Hoe kies je een verf voor de muren in het appartement?

Onder de enorme verscheidenheid aan afwerkingsmaterialen is verf erg populair. Het wordt gebruikt op basis van verschillende gebouwen, waaronder woningen, commerciële en overheidsfaciliteiten. Gezien de enorme verscheidenheid aan producten, moet u het juiste type en de juiste kleur kiezen voor een bepaalde ruimte.

Speciale functies

Voor reparatie worden verven gebruikt die qua prijs, tint, samenstelling en weerstand verschillen van verschillende externe invloeden. Het materiaal biedt ontwerpers een enorme kans om het pand te versieren met combinaties van verschillende kleuren. De muur, geschilderd in één kleur, kan fungeren als een canvas voor een stijlvol patroon, compositie of patroon.Hierop kunt u dergelijke decoratieve elementen plaatsen zoals foto's, schilderijen enzovoort.

Een enorm assortiment biedt enerzijds onbeperkte keuzes en anderzijds kan het een onervaren koper in de war brengen. Voordat u producten aanschaft, is het beter om kennis te maken met tips van specialisten, meer te weten te komen over de nadelen en voordelen van verfraaien en de kenmerken van verven met verschillende samenstellingen te begrijpen.

Voor- en nadelen

Deskundigen identificeren bepaalde voor- en nadelen van verf als afwerkingsmateriaal.

profs:

 • Variety. Specialisten uit de ontwerpwereld van residentiële gebouwen waardeerden een enorme selectie van kleuren en tinten. Veelzijdig palet maakt het mogelijk om zelfs de meest buitengewone creatieve ontwerpen en ideeën te vertalen naar de realiteit. Door de combinatie van verschillende kleuren ontstaan ​​er nieuwe verbluffende kleuren die het interieur meer expressiviteit geven.
 • Levensduur Als u alle regels in het proces van het aanbrengen van het materiaal en het gebruik van een kwaliteitsproduct volgt, blijft de verf vele jaren mooi. Een lange levensduur is een van de belangrijkste voordelen van een dergelijke afwerking.
 • Veiligheid. Verf vertoont weerstand tegen verschillende beschadigingen en invloeden van buitenaf. In tegenstelling tot behang, zullen huisdieren en kleine kinderen het niet schaden.
 • Care. Zelfs bij constante natte reiniging behouden geverfde oppervlakken een aantrekkelijk uiterlijk en kleurverzadiging. Regelmatige reiniging heeft geen invloed op het afwerkingsmateriaal.
 • Gemak. Het is mogelijk om verf op verschillende manieren aan te brengen: roller, kwast, spray. Iedereen kiest de handigste en meest efficiënte manier. Verf is ideaal voor decoratie van kamers met een complexe configuratie. Dit zijn ruimtes waarin kolommen, volume-elementen, nissen, richels en andere elementen zich bevinden.
 • Eliminatie van defecten. Afwerkingsmateriaal is perfect voor het wegwerken van kleine defecten, zoals krassen, scheuren, blauwe plekken. In het geval van schade aan de locatie is de site niet moeilijk, en de reparatie kost niet veel tijd.

nadelen:

 • Voorbereiding. Om de verf langdurig te bewaren en gelijkmatig op het oppervlak te leggen, is het noodzakelijk om de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. Voor het begin, slijpen en nivelleren van de muur. Gebruikte stopverf en andere stopverf.
 • Application. Ondanks de schijnbare eenvoud heeft het schilderproces zijn problemen. Beginners worden aanbevolen om de roller te gebruiken. Het vereenvoudigt de aanvraagprocedure. Gebruik geen producten van lage kwaliteit. Dit zal het werk bemoeilijken, vooral als je niet de juiste ervaring hebt. Zorg ervoor dat u de instructies voor het gebruik van het materiaal leest.
 • Accumulatie van vervuiling. Veel soorten verf hebben het vermogen om stof uit de lucht in de kamer te verzamelen. Zodat dit aspect niet het optreden van de ziekte of allergieën veroorzaakt, is het noodzakelijk om periodiek een natte reiniging uit te voeren.
 • Schade. Verf draagt, in vergelijking met andere afwerkingsmaterialen, de mechanische invloed slecht over. Het leidt tot de vorming van spanen, schaafwonden en andere defecten. Om dit nadeel te voorkomen, moet je voorzichtig zijn.

species

Het belangrijkste criterium waarmee de verf in soorten wordt verdeeld, is de samenstelling ervan. Elke soort heeft zijn eigen individuele kenmerken:

Water verspreiding

Dit type materiaal wordt ook verf op waterbasis genoemd. De verf bevat water. Door deze component droogt de finish snel en heeft deze geen blijvende, onaangename geur.

Belangrijkste voordelen:

 1. Dampdoorlaatbaarheid
 2. Snelle en eenvoudige reiniging.
 3. Vuilbestendige eigenschap.

Het materiaal is geschikt om niet alleen muren, maar ook plafonds en vloeren te versieren. Het wordt sterk aanbevolen om te gebruiken in droge ruimtes.

olie

Olieproducten worden gemaakt op basis van verschillende oliën. Er worden natuurlijke en kunstmatige drogende oliën gebruikt. Speciale pigmenten worden daarin opgelost.

profs:

 1. Duurzaamheid en betrouwbaarheid.
 2. Gebruik binnen en buiten.
 3. Verf voelt geweldig in een ander microklimaat.

nadelen:

 1. Aanhoudende en scherpe geur.
 2. Het duurt lang om te drogen.
 3. Gaat praktisch niet door de lucht.

alkyd

Elementen en pigmenten in de samenstelling van het afwerkingsmateriaal zijn met elkaar verbonden door middel van een alkydhars.

voordelen:

 1. Sneldrogend proces.
 2. Aan de oppervlakte vormt zich een sterke en dampdichte film.
 3. De beste optie als u de metalen structuur moet beschermen tegen corrosie.

Nadelen: een onaangename en aanhoudende geur die niet alleen blijft bestaan ​​tijdens het applicatieproces, maar ook daarna. In appartementen en huizen wordt alkydverf zelden gebruikt, waarbij een keuze wordt gemaakt ten gunste van andere producten.

acryl

De verf kreeg zijn naam vanwege de acrylhars in de compositie. Deze component vormt na volledige droging van het materiaal een dichte beschermende film op het oppervlak.

Voors voor de keuze:

 1. Verf kan veilig worden gebruikt op basis van gebouwen met een hoge luchtvochtigheid.
 2. Geen onaangename geur.
 3. Het kost weinig tijd om te drogen.
 4. Weerstand tegen slijtage en beschadiging.

latex

Hier is het verbindingselement latex. Het creëert een dunne, maar betrouwbare film op het afwerkingsmateriaal. Verf van dit type creëert een glanzend oppervlak en deze indicator voor verschillende producten kan variëren.

voordelen:

 1. Uniform en accuraat tekenen op elke factuur.
 2. Betrouwbaarheid en bruikbaarheid.

Siliconenverf

Dit afwerkingsmateriaal is perfect voor gevelwerkzaamheden. Het hoofdbestanddeel is een siliconenhars, waardoor een oppervlak wordt gevormd dat niet door water wordt bevochtigd.

Het grote voordeel: damppermeabiliteit.

Decoratieve verf

In een aparte groep decoratieve verf uitstralen. In principe is het een wateroplosbaar materiaal. Daarmee kopiëren meesters vakkundig verschillende texturen: steen, zijde, fluweel en nog veel meer.

Met de coating kunt u een speciale decoratie maken.

Productiebedrijven

De markt biedt moderne kopers een enorme keuze aan verfproducten. Russische klanten zijn beschikbare producten van zowel binnenlandse als buitenlandse merken. Dit product verschilt niet alleen qua prijs, maar ook qua prestaties. Onder het brede scala van producten zijn sommige merken bijzonder populair geworden:

 • Tikkurila. Het bekende Finse bedrijf Tikkurila is bekend bij de meeste professionals die op het gebied van reparatie en decoratie werken. Het bedrijf biedt zijn producten op de Russische markt niet het eerste jaar aan. Acrylverf Euro-2 is vooral populair. Klanten waardeerden ook de bijgewerkte versie van de Euro-7. Dit product heeft een hogere slijtvastheid.
 • Dufa. Verf van het Duitse Dufa-handelsmerk is ideaal voor de decoratie van zowel wanden als plafonds. Het bedrijf biedt een materiaal voor de verspreiding van waterdispersie aan. Wijdverspreide composities genaamd Wandfarbe en Superweiss. Dit product is speciaal ontwikkeld voor appartementen en huizen.
 • M? KKE. Producten van het merk M? KKE zijn uitstekend geschikt voor het decoreren van oppervlakken gemaakt van hout, steen, beton, bakstenen, enz.Het materiaal wordt aanbevolen voor gebruik op basis van woongebouwen. De verf is geschikt voor muur- en canvasdecoratie. Het interieurproduct onderscheidt zich door veiligheid en milieuvriendelijkheid. Het is gemakkelijk en aangenaam om ermee te werken en het duurt een minimum van tijd voordat de coating droog is.

Gebruik in het interieur

Kenmerken van de keuze voor verschillende kamers:

 • De hal. De standaard gang is een smalle kamer zonder natuurlijk licht. In dit opzicht wordt het aanbevolen om lichte tinten te kiezen. De beste optie: witte, lichtbeige, melkachtige, romige toon.
 • Woonkamer. In dit deel van het huis moet je een comfortabele omgeving creëren. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan rustige tonen. Als we het hebben over het aankleden van ruime kamers, is het aan te raden om een ​​blauwe, gele, grijsgroene kleur te kiezen. Voor compactere kamers is lila, paars, zachtgroen ideaal.
 • Kitchen. De keuken ziet er geweldig licht toon: perzik, crème, geel. Gele tinten hebben een positief effect op de eetlust en de spijsvertering. Voor een meer frisse en lichte uitstraling, gebruik een turquoise, blauw-groene en witte kleur.
 • Kinderen. Kies voor een kinderkamer heldere en verzadigde verven.De meest voorkomende kleuren zijn geel, groen, blauw, oranje, roze. Dit bereik is geschikt voor het registreren van de kamer van een klein kind. Om de gebouwen van het schoolkind of de tiener te versieren, moet je rustigere kleuren kiezen die de aandacht niet afleiden van het studeren.
 • De slaapkamer. Dit is een recreatiegebied, ontspanning en vrede, in verband waarmee het palet zacht en zacht moet zijn. Ideale pastelkleuren: roze, blauw, lila, mint.

Raadpleeg de interieurstijl bij het kiezen van een kleur.

En nog enkele tips voor het kiezen van het juiste materiaal:

 • Kies voor de keuken en de hal wasbare verf. Deze optie vergemakkelijkt het proces van het reinigen van oppervlakken.
 • Materiaal dat bestand is tegen mechanische belasting en schade, ideaal voor de kinderkamer. Stop met het kiezen van groene producten.
 • Kies sneldrogende verf om de reparatietijd te verkorten.

Zie de volgende video voor het ongewone om de muren te beschilderen.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer