De subtiliteiten van het proces van het inrichten van de muren met hout

 De subtiliteiten van het proces van het inrichten van de muren met hout

Houtbekleding is een van de meest wenselijke afwerkingen om een ​​interieur in verschillende stijlen te creëren. Deze trend wordt geleverd door uitstekende operationele en esthetische kwaliteiten van hout, een enorme verscheidenheid aan soorten met hun inherente unieke textuur en natuurlijke schaduw. De aanwezigheid op de markt van bouwmaterialen van verschillende soorten afwerkingspanelen, beginnend bij de eenvoudigste voering en eindigend met chique bewerkte panelen, maakt het mogelijk om aan elke smaak te voldoen en tegelijkertijd een betaalbare prijsoptie te vinden.

Speciale functies

Muurbekleding met een boom wordt steeds meer gebruikt om ontwerpfantasieën te vertalen.Het materiaal stelt u in staat om een ​​interieur te creëren in verschillende stijlen en kleuren, geeft de sfeer van de kamer gezelligheid en comfort en is tegelijkertijd volledig natuurlijk.

Het unieke van de houtstructuur lijkt vergelijkbaar, maar zo gevarieerd zelfs binnen hetzelfde ras maakt de afwerking buitengewoon en in tegenstelling tot andere materialen. Naast schoonheid heeft hout uitstekende prestatie-eigenschappen en de aroma's van harsen van sommige soorten zijn ook goed voor de gezondheid.

De decoratie van de muren met hout heeft zijn eigen kenmerken.

 • Enorme duurzaamheid. In de omstandigheden van droge ruimtes, zal houten decoratie zonder problemen en verlies van esthetische kwaliteiten tientallen jaren aanhouden. In natte ruimtes, bijvoorbeeld in een badkamer, wordt hout gebruikt dat is voorbehandeld met hydrofobe impregnaties, die het materiaal beschermen tegen vochtverzadiging en als gevolg van zwelling en rot. Een ander probleem is termieten en andere parasieten, maar hun uiterlijk en voortplanting zijn uiterst onwaarschijnlijk in het interieur van het huis.
 • Er zijn geen speciale vereisten voor het afgewerkte oppervlak.. Hout kan oneffen wanden bedekken met scheuren en andere onvolkomenheden,tegelijkertijd is het niet nodig om een ​​oppervlakvoorbereiding uit te voeren, met uitzondering van de eliminatie van zeer grote, uitstekende defecten.
 • Het perfecte oppervlak. Houten panelen kunnen het oppervlak van de muur uitlijnen tot een perfecte vlakheid en gladheid, waardoor het interieur een tint van elegantie en perfectie krijgt.
 • Uitstekende geluidsisolatie. Hout absorbeert en behoudt perfect geluid, wat, in de aanwezigheid van externe geluiden, het verblijf in het huis aangenamer en comfortabeler maakt. Bovendien wordt het uitgaande geluidsniveau verlaagd, zodat u naar muziek kunt luisteren en films kunt kijken, feesten kunt houden en de relaties met uw buren niet kunt verstoren.
 • Aangename geur. Elk ras straalt een unieke specifieke smaak uit, over het algemeen heeft de geur van hout een kalmerend effect op de psyche en verbetert het de gemoedstoestand.
 • Hoge thermische isolatie. Voor deze indicatoren kan hout niet vergelijken met polyurethaanschuim of minerale wol, maar het niveau van thermische geleidbaarheid is 0,15 tot 0,2 W / m³, wat 3 keer minder is dan rode baksteen, 8-9 keer minder dan dat van beton en 7- 8 keer - dan het glas.
 • Natuurlijke klimaatregeling. Door de hoge vochtopname van hout kan het overtollig vocht in de lucht worden geabsorbeerd en verdampt het weer terug.Het belangrijkste is dat de vochtigheid niet overmatig en lang was.
 • Hout in heldere kleuren maakt de kamer helderder, wat vooral leuk is in de winter dagen met weinig licht activiteit.
 • De boom is altijd in de mode. Als u reparaties uitvoert met houten panelen, kunt u niet bang zijn voor veranderingen in trends op het gebied van interieurdecoratie. Hout is een klassiek materiaal en blijft meer dan honderd jaar in trek.
 • Absolute natuurlijkheid. Houten lambrisering is niet giftig, veroorzaakt geen allergieën, schaadt de gezondheid niet, stoot geen zware giftige stoffen uit bij verbranding, bijvoorbeeld als polymere materialen.
 • Een brede selectie. Elke houtsoort heeft een unieke textuur en schaduw, bovendien zelfs voor balken van dezelfde soort, maar de bomen van verschillende leeftijd kunnen een ander patroon hebben. Met zo'n variëteit kun je een oneindig aantal combinaties creëren, zowel tussen houten elementen van verschillende rassen, als door houten panelen toe te voegen aan de decoratie van een kamer met andere materialen.
 • Prijsvariabiliteit. Afhankelijk van de zeldzaamheid en kwaliteit van hout, varieert de prijs ook, maar zelfs goedkope soorten, zoals dennen,ze zijn een uitstekend afwerkingsmateriaal dat in staat is om de "geest van het bos" in huis te regelen, bovendien stralen naaldbomen microdeeltjes uit van harsen die nuttig zijn voor de gezondheid.

Ook heeft houtafwerking zijn zwakke punten.

 • Kwetsbaarheid voor vocht. Als de badkamerpanelen worden behandeld met een hydrofobe oplossing, zijn de platen voor andere kamers dat niet. Deze afwerking is zeer kwetsbaar voor hoge luchtvochtigheid en water, u moet deze reinigen met een droge doek.
 • Cyclisch overlappende vernis. Stoffen die een oppervlaktebeschermende functie vervullen, moeten regelmatig worden bijgewerkt - eenmaal per 3-5 jaar. Anders zal het hout vuil worden, vocht zal er gemakkelijk in vallen, de textuur zal worden overschreven. Vlekken verwijderen, bijvoorbeeld van wijn die in de vezels is gedrongen, is bijna onmogelijk.

Applicatie-opties

Elke kamer heeft een ander doel en het ontwerp moet geschikt zijn. Het gebruik van houtwerk varieert dus afhankelijk van de kamer.

keuken

De hoeveelheid hout in de inrichting van deze kamer is zeer variabel, van de selectie van de eethoek door de accentmuur tot de volledige bekleding van de muren.

Lichte tinten kunnen worden gecombineerd met een geverfd karton in niet-zure kleuren groen, geel en rood, omdat alle kleuren in verband met voedsel geschikt zijn.

Woonkamer

In de woonkamer of voor de studie, houten decoratie is altijd passend en effectief, en bovendien benadrukt de status van de eigenaar voor zijn gasten. Het kan een klassieke stijl zijn - planken, bedekt met donkere vernis met houtsnijwerk in combinatie met parket, en de Scandinavische stijl met krachtige balken in heldere kleuren, die de verbinding met de natuur benadrukken. Als de Provence wordt gekozen, is het beter om de houten decoratie aan te vullen met houten meubels in pasteltinten.

Bij het gebruik van minimalisme of hi-tech in de decoratie van de woonkamer, is het beter om niet-dikke gekalibreerde platen te gebruiken, om niet het effect van massaliteit te creëren, maar om de eigenaardigheden van de stijl te benadrukken. In ecostijl kunnen onbewerkte planken worden gebruikt, waarbij de schors, stronken in plaats van nachtkastjes en salontafels worden bewaard, voor een grote tv in de vorm van takken en andere. We moeten ook de muur van zaagsneden eruit halen, een groot aantal varianten: platen die gezaagd zijn, ongelijk uitpuilen en verschillende functionele of decoratieve uitsteeksels vormen, ronde houtsneden, die de muur bedekken zoals visschubben en andere.

slaapkamer

De beste keuze is de heldere rassen die een zachte, gezellige en ontspannen sfeer creëren.Om de natuurlijkheid te onderstrepen, kunt u matte vernis gebruiken. Door het aantal houten panelen kan dit een volledige wandbekleding of een enkele wand, vloer of plafond zijn, afhankelijk van de specificiteit en verzadiging van het interieur. Hoe minimalistischer het ontwerp, hoe minder vaak houten inzetstukken worden gebruikt.

De verf kan worden gebruikt om zowel de textuur te onderstrepen, als om de kleur volledig te overlappen en de houten elementen te beschilderen met de kleur van de rest van de decor- en decoratieobjecten. Het is de moeite waard in dezelfde zachte kleuren te schilderen: beige, pistache, mosterd en houtachtig.

Volledig donkere rotsen mogen echter niet volledig worden overgespoten of gedeeltelijk worden ontleed met lichte kleuren.

kwekerij

Meteen moet worden opgemerkt dat de absolute natuurlijkheid van het materiaal als er nergens geschikt in de kinderkamer. Het is niet alleen mogelijk om muren en een plafond af te werken, maar ook volledig houten meubels en andere elementen van een decor. Rustige zachte houttinten of het schilderen van hun oppervlakken in heldere, expressieve kleuren, die de jeugd en energie van een kind symboliseren, zijn perfect voor een kinderkamer.

Een contrasterende kleurencombinatie is ook interessant voor het kind.Doe het interieur niet in donkere klassieke kleuren of moderne high-tech stijl, het is beter om te verblijven in de Provence, Scandinavië of ecostyle.

badkamer

  Het eerste wat u moet doen, is stoppen bij de keuze van vochtbestendige houtsoorten en zeker zijn dat u geïmpregneerd bent met een hydrofoob mengsel. De muren, de vloer en het plafond kunnen volledig met hout worden bedekt, zodat de badkamer op een bad lijkt.

  Het ziet er goed uit en onderstreept een sneeuwwit bad met een strook gelijk aan het in lengte van donker hout van vloer tot plafond tegen een witte tegelvloer en soortgelijke witte muren. Ook in de badkamer ziet de combinatie van houten wanden en stenen vloeren er goed uit.

  stijl

  Verschillende soorten houtafwerkingsmaterialen worden gebruikt voor wandafwerking: wandbekleding, blokhuis, laminaat en andere. Elk type heeft zijn eigen esthetische specificiteit en past daarom in het interieur, uitgevoerd in een bepaalde stijl. Er zijn verschillende gangbare afwerkingsmaterialen met een kenmerkende gebruikstijl.

  gegoten

  Dit is een standaardmateriaal voor het afdekken van wanden en plafonds, dat vaak geschikt is voor verdere afwerking door schilderen, schilderen met vernis of beits.Voor originaliteit is het beter om op brede lamellen te stoppen. In de Scandinavische stijl wordt vaak een voering gebruikt, wit geverfd. Deze eenvoudige oplossing kan de sfeer van de kamer gezelligheid maken en hem helderder en gastvrijer maken.

  Voering wordt gebruikt in de Scandinavische, rustieke (Provence), eco en Amerikaanse stijl interieur. Schede antiek of loft stijl doe het zelf in een privé huis kan worden gemaakt met latten of bars.

  boord

  De eenvoud van dit afwerkingsmateriaal stelt u in staat om geometrische patronen ermee te maken, het in verschillende standaardvormen uit te zetten, het in de noodzakelijke kleuren en tinten te schilderen, een basis te leggen voor decoratieve werken, bijvoorbeeld schilderen en vergelijkbare opties, zelfs in cellenbetonconstructies.

  Het belangrijkste is om een ​​kwaliteitsbord met de juiste functies te kiezen.. Zo zullen bijvoorbeeld glad gekalibreerde elementen perfect passen in een minimalistisch ontwerp, het belangrijkste is om het niet te overdrijven met de hoeveelheid. Mos donkere borden zijn perfect voor een klassiek interieur, en ruig, met een duidelijk zichtbare textuur - voor een Scandinavisch of landelijk interieur.Het bord is geschikt voor Scandinavische, rustieke en ecostijl, maar ook voor minimalisme en chalets.

  Laminaatvloer

  Dit materiaal wordt gekenmerkt door een goede stabiliteit en een aantrekkelijk uiterlijk, dat vaak wordt gebruikt voor gevelbekleding in stadsappartementen. Het enige probleem is dat het lijm in zijn samenstelling bevat en allergie-aanvallen kan veroorzaken.

  Laminaatvloer is geschikt voor reparaties in een moderne, eclectische stijl.

  Oriented strand board

  Dit materiaal wordt gekenmerkt door een uitgesproken en buitengewone textuur. Het is geschikt voor alle liefhebbers van moderne en avant-garde. Experimenten met de vorm en kleur - dit is de hoofdrichting bij het gebruik van dit materiaal. OSB verschilt qua verwerkbaarheid en de lage prijs.

  Het grootste probleem is het gehalte aan synthetische stoffen die dienen als bindmiddel voor chips, ze kunnen allergieën veroorzaken. OSB wordt gebruikt in experimentele variaties op de Scandinavische en moderne afwerkingen.

  parket board

  Dit materiaal is een vrij eenvoudig element waaruit je verschillende patronen en geometrische vormen kunt maken.Met een grote verscheidenheid aan parketkleuren kunt u een uniek interieur creëren met een creatief idee voor een redelijke prijs. Het wordt gebruikt in modern en ecostyle, eclecticisme en minimalisme.

  Verouderde borden

  Deze optie heeft een interessante vintage look. Ze kunnen worden gebruikt als elementen die zijn uitgevoerd in de oude stijl van de afgelopen eeuwen, evenals moderne formaatborden. Het ziet er geweldig uit uit platen met verschillende gradaties van veroudering, met massieve elementen die regelmatig worden geplaatst en klein - zo nu en dan, waardoor de originele asymmetrische tint wordt gecreëerd. Leeftijd bord wordt gebruikt in vintage en Scandinavische stijl, evenals het land, de Provence en eco.

  Butts and cuts

  De muur afdekken met restjes planken en rond hout creëert een buitengewone en zeer stijlvolle uitstraling. U kunt elementen van verschillende lengtes en secties gebruiken, de vormen zijn rechthoekig en rond hout. Hun plaatsing op meerdere niveaus opent een bijna eindeloze horizon voor fantasie. Het reliëfoppervlak kan gedeeltelijk functioneel worden gebruikt - sterk uitspringende planken zullen de rol van planken spelen.

  Deze afwerking wordt gebruikt in Scandinavische en ecostijl, maar ook in land en chalets, maar kan harmonieus in bijna elke stijl passen met een bepaalde ordening van elementen.

  Wandpanelen

  Dit is een klassiek afwerkingsmateriaal, dat vaak op bestelling wordt gemaakt volgens de opgegeven afmetingen, gedecoreerd met houtsnijwerk of andere afwerkingsmaterialen. De eenvoudigste versies zijn gemaakt van eiken, meer solide versies - van exotische soorten. De prijs van dergelijke panelen is erg hoog. Wandpanelen zijn een integraal kenmerk van de klassieke stijl, chalet, Engelse en Amerikaanse stijl van decoratie, evenals art deco.

  Ontwerptips

  Na eenvoudige ontwerpideeën, kunt u het interieur een bepaalde stilistische oriëntatie geven. Dergelijke aanbevelingen omvatten het volgende:

  • hout in de was zetten draagt ​​bij tot het behoud van de natuurlijke glans en de integriteit van het materiaal;
  • de combinatie van oud hout en marmer geeft het interieur de majesteit van oude paleizen;
  • afvuren van het muurpaneel volgens de Japanse methode geeft het hout een nieuwe buitengewone uitstraling;
  • contrasterende combinaties. Interessant is niet alleen de combinatie van contrasterende kleuren, maar ook stijlen, zoals hightech en ecostijl, waarbij natuurlijk hout wordt gecombineerd met moderne elementen: metalen of glazen panelen en inlays;
  • houtborstelen (kunstmatige veroudering) gevolgd door vernisopening geeft het interieur, uitgevoerd in verschillende stijlen, een nieuwe buitengewone schaduw;
  • het gebruik van blokhuiselementen bij de decoratie van muren vergroot visueel het volume van de kamer.

  Mooie voorbeelden in het interieur

  Ontwerpers bieden de volgende oplossingen:

  • Creatief en boos. De muur, afgezet met restjes houten planken, ziet er zeer origineel uit, sommige langere elementen kunnen als planken dienen, hun aantal en plaatsing is onbeperkt en wordt overgelaten aan de discretie van de smaak. Daarnaast is het materiaal - deze trim, die gunstig lage prijs vergelijkt.
  • Monumentaliteit en geometrie. Grote houten panelen, opgemaakt in een andere opstelling, creëren een elegant patroon met een regelmatige geometrische vorm. Daarachter kunt u ingebouwde kluisjes, nissen, kluizen en andere voorwerpen plaatsen, waardoor u bruikbare ruimte bespaart zonder het interieur in gevaar te brengen.
  • Licht en duisternis. De combinatie van elementen van donkere en lichte kleuren creëert een stijlvol contrasterend interieur. Met behulp van verschillende tinten zijn bepaalde gebieden goed te onderscheiden, bijvoorbeeld een bed, waardoor het effect van scheiding in dezelfde ruimte wordt gecreëerd.Deze techniek wordt goed aangevuld door verlichtingsapparaten die niet de hele kamer verlichten, maar alleen afzonderlijke zones.

  Zie de volgende video voor meer informatie over houten wanddecoratie.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer