Schildermuren: van voorbereiding tot uitvoering

Iedereen wil dat zijn huis er mooi en harmonieus uitziet. Gelukkig hebben de eigenaren van particuliere huizen en appartementen om dit doel te bereiken een ruime keuze aan meubels en decoratiematerialen. Vandaag zullen we het hebben over het ontwerp van de muren met verf en zullen we kennis maken met alle stadia van de schilderijwanden.

Speciale functies

Het schilderen van de muren is een uitstekende optie voor woningdecoratie, of het nu een stadsappartement van welke grootte dan ook is of een gezellig privéhuis. Het belangrijkste is om de juiste kleur te kiezen om in zijn omgeving te zijn was leuk.

Momenteel zijn er voor elke smaak een enorm aantal kleuren. Dit suggereert dat het mogelijk is om wanden van hoge kwaliteit te schilderen in vrijwel alle omstandigheden. Voor kleine ruimtes met kleine afbeeldingen moet u bijvoorbeeld lichtere of pastelkleuren gebruiken, waardoor de ruimte visueel kan worden vergroot en vernieuwd.Als je de muren in een ruime kamer gaat schilderen, kun je je wenden tot de donkere tinten die er stijlvol en aantrekkelijk uitzien.

De belangrijke rol die wordt gespeeld door de benoeming van een bepaald gebied. Dus, in knusse slaapkamers wordt aanbevolen om te verwijzen naar kalme en neutrale paletten, omdat deze een gunstig effect hebben op de gemoedstoestand en het zenuwstelsel van een persoon. In dergelijke omstandigheden zullen huishoudens sneller in slaap vallen. Wat de smalle gang betreft, raden de ontwerpers niet aan om te dikke donkere kleuren te gebruiken, omdat ze de ruimte visueel beperken. Fans van heldere en rijke schalen moeten ze gebruiken in woonkamers en kinderdagverblijven.

In dezelfde kamer kunt u verschillende verfkleuren combineren. Ze kunnen van elkaar verschillen door een paar tonen of zelfs met elkaar worden vergeleken. Het kiezen van de juiste combinatie hangt af van de stijl van het interieur en de voorkeuren van de eigenaren.

Op dit moment zijn prachtige mengsels erg populair.met een glanzende glans. Zulke originele kleuren zien er bijzonder organisch en effectief uit in de omstandigheden van moderne stilistische trends.Als u op zoek bent naar een verf die een sfeer van rust en volledige harmonie met uzelf in de kamer creëert, dan moet u een kijkje nemen naar eenvoudige matte verven. Ze zijn ideaal voor recreatie of slaap.

Wat het belangrijkste onderscheidende kenmerk van alle interieurverven betreft, is het de moeite waard om hun mooie uiterlijk op te merken, dat moeilijk te verwarren is met andere afwerkingsmaterialen. Natuurlijk hangt veel af van de juiste voorbereiding van de basis voordat het kleurmengsel wordt aangebracht. Als al het werk nauwkeurig en correct is uitgevoerd, zal het resultaat u niet teleurstellen.

Veel mensen geven de voorkeur aan verf, omdat ze kunnen worden aangebracht op de handen van verschillende patronen en prints met een speciaal ontwerpmengsel. Dankzij deze techniek is het mogelijk om een ​​echt uniek interieur te creëren in het oorspronkelijke ontwerp.

Tegenwoordig kunnen bouwmaterialen in winkels verschillende soorten verven ontmoeten. Elke specifieke compositie heeft zijn voor- en nadelen, die bij de aankoop in overweging moeten worden genomen. Sommige mengsels kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt in kamers met een hoge luchtvochtigheid, terwijl andere niet in een kamer aan de zonzijde op de wanden moeten worden aangebracht, anders vervagen ze.

types

Er zijn verschillende soorten binnenverven.Laten we kennis maken met hun onderscheidende en operationele kenmerken.

Op basis van water

Dergelijke hypoallergene verven worden het vaakst in winkels aangetroffen en zijn erg populair bij consumenten. Vergelijkbare mengsels worden gemaakt op verschillende bases en verschillen in verschillende kwaliteiten.

Deze kleuren hebben een paar dingen gemeen:

 • ze zijn allemaal milieuvriendelijk en volledig veilig voor het milieu en de menselijke gezondheid;
 • alle verf op waterbasis heeft bijna geen geur;
 • Deze afwerkingsopties drogen snel en zien er esthetisch aantrekkelijk uit.

De populariteit van deze verven is te danken aan verschillende voordelen die ze hebben:

 • Een op water gebaseerde verfmix valt gemakkelijk op muren en kan bijna elk oppervlak zijn. Om de basis er gelijk en netjes uit te laten zien, volstaat het om verf in twee lagen aan te brengen;
 • nadat deze verf volledig droog is, wordt op de wanden een speciale dunne film gevormd die waterdamp doorlaat;
 • soortgelijke samenstellingen zijn vatbaar voor tinting;
 • verf op waterbasis is relatief goedkoop en is verkrijgbaar in een rijk assortiment.

Uiteraard hebben op water gebaseerde kleurmengsels ook hun zwakke punten. Ze zijn bijvoorbeeld niet erg goed bestand tegen mechanische schade. Ze verschijnen vaak krassen en andere soortgelijke defecten. Bovendien verbergt de eerste gekleurde laag bijna geen overlapnadelen.

Als u besluit om de kamers af te werken met verf op waterbasis, moet u niet vergeten dat dit afwerkmateriaal een botsing met vocht en vocht niet verdraagt. Om deze reden wordt het sterk afgeraden om het in de badkamer of keuken te gebruiken.

emulsie

Dergelijke kleursamenstellingen zijn watergedragen en verdund met water. Een dergelijke verf is goed omdat deze een speciale bindmiddelcomponent bevat, evenals kleurstof verdeeld in de wateromgeving. Aldus wordt in de samenstelling van deze verfemulsie gevormd. Na volledige droging wordt de overeenkomstige kleursamenstelling niet van het oppervlak van de wanden afgewassen.

Emulsieverven genieten ook een benijdenswaardige populariteit, omdat ze een aantal positieve eigenschappen hebben waarvoor consumenten ze zo vaak kiezen:

 • Het is de moeite waard nota te nemen van de kosteneffectiviteit van deze mengsels en hun democratische consumptie tijdens het verven;
 • deze mengsels zijn milieuvriendelijk en absoluut veilig, zodat ze veilig kunnen worden toegepast, zelfs in kinderkamers;
 • emulsieverven zijn brandveilig en niet-ontvlambaar;
 • deze afwerkmaterialen vallen gemakkelijk op elk oppervlak. Als we het echter over een metalen basis hebben, wordt het aanbevolen om deze eerst te primen om corrosievorming in de toekomst te voorkomen;
 • emulsieverven drogen snel en hebben geen sterke chemische geur.

Wanneer u een emulsieverven kiest, dient u zich ervan bewust te zijn dat deze niet kan worden aangebracht op een oppervlak dat eerder is afgewerkt met een glanzend of lakinktmengsel of een speciaal kleefmateriaal. Na het afwerken van de emulsieverven kunnen de wanden echter met elke samenstelling worden bedekt en elk glazuur worden gebruikt.

Dergelijke variëteiten van watergedragen verven zijn onderverdeeld in verschillende ondersoorten:

 • Water emulsie
 • Acryl.
 • Polyvinylacetaat (PVA).
 • Latex, waterdispersie en siliconen

Wateremulsie en waterdispersie

De meeste consumenten zijn van mening dat wateremulsie- en waterdispersiemengsels niet van elkaar verschillen.Ze scrubben niet van de muren, zijn ademend en zijn ook redelijk geschikt voor afwerking in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Ze verschillen echter niet in vorstbestendigheid en verliezen uiteindelijk hun oorspronkelijke kleur.

Er zijn echter verschillen tussen hen. Dus, matte emulsiecoatings worden na verloop van tijd afgewassen en waterdispersiedeklagen zijn vochtbestendig en zijn niet bang voor contact met water. Ze kunnen ook herhaaldelijk worden gewassen, wat hun uiterlijk niet beïnvloedt. Bovendien hebben waterdispersiemengsels in de regel een eenvoudige witte kleur en verven op waterbasis kopers met een breed kleurenspectrum.

Momenteel vindt u in winkels prachtige watergedragen lakken, die worden gebruikt om unieke volumetrische effecten te creëren. Deze mengsels worden textuur (of structureel) genoemd. Met hun hulp kun je heel origineel en vrolijk de muren in een bepaalde kamer versieren. Het belangrijkste voordeel van deze verbindingen is verhoogde sterkte en duurzaamheid.

acryl

Als onderdeel van deze verven zijn er speciale acrylharsen die de rol van een bindmiddel spelen.Dergelijke mengsels zijn elastisch, zodat ze zelfs kunnen worden gebruikt om de wanden van hout af te werken. Bovendien zijn acrylverf duurzaam en vrij moeilijk te beschadigen. Met behulp van een hoogwaardige acrylsamenstelling kunnen haarscheuren gemakkelijk worden gesloten (tot 0,5 mm).

Helaas zijn deze kleurstofmengsels vrij duur. Natuurlijk kun je in de winkels veel meer betaalbare opties vinden die gemaakt zijn op basis van acrylpolymeren. Dergelijke mengsels zien er aantrekkelijk uit, maar zijn minder praktisch.

Acrylversies zijn bestand tegen vorst, maar dit effect wordt pas bereikt nadat ze volledig droog zijn. Bovendien worden ze gekenmerkt door een lage gasdoorlaatbaarheid, zodat ze met succes kunnen beschermen tegen corrosie van het overeenkomstige materiaal, bijvoorbeeld gewapend beton. Het is mogelijk om moedig dergelijke verf op de afwerking van alkalische basen aan te brengen, maar het is toegestaan ​​om het op pas aangebrachte pleister toe te passen niet eerder dan na 30 dagen.

Acrylverf is duurzaam en slijtvast. Het is niet onderhevig aan mechanische schade en behoudt ook vele jaren de helderheid van kleur.Bovendien zijn deze kleurstofmengsels niet bang voor blootstelling aan zonlicht.

Ondanks de indrukwekkende lijst van positieve eigenschappen hebben acrylverf hun nadelen, deze materialen verdragen bijvoorbeeld geen hoge luchtvochtigheid. Ze worden niet aanbevolen voor gebruik in ruimtes met vochtige muren.

latex

De duurste verven op waterbasis zijn latexvarianten. Dergelijke mengsels worden geproduceerd met behulp van latex, wat de coating een verhoogd waterafstotend effect verschaft. Dankzij dit onderscheidende kenmerk kunnen latexcoatings veilig worden gewassen zonder angst voor het bederven van hun uiterlijk.

Deze verf overlapt haarscheuren in 1 mm. Ze kunnen veilig op verschillende bases worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld gestructureerd behang zijn, muren bedekt met gips, gipsplaat of baksteen, evenals plafonds in de kamer. In de regel drogen latexmengsels in slechts 30-60 minuten.

Wat betreft de negatieve aspecten van dit afwerkingsmateriaal, kan dit worden toegeschreven aan de slechte lichtbestendigheid. Hierdoor kan latexverf na verloop van tijd geleidelijk vervagen en er minder esthetisch uitzien.

Polyvinylacetaat (PVA)

Polyvinylacetaatvariëteiten van interieurverven zijn relatief goedkoop, dus ze worden veel vaker gekozen dan dure latexmengsels. Maar helaas verschillen ze niet in hoge waterbestendigheid. Vanwege dit, in omstandigheden van regelmatig wassen, zal polyvinylacetaat verf van de wanden worden afgewassen.

Dergelijke moderne kleurstofmengsels zijn milieuvriendelijk en bestand tegen zonlicht. Bovendien zijn deze verven niet bang voor contact met vetten en oliën, zodat ze veilig in veel delen van het huis kunnen worden gebruikt. Tegenwoordig gebruiken consumenten polyvinylacetaatverf niet alleen voor wanden, maar ook voor het plafond.

silicium

De inhoud van deze verven bindmiddelcomponent zijn speciale geëmulgeerde harsen. Deze componenten worden vaak aangetroffen in acrylmengsels. Na droging vormen verven met siliconen een speciaal waterafstotend oppervlak, maar tegelijkertijd houden ze niet op met lucht en waterdamp door te laten.

Deze soorten verf worden gekenmerkt door verhoogde elasticiteit. Met hun hulp kunt u haarscheurtjes tot 2 mm verbergen.Het is ook toegestaan ​​om na twee dagen deze verven op de ondergrond, bedekt met pleister, aan te brengen. Dergelijke kleurstofmengsels kunnen worden gebruikt voor het afwerken van alle soorten minerale oppervlakken.

Siliconenverf mag worden gecombineerd met acryl, latex en mineraalmengsel. Bovendien kunnen ze zonder angst worden aangebracht op de voormalige silicaatcoating.

De belangrijkste voordelen van deze mengsels zijn onder meer:

 • verhoogde weerstand tegen vervuiling;
 • weerstand tegen de vorming van schimmels en schimmels, evenals de reproductie van verschillende micro-organismen;
 • weerstand tegen vocht en vocht;
 • duurzaamheid;
 • kracht.

Het nadeel van siliconenverf is de hoge prijs. Om deze reden is het meestal alleen gericht op de inrichting van de kamer, of als de eigenaren van de woning de luxe en presentabiliteit ervan willen benadrukken.

Op organisch oplosmiddel

In deze uitvoeringsvormen is de bindende component een alkydhars, dus zij worden alkydhars genoemd. Ze zijn ideaal voor het afwerken van gepleisterde vloeren, maar ook vloeren van metaal of hout. Na het drogen geeft de alkydverf geen onaangename geurtjes of giftige stoffen af,wat spreekt over de veiligheid en milieuvriendelijkheid.

olie

Olieverf is een ander type alkydmengsel. Dergelijke composities waren in het verleden populair. Ze zijn gemaakt op basis van drogende olie, verdund met terpentine, terpentine of zelfs benzine.

Het grote voordeel van deze composities is hun betaalbare prijs, en in winkels zijn ze heel gewoon. Dergelijke opties drogen echter heel lang - het duurt vaak een aantal dagen. Na volledige droging geeft de olieverf schadelijke en giftige stoffen af, daarom is het aan te bevelen deze te gebruiken voor het decoreren van buiten. Een ander belangrijk nadeel van een dergelijke afwerking is dat deze na verloop van tijd geel begint te kleuren.

glazuur

Dergelijke verven worden gemaakt op basis van vernis, waardoor ze een uniek glanzend oppervlak verkrijgen. Moderne emailmengsels worden vaak gebruikt voor het schilderen van metalen onderstellen, verschillende gereedschappen en apparaten, houten oppervlakken en wanden die met pleisterwerk zijn behandeld.

Het is toegestaan ​​om op glazuurstructuren zowel voor binnen als buitenafwerking toe te passen. Nitro-email-opties drogen zeer snel - het duurt 15 tot 45 minuten.Het belangrijkste kenmerk van deze mengsels is hun slijtvastheid en waterbestendigheid, bovendien zijn ze niet bang voor roest en zonlicht.

silicaat

Silicaatkleurstofmengsels zijn gebaseerd op vloeibaar glas, dus worden ze toegeschreven aan een aantal minerale verbindingen. Dergelijke verven zijn de meest succesvolle optie voor het bouwen van gevels.

Ze hebben veel positieve eigenschappen:

 • Hoge weerstand tegen temperatuurschommelingen en zware klimatologische omstandigheden.
 • Ademend vermogen en dampdoorlatendheid.
 • Bestand tegen agressief zonlicht.
 • Losheid.
 • Duurzaamheid.
 • Onuitwisbaar.

Moderne silicaatverven moeten worden verdund met water. Ze bevatten een bepaalde hoeveelheid alkali, dus je moet heel voorzichtig met ze werken. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent en bescherm je handen, ogen, probeer het mengsel niet op de huid te krijgen.

Deze verf kan niet worden aangebracht op de basis, eerder bedekt met alkyd- of acrylmengsels. Het is ook niet aan te raden om op silicaatbasis glas, keramiek, metaal en steen te schilderen. Maar ze kunnen veilig alkalische oppervlakken afwerken, bijvoorbeeld bedekt met gips.Als u voor het schilderen de grondlaag van de basis aanbrengt, moet de grond ook silicaat zijn.

zelfklevend

Deze verven zijn gemaakt op basis van water en bevatten organische polymeren. Ze zijn milieuvriendelijk en er zijn geen schadelijke verbindingen in hun samenstelling. Maar op lijm gebaseerde verbindingen zijn onstabiel voor vocht en vocht, dus het gebruik ervan is beperkt. Het is toegestaan ​​om ze alleen in warme en droge ruimtes te gebruiken. Lijmverven zijn verkrijgbaar in zowel vloeibare als poedervorm.

caseïne

De kern van dit soort mengsels zijn eiwitcomponenten. Dergelijke verven kunnen worden gekocht voor zowel binnen- als buitenmuren. Ze bedekken gips, beton of bakstenen goed.

Dekstrinirovannye

Deze verven op botlijm kunnen uitsluitend voor binnenhuisdecoratie worden gebruikt, omdat ze geen contact met vocht verdragen. Zulke coatings worden gemakkelijk aangebracht en zijn duurzaam, vooral als u zich hierop wendt voor het afwerken van een droge kamer. Bovendien is het assortiment van dextrine verf zo rijk dat het mogelijk is om de juiste kleur te kiezen voor elk interieur en elke stijl.

Deze coatings, zoals al deze specimens, worden vernietigd door vocht en koolstofdioxide. In een slecht geventileerde ruimte en in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid, wordt de gedextriniseerde verf vatbaar voor de vorming van schimmels en meeldauw.

Kleur oplossingen

De eenvoudigste is de monochrome decoratie van de kamer. Het aanbrengen van verf met deze ontwerpoplossing is eenvoudig en neemt niet te veel tijd in beslag.

Zoals eerder vermeld, is het voor kleine ruimtes de moeite waard lichte kleuren te kiezen, en in ruime omstandigheden zullen zowel lichte als donkere paletten er harmonieus uitzien, evenals hun effectieve combinatie.

Een van de meest populaire kleuren in de decoratie van de kamer zijn witte, beige, crèmekleurige tinten. Deze kleuren zijn "rustig" en onopvallend. Tegen hun achtergrond ziet er organisch zowel licht als contrasterend meubilair eruit. Als er te veel lichtdetails in het interieur zijn en de vloer en het plafond ook wit of beige zijn, dan moet een dergelijk ensemble worden verdund met heldere accenten (decor van verzadigde kleuren).

Als u besluit om te schakelen naar lichte paletten, moet u een verf kiezen die kan worden gewassen. Dit komt door de verkoopbaarheid van dergelijke mengsels.

Donkere gamuts zien er zelfverzekerder en vet uit, maar ze mogen niet te veel zijn. Als u bijvoorbeeld de muren hebt afgewerkt met donkergrijze, donkere chocolade of zwarte verf, is het meubilair voor een dergelijke kamer het kopen van licht waard. Fit en details met glanzende oppervlakken.

Als je van heldere en sappige kleuren houdt, moet je ze zorgvuldig kiezen. Vergeet niet dat te veel bonte tinten het zenuwstelsel kunnen irriteren en prikkelen. Het wordt niet aanbevolen om vergelijkbare paletten te gebruiken als u een slaapkamer of studie ontwerpt. Zelfs in een positieve en vrolijke kinderkamer moeten te indringende verven worden vermeden.

Tegen de achtergrond van bonte en rijke verf is het noodzakelijk om meubels en decor in rustgevende kleuren te hebben om het interieur in balans te houden.

De meest populaire felle kleuren zijn:

 • Blue. Tegen de achtergrond ervan zullen objecten met een witte of blauwe tint er goed uitzien.
 • Pink. Pink is de perfecte oplossing voor de kamer van een klein meisje, maar het moet niet te veel zijn. Leg de accentmuur in een dergelijk verzadigd ontwerp en schilder de rest met lichtroze verf.
 • Green. Natuurlijke groene kleur heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel, als u de kalme toon verkiest. Met zure groene moet men zo voorzichtig mogelijk zijn, omdat het de emotionele toestand van het huishouden negatief kan beïnvloeden.
 • Red. Deze sensuele kleur ziet er geweldig uit in combinatie met wit en zwart. Dergelijke oplossingen moeten echter alleen worden geadresseerd als u niet geïrriteerd bent door dergelijke agressieve kleuren-tandems.
 • Paars, paars. Deze kleuren zien er "zoet" en aantrekkelijk uit. Ze kunnen in veel kamers worden gebruikt en worden verdund met witte details, evenals elementen van glanzend glas en kristal.
 • Geel. Deze positieve kleur ziet er indrukwekkend uit in combinatie met paarse, blauwe, blauwe, witte en bruine details.

Interessant in het interieur kijken kleurencombinaties. Eenvoudiger en minder opdringerig is een tandem van verschillende tinten van dezelfde kleur. Als u meer opvallende combinaties wilt toevoegen aan de situatie, moet u zich wenden tot contrasterende oplossingen, bijvoorbeeld tot de botsing van witte en zwarte of gele en blauwe kleuren.

Overzicht fabrikanten

Tegenwoordig produceert een groot aantal fabrikanten hoogwaardige en mooie verf. Laten we een paar van hen leren kennen.

"Verven Faydal"

Verven Faydal LLC is een belangrijke vertegenwoordiger van het Duitse concern Feidal Coatings. Het assortiment van deze fabrikant bevat verfcoatings voor zowel professionele als zelfgemaakte vakmensen. Het is mogelijk om de ideale optie te kiezen voor het schilderen van een kleine kamer in een woonkamer en voor het versieren van de hele gevel van een groot gebouw.

Alle verven aangeboden door het bedrijf Paints Faydal zijn uitsluitend gemaakt volgens Duitse recepten, op hightech Duitse apparatuur en met behulp van geïmporteerde grondstoffen. De producten van het merk zijn milieuvriendelijk, duurzaam en hebben een grote keuze aan verschillende kleuren.

"Uralinteh"

Deze grote onderneming produceert een breed scala aan polyurethaan, polyester, epoxy-polyester en thermohardende verven in de vorm van poeder. Alle producten worden vervaardigd onder het bekende en populaire merk Prolak.

Droge verf wordt gemaakt op de meest moderne apparatuur. Alle componenten van de producten zijn van een onovertroffen kwaliteit.

De voordelen van verf van deze fabrikant zijn onder andere:

 • Redelijke prijzen.
 • Gunstig systeem van kortingen.
 • De kortste levertijd verf.
 • Een breed bereik, vertegenwoordigd door mengsels van verschillende tinten.
 • Duurzaamheid en slijtvastheid van coatings.

"Quil"

Deze grote fabriek produceert laklagen van hoge kwaliteit, die zich niet alleen onderscheiden door hun aantrekkelijke uiterlijk, maar ook door hun uitstekende prestatiekenmerken.

Quil maakt spectaculaire decoratieve verven voor de consumentenmarkt, maar ook voor industriële complexen. Kleursystemen voor afwerkingsmaterialen zijn ook ontworpen voor uiteenlopende omstandigheden, van gewone woongebouwen en appartementen tot grote werkplaatsen en bedrijven.

marcopolo

Dit merk maakt verbluffende verf, met niet alleen een perfect glad, maar ook een enigszins ruw oppervlak. Door de interessante textuur begint de coating bij blootstelling aan zonlicht effectief over te lopen, wat unieke chromatische contrasten laat zien.

Het assortiment van Marcopolo wordt vertegenwoordigd door decoratieve binnenbekledingen, die kunnen worden geselecteerd voor absoluut elke stilistische richting.Het kunnen unieke materialen zijn die geschikt zijn voor klassieke en fancy ensembles of grove verven die goed bij hightech of loftstijl passen.

Gemakkelijke kunst

Dit bedrijf maakt echt exclusieve lakcoatings die een interessant effect hebben en de glans van het metaal imiteren. Bovendien biedt Easy art ook klassieke matte en glanzende verfopties.

De producten van dit merk hebben een lange levensduur, mooi uiterlijk en aangename textuur. Het kan worden gebruikt voor toepassing op elk oppervlak, of het nu natuurlijk hout, goedkoop plastic of wanden van beton en baksteen is.

Hoe te halen?

De selectie van verf moet zeer verantwoord worden benaderd, omdat er vandaag veel verschillende opties op de markt zijn die niet geschikt zijn voor alle omstandigheden.

Bijvoorbeeld voor het schilderen van een dergelijk populair materiaal, zoals MDF, deskundigen adviseren om een ​​polyurethaan primer, een speciale polyurethaan verf en special paint voor MDF-platen te gebruiken. Deze materialen zijn ontworpen om deze basis af te werken en zullen hem geen schade berokkenen. Polyurethaanverbindingen zijn in de regel duur, maar ze blijven lang mooi en zien er esthetisch aantrekkelijk uit.Ook voor MDF kunt u veilig emails op alkyd-, alkyd-urethaan- en oliebasis gebruiken. De laatste optie is niet de beste, maar het is goedkoop.

Kies voor het schilderen van gipsplaat meestal de populaire watergedragen verf. Je kunt er veilig verschillende kleuren aan toevoegen en het de gewenste kleur geven. Een breed scala aan verven is geschikt voor gewone betonnen muren, evenals betrouwbare epoxy-, acryl-latex- en glansmengsels.

Kies een verf van een bepaalde kleur in overeenstemming met de toekomstige locatie. Dus op de kinderkamer moet je meer positieve en tedere opties gebruiken, evenals in de slaapkamer voor volwassenen, waar pasteltinten en pacifying-tinten er het best uitzien, maar voor de woonkamer kun je iets helderder oppikken.

Verf - een geweldig afwerkingsmateriaal dat vaak wordt gekocht in plaats van behang. Experts raden aan om een ​​mengsel te kopen dat met water kan worden gewassen, vooral als het gaat om heldere opties.

Verwijs uitsluitend naar hoogwaardige en milieuvriendelijke producten. Wees voorzichtig met verven (bijvoorbeeld olie), die giftige verbindingen of alkali bevatten.Om met dergelijke coatings te werken, is het noodzakelijk om verschillende beschermingsmiddelen te gebruiken, bijvoorbeeld hoge handschoenen en een masker.

Als u van plan bent om de keuken te schilderen, zorg dan dat u een ademende en vochtwerende verf koopt, anders zal de coating ineenstorten en snel zijn aantrekkelijkheid verliezen bij een constante vochtigheidsgraad.

Voor de aanschaf van hoogwaardige en betrouwbare verf wordt aanbevolen om contact op te nemen met de grote en bekende winkels in uw stad met een goede reputatie. U bespaart uzelf dus op het kopen van een mengsel van lage kwaliteit.

instrumenten

Voor zelf schilderwerk moeten muren worden gevuld met de volgende noodzakelijke hulpmiddelen:

 • Spatel (een breed en smal hulpmiddel nodig).
 • Roller.
 • Borstel medium en klein formaat.
 • Netto capaciteit.
 • Verfbak of speciaal gaas.
 • Doek.
 • Schuurpapier voor het verwerken van de startlaag.

Ook kopen veel gebruikers zelfspuitpistolen of een handig spuitpistool.

Hoe te schilderen?

Het schilderen van een kamer in een woning is een belangrijk proces dat de nodige aandacht verdient. U moet beslissen over de stijl van het interieur die u in deze ruimte wilt zien, evenals over een directe tint van verf.Zodra u stopt met specifieke ontwerpoplossingen en alle benodigde materialen koopt, kunt u doorgaan met de decoratie van de muren.

Stijl selectie

De keuze voor een verf hangt af van de stilistische richting van het interieur.

Zo kan ongewone ensemble richting loft worden aangevuld grijs, donker bruin of grauwe witte verf. Deze ruwe vacht, dicht bij de industriële stijl zal er geweldig uitzien in combinatie met de accentual plafonds, versierd met metselwerk.

Voor een klassieke fit richting, vele kleuren, maar de ontwerpers in hun ontwerp kiezen vaak wit, crème, beige en bruine tinten.

Voor een moderne hi-tech stijl ideaal glanzende en matte meng beknopt en eenvoudige kleuren. Het kan bijvoorbeeld witte of zwarte coating zijn. Ook in dergelijke interieurs zien hun combinaties er goed uit.

In de stijl van het land wordt gedomineerd door een houten oppervlak, maar ze kunnen veilig worden verdund accent muur, versierd met wit, beige, lichtgroen, dof-geel of lichtblauwe verf.

In de Provençaalse stijl moet u zachte en pastelkleuren gebruiken, bijvoorbeeld perzik, lichtroze, beige of lichtblauw.

Voor een minimalistisch interieur is de beste oplossing een eenvoudige witte verf, waartegen een paar interieurelementen en heldere accenten opvallen.

Voorbereiding van het oppervlak

Nadat u de stijl van het interieur en de kleur van de verf hebt bepaald, moet u beginnen met het voorbereiden van de wanden voor het aanbrengen van afwerkingsmateriaal.

 • Eerst moet je ontdoen van vuil en stof op het plafond.
 • Als er onregelmatigheden en scheuren op de wanden zijn, moeten deze worden verwijderd, anders zal de verf deze gebreken benadrukken.
 • Zorg ervoor dat u het oude afwerkingsmateriaal verwijdert, of het nu de oude verf of behang is. Bij behang moet ook de oude lijmlaag van het vloeroppervlak worden verwijderd.
 • Het is ook noodzakelijk om schimmel en schimmel van de wanden te verwijderen, als deze gebreken zich voordoen.
 • Het wordt aanbevolen om de wanden waarop de pleister lag te herstellen opnieuw te reinigen en te repareren en alle scheuren en groeven te verdoezelen.

Verwaarloos de voorbereiding van de basis niet voordat u de verf aanbrengt.Als het voorbereidende werk haastig en onzorgvuldig wordt uitgevoerd, kan het inktmengsel slecht liggen en de nadruk leggen op verschillende defecten en probleemgebieden van de wanden, indien aanwezig.

Toepassingstechnieken

Na een zorgvuldige voorbereiding kunt u overgaan tot het rechtstreeks schilderen van de muren. Het moet in verschillende richtingen worden geproduceerd (eerst horizontaal en vervolgens verticaal). Probeer de verf aan te brengen zodat er geen vegen en druppels op de muren komen. Dergelijke problemen kunnen worden voorkomen als u een kleine rol met een roller neemt. Bovendien wordt het sterk afgeraden om het mengsel in twee lagen tegelijk aan te brengen, omdat dit leidt tot een onnauwkeurig oppervlak en druppelende druppels.

Verdun de verf niet te veel voordat u hem op de muur aanbrengt, anders zal hij te hard worden en kan het resultaat u teleurstellen. Als u olieverf gebruikt, is het raadzaam om een ​​speciale haarborstel op te slaan.

Verdeel het muuroppervlak in verschillende afzonderlijke secties. Zelfs professionals gebruiken deze techniek omdat het helpt om de basis eenvoudiger, nauwkeuriger en sneller te maken.Op de visuele grenzen is maskeringstape plakken. De eerste plot, waarvan de grootte maximaal 1 plein mag zijn. m, moet worden toegepast verf met drie horizontale strepen, en vervolgens snel schaduw ze rond de site. Gebruik hiervoor een borstel of roller. Bij het naderen van de voltooiing van het proces moet de beweging van de borstel in de richting van boven naar beneden plaatsvinden.

Als u originele stroken met verschillende kleuren wilt maken, moet u van tevoren een markering van de basis maken en vervolgens stroken papierstrook lijmen. Het verwijderen van de speciale maskeringstape kan pas worden gedaan nadat de verf volledig droog is.

De gegeven technologie is het eenvoudigst en het meest begrijpelijk. Als u de muren origineler en ongebruikelijker wilt maken, kunt u vertrouwen op moderne ontwerpideeën die de afwerking onherkenbaar kunnen transformeren. Laten we ze beter leren kennen.

ornamenten

Om een ​​mooi glazuureffect te creëren, moet u eerst de muur bedekken met een basiskleur en vervolgens met een gerimpeld en droog stuk stof, geschilderd in een andere tint, het beeld chaotisch opvullen op het oppervlak van de verf. Je kunt ook onbewerkte materie gebruiken.Dankzij zo'n "tool" zullen zachtere geïmproviseerde ornamenten op de muren verschijnen.

Natuurlijk kunt u hiervoor niet alleen papier of textiel gebruiken, maar ook andere hulpmiddelen. Het kan bijvoorbeeld een spons zijn, die een gevlekt sieraad of een borstel zal vormen, die door sprenkelen ongebruikelijke patronen vormt.

Getextureerde reliëfs

Als u wilt dat het oppervlak van de muren wordt gebosseleerd, moet u lijm of geglazuurde verven gebruiken. Het is mogelijk om ze ruw en in reliëf te maken met behulp van eenvoudige apparaten die in bijna elk huis te vinden zijn. Om dit te doen, de gebruikelijke spons, evenals kleding of schoenpoets. Er moet echter worden bedacht dat het geglazuurde of klevende mengsel pas kan worden bewerkt na het volledig drogen van de basisverflaag.

gradiënten

Als je van niet-standaardoplossingen houdt, moet je de afwerking aanvullen met een creatief verloop.

Hiervoor moet je voorbereiden:

 • 3 verf emmers van verschillende tinten;
 • Roller en speciale gerechten voor hem;
 • 2 borstels met harde en zachte haren;
 • Papieren plakband.

Eerst moet je de roller onderdompelen in een lichtere verf en deze op de muur aanbrengen, spreidend over het hele gebied (van de vloer tot het plafond). Het is nodig om het mengsel in meerdere lagen aan te brengen, zodat de coating dichter en betrouwbaarder is.

Deel de muur visueel in 4 delen. Breng de donkerste verf op een kwart aan de onderkant aan. Laat je niet intimideren door te verzadigde en contrasterende kleuren en streef niet naar perfect gladde randen.

Nu moet je de donkere en lichte helft van de muur met elkaar verbinden. Meng de twee kleuren in een apart bad, laat de roller in het mengsel zakken en teken een strook op het tweede lagere deel van de muur, iets meer dan het eerste kwartier.

Op het derde kwart van de basis moet de kleur van gemiddelde helderheid zijn. In de regel is het de meest succulente. Na al deze stappen blijft slechts één strip intact, die in de basiskleur is geverfd. Raak het zachtjes aan met een roller en strijk de overgang van middelmatige naar lichtere toon enigszins glad. Natuurlijk kun je dit niet doen en alles laten zoals het is - het ziet er interessant en creatief uit.

Aan het einde van al het werk inspecteer de muur zorgvuldig. Als je denkt dat er een overdaad aan donkere of lichte verf op zit, zou je niet boos moeten zijn. Op dit moment hebt u nog steeds de mogelijkheid om nog een tint toe te voegen om het perfecte kleurenensemble te vormen.

Zie de volgende video voor meer informatie over het maken van een verloop bij het schilderen van muren.

Prachtige voorbeelden

Voor een kleine gang zou de beste optie lichte verf zijn. Het kan worden verdund met accentoppervlakken onder steen of metselwerk. De deuren en meubels van chocoladetinten zullen prachtig afsteken tegen de achtergrond van beige of crèmekleurige verf.

In de gang is het leuk om een ​​tandem van twee felle kleuren te bekijken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat verticale gele en witte strepen van gemiddelde breedte afwisselend met elkaar zijn. In een dergelijke omgeving zal harmonieuze lichte vloer en wit plafond eruitzien. Zorg voor een hoge kwaliteit en heldere verlichting in deze ruimte en de gang lijkt niet krap.

Binnen in het gezellige houten huis zal een spectaculaire accentmuur kijken, geschilderd in wit, karamel, beige of zachte koffie. De resterende verdiepingen kunnen met hun natuurlijke houtstructuur onaangetast blijven. Voor dergelijke interieurs zijn meubelen waarvan de stoffering de schaduw van de accentmuur volgt en de houten kozijnen de ideale oplossing.

Ook kunnen houten wanden worden geverfd in delicate en pasteltinten.Het kan bijvoorbeeld witte, lichtblauwe, perzik-, karamel- en zelfs ashy-varianten zijn. Interieurs met vergelijkbare details zien er erg gezellig en warm uit.

In de hal kun je de muren en meer gewaagde kleuren versieren. Het kan bijvoorbeeld een donkerrode of bordeauxrode coating zijn, waartegen decoratieve planken, koffers en grijs meubilair met koraalstrepen worden geplaatst. Leg op de vloer zwart en grijs tapijt met een strook en leg een tafeltje met wielen, gestileerd antiek. Een dergelijk interieur is de perfecte oplossing voor liefhebbers van creatieve en creatieve oplossingen!

Vochtbestendige verf in gele kleur ziet er goed uit in een badkamer met zwarte vloertegels in een klein vierkant en glazen planchets. Gebruik verchroomde onderdelen in deze instelling, evenals modieuze vierkante plafondverlichting. Hierdoor krijg je een stijlvol ensemble op een moderne manier.

Tegen de achtergrond van laconieke verf van een grijsblauwe tint, zullen aristocratische interieurartikelen er geweldig uitzien: een sneeuwwitte bank met puntige details op de rug, een koffie grijs-witte tafel op gebogen poten en een witte stoel-stoel.De decoratie van een dergelijk ensemble kan worden gemaakt met behulp van pastelkleurige kussens, vintage emmers met stukjes hout en kleine felle kaarsen op de tafel.

Om een ​​zachte helling te krijgen, is toegang mogelijk tot het ontwerp van de slaapkamer. Dit kan een vloeiende overgang zijn van de accentmuur van groenblauw naar wit naar kleur. Leg een licht hout of parket op de vloer en leg een bed uit een pallet met licht linnen. Je kunt zo'n interessant ensemble compleet maken met gordijnen met een witte en blauwe tint, een geschilderde stoeprand in de oosterse stijl en een vloertapijt van hemelsblauwe kleur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer