallen zal dit aanzienlijk geld besparen, aangezien u in de nabije toekomst geen herstellingen hoeft uit te voeren, geld hoeft uit te geven om nieuwe materialen voor interieurdecoratie te kopen. Reparatie is een moeizaam en tijdrovend proces, dat financiële kosten en moeite kost.

Masterclass over het aanbrengen van afwerkplamuur voor verven, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer