Silk-effect decoratieve muurverf: toepassingskenmerken

Starten van reparaties in het appartement, speciale aandacht moet worden besteed aan de afwerking van de muren. Behang leidt natuurlijk tot de materialen voor het afwerken van oppervlakken, maar om het interieur een grotere eigenheid en originaliteit te geven, gebruikte het decoratieve verf. Elke dag wordt dit materiaal steeds vaker gevraagd.

Silk effect verf is in de grootste vraag. Laten we de voordelen en de wijze van toepassing ervan begrijpen.

Wat is anders dan het gebruikelijke?

Als we conventionele en decoratieve verf vergelijken, kunnen we zeggen dat decoratief in textuur dikker is dan gebruikelijk, er worden bepaalde stoffen aan toegevoegd om de duurzaamheid van de coating te vergroten, om interessante effecten te bereiken.Bij het gebruik van decoratieve coatings wordt een tekening imiterend hout toegepast, waardoor het effect ontstaat van zand, "natte zijde", de wanden lijken bedekt met dure velours en fluwelen stoffen, ze zien eruit als parelmoer. Dit kan worden bereikt door verschillende toevoegingen en plastische stoffen die het oplosmiddel binnenkomen.

Een van de meest populaire, kunt u decoratieve verf met zijde-effect noemen. Gebruik het voor het decoreren van muren, plafonds, met zijn hulp bij het uitvoeren van werkzaamheden aan de decoratie van het pand. Kies decoratieve materialen van verschillende typen, texturen, kleuren.

Typen decoratieve coatings

Dus, je bent in de winkel, waar in de schappen een enorm aantal blikjes verf, vernissen, oplosmiddelen.

Neem voor het kopen contact op met de verkoopconsulenten voor hulp of lees de beschrijving op de bank:

 • kiezen acrylverf, je moet weten dat het niet lang zal drogen. Dankzij de acrylhars wordt een beschermende laag op het oppervlak gevormd. Wanden die met acrylverf zijn geverfd, kunnen met water worden gereinigd.
 • Alkyd verf gemakkelijk aan te brengen, het is duurzaam en elastisch, gebruikt voor afwerking in het gebouw, externe werken.Het voor de hand liggende voordeel is dat het heel snel droogt, maar een doordringende geur heeft.
 • latex gebruik op elk oppervlak, je kunt het aanbrengen op de muren met decoratieve pleister, op het behang. Dit type verf wordt zacht aangebracht, behoudt zijn kleur lang, maar heeft een vrij hoge prijs.

Aanvullende effecten

Met behulp van decoratieve verven bereikt u het gewenste resultaat. Door bepaalde toepassingsmethoden te gebruiken, kunt u ongelooflijke effecten creëren.

Bepaal vooraf wat u wilt bereiken, selecteer het materiaal en begin te werken:

 • Het kiezen van een decoratieve verf met een zijdeachtig effect kan een helder zijdeachtig effect bereiken. Het schilderen van wanden met dergelijk materiaal is eenvoudig, vanwege de aanwezigheid van speciale stoffen droogt het snel.
 • U kunt elke verbeelding belichamen en originele decoropties creëren, een zeegolf, waterrimpelingen en vele andere interessante dingen schilderen met materiaal dat decoratieve pleisterwerk imiteert.
 • Voor een velours- of veloureffect kunt u materialen gebruiken waarbij er kleine gekleurde deeltjes in de compositie zitten. Tot je de muur met je hand aanraakt, denk je misschien dat er textiel op de muur ligt.
 • Gebruik parelmoerverf om de ruimte visueel te vergroten. Zo'n coating ziet er erg mooi en origineel uit, omdat de hoek van waaruit naar het oppervlak wordt gekeken afhankelijk is van de tint die voortdurend verandert. Parelmoerlak kan verschillende kleuren hebben, wit of zwart, goud of zilver kiezen - de keuze is aan u.
 • Experimenteer, raadpleeg ontwerpers, bestudeer foto's en vind de beste optie voor je kamer.
 • Door materiaal onder marmer of graniet te plaatsen, kun je niet in de samenstelling van stukjes steen kijken. Acryl, drogen, creëert luchtbellen die visueel kunnen worden verward met een oppervlak van graniet of marmer. Wilt u dat uw kamer in goudkleur of onder zilver is - gebruik "metallic".
 • Om een ​​extra effect te bereiken, kunt u zeefdrukken gebruiken. De term "zeefdrukken" in letterlijke vertaling betekent afdrukken met zijden zeef. In deze vorm van zeefdruk met een raster van verschillende materialen met vaak geplaatste draden.

Voorbereidende fase

Het begin van het proces van schilderen, zou voorbereidend werk moeten worden uitgevoerd.Begin met het voorbereiden van de muren: verwijder het oude behang, verwijder sporen van het vorige schilderij, restanten van lijm, witkalk, egaliseer het oppervlak. Werk met gips, het is heel gemakkelijk en vereist geen speciale vaardigheden. Als er plaatsen zijn die niet volledig kunnen worden schoongemaakt, gebruikt u een alkyd-primer.

Barsten of kieren moeten zorgvuldig worden geprepareerd. Om de primer beter op de muur te leggen, bevochtigt u hem met water.

Vergeet niet om op de contactdozen te blijven en schakel plakpapier, plakband.

Bij het kiezen van een verf en het aanbrengen ervan op een muur en plafond, moeten bepaalde vereisten worden overwogen:

 • Begin met reparaties en beschilder het oppervlak wanneer het warm is buiten of in een kamer. De muren zullen veel sneller drogen, de levensduur zal toenemen;
 • als u de ruimte visueel wilt vergroten, koop dan glanzende verven;
 • met kleine gebreken, koop matte lak;
 • specificeer hoe goed het materiaal bestand is tegen een groot aantal reinigingen;
 • voor kamers met een hoge luchtvochtigheid, selecteer banken waar een antischimmelmiddel of antisepticum is geïndiceerd;
 • kies een plaats voor meubels, maak een plan en begin dan met het proces.

waardigheid

Verf met het effect van zijde wordt gebruikt om de kamer plechtigheid, originaliteit, mysterie te maken. Bij gebruik van dit materiaal speelt de kamer met veelkleurige stralen die onder verschillende hoeken kunnen worden veranderd. De eerste die een witte mis toebracht met parelmoerontwerpen die Italianen probeerden. Nu wordt het overal gebruikt, het is erg populair.

Met de juiste toepassing kunt u prachtige schilderijen op het oppervlak maken om het effect van chique schilderijen op de muren te bereiken.

Voor zijn productie met alleen natuurlijke materialen, dus het is milieuvriendelijk, heeft geen schadelijke stoffen. Wanneer u het materiaal met het effect van zijde aanbrengt, kunt u niet bang zijn dat de muren beginnen te vervagen, barsten of defecten verschijnen en vuil eenvoudig van het oppervlak kan worden verwijderd met een vochtige doek.

Deze kleurende coating heeft één functie: hij kan de vlakken van de vorige laag verbergen. Dergelijke materialen kunnen worden hersteld als de behoefte is ontstaan ​​om dergelijk werk uit te voeren. De samenstelling beschermt het oppervlak tegen wrijving, correcte defecten en onregelmatigheden. Nadat het mengsel is aangebracht, verdampt water, wordt een beschermende laag gevormd,beschermen tegen externe invloeden.

De belangrijkste kwaliteiten van dit materiaal kunnen originaliteit en een uitstekende uitstraling worden genoemd. Het oppervlak speelt met veelkleurige highlights in verschillende belichtingen, onder verschillende hoeken. Zo'n applicatie kan extra reliëfs creëren, unieke effecten.

Overweeg de belangrijkste voordelen van het mengsel:

 • de mogelijkheid om een ​​interessant en uniek ontwerp te creëren;
 • heeft een breed kleurenpalet;
 • weerstand tegen mechanische stress;
 • heeft uitstekende restauratie-eigenschappen;
 • vocht- en brandwerend;
 • droogt snel;
 • heeft geen uitgesproken eigenaardige geur;
 • gemakkelijk in gebruik;
 • kan op bijna alle oppervlakken worden gebruikt;
 • betaalbare kosten.

Toepassingsmethoden

Zijdeffectverf kan in elke kamer worden gebruikt. Een groot effect wordt verkregen in grote kamers, slaapkamers na het schilderen met een zijdeachtige matte of zijdeachtige glanzende afwerking. U kunt het niet alleen aanbrengen op de muren, maar ook op de plafonds, die de ruimte en de hoogte van het plafond visueel vergroten.

Bereid het oppervlak van tevoren voor, pleister de muren en het plafond.Houd er rekening mee dat de muur perfect vlak moet zijn, anders worden na het schilderen de gebreken en onregelmatigheden duidelijk zichtbaar. Gebruik gekleurde acrylprimer, breng een laag aan en vervolgens een vochtbarrière. Breng een basisverflaag aan op de primer, voeg textuur toe en strijk glad.

Wacht niet tot de verf helemaal droog is.

In ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, is het aan te raden een andere laag aan te brengen. Een beschermende vernis wordt bovenop aangebracht. Volgens deze technologie is het mogelijk om alle soorten decoratieve verven aan te brengen.

Creëer het effect van "natte zijde", doe een paar lagen primer en laat het enkele uren drogen. De volgende stap is de toepassing van de basislaag. U hoeft niet te wachten tot het oppervlak helemaal droog is, begin een laag "vloeibare zijde" in vloeiende ronde krullen aan te brengen, zonder het gereedschap te hard te drukken. Het blijkt een prachtig zicht op het oppervlak, dat er vanuit verschillende hoeken heel interessant uitziet.

Door het effect van "samengeperste zijde" te creëren, wordt de bereiding uitgevoerd zoals hierboven beschreven. Een laag vloeibare zijde wordt aangebracht, geen vloeiende bewegingen, en chaotisch met een spons. Een foto vormen kan een plastieken spatel in een cirkelvormige beweging zijn.

In de klassieke versie van de primer wordt een aantal uren gedroogd, zet de basislaag. Je moet het oppervlak niet goed uitlijnen, een opluchting creëren. Droog het oppervlak af met een troffel van Venetiaan en beweeg het in verschillende richtingen.

Deze ontwerpoptie is ideaal voor interieurs die zijn ontworpen in een klassieke stijl.

Handige tips

Voor het schilderen van oppervlakken produceren gouden verf en zilver. Meestal, om een ​​interessante stijl te creëren, nemen ze een zilveren kleur, er zijn duizenden van dergelijke tinten, slechts ongeveer honderd gouden tinten.

Gebruik speciale toevoegingen om een ​​speciaal effect in de compositie te bereiken. Ze kunnen een of meer kleurstoffen toevoegen, zodat het een interessantere tint blijkt, vanuit verschillende hoeken ziet het interieur er anders uit. De toon van de verf verandert, zoals een kameleon, afhankelijk van de invalshoek van het licht.

Decoratieve coating is een lastige klus. Als je het voor de eerste keer doet, plaats het dan op een plek waar het meubilair zal staan, zodat je mogelijke defecten kunt verbergen en je hand kunt vullen voor verdere reparaties.

Bij het aanbrengen van verf met een zijdeachtig effect lijkt het erop dat er een duur, opzichtig zijden weefsel op de wanden plakt.Het proces van het aanbrengen van het materiaal is meertraps, het vereist tijd voor het drogen, alleen in het laatste stadium kunt u de gewenste kleur bereiken.

Deze 'kameleonverf', die met talloze kleuren kan worden bespeeld, stelt je in staat de ruimte te transformeren, lichter, groter en rijker te maken.

Het ontwerp van geverfde oppervlakken kan onafhankelijk worden gedaan, aanbevelingen worden gedaan of de hulp van specialisten inroepen. U wilt niet de wilde kleur van uw kamer, die niet in harmonie is met het meubilair, accessoires, kroonluchter?

Het creëren van een harmonieuze stijl is niet altijd gemakkelijk, het raadplegen van een ontwerper is handig. Als je een goede smaak hebt, probeer dan je eigen unieke stijl te creëren, reparaties aan je huis uit te voeren, decoratieve materialen te gebruiken.

Plaats de meubels op de juiste manier, complementeer het interieur met accessoires, aangename kleinigheden, hang een prachtige kroonluchter en geniet van de vruchten van je werk. Niet iedereen kan dit werk zelfstandig doen, volg duidelijk het advies en de aanbevelingen van specialisten.

Zie de volgende video voor meer informatie over het schilderen van de wanden met een fluweeleffect "Trillen van draden".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer