Installatie van bakens voor gipswanden

De installatie van bakens voor gipswanden is een belangrijke fase in het hele werk. Op hoe correct de bakens zijn ingesteld, hangt de gelijkmatigheid van alle coatings af, daarom is het belangrijk om de installatieprocedure op een alomvattende manier te benaderen.

Speciale functies

Pleisterwanden - een verplichte fase van reparatiewerkzaamheden. Goed aangebracht pleisterwerk maakt de wanden glad, de afwerking op dergelijke wanden is uitstekend. Om echter alle stukadoorswerkzaamheden naar behoren te kunnen uitvoeren, moet u eerst bakens installeren.

Pleisterwerk op zich is bedoeld om het uiterlijk van de wanden volledig te verbeteren, om ze te transformeren. Het gaat over het verbergen van onregelmatigheden en gebreken. Naast het elimineren van alle gebreken, kunt u met behulp van gips zelfs de wanden, en soms zelfs de verhoudingen van de kamer veranderen,aanpassing van de lengte en breedte van de muren.

Er zijn vuurtorens nodig, zodat de pleister in een perfect gelijkmatige laag kan worden aangebracht. Zelfs ervaren bouwers kunnen niet zonder de installatie van bakens voor pleisterwerk.

Vuurtorens zijn van verschillende typen, maar het doel van hun gebruik is hetzelfde: zoveel mogelijk helpen om de muren waterpas te maken. Ook vereenvoudigen vuurtorens het proces van stukadoors aanzienlijk, omdat ze op de regel zijn gebaseerd.

Door de bakens correct in te stellen, is het mogelijk om het verbruik van het mengsel te minimaliseren. Er zal een mogelijkheid zijn om op het materiaal te besparen. Dit is met name waar, omdat gewoonlijk het kopen van gips en stukadoorswerk behoorlijk is. Houd er echter rekening mee dat de hoeveelheid materiaal niet alleen wordt beïnvloed door de juiste installatie van de bakens, maar ook door de kwaliteit van het oppervlak. Als het zwaar beschadigd is, ongelijkmatig, dan kost het veel materiaal. Niveaus verminderen de benodigde hoeveelheid materiaal aanzienlijk, als de oppervlakken relatief vlak zijn.

De keuze van de hoogte voor de installatie van bakens wordt ook beïnvloed door de keuze van de mix. In het bijzonder hangt de mate van bevestiging van bakens af van de samenstelling van de gipsmix. Sommige ervan vereisen een pre-installatie van gaasgaas, wat ook de afstand tussen het baken en de muur beïnvloedt.Speelt ook een rol en het feit dat sommige gipscomposities worden aangebracht met een relatief dunne laag (5-10 mm), en een paar - dik (tot 60 mm). Bij het tentoonstellen van bakens, moet elke factor in gedachten worden gehouden.

Vuurtorens voor gipswanden zijn niet gespecialiseerd. Ze kunnen ook worden gebruikt in de uitlijning van het plafond, als een dergelijke tijdrovende en dure ontwerpmethode, zoals bepleistering, ervoor wordt gekozen. Een kenmerk van de installatie van bakens is juist hun veelzijdigheid: ze kunnen niet alleen voor wanden, maar ook voor plafonds worden gebruikt.

Belangrijk is de specificiteit van de installatie van bakens in nissen, evenals rond deur- of raamopeningen. Deze stap moet speciale aandacht krijgen.

Voors en tegens van gebruik

Sommige professionele meesterplaasten adviseren het gebruik van vuurtorens, de andere helft ontmoedigt dit. Het is meer waard om te begrijpen waarom er dergelijke tegenstellingen waren. De voordelen van het gebruik van bakens zijn onder andere:

 • Werk snelheid Nadat de vuurtorens zijn geïnstalleerd, zal de uitlijning van de muren veel sneller zijn.
 • Eenvoud. Lijn de muren uit nadat de bakens zijn geïnstalleerd, het wordt veel eenvoudiger, dus zelfs een beginneling kan het werk doen.
 • Ideaal glad oppervlak. Als u de bakens niet gebruikt, werkt de uitlijning zo goed dat de muren niet werken.

  Er zijn ook nadelen:

  • Verhoogd materiaalverbruik. Zo neemt de gipslaag toe met de dikte van de vuurtoren, wat leidt tot hogere financiële kosten.
  • Behoefte aan extra tijd. De installatie van de bakens kost extra tijd, vereist extra inspanningen, dus sommige mensen verzuimen om een ​​dergelijke training uit te voeren. En tevergeefs.
  • Mogelijke schade aan de afwerklaag. Als metalen bakens van lage kwaliteit worden gebruikt, kunnen deze na verloop van tijd roesten. Roestvlekken verschijnen op het behang of een andere decoratieve coating en reparaties moeten opnieuw worden uitgevoerd.
  • Ook kan iemand stoppen met het gebruik van bakens dat de muur speciaal moet worden voorbereid op hun installatie.

  Iedereen heeft het recht om al dan niet bakens voor gipswanden te installeren, maar we raden ten zeerste af dat beginners deze stap niet verwaarlozen. Zelfs de muren zonder vuurtorens kunnen moeilijk zijn voor ervaren bouwers, laat staan ​​voor onervaren mensen. Er zijn verschillende soorten vuurtorens. Dit betekent dat er altijd de mogelijkheid is om de meest geschikte optie te kiezen.

  Al het andere, een van de negatieve aspecten van het gebruik van vuurtorens is de noodzaak om te ontmantelen. Na het pleisteren van bakens, niet gemaakt van gips, moet u deze verwijderen, want als u ze verlaat, kunt u onvoorziene incidenten en complicaties ervaren. Het demonteren van bakens is ook een moeilijk proces, omdat het belangrijk is om buitenlandse apparaten zorgvuldig van de coating te verwijderen om de pleisterlaag niet te beschadigen.

  Het positieve punt is dat de bakens zelf goedkoop zijn. Dit geldt voor alle soorten. Sommige ervan kunnen bovendien worden gemaakt van bestaand gipsmateriaal, wat ten eerste de kosten van de oplossing zal verlagen en ten tweede de aankoop van bakens zal besparen.

  types

  Er zijn verschillende soorten vuurtorens. Elk van hen heeft bepaalde voor- en nadelen die worden veroorzaakt door het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, evenals hun grootte. Wijs metaal, plastic en bakens van gips toe. Er zijn ook gipsplaat- en houten bakens, maar deze worden veel minder vaak gebruikt, dus het is logisch om slechts drie populaire variëteiten te beschouwen.

  • Metal. Metalen bakens zijn er in verschillende lengtes, hoogtes. Er zijn 250 cm en 300 cm variëteiten in lengte, en 6 cm en 10 cm hoog, er zijn T-vormige en L-vormige profielen. De eerste worden gebruikt bij het werken met het vlak van de wanden, de tweede voor de bevestiging op de hoeken. Bouwers kiezen vaker metalen bakens dan anderen, omdat het gemakkelijk is om met ze te werken, ze zijn betaalbaar en zijn er in verschillende maten. De master krijgt de mogelijkheid om veel tijd te besparen bij het installeren van dergelijke modellen. Bovendien zijn ze sterk genoeg.

  Ze hebben hun nadelen. Tijdens de installatie wordt bijvoorbeeld een metalen baken gemakkelijk vervormd als u een ongemakkelijke beweging maakt. Dergelijke bakens zijn gevaarlijk om te "vergeten" in de muren, omdat ze kunnen roesten, en deze roest zal de finish beïnvloeden. Vuurtorens moeten aan de mortel worden bevestigd, waardoor hun stijfheid (bijvoorbeeld gips) wordt gegarandeerd.

  • Plastic. Plastic bakens lijken qua ontwerp op stalen, maar ze hebben ook hun eigen kenmerken. Dus, voor de vervaardiging van kunststof gebruikt robuust. Plastic producten zijn lichter en sterker dan metalen, waardoor het voor beginners gemakkelijker is om mee te werken.Plastic bakens zijn niet vervormd, in tegenstelling tot metaal, maar ze breken af ​​als je moeite doet. Een ander positief aspect is dat de vuurtorens in het gips kunnen worden achtergelaten, zonder dat men zich zorgen hoeft te maken dat er later iets zal gebeuren, omdat het plastic niet roest en niet oxideert.

  Niet alles is echter zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Vuurtorens gemaakt van plastic zijn alleen geschikt voor het bepleisteren van binnenmuren, omdat plastic geen lage temperaturen tolereert. Ook als de bakens onjuist zijn geïnstalleerd, worden ze vervormd onder de druk van de regel. Dit zal op zijn beurt leiden tot het feit dat de wanden niet perfect glad worden.

  • Pleisterwerk. De vervaardiging van dergelijke bakens onder de kracht alleen professionals. Ze worden onmiddellijk gevormd wanneer pleisterwerk uit de pleister zelf komt, waarna de regel de gewenste vorm krijgt. Het voor de hand liggende voordeel is het besparen van materiaal, maar een minpuntje is de ontoegankelijkheid van productie voor de beginner.

  Ook recentelijk hebben de zogenaamde stringbakens, die een metalen kabel vertegenwoordigen, zich uitstrekken tussen twee karabijnen. Het is inherent aan het algemene minpunt van alle metalen opties - gevoeligheid voor roest, maar ermee werken is veel eenvoudiger.Alle niveaus zijn perfect glad verkregen, als goed vastgemaakt van karabijnen.

  verbruik

  Afhankelijk van welk type baken wordt geselecteerd, hangt ook het materiaalverbruik af. Het is logisch om aan te nemen dat in de eerste plaats - bakens van gips als de meest economische vertegenwoordiger. Het is niet nodig om extra pleisterwerk uit te geven, zelfs bij het bevestigen van bakens.

  Op de tweede plaats - snaarbakens. Je zult wat meer moeten uitgeven dan de compositie, alleen om de karabijnen af ​​te sluiten, maar verder is het pleister voor het afbreken van de kabels zelf bijna niet nodig. Ze zijn vrij dun en bijna onmerkbaar in de dikte van de coating.

  Een beetje meer kosten zal zijn bij het installeren van metalen bakens. Het is onmogelijk om geen rekening te houden met het feit dat een voldoende grote hoeveelheid mortel nodig zal zijn om de gaten af ​​te dichten na het verwijderen van de bakens. Het is belangrijk om rekening te houden met de correcte installatie van bakens. Je moet de afstand tussen de vuurtoren en het muuroppervlak niet meer dan nodig maken. Vergeet niet dat als u de gipslaag slechts 1 cm verkleint, u tot 10 liter gips per 1 m2 kunt besparen.

  Het maximale verbruik van gips - bij gebruik van plastic bakens.Dit komt door het feit dat van alle bovenstaande opties, plastic monsters de dikste zijn. Volgens de statistieken is de materiaallaag bij gebruik van dergelijke opties 6 mm groter dan bij het installeren van metaal, wat precies het gevolg is van het verschil in dikte van de bakens zelf.

  Wat de berekening van het vereiste aantal bakens zelf betreft, dit gebeurt snel en eenvoudig. Eerst moet je de lengte van de muur meten. Dus je hebt nodig:

  • een vuurtoren aan elke kant van de muur;
  • één vuurtoren aan elke kant van de deur of raamopening;
  • één baken voor elke 1-1,3 m van het muuroppervlak.

  Als we aannemen dat het nodig is om het aantal bakens voor een 7 meter brede muur met een deur te berekenen, krijgen we:

  2 (aan de zijkanten van de muur) + 2 (aan de zijkanten van de deur) + 4 (één baken voor elk oppervlak van 1,25 m) = 8 bakens.

  De eenvoudigste manier om het aantal vuurtorens te tellen, is wanneer u een kant en klaar ruimteschip bij de hand hebt. Hierop kunt u aangeven waar de niveaus zullen zijn.

  Bij het kiezen van de afstand tussen de bakens, maak een begin met de lengte van de regel die u hebt. Dus de stap ertussen moet minder zijn dan de lengte van de regel, zodat hij tijdens het werk vrij op de bakens kan rusten.

  Het is echter ook niet aan te bevelen om een ​​stapfrequentie van minder dan een meter te doen: dit zal het verdere werken aan het verwijderen van bakens uit de muur bemoeilijken.

  Gereedschappen en noodzakelijke materialen

  Voordat u bakens instelt, moet u de benodigde gereedschappen en materialen aanschaffen. Ze zullen het werk met vuurtorens enorm vergemakkelijken, en helpen om alle activiteiten snel en efficiënt te houden. Van de tools die je nodig hebt:

  • Rechtstreeks vuurtorens zelf. Als houten balken worden gebruikt als bakenprofielen, moeten ze worden geïmpregneerd met een speciale antibacteriële samenstelling.
  • Troffel of spatels voor het aanbrengen van een fixeeroplossing. En het is noodzakelijk om zowel grote als kleine gereedschappen aan te schaffen. Ze zullen niet alleen nuttig zijn voor de directe bevestiging van vuurtorens, maar ook voor de voorbehandeling van het oppervlak.
  • Alle mogelijke niveaus: laser, hydro (waterpas), bubbel. Elk van de vermelde hulpmiddelen vergemakkelijkt het werk van het bepalen van horizontale lijnen en het verder berekenen van de locatie van bakens aanzienlijk.
  • Kelderen. Het is noodzakelijk om direct de verticalen te bepalen waarop de bakenprofielen worden vastgelegd.
  • Regeren.Samen met het niveau en lood, wordt dit hulpmiddel gebruikt om de horizontale en verticale lijnen te bepalen.
  • Gekleurde kleurpotloden en potloden voor markering.
  • Heldere vislijn of koord. Deze materialen zijn nodig voor het bouwen van niveaus, het bouwen van diagonalen.
  • Puncher. Vereist voor het boren van gaten voor deuvels. In de toekomst zullen vuurtorens worden gebouwd langs de vaste pluggen. Naast de punch, moet u een set speciale boren van verschillende diameters aanschaffen.
  • Roulette. Het is het beste om bouwopties te kiezen uit een metaal van 8 m lang, omdat het op deze manier mogelijk is om de volledige afstand zowel verticaal als horizontaal en diagonaal over de muur te vangen.
  • Schroevendraaier set. Zowel kruisvormige monsters als een rechte sleuf zijn nuttig, maar het hangt allemaal af van het type kop van de plug.

  Als we het hebben over extra materialen, is het nodig om een ​​primer aan te schaffen. U hebt een vloeibare primer met een diepe penetratie nodig voor de behandeling van de basis en pasteuze voor toepassing op het gepleisterde oppervlak. Voor het bevestigen van de bakens hebt u mogelijk plastic clips of zogenaamde "oren" nodig. Als er een keuze is, is het beter om de voorkeur te geven aan de "oren": met hen kan de samenstelling van het gips aanzienlijk worden bespaard.

  U kunt ook een verdikkingsmiddel nodig hebben voor het mengsel of de kleefstofsamenstelling, als u van plan bent om de bakens op de oplossing te monteren. Dergelijke additieven zullen bijdragen aan het snel instellen van het mengsel en, bijgevolg, snelle fixatie van het baken op de juiste plaats.

  Voorbereiding van het oppervlak

  Voordat bakens worden geplaatst, moet het oppervlak worden voorbereid, ongeacht de muren die u wilt pleisteren - baksteen, schuim of gasblok, gipsplaten, beton of andere. Het proces van het voorbereiden van de stichting bestaat uit verschillende fasen, die elk erg belangrijk zijn. Je kunt er geen missen.

  Het eerste dat je nodig hebt om de oude coating van de muur te verwijderen, en we hebben het niet alleen over het behang, maar ook over gips, verf of iets anders. Besteed aandacht aan de specificiteit van de procedure. Het behang moet dus in elk geval worden verwijderd, evenals verf op waterbasis. Als de wanden bedekt zijn met olieverf (het is bijna onmogelijk om het te verwijderen), dan kunt u de verf achterlaten, nadat u een inkeping hebt gemaakt, om de hechting van gips en olie te verbeteren. Oud gips kan ook worden bewaard, als het niet valt, "rolt" het niet, maar als er zelfs maar de minste vrees bestaat, is het beter om de coating te ontmantelen. Het is absoluut noodzakelijk dat u de tijd neemt om het basisoppervlak goed schoon te maken.

  Vervolgens wordt de muur gereinigd van stof en vuil, deeltjes van de resterende oude coating worden verwijderd. Het oppervlak moet schoon en enigszins ruw zijn.

  Wanden zijn goed geprimed met behulp van een diep doordringende vloeibare primer. Houd er rekening mee dat het ontstekingswerk 2-3 keer wordt uitgevoerd. Elke keer dat u moet wachten tot de voorgaande laag primer volledig droog is.

  Afhankelijk van het type oppervlak, kan het nodig zijn om bepaald materiaal op de muur aan te brengen voordat de bakens en bepleistering worden geïnstalleerd. Voor bakstenen muren is dus geen aanvullende verwerking vereist. Betonnen oppervlakken moeten worden behandeld met een vloeibare cementmortel. Houten en metalen wanden worden bovendien versterkt met speciale gipsnetten, die tussen de vuurtorens worden bevestigd.

  In principe kan dit voorbereidende werk als voltooid worden beschouwd. Voordat u met reparatiemaatregelen begint, moeten naburige objecten en oppervlakken worden afgeschermd met plakband: plak de deurstijlen aan elkaar, lijm de plakband op de vloer en op het plafond waar ze op de muren zijn bevestigd. Het zal dus blijken het milieu volledig te beschermen en in de toekomst zal het niet veel tijd kosten om de aangrenzende oppervlakken schoon te maken.

  het merken

  Het is belangrijk om precies te bepalen waar de bakens moeten worden geplaatst.Niet alleen de juiste geometrie van de belichting, maar ook de gelijkmatigheid van de wanden hangt af van de juistheid van de markering. Het markeringsproces wordt walling genoemd. Run het is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. Alles wat je nodig hebt is kennis van de cursus geometrie van de school. Fasen van het werk:

  • Eerst moet je de vlakheid van de muur bepalen. Om dit te doen, past u afwisselend een lange regel toe op verschillende delen van de wand en markeert u uitstekende plaatsen of verdiepingen in verschillende kleuren. Groen krijt kan bijvoorbeeld worden aangeduid als uitstulpingen en blauwe holtes.
  • Meet vanaf de bovenkant van de muur 2 m. Het is het beste om te meten op de kruising van twee muren in de hoek. Gebruik het laserniveau om de horizontale lijn op te stellen. Meet daarna 2 m vanaf de lijn naast de vloer en bouw ook een horizontale lijn.
  • Op de bovenste horizontale lijn, meet 10 cm van de hoekverbindingen.In deze plaatsen, boor gaten en installeer schroeven daarin.
  • Er is een eenvoudige manier om soepele verticalen te bouwen. Hiervoor wordt een loodlijn gebruikt. Het loodsnoer wordt bevestigd aan de bovenste schroef en neergelaten totdat de afstand van de vloer 3-4 cm is. Zodra het loodrechte einde oscilleert, markeert u de punten op de onderste horizontaal. Er zijn ook geboorde gaten en installeer schroeven.
  • Meet vervolgens 10 cm van elke schroef en boor opnieuw de gaten, waarbij u de schroeven installeert. Hier zullen zich extreme vuurtorens bevinden.
  • De afstand tussen de locaties van de buitenste bakens moet worden verdeeld in verschillende ongeveer gelijke delen van ongeveer 1-1,3 m lengte. Houd er rekening mee dat het beter is om punten in de bovenste horizontaal uit te stellen en de corresponderende punten op de onderste met een loodlijn te markeren. In elk van de nieuwe punten, boor gaten en steek schroeven in.
  • Als er een deur of raam in de muur is, moet u zich er aan weerszijden 10-15 cm vanaf terugtrekken. Extra vuurtorens worden hier geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u de vlakheid van de deur of raamopening op een vlakke of loodrechte manier bepaalt. Zelfs als de opening soepel is, is het nog steeds beter om de verticalen te bepalen door een loodlijn.
  • Trek nu de lijn langs de omtrek en diagonaal tussen de uiterste schroeven. Schroef vervolgens de schroeven in tot de lijn de uitstekende plek licht raakt. Diagonale vislijnen moeten licht in contact staan, op hetzelfde niveau liggen, in hetzelfde vlak liggen.
  • Verder, alle schroeven die de positie van de vuurtorens bepalen, losschroeven totdat ze licht in contact staan ​​met de vislijn.Het is belangrijk dat ze elkaar licht aanraken en niet op de lijn rusten. Dit wordt aangegeven door de dikte van de pleisterlaag. Zorg ervoor dat de schroeven achter de muur blijven liggen op een afstand van niet minder dan de hoogte van de geselecteerde bakens. Als dit niet het geval is, bewerkt u de positie en verwijdert u alle schroeven op gelijke afstand.

  Hoe te repareren?

  Nadat het markeren is voltooid, is het noodzakelijk om te beslissen hoe de bakens worden gerepareerd. Het bevestigingsmiddel hangt af van het type baken dat wordt gebruikt, van het materiaal waaruit het is gemaakt. Er zullen geen problemen zijn als u bakens met uw eigen handen recht uit het gips maakt. Vuurtorens van andere materialen - metaal, kunststof, hout - kunnen op twee manieren worden bevestigd:

  • Gebruikt door gips mortel. Voor bevestigingsmiddelen kan worden gekozen als een oplossing, die wordt uitgevoerd pleisterwerk, en een gemodificeerde equivalent: gips met additieven die verantwoordelijk zijn voor de snelheid, gips mortel en anderen. De oplossing wordt van boven naar beneden langs de lijn geslagen waarop de vuurtoren wordt gemonteerd. Daarna wordt het metalen of kunststof profiel stevig in de oplossing ingebed totdat het volledig waterpas staat op de schroefkoppen.De vlakheid van het profiel ten opzichte van de verticaal wordt gecontroleerd met behulp van de regel. Als het profiel tijdens het proces vervormd is, wordt het onmiddellijk vervangen door een ander. Nadat het profiel is geïnstalleerd zoals het hoort, wordt overtollig gips verwijderd en gaat u verder met de installatie van het volgende baken.
  • Montage zonder oplossing. Deze optie is moderner, omdat ze hier speciaal ontworpen apparaten gebruiken - plastic bevestigingsmiddelen of "oren". Als er een keuze is tussen plastic houders of "oren", kies dan de tweede, omdat hier de dikte van het bevestigingselement zelf niet significant is, daarom is later een kleinere laag pleister nodig. De bevestigingen worden geschroefd in plaats van de schroeven die worden gebruikt voor het markeren, en vervolgens klikt het profiel gewoon in de bevestigingen. Houd er rekening mee dat het verwijderen van plastic bevestigingsmiddelen van de muur vrij moeilijk is, zo veel laten ze recht in de muur.

  Als u nieuw bent in de bouwsector, is het beter om de voorkeur te geven aan de tweede methode. Het is een beetje eenvoudiger.

  Hoe te installeren: stap voor stap instructies

  De technologie van het maken van mortierbakens is behoorlijk gecompliceerd, vooral voor een persoon zonder ervaring, maar een duidelijke plus is dat de retainer hier niet nodig is.

  Allereerst is het nodig om een ​​voldoende dikke strook pleister aan te brengen tussen de markeerschroeven. Let op: de oplossing moet onmiddellijk worden toegepast voordat de gids wordt gemaakt, en niet onmiddellijk op de hele wand. Met behulp van de regel is het noodzakelijk om een ​​vuurtoren te vormen, deze aan beide zijden en aan de bovenkant af te vlakken.

  Daarnaast is er een mogelijkheid om gidsen uit gipskarton te plaatsen. Wanneer de muren relatief vlak zijn, lijkt deze optie een van de meest acceptabele en goedkope. U kunt de gipsplaatbladen gebruiken die overblijven na de reparatie.

  Eerst moet gipsplaat trim worden gesneden in stroken met een breedte van 3-4 cm. Oplossing wordt toegepast op de pre-oppervlak met slaps. De afstand tussen de knollenoplossing moet 20-30 cm zijn, dit zorgt voor een goede hechting, terwijl de gipsplaat onder de regel niet zal buigen.

  Vervolgens worden de strips met een oplossing tegen de muur gedrukt en uitgelijnd met de regel op de schroeven die tijdens het markeren zijn ingeschroefd. Het resultaat is een plat oppervlak waarop het handig is om een ​​regel te sturen. Tegelijkertijd zakken de gipsplaten niet door en wordt de muur niet correct genivelleerd.

  Houten geleiders worden in de moderne praktijk niet gebruikt, omdat het buitengewoon moeilijk is om ze uit de wand te trekken nadat het pleisteren is voltooid. Als gevolg hiervan kan de boom gaan rotten en zullen er sporen van rotting naar de oppervlakte komen. Het is echter noodzakelijk om houten balken-bakens te installeren met dezelfde technologie als metaal of kunststof. Houten blanks worden iets breder, anders is de bevestigingsprocedure hetzelfde.

  Stringbakens vereisen een iets andere benadering tijdens de installatie. Volg bij het installeren de onderstaande instructies:

  • Nadat het oppervlak tweemaal gegrond en goed gedroogd is, is het noodzakelijk op de plaatsen waar de deuvels werden geïnstalleerd tijdens het markeren, om de beugels van het snaarapparaat te bevestigen.
  • Vervolgens moet u de snaren tussen de vergrendelingen vastdraaien. Hun plaatsing en afstand van de muur moeten dezelfde zijn als die werd bepaald bij het markeren.
  • De snaren worden uitgerekt tot de zogenaamde ring: bij aanraking met een snuifje zou een karakteristiek belsignaal moeten verschijnen.
  • Vervolgens is de string een vaste oplossing. Dit wordt gedaan zodat het bij het stukadoor niet doorhangt en de vlakheid van de muur niet in gevaar komt.
  • Nadat de gesloten oplossing volledig is uitgehard, is het mogelijk om de wanden te pleisteren.

  Ongeacht het type montage dat u kiest - met bevestigingsmiddelen of op mortel, zal het installeren van profielen of andere soorten geleiders geen problemen opleveren. Het belangrijkste is om het oppervlak zorgvuldig voor te bereiden en vervolgens de instructies stap voor stap te volgen.

  Handige aanbevelingen

  Professionele stukadoors delen nuttige tips om te helpen bij het installeren van handleidingen voordat ze worden stukadoors. De meest relevante aanbevelingen waren de volgende:

  • De primer moet een goed verzadigd oppervlak krijgen. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de bakens op de oplossing beter vasthouden en de pleister er niet verder af valt.
  • Hoewel veel mensen aandringen op het verlaten van de installatie van vuurtorens, moet dit niet worden gedaan. Ten eerste vergemakkelijken ze het werken aan de uitlijning van de wanden aanzienlijk wanneer u een groot gebied moet bewerken. Ten tweede zullen stukadoorswerk sneller worden uitgevoerd. Ten derde zal het oppervlak ideaal glad zijn, op voorwaarde dat de vuurtorens correct zijn ingesteld.
        • Laat geen profielen of gidsen van andere materialen in de muur achter na het voltooien van de werkzaamheden.Na verloop van tijd kunnen ze zich bevlekt voelen op het behang of decoratieve pleistervlekken. Met kunststof profielen is alles anders. Als ze gemaakt zijn van giftig goedkoop plastic, kunnen ze na verloop van tijd schadelijke stoffen in de lucht afgeven die de gezondheid van mens en dier nadelig beïnvloeden.
        • Om materiaal te besparen, kiest u de profielen van de kleinste hoogte, als de kromming van de muren dit toelaat. Bij het bewerken van oppervlakken in een nieuw bouwblok is het bijvoorbeeld toegestaan ​​om bakens te gebruiken, terwijl in een oud bakstenen huis, waar de wanden schuin en ongelijkmatig zijn gevoerd, bakens van 10 mm of meer nodig zijn.

        Zie de volgende video voor informatie over het snel en efficiënt installeren van bakens voor gipswanden.

        Comments
        auteur
        Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

        Inkomhal

        Woonkamer

        slaapkamer