Decoratieve verf voor muren met het effect van zand: interessante opties in het interieur

Tegenwoordig zijn bouwmaterialen van zeer hoge kwaliteit voor wandafwerking erg populair. In de afgelopen jaren besteden veel kopers speciale aandacht aan decoratieve verf met het effect van zand. Verf van dit type combineert alle eigenschappen van de gebruikelijke variëteiten en gips, met zijn hulp kunt u elk interieur appartement of huis zeer succesvol diversifiëren. Dit soort verf is ideaal voor mensen die saai zijn geworden van gewone bouwmaterialen en behang.

eigenschappen

Decoratieve verf met zandeffect heeft veel voordelenwat gewoon kan nalaten om zelfs aan kieskeurige kopers in beroep te gaan:

 • Wanden bedekt met een dergelijk mengsel zullen huishoudens jarenlang bevallen, aangezien ruwe verf als zeer resistent wordt beschouwd.Volgens veel experts is het niet nodig om muren tot tien jaar opnieuw te schilderen.
 • Zandverf wordt op veel manieren als universeel beschouwd. Het is ideaal voor het schilderen van muren in elke kamer, inclusief de keuken, woonkamer en slaapkamer. Bovendien is deze decoratieve pleister niet bang voor vocht, zodat veel ontwerpers ervoor kiezen om muren in badkamers te schilderen.
 • Vanwege de uitstekende eigenschappen en eigenschappen hoeft de verf niet regelmatig te worden bijgewerkt en moet er bovendien voor worden gezorgd. Bovendien wordt aangenomen dat de wanden met een dergelijke afwerking niet zo vervuild zijn als die waarop behang wordt geplakt.
 • De meeste merken bieden alleen hoogwaardige decoratieve verven die geen synthetische stoffen bevatten en geen schadelijke en toxische componenten bevatten. Ze kunnen de gezondheid van anderen niet schaden.
 • Dankzij de perfect geselecteerde compositie, zullen de geverfde oppervlakken niet beginnen te schimmelen. Bovendien zult u geen moeite hebben om de verf na het werk te wassen, omdat er alleen regelmatig water voor nodig is.
 • Decoratieve verf is ook erg relevant vanwege het feit dat wanneer het op de muur wordt verdeeld, er geen naden ontstaan, wat resulteert in een volledig beeld, wat een lust voor het oog is.

Ondanks alle positieve eigenschappen van de decoratieve coating, kan aan zijn minder belangrijke nadelen worden toegeschreven dat voordat u het mengsel op de muur verdeelt, dit zorgvuldig moet worden voorbereid. Dit wordt gedaan voor de beste materiaalhechting aan de muur.

types

Tegenwoordig kunnen veel binnenlandse en buitenlandse merken veel verschillende verfopties voor muren bieden. Om een ​​meer gedetailleerd beeld te krijgen van hoe de verf met het effect van zand eruitziet, moet u de belangrijkste soorten ervan overwegen.

Decoratieve verf voor het schilderen van muren met zandeffect kan zijn:

 • Pearl. Een mengsel met parelmoer bevat in de samenstelling speciale componenten die het een speciale glans en glans geven. Hoogwaardige verven van dit type worden als volkomen veilig voor mens en milieu beschouwd, omdat ze geen schadelijke componenten en additieven bevatten.

Kortom, dit soort bouwmaterialen zijn duurder dan normaal. Dit hangt af van het feit dat ze echte ingrediënten bevatten, die worden verkregen uit zeeschelpen, zodat deze parelmoer het meest wordt gewaardeerd.Kwartszandopties worden ook zeer gewaardeerd, omdat ze er erg ongewoon uitzien.

 • Matt. Deze verf glanst niet, maar creëert een ongewoon grungy effect op de wanden, dat in veel moderne interieurs veelbelovend lijkt. Let goed op de matte opties met wit zand, ze zijn ideaal voor zeer ruime kamers.

Zowel parelmoer als matrassen hebben een zeer goede textuur, die gemakkelijk op de wanden wordt verdeeld en geen onnodige problemen veroorzaakt, zelfs wanneer ze zelf geverfd zijn. Over het algemeen is de technologie van hun productie niet anders.

Naast de belangrijkste verfsoorten van dit type, is deze te vinden in verschillende kleuren en tinten, maar als je iets ongewoons wilt, dan krijg je stoutmoedig verschillende opties en meng je ze. Met deze methode kun je een individuele kleurende zandverf verkrijgen.

Onder het grote bereik vindt u ook ongebruikelijke kleuren afgewisseld.

Hoe te kiezen?

Als u elke dag prachtige en iriserende wanden in uw interieur wilt zien, kies dan brutaal voor zandige parelmoerlak met een glanseffect, dat verkrijgbaar is in verschillende tinten. Met dit mengsel op de muren krijg je een ongewoon fluwelen effect.

Kies verf mag alleen van gerenommeerde fabrikanten zijn. Bovendien is het verfverbruik van de kwaliteitsmogelijkheden vrij klein, wat klanten zal helpen beschermen tegen extra kosten. De verf kan worden gekozen om niet alleen op de muren, maar ook op het plafond te worden aangebracht. De consistentie zal niet helemaal niets zijn.

Wat is klaargemaakt?

Om de muren goed te kunnen primeren, moeten ze allereerst worden ontdaan van alle vervuiling. Het is erg belangrijk dat er geen vlekken of resten van eerdere coatings op de wanden zijn.

De volgorde van acties:

 • Voor priming-wanden wordt gewoon pleisterwerk gebruikt, het is het beste om degene te kiezen die op gipsen basis werkt, omdat het sneller droogt. Niettemin kopen veel kopers er een die op cementbasis wordt geproduceerd.
 • Voor de uiteindelijke uitlijning van het oppervlak van de muren gebruikt stopverf. Het is het beste om er een te gebruiken die op acryl is gebaseerd. Acrylverf heeft vaak antibacteriële eigenschappen, wat hun grootste voordeel is.
 • Na het aanbrengen van de pleister en plamuur moet het oppervlak worden geëgaliseerd met een speciale staaf om te slijpen.
 • Na het uitvoeren van alle voorbereidende procedures voor priming is het noodzakelijk om een ​​speciale primersamenstelling op de genivelleerde wanden aan te brengen, die te koop zijn in bouwmarkten.

Het is op deze ideaal voorbereide muurbasis dat de decoratieve zandverf zo lang mogelijk meegaat.

Hoe aanvragen?

Het schilderen van dergelijke muren kan zelfs door uzelf worden uitgevoerd, aangezien het aanbrengen van verf niet veel moeite kost.

Om zandverf op de muren goed te verdelen, moet je een kleine instructie volgen:

 • Om te beginnen is het erg belangrijk om de verf goed klaar te maken, volgens de instructies die in de kit zitten.
 • Breng het mengsel aan met een roller (vacht of draad), de dikte van de laag mag niet meer dan drie millimeter zijn. Hoe groter de laag, hoe strakker de structuur uiteindelijk zal zijn.

Vervolgens moet u wachten tot de laag die u hebt aangebracht, enigszins droog is en een speciale rol met fijne korrels gebruiken. Het wordt gebruikt om de verf een beetje op te heffen en een eigenaardige reliëf te creëren.

 • Het is ook nodig om een ​​gewone spatel te gebruiken voor behang, waarmee u lichtjes over het oppervlak moet wrijven.Je kunt dit in verschillende richtingen doen, zoals je het leukst vindt.

Na alle stappen moet de verf drogen. Het is wenselijk dat 24 uur zijn verstreken.

Als de muren droog zijn, mogen er geen tochtjes in de kamer zijn.

making

Vaak wordt de verf in een kant-en-klare vorm verkocht en moet deze voor het aanbrengen op de juiste manier worden geroerd. In sommige gevallen is het echter noodzakelijk om de gewenste consistentie te bereiden met water.

Je kunt verf van een ongebruikelijke kleur met je eigen handen maken. Om dit te doen, moet je gewoon verschillende kleuren kopen en ze samen mengen. Het is het beste om opties van dezelfde fabrikant te kiezen, anders zijn de samenstelling en consistentie anders.

Fabrikanten en beoordelingen

Van de vele fabrikanten die hoogwaardige verven met zandeffect aanbieden, verdienen Monaco en Mirage-lakken speciale aandacht. Getextureerde verf van de Franse fabrikant is verkrijgbaar in een groot aantal parelmoerachtige opties. Veel kopers laten goede recensies achter over resistente Duitse binnenmuurverf Alpina.

De meeste kopers zijn tevreden over de kwaliteit van zandverven, omdat ze goed worden aangebracht op de muren, gescheiden zonder problemen en snel drogen.Sommigen zeggen dat de parelmoeropties er veel beter uitzien dan gewoon mat.

Over het algemeen vindt u op internet veel meningen van verschillende klanten over dit soort verven. Sommige fabrikanten kunnen zowel positieve als negatieve beoordelingen ontvangen.

voorbeelden

 • Verf voor muren met het effect van zand is even goed in overeenstemming met zowel klassieke als moderne interieurstijlen. Het belangrijkste is dat de muren overeenkomen met het algemene ontwerp van de kamer, en niet tegenspreken.
 • Met de hulp van witte, zuivel-, crème- en beige parallelle verven met zandeffect, kunt u elke ruimte visueel uitbreiden, lichter, comfortabeler en ruimer maken.
 • Met behulp van zandverf kunt u bijvoorbeeld slechts één muur tekenen. Of een ruimte in zones onderbrengen met verschillende kleuren.
 • Parelmoerachtige verfkleuren kunnen altijd zeer voordelig zijn om in het interieur van de barok of rococo te passen. Lichtgrijze matte tinten of volledig zwart zullen zeker het interieur van de moderne hi-tech stijl aanvullen.
 • Een ongebruikelijke oplossing zou zijn om de muren af ​​te werken met matte of parelmoeren verf in de gang.Alle nude- en chocoladekleuren zien er winnend uit.

Als u er niet zeker van bent dat u onafhankelijk de gewenste tint verf voor het interieur kunt kiezen en ook afwerking kunt uitvoeren, kunt u het beste de hulp van specialisten inroepen.

Hoe u decoratieve verf voor muren toepast met het effect van zand, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer