Muren om te schilderen: de volgorde van reparatiewerkzaamheden

De leefruimte moet mooi en comfortabel zijn. Om het zo te maken, doe je niet zonder reparatiewerkzaamheden. Meestal is het nodig om de muren waterpas te zetten om ze voor te bereiden op verdere acties. De volgorde van dergelijke werken is erg belangrijk, vooral wanneer je besluit om de muren voor te bereiden op schilderen, want in het geval van schending van de technologie, zal het eindresultaat je helemaal niet bevallen.

Kenmerken van werk

Allereerst is het belangrijk om voor de inventaris te zorgen, die bij u moet zijn. Dit zorgt voor de snelheid van het proces en de kwaliteit ervan, wat erg belangrijk is. Het is het beste om een ​​beitel of een hamerboor te hebben waarmee je de oude laag op de muren kunt verwijderen. Een hamer, een metalen borstelbevestiging op een boor- of schuurmachine en een zachte borstel helpen stof te verwijderen.

Als er verf op de muur is, moet deze worden verwijderd met een gebouwde föhn., schraper, beitel en troffel.Wat dit laatste betreft, is een gereedschap met een breedte van 120-150 mm het meest geschikt voor dit soort werk.

In het geval dat u een whitewash verwijdert, is het eerste dat u moet hebben een spuitfles en een groot washandje. U kunt ook een roller met een grote stapel gebruiken, die de wand effectief bevochtigt en onnodige coating verwijdert.

Als u het behang van de wanden wilt verwijderen, bereidt u gereedschappen voor zoals een spuitpistool, dat warm water moet zijn, en een spatel.

Als de financiën het toelaten, kunt u een steamer aanschaffen, waarmee u de behuizingsbedekking heel snel van de muren kunt scheiden. Mogelijk hebt u ook een naaldrol nodig.

Zodra het schoonmaken is voltooid, moet u direct doorgaan met het nivelleren van de muur., wat nodig is, is een ander gereedschap - bouwniveau, borstel en roller, die zal worden aangebracht primer, spatel middelgroot voor stopverf wanden, een hand rasp of grinder voor het nivelleren, een boor met sproeiers voor het kneden van mortel en de capaciteit ervoor.

Afhankelijk van de ruimte waarin het werk wordt uitgevoerd, gebruikt u een ander hulpmiddel.

In een badkamer zal het bijvoorbeeld nodig zijn om een ​​tegel te verwijderen, bijvoorbeeld ergens om muren van een verf te verwijderen. Als we het over de keuken hebben, kan ook daar gedeeltelijk tegel aanwezig zijn, maar meestal zijn er op de muren wallpapers die je moet verwijderen. Het toilet wordt meestal geverfd, maar in sommige gevallen kan het tegel zijn en daarom kan het gereedschap verschillen. In de slaapkamer lijmen ze alleen het behang, omdat de eenvoudigste set spuitfles en troffel voor deze kamer genoeg voor je is.

Voors en tegens

Als u de muren in de kamer wilt beschilderen, moet u rekening houden met alle voor- en nadelen van de gebruikte materialen. Allereerst gaat het om de verven die u kiest.

De populairste zijn op dit moment opties voor waterdispersie, waaronder:

 • latex;
 • acryl;
 • vinyl;
 • Met een gecombineerde compositie;
 • Latex-acryl.

Overweeg de voordelen en nadelen van schilderen kan precies door het analyseren van elk van de opties van verven. Latexverven hebben dus een gelijkmatige en dichte laag van toepassing, ze zijn elastisch en waterdicht, waardoor je de oppervlakken die erop geschilderd zijn, kunt wassen en reinigen. Van de minnen, kunt u de hoge kosten benadrukken.Als je latexverf aanbrengt als een buitenafwerking, zal deze zeer snel in de zon opbranden, maar in de kamer zal hij vele jaren dienst doen.

Acrylverf is bestendig, dampdoorlatend en heeft een lange levensduur.dat is hun ongetwijfeld voordeel. Acryl kan zowel binnen als buiten geverfde muren zijn. De oppervlakken met acrylverf zijn uitstekend om te wassen en de helderheid van de verf gaat niet verloren in de loop van de tijd. Deze optie wordt meestal gebruikt voor afwerking.

Het doel van de vinylverf is om de interieurelementen van de kamer te schilderen, het wordt niet gebruikt voor buitenwerkzaamheden.

Zo'n coating maakt de muur spectaculair en mooi, en dat alles tegen een betaalbare prijs, wat ongetwijfeld een voordeel is van het gebruik van vinylverven.

Als we het hebben over verven met een gemengde samenstelling, dan zijn ze meestal bedoeld voor die ruimten waar ongunstige omstandigheden worden waargenomen, wat een onbetwistbaar voordeel is. Latex-acrylverf heeft een hoge sterkte, is waterdicht, gemakkelijk schoon te maken en ziet er geweldig uit, waardoor ze ook in een aantal verven zitten die geen significante nadelen hebben.

Moderne verven produceren geen sterke geuren, zodat werknemers geen ongemak ervaren tijdens reparaties, maar bij gebruik van glazuur kan een sterke onaangename geur niet worden vermeden, waardoor u zorgvuldig nadenkt bij het kiezen van dergelijke verf voor elke soort coating.

Soorten oppervlakken

Elk oppervlak dat moet worden geverfd, moet perfect vlak zijn, waarvoor u een aantal voorbereidende werkzaamheden moet uitvoeren. Afhankelijk van het materiaal van het muuroppervlak, moet u verschillende acties uitvoeren. Gepleisterde muren zijn klaar om te schilderen, maar u moet overwegen hoe soepel ze zijn. In dat geval, als het oppervlak van de wanden glad is en de laag gips ook niet beschadigd is, kunt u onmiddellijk doorgaan naar de stopverf of afwerking met decoratieve pleister. De gepleisterde muren staan ​​klaar om met de gekozen verf te worden bedekt en om de reparatie tot een logisch einde te brengen.

Als de wanden in de ruimte erg ongelijk zijn en de kosten van het nivelleren ervan onpraktisch zijn, is de meest eenvoudige en handige optie om gipsplaat te gebruiken.

Ook met hem zal een aantal kleine werken moeten worden geproduceerd, zodat het hele oppervlak absoluut vlak is, vooral belangrijk in het gebied van verbindingen en op plaatsen waar vellen worden vastgezet met zelftappende schroeven.Gipsplaat moet worden gepijpt en vervolgens goed worden opgeschoond en pas daarna worden geprimed. Wanneer alle fasen zijn voltooid, kunt u beginnen met het schilderen of plakken van behang.

Wat betonnen oppervlakken of eenvoudig metselwerk betreft, is de reikwijdte van het werk veel groter.dan in eerdere versies. In dergelijke gevallen gebeurt de uitlijning ten koste van gips, waarbij ze ook bakens worden gebruikt, zodat het resultaat zo nauwkeurig mogelijk is. Als je bang bent dat het oppervlak dat je wilt schilderen of waarop je van plan bent behangen te maken, zal barsten door temperatuurverschillen of andere factoren, kun je glasvezel gebruiken, dat de muren tegen dergelijke verschijnselen beschermt en versterkt.

Om de sterkte van het oppervlak en de gladheid te bereiken, moet je verfglasvezel gebruiken, dat eenvoudig aan de muur wordt geplakt.

De textuur van zo'n glasvezel kan compleet anders zijn - van dik en gegroefd tot heel dun, zoals spinnenwebben. Het werken met dit materiaal is eenvoudig en het resultaat zal vele jaren plezierig zijn, wanneer noch warmte, noch koude, of zelfs vochtigheid het uiterlijk van uw schilderij of behangstrook zal veranderen.

Hoe een verf te kiezen?

Afhankelijk van wat je precies gaat schilderen, moet je de juiste coatingoptie gebruiken. Er zijn verven voor externe en interne werken. Ze verschillen in vochtbestendigheid en weerstand tegen ultraviolette straling. In dat geval, als we het oppervlak voor het schilderen moeten primen, dan is het eerste dat je krijgt een grondverf, die je zelfs zal helpen om het oppervlak waarop je zult werken waterpas te maken.

Het beste is om watergedragen verven te gebruiken voor gebruik binnenshuis, omdat ze geen sterke geur hebben, ze eenvoudig aan te brengen zijn en de borstels na het werk gemakkelijk schoon te maken zijn. In dat geval, als u de kinderkamer moet schilderen, is het het beste om acryl en waterdispersieverf te gebruiken, waardoor de muren kunnen ademen en geen giftige stoffen in de compositie bevatten, omdat ze op water zijn gebaseerd.

Als u geïnteresseerd bent in behang om te schilderen, dan worden ze ook geverfd met watergedragen verven.

Voor de badkamer moet je echter een perfect andere optie gebruiken. De meest geschikte zijn hier olie- of glansverven, die op basis van het oplosmiddel zijn gemaakt. Hun voordeel is een snelle absorptie, gemakkelijk nivelleren en een goede weerstand tegen vocht en schuren.

Als u van dit soort verf houdt, is het belangrijk om te weten dat het ook verschillende soorten glans heeft, die op de verpakking worden vermeld.

In totaal zijn er 6 opties:

 1. 90-100 - de hoogste glansgraad;
 2. 60-89 - gewoon glanzende verf;
 3. 30-59 - semi-glanzende versie;
 4. 11-29 - semi-matte versie;
 5. 6-10 - matte verf;
 6. 0-5 - supermatte.

In het geval dat u een perfect glad oppervlak heeft, kunt u niet bang zijn en glanzende verf gebruiken, wat gunstig is om de onberispelijke vorm van de kamer te benadrukken. Voor die gevallen waarin er gebreken zijn, is het beter om de muren te schilderen met ondoorzichtige verven, ze zullen helpen om alle onvolkomenheden te verbergen. In het geval dat onhandige oppervlakken worden geverfd, waar verf in het gezicht kan vloeien of druipen, is het beter om thixotrope verven te nemen die dikker zijn dan gebruikelijk, zodat ze handiger in gebruik zijn.

Begrijpen hoe goed geschilderde muren er in het interieur uitzien en of het handig is om schilderijen te produceren volgens beoordelingen van degenen die deze procedure al hebben uitgevoerd. Velen zeggen dat de huidige generatie verf veel beter is dan hetzelfde glazuur, dat vroeger moest werken. Het nadeel van glazuur is dat het een sterke, scherpe en onaangename geur heeft en dat bovendien vaak druppels te zien zijn als het oppervlak met een dikke laag is geverfd.

Moderne verven zijn gemakkelijk aan te brengen en hebben uitstekende eigenschappen.

Om niet te worden verward met de keuze, is het het beste om een ​​specialist te raadplegen. Als de reparatie in de kinderkamer wordt uitgevoerd, is het belangrijk om de juiste verf te kiezen, zodat de baby geen schadelijke stoffen inademt. Het resultaat van het gebruik van op acryl gebaseerde producten is verbazingwekkend, zoals kopers merken. Het gebruiksgemak, de afwezigheid van een sterke geur, sneldroging, een verbluffend uiterlijk en absolute veiligheid - dit spreekt voor zich. Om hetzelfde resultaat te krijgen, hoeft u alleen maar het juiste type verf te kiezen en uw kamer zal binnenkort beginnen te spelen met nieuwe kleuren.

Wandvoorbereiding

Als u besluit om de muren in de kamer te schilderen, moet u ze voorbereiden op deze procedure. Het eerste dat u moet doen, is het voorbereiden van de gereedschappen die u nodig hebt: troffel, schuurpapier, stopverf, gips, kadergaas, primer, roller en verfkwasten. De technologie werkt vrij eenvoudig. Eerst moet je alle onnodige voorwerpen van de muur verwijderen (plamuur, gips, behang) en pas daarna doorgaan met het uitlijningsproces.

Om gemakkelijk van oud behang af te komen, moet je ze nat maken met warm water en schoonmaken met een spatel.Als je vinylbehang hebt, moet je erop lopen met een naaldrol of behang "tijger", anders zal het water niet diep genoeg worden geabsorbeerd en zal het het verwijderen van het behang niet vergemakkelijken. U kunt ook speciale oplossingen gebruiken om de achtergrond eenvoudig te verwijderen. Als ze te dicht zijn, kunnen ze worden verwijderd met een stoomboot, die met hete stoom op het doek werkt en het gemakkelijk houdt om het van de muur te houden.

Als je wit moet verwijderen, kun je het nat maken en afwassen met een washandje en warm water. Je kunt een spatel gebruiken, die eenvoudig putty schoonmaakt. Het nadeel in deze versie zal een enorme hoeveelheid stof zijn die door de kamer zal vliegen, bovendien, door de hoeveelheid tijd dat dit de duurste optie is. Wanneer u met een spatel werkt, moet u een veiligheidsbril en een gasmasker gebruiken om te voorkomen dat stof in uw ogen en neus terechtkomt.

In het geval dat er een molen en een stofzuiger voor de bouw is, kunnen deze worden samengevoegd en dan kan de kalk snel worden verwijderd zonder dat er een rotzooi om je heen ontstaat. Als u niet over dergelijke apparaten beschikt, kunt u een speciale oplossing kopen om whitewash te verwijderen. Het moet warm zijn voor een optimaal resultaat.

Als je van het gips moet afkomen, dat begon te barsten, doe het dan grondig en tot het einde.

Als de laag niet dik is, volstaat het om het te laten weken met water en te verwijderen met een spatel. Als er plaatsen zijn waar het gips niet beweegt, moet u een beitel en een hamer of een hamerboor gebruiken. U kunt een excentrieke slijper gebruiken, die wordt aanbevolen om verbinding te maken met een bouwstofzuiger, om geen stof in te ademen. Wat de tegel betreft, deze wordt op dezelfde manier verwijderd - met een beitel met een hamer of perforator.

Als de muren oude verf hebben, kan deze worden verwijderd met een boormachine met een mondstuk in de vorm van een schurend gaas. Als de verflaag dik is en achter hele plakken blijft liggen, kunt u deze verwijderen met een spatel, wat lang en niet gemakkelijk is. Als er problemen zijn, kunt u een gebouwendroger gebruiken, die het oppervlak verwarmt en alles veel sneller schoonmaakt. U kunt een speciaal gereedschap "Remover" uitproberen, dat op het oppervlak wordt aangebracht en na een bepaalde tijd wordt afgewassen.

Wanneer u alle onnodige bedekkingen van de muur hebt verwijderd, moet u deze goed inspecteren en alle gaten, spleten en scheuren repareren.Het is belangrijk om de uitbreiding van scheuren te voorkomen, omdat deze kunstmatig toenemen, waarbij op zwakheden wordt gecontroleerd die na verloop van tijd kunnen uitvallen. Wanneer alles is gedaan, wordt met behulp van een borstel de opening vrijgemaakt van stof, zand en andere resten, waarna het wordt geprimed. Het is belangrijk om in de meest afgelegen hoeken te komen en ze met een grondverf te hebben bewerkt. Wanneer alles droog is, is de scheur gesloten. De meest gebruikelijke materialen hiervoor zijn cement, pleister, polymeerafdichtmiddel, stopverf voor reparaties of schuim, wat een uitzettingseffect heeft.

Als alles klaar is, kan glasvezel op de muur worden geplakt om mogelijke defecten te verbergen en te voorkomen dat ze in de toekomst op geverfde oppervlakken verschijnen. Al deze procedures kunnen met de hand worden uitgevoerd, en vooral, haast je niet en doe alles kwalitatief, dan is het effect passend en zal de reparatie je jarenlang behagen.

Het behang moet volledig worden verwijderd en reinig vervolgens de muur, putty en waterpas.

Als er eerder op de muur een verf op waterbasis was, dan kan deze worden verwijderd met een eenvoudig washandje en de coating wegwassen met water. Olieverf en glazuur worden verwijderd met een spatel of een speciale boormachine op de boor.Gepleisterde muren moeten zorgvuldig worden onderzocht op gebreken die, indien aanwezig, moeten worden verwijderd.

Maak de muur klaar voor verf helpt primerdie alleen op het oppervlak wordt aangebracht als het volledig is voorbereid en niet hoeft te worden aangepast. Na het primen moet je zes uur wachten, waarna je kunt doorgaan met werken. Vervolgens moet je werken met putty, die is geselecteerd voor het materiaal waaruit de muur is gemaakt. Als u een metselwerk hebt dat u niet hoeft te pleisteren, omdat dit werk voor u is gedaan, kunt u het direct in de juiste vorm aanbrengen. Als je een betonnen muur hebt, is het beter om er een nylon gaas op te maken.

Wanneer deze fase is voltooid, kunt u een afwerkplamuur gebruiken.

Vervolgens is de voeg van alle wanden in perfecte staat. In het geval van onregelmatigheden, worden ze opnieuw verwerkt en na het drogen vindt opnieuw villen plaats.

Als je muren zijn gemaakt van gipsplaat, werk dan een beetje makkelijker met ze samen. De stappen komen ook neer op het egaliseren van het oppervlak met een stopverf. Plaatsen van verbindingen van platen worden bovendien aangevuld met een versterkingsnetwerk waarop de stopverf wordt aangebracht.Met fijnkorrelig schuurpapier wordt de muur gemalen.

De uitlijning van de muur is de belangrijkste stap die voldoende aandacht moet krijgen.

Om niets te missen, is het beter om een ​​draagbare lamp te gebruiken die helpt om alle onregelmatigheden, putten en bulten op het oppervlak te zien. Als alles klaar is, moet de muur worden geprimed.

Afwerking van gipsplaat geproduceerd met watergedragen verven.

aanbevelingen

Voordat u de wanden van al het overtollige reinigt en ze klaarmaakt om te schilderen, verwijdert u alles uit de kamer zodat er tijdens de reparatie niets verstoort. Als u sommige hulpmiddelen mist, moet u ze kopen of een tijdje vragen, anders werkt het misschien niet.

Wanneer het proces van het reinigen van de muren is begonnen, is het belangrijk om te weten dat dit een van de langste fasen van reparatie is, en daar moet je klaar voor zijn, zowel fysiek als mentaal. Zodra u de reiniging hebt uitgevoerd, moet u alle onregelmatigheden stopzetten en wachten tot het materiaal goed is opgenomen en uithardt. Pas daarna kunt u de muren schuren en egaliseren. Als alles goed is gegaan, kun je verder gaan met de primer, maar in het geval dat er duidelijke onregelmatigheden zijn, is het beter om de plamuurprocedure opnieuw te herhalen dan om met gebogen wanden te leven.

Verf, die je in de kamer schildert, moet niet alleen het juiste type zijn, maar ook de gewenste kleur. Voor donkere kamers zijn lichte kleuren verplicht, maar in zonnige kamers kunt u zich veroorloven rijke en heldere kleuren die de kamer een onvergetelijke sfeer zullen geven.

Mooie voorbeelden in het interieur

Voor de hal kunt u een verscheidenheid aan kleurenoplossingen gebruiken, en de verf is in dit geval zeer nuttig, omdat het heel eenvoudig is om texturen en semantische zones met een andere kleur te selecteren, en het effect is verbluffend. Afhankelijk van je voorkeuren kan het kleurengamma net zo rustig zijn als je liever in een gezellige sfeer zit en een praatje maakt of je favoriete film bekijkt, of helder en een beetje agressief als je van plezier, lawaaierige feesten en actieve rust houdt, zelfs thuis.

Met behulp van kleuren kun je een prachtig ontwerp van de kamer maken, mooie afbeeldingen maken of een prachtige foto aan je muur maken. Meestal wordt de ontwerpoplossing alleen voor één muur geselecteerd, die de belangrijkste semantische belasting draagt. Anders zal de ruimte in de kamer overbelast raken, en in plaats van lichtheid en originaliteit van het interieur zal dit negatieve emoties veroorzaken.

Als originele decoratie kunt u een muurdecor gebruiken in de vorm van abstracties en een verscheidenheid aan kleurvlekken die de aandacht trekken en aantrekken. In dit geval is het belangrijk om het niet te overdrijven met kleur en het juiste patroon te kiezen dat de ruimte van uw kamer aanvult en speciaal maakt.

Met verf kun je niet alleen een saaie en eentonige ruimte maken, maar een heldere en unieke ruimte creëren waarin fantasie en verbeelding je toelaten mentaal weg te rennen voorbij het appartement, genietend van de creatieve impuls veroorzaakt door een aangename en comfortabele sfeer.

Zie de volgende video om te leren hoe je de muren goed kunt voorbereiden op schilderen en schilderen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer