Bakstenen muur: kenmerken van ontwerp, creatie en onderhoud van het oppervlak

Zodat in het ontwerp van het huis een soort van schil was, gebruiken velen een bakstenen muur. Dit is een uiterst eenvoudige en eenvoudige manier om een ​​ongewoon en stijlvol ontwerp te creëren dat een aangename en gezellige sfeer creëert. Door de muur te benadrukken met behulp van metselwerk, kunt u een geweldig en elegant interieur maken. Brick is een materiaal waarmee je de ruimte op een originele en spectaculaire manier kunt verslaan.

12 foto

Sterke en zwakke punten

Het afwerken van baksteen heeft zowel positieve als negatieve kanten. Voordat het idee tot leven komt, moet u meer over hen weten. Deze beslissing heeft zijn voordelen.

 • Veel mensen vinden dit idee leuk omdat de steen niet erg duur is en daarom kun je een ongelofelijk mooi interieur maken zonder grote financiële investeringen.
 • Metselwerk is volkomen veilig, heeft geen invloed op de gezondheid en het milieu. Deze beslissing was geliefd bij diegenen die van natuurlijkheid houden.
 • Het materiaal heeft een hoge thermische isolatie, vochtbestendigheid en geluidsisolatie.
 • Het is gemakkelijk om een ​​dergelijke afwerking uit te voeren, het kan worden gedaan door een persoon zonder ervaring. Je kunt een muur met een baksteen versieren zonder speciaal gereedschap.
 • Zo'n ontwerp zal er in bijna elke kamer goed uitzien.
 • Metselwerk is een geweldige bestemmingsoptie. Ze laat toe verschillende scharnierende elementen te gebruiken, zoals regimenten, verlichtingsapparatuur, de tv, enz.
 • Het is niet nodig om een ​​oppervlak bovendien te verwerken. Als er kleine gebreken aan de muren zijn, kan het metselwerk ze verbergen. Het is vrij origineel en ongebruikelijk.
 • Het heeft een lange levensduur.
 • Sommigen kiezen voor deze oplossing vanwege de textuur.
 • De steen is ideaal gecombineerd met natuurlijke tinten en natuurlijke materialen en past daarom gemakkelijk in elk interieur.
 • Decoratieve afwerkingen - een ander pluspunt in de spaarpot van de positieve eigenschappen van baksteenafwerkingen.

Het metselwerk heeft de harten van velen gewonnen dankzij de voordelen ervan. Maar deze variant van facing, zoals vele anderen, heeft verschillende nadelen.

 • Als u een onbewerkte steen van natuurlijke kleur gebruikt, moet u nadenken over verlichting van hoge kwaliteit. Als alternatief kunt u een witte steen kiezen of alleen het metselwerk verven. Dit zal helpen om van dit nadeel af te komen.
 • Het gestructureerde oppervlak is ongelijk, dus het is uiterst moeilijk schoon te maken.
 • Als er een grote hoeveelheid baksteen in de kamer is, kan het slordig en koud lijken. Om de kamer gezellig te houden, moet je het materiaal verstandig gebruiken.

species

Om het ontwerp van de kamer stijlvol en modern te maken, is het noodzakelijk om het ideale metselwerk te kiezen. Er zijn verschillende soorten stenen, dus in eerste instantie is het de moeite waard om kennis te maken met de kenmerken en kenmerken van elke optie om te kiezen wat geschikt is in elk specifiek geval.

gewoon

Ongewone en interessante samenstelling van baksteen - een kale bakstenen muur. De eigenaar zal haar adequaat kunnen verslaan, maar daarvoor moet u rekening houden met de kenmerken van de kamer.Voor het interieur, ingericht in een klassieke of industriële stijl, zou de beste optie ruw en ongeverfd fineer zijn. Deze oplossing is het meest loyaal. Als je de muur kleurrijker wilt versieren, zodat deze meer verzadigd is, moet je acryl akvalak gebruiken en de juiste schaduw kiezen.

Natuurlijk metselwerk kan glanzend en glanzend worden als het wordt behandeld met speciale klinkerolie.

kunstmatig

Kunstmatig bekledingsmateriaal is een tegel met de eigenschappen van natuursteen. Een soortgelijke baksteen is gemaakt van natuurlijke materialen van hoge kwaliteit en vervolgens vindt de procedure voor facturering plaats. Het product heeft een interessante en ongewone verschijning, het kan een mooi patroon zijn en er zijn veel aantrekkelijke tinten. Decoratieve stenen kunnen worden gemaakt van de volgende materialen.

 • Gips. Producten hebben een adequate prijs, zijn het meest betaalbaar. Het materiaal lijkt saai en saai, maar na het aanbrengen van het schilderwerk hebben de "stenen" een aantrekkelijk uiterlijk. Zeer praktisch materiaal kan lange tijd dienen, is niet bang voor temperatuurveranderingen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gips minder zal dienen als de ruimte vochtig is.Deze optie is niet geschikt voor gebruik in de badkamer.

 • Acryl. Het product bevat synthetische additieven.
 • Porseleinen tegels. Ongelooflijk duurzaam materiaal, waarvan de vervaardiging een speciale technologie gebruikt. Graniet chips worden toegevoegd aan de kleimassa, waarna het wordt geperst. Duurzaam porselein heeft een hoge weerstand tegen mechanische belasting.
 • Aardewerk. Velen zullen keramische kunststeen niet van het heden kunnen onderscheiden. Het enige verschil is de dikte. Het wordt gemaakt door het kleimengsel te roosteren, dat verschillende bindmiddeladditieven bevat.

Glas en zacht

Een optie die vrij vaak wordt gebruikt als afwerkingsmateriaal voor appartementen en particuliere huizen. Hiermee is het mogelijk om de nadruk te leggen op de details. Een origineel thematisch paneel is bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken aangelegd. Glasmetselwerk is redelijk eenvoudig te reinigen, maar u moet het zorgvuldiger en zorgvuldiger behandelen. Het is niet alleen handig en praktisch, maar ook mooi en ongewoon.

Een dergelijke oplossing zal de sfeer van het huis een beetje magie en troost geven.Het ziet er nobel en interessant uit en zal niet alleen de eigenaars van het huis, maar ook de gasten kunnen verrassen.

  Flexibele (zachte) baksteen - een materiaal waarmee u ongelooflijke en exclusieve interieurs kunt creëren. Het heeft een groot aantal verschillende kleuren en een goede slijtvastheid. Dit product is gemakkelijk op te zetten, niet alleen op een plat oppervlak, maar ook in de hoeken van de kamer. Elastisch materiaal is gemaakt van kwartszand, acryl, pigmenten.

  Imitatie-opties

  Niet iedereen heeft de mogelijkheid om de afwerking van de ruimte tot een echte baksteen te maken. Een beperkt budget, een kleine ruimte en een gebrek aan kwaliteitsmateriaal zijn problemen die voorkomen dat het wordt gebruikt. Maar er is een oplossing: een metselwerk maken met een materiaal dat een baksteen kan imiteren.

  Behang in de vorm van metselwerk van een echte steen is een optie die veel voordelen heeft.

  • Leggen is veel moeilijker dan lijmen. Hierdoor kunnen huiseigenaren veel sneller ontwerpen.
  • Er zijn een groot aantal verschillende ontwerpoplossingen, dus kies iets dat geschikt is en dat is niet moeilijk.
  • Wall paper wordt gebruikt voor de registratie van een halfronde muur of een oppervlak waarop gebreken zijn.
  • Installatiewerk en het materiaal zelf hebben een adequate prijs.

  Er zijn verschillende soorten behang onder de steen. Voordat je de waarde kiest, moet je de beschrijving van elke optie lezen.

  • Een eenvoudige optie is vinylbehang. Hun structuur is compact, het oppervlak is gebosseleerd, dus dit materiaal benadrukt eenvoudig het ontwerp van de kamer en fungeert als een goede bescherming voor het muuroppervlak. Onderhoudsvriendelijk, bestand tegen vocht en licht - de voordelen waardoor deze optie populair en gewild is geworden.
  • Vliesbehang heeft een goede duurzaamheid, ziet er extreem realistisch uit en is handig en praktisch materiaal dat helpt om het oppervlak in een bepaalde stijl te rangschikken.
  vinyl
  vacht
  • Als het budget beperkt is, kunt u wasbaar behang kopen dat gemaakt is van papier dat vrij gemakkelijk te lijmen is, rustig stoom verdragen, temperatuurschommelingen en een hoge luchtvochtigheid.
  • Het schilderen van achtergronden is een ander idee voor creatieve mensen die van creatieve en ongewone dingen houden. Het zijn witte doeken.Het materiaal kan in alle tinten worden geverfd, waardoor het een aantrekkelijk metselwerk is.
  papier
  Voor schilderen

  Veel fabrikanten hebben thema-achtergronden, die hoge hekken, oude kastelen en middeleeuwse interieurs weergeven. Mooie creatieve oplossing voor degenen die willen duiken in de magische sfeer.

  Kleuren en visuals

  U kunt de juiste kleur kiezen voor elk interieurontwerp. Er zijn veel opties waarmee u het perfecte ontwerp kunt maken, waardoor de ruimte stijlvoller en comfortabeler wordt en er een unieke sfeer ontstaat.

   Opties voor mogelijke kleuren.

   • Grijze baksteen is een goede optie, omdat deze kleur neutraal is. Het helpt om een ​​lichte en beknopte achtergrond te creëren voor de latere decoratie van de kamer. Een lichtgrijze tint kan een ruimte visueel breder maken en een donkergrijze tint zorgt voor een gezellige sfeer en bespaart ruimte tegen overmatig volume, waardoor deze visueel vermindert.
   • Wit metselwerk of metselwerk behang is een optie voor een kamer ingericht in de Scandinavische stijl. Een ongebruikelijk uitziend oppervlak kan een ontwerp verrijken met textuur.U kunt het afgewerkte metselwerk in deze kleur schilderen en het decoreren met behulp van verschillende decoratieve elementen. Het ziet er allemaal ongelooflijk mooi, luchtig en elegant uit.
   • Rode baksteen mogelijk om te gebruiken in alle interieurstijlen. Het kan een accent zijn. Maar als je zo'n optie metselwerk maakt, moet je je ervan bewust zijn dat de rode meubels verloren gaan op een heldere en pakkende achtergrond.
   • Zwarte kleur in het ontwerp van het metselwerk wordt vaak gebruikt om elk gebied of een van de zones te markeren. Door een dergelijke beslissing in de inrichting is het mogelijk om een ​​contrast te creëren.
   • beige - ideaal voor interieurdecoratie van lichte kleuren.

   Waar toepasselijk?

   Steentegels kunnen in elke kamer worden gemaakt het is de moeite waard om een ​​succesvolle optie te kiezen die plussen van het ontwerp onderstreept en zijn minnen verbergt.

   • In de keuken. In de meeste appartementen is de keuken een kleine ruimte, dus voordat u een dergelijke ontwerpoplossing gebruikt, moet u alles zorgvuldig overwegen. Onder de kenmerken van de kamer moet worden geselecteerd kwaliteit, type en stijl van metselwerk. Met behulp van een bakstenen muur kunt u de ruimte van de ruimte gemakkelijk verdelen,waardoor het verschillende functionele gebieden heeft.

   Meestal gemaakt werkplek en ruimte voor lunch. In sommige gevallen staat de bar. Zowel witte als gekleurde materialen zijn hiervoor ideaal.

   • In de woonkamer. Een aangename sfeer en ongebruikelijke accenten zijn wat met behulp van metselwerkelementen in de woonkamer kan worden gecreëerd. Monolithisch materiaal benadrukt goed het gekozen ontwerp van de kamer. Sommige stijlen laten je baksteen combineren met hout. Dankzij het metselwerk wordt een ongelooflijke sfeer gecreëerd, vooral als u de juiste meubels, verlichting, kleuren en decor kiest.

   Je kunt proberen om lichte en donkere elementen te combineren. Zo'n oplossing kan de sfeer verfrissen en het stijlvol maken.

   • In de slaapkamer. De bakstenen muur in deze kamer ziet er creatief en gepast uit. Het is noodzakelijk om grijs of wit te kiezen, evenals andere neutrale tinten om een ​​spectaculair ontwerp te creëren.
   • Gang en gang. Brick - een waardige decoratie voor deze kamer. Je kunt spectaculaire en ongelooflijk mooie ontwerpideeën creëren die charme en creativiteit brengen in het interieur van de kamer.Vaak gebruikte witte of rode decoratieve materialen, maar u kunt op de kleurenopties letten.
   • In de badkamer. De meest gewaagde en ongebruikelijke oplossing is het oppervlak met bakstenen in de badkamer te versieren. Het is uiterst zeldzaam om zo'n ontwerp te zien, maar sommige creatieve mensen durven nog steeds zo'n idee tot leven te brengen. Het is beter om metselwerk te gebruiken in een ruime badkamer.

   Het is belangrijk om te onthouden dat voor een lange levensduur u vochtbestendige klinkersoorten nodig hebt die hoge kosten met zich meebrengen.

   • Op het balkon. Interessant metselwerk ziet er heel toepasselijk en harmonieus uit op het balkon, voegt comfort en stijl toe.

   Wat is gecombineerd?

   De bakstenen muur is een aanvulling op het originele, modieuze, stijlvolle en spectaculaire ontwerp. Maar om het interieur er mooi en degelijk uit te laten zien, moet u de rest van het ontwerp zorgvuldig selecteren. Leggen moet er organisch en harmonieus uitzien.

   Professionals raden aan om twee of drie tinten in het ontwerp van de muur te gebruiken, omdat het in dit geval gemakkelijker is om meubels op te pakken. In dit geval is de basis de donkerste of de lichtste tint.Onder het lichte behang en de laminaatvloer is het de moeite waard om de witte of grijze kleur van de baksteen te kiezen.

   Als de decoratie te streng is, kunt u deze opfleuren met een helder tapijt of pakkende rijke accenten (bijvoorbeeld bonte, originele kussens op de bank). Rode baksteen toon is succesvol gecombineerd met blauw, oranje en geel. Steen perfect opgaan met hout.

   stijlen

   Metselwerk, versierd met behulp van deze elementen, ziet er interessant uit in zowel klassieke als moderne stijl. Een ongewoon element van decor wordt gebruikt in Amerikaanse en Scandinavische, maar ook in de stijl van het land en de Provence. In sommige gevallen is baksteenbekleding te zien in de kamer, waarvan het ontwerp is ingericht in barok- of empirestijl. In dit geval wordt de muur aangevuld met stucwerk en gips.

   Fans van minimalisme zullen de minimale hoeveelheid decor moeten toepassen bij het maken van een bakstenen muur. De kamer is ingericht met strikte meubels.

   Om het decor op ethnostijl te doen lijken, moet je op de achtergrond een bakstenen muur plaatsen, elegante en elegante met de hand gemaakte objecten of mooie vazen. U kunt ook een ongebruikelijk tapijt kopen dat het interieur siert en de aantrekkelijkheid van de bekleding benadrukt.

   Als het interieur klassiek is, neem dan in het decor modieuze retro-accessoires mee, en geef de voorkeur aan antiek meubilair en een kroonluchter van kristal. Dan ziet deze facing er ongelooflijk stijlvol uit.

   Een muur met eigen handen maken en verwerken

   De bakstenen muur kan eenvoudig en eenvoudig onafhankelijk worden gemaakt. Zelfs degenen die geen ervaring hebben, kunnen dit doen. Het is alleen nodig om de aanbevelingen strikt te volgen. Om stenen te maken, moet je een speciaal formulier kopen voor vul- en kleurcomposities. Professionals raden aan gips en blanke lak te kiezen. Kies een vorm gemaakt van polyurethaan. Als je het niet kunt kopen, kun je een product met je eigen handen maken, met behulp van plastic.

   Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het de vereiste maat en vorm heeft. De maten kunnen verschillen, maar de stenen moeten rechthoekig zijn.

   Bij het voorbereiden van een gipsmix moet je de instructies zorgvuldig lezen om de compositie van hoge kwaliteit te maken. Vervolgens wordt de massa in de gekookte vorm geplaatst en enige tijd bewaard totdat deze volledig droog is. Afgewerkte producten moeten met lijm aan de muur worden bevestigd, die bedoeld is om tegels te leggen.Om het effect realistischer te maken, is het beter om pauzes te maken op de randgedeelten van sommige elementen.

   Hoe te schilderen?

   Je kunt niet meteen na het leggen beginnen met het schilderen van de muur. Het is noodzakelijk om de afwerking goed te laten drogen, zodat het vochtgehalte natuurlijk is. Dit is geen erg snel proces, dat maximaal twee maanden kan duren, maar gedurende deze tijd worden alle actieve basen geneutraliseerd, dus het is uitermate belangrijk.

   Het is noodzakelijk om metselwerk als volgt te schilderen.

   1. De muur moet zorgvuldig en grondig worden gereinigd, waarbij gebreken en een kleine hoeveelheid mortel die achterblijft na het leggen van de muur worden verwijderd. Dit wordt gedaan door de slijpmachine.
   2. Vervolgens moet u een laagje grond aanbrengen waarin antiseptische additieven aanwezig zijn.
   3. De muur is geschilderd. Elke strook verf moet de vorige met enkele centimeters overlappen.
   4. Nadat de eerste laag droog is, moet je de tweede laag aanbrengen. De richting moet verticaal zijn.

   Metselwerk maken en schilderen is een eenvoudig proces. Het is belangrijk om de juiste materialen te kiezen en ervoor te zorgen dat deze van hoge kwaliteit zijn. Let ook op de vereisten van technologie.Als de ruimte klein is en niet kan worden ingericht met een echte baksteen, kun je er een nabootsing van maken. De muur is in elke tint geverfd, kunstmatige naden zijn erop aangebracht.

   Naar "stenen" gericht was meer volumineus, je kunt een speciale roller en stopverf gebruiken.

   Bedieningstips

    Om het metselwerk vele jaren mee te laten gaan en er zijn geen defecten en aanslag op, moet u speciale middelen aanschaffen voor bescherming die de ongebruikelijke ontwerpbeslissing mooi en esthetisch houden. Deze baksteen is een aantrekkelijk element met een uitgesproken textuur en interessante schaduw. Daarom is het behoud van de kwaliteiten ervan van groot belang voor het interieur. U moet hulpmiddelen van hoge kwaliteit kiezen die de muur niet beschadigen en veiliger maken.

    Voor ruimtes met onvoldoende licht is vernis met een glanseffect geschikt. Deze tool heeft geen invloed op de kleur van de muur en beschermt hem op betrouwbare wijze. Als de ruimte zonnig is, moet het metselwerk met een mat effect worden behandeld. Deze bescherming is niet al te opvallend, maar het gaat goed met de beschermende functie om.

    De muren van oude baksteen vertegenwoordigen een ruwe schoonheid die er aantrekkelijk uitziet en een historische sfeer creëert. Maar om het een echte interieurdecoratie te maken, moet het met behulp van poetsen op orde worden gebracht. In sommige gevallen moet u vervuilde plekken met water vegen met een kleine hoeveelheid azijn toegevoegd.

    Voordat u agressieve schoonmaakproducten gebruikt, moet u de steen inspecteren en de staat ervan controleren. Het oppervlak dat begon af te brokkelen, wordt niet verwerkt.

    In ruimten met een hoge luchtvochtigheid (in de badkamer) is het noodzakelijk om het metselwerk beter te beschermen. Om de levensduur van de voering lang te laten zijn, is het noodzakelijk de naden die met enkele centimeters beginnen af ​​te brokkelen, te verdiepen. Daarna worden ze hersteld met een nieuwe oplossing. Daarna moet u een zegel uitvoeren zodat de steen niet bedekt wordt met schimmels.

    De steen is eenvoudig, maar tegelijkertijd nogal ingewikkeld materiaal, daarom is het, als u het gebruikt in het ontwerp van metselwerk, nodig enkele van zijn functies te onthouden.

    • Na het verven van de muur wordt de verf uiterst moeilijk verwijderd, omdat de structuur van de steen poreus is en goed absorbeert.
    • Als de muur te lang is, moet u deze niet volledig met metselwerk verdelen. Het is beter om het te "slaan" met meubels, een ongewone spiegel of decor te gebruiken. Het ontwerp ziet er dus veel beter en harmonischer uit.
    • Je kunt een bakstenen muur laten weerspiegelen in de spiegels. Hiermee kunt u de ruimte van de kamer combineren tot een solide ensemble.
    • Op dergelijke muren zien foto's van elk onderwerp er heel mooi en esthetisch uit. Hoe meer dezelfde elementen, hoe meer aandacht er wordt besteed aan de muur zelf.
    • Als u een beetje comfort wilt toevoegen, kunt u aan de muur hangen, versierd met baksteen, een klein aantal open planken. Het is noodzakelijk om de kleur en het materiaal van de elementen te kiezen, rekening houdend met de stijl van de kamer.

    Prachtige voorbeelden

    Met de hulp van metselwerk kunt u een exclusief en ongebruikelijk ontwerp creëren, de kenmerken benadrukken en de sfeer meer warm, gezellig en aangenaam maken. U vindt een groot aantal interessante en esthetische voorbeelden van het gebruik van dergelijke bekleding in het interieur.

    • Wit metselwerk benadrukt de zachtheid van lichte kleuren, waardoor het ontwerp luchtiger en lichter wordt.Het maakt de ruimte visueel breder doordat de ruimte ruim en volumineus lijkt. Meubels en accessoires worden optimaal gecombineerd met de originele muur.
    • Photowall-paper onder een metselen is succesvol gecombineerd met een interieur en ziet er ongelooflijk natuurlijk uit. Je zou denken dat hier natuurlijke baksteen werd gebruikt, en niet een imitatie van het materiaal. Het ziet er allemaal stijlvol, modern en beknopt uit.
    • Zwarte bakstenen muur - de originele oplossing. Het is een gewaagd accent en bederft de sfeer in de kamer niet. Witte meubels completeren het totaalplaatje. Het ontwerp ziet er gedurfd en elegant uit. De succesvolle combinatie van tinten creëert een mooi en aangenaam interieur.
    • Rauwe baksteen ziet er niet minder mooi uit dan decoratief of tegels. Het past goed in de kamer en vult het op de juiste manier aan. Lichte tinten van meubels combineren goed met de kleur van de muur.
    • Warme muurkleuren maken het interieur luxueuzer en eleganter. Het ontwerp, gemaakt in heldere kleuren, ziet er zacht uit en vormt een rustige, gezellige sfeer.
    • Geweldig idee van het patroon toegepast op wit behang onder de baksteen. Vet, helder, rijk en aanstekelijk.Een geweldige optie voor creatieve en creatieve personen die van innovatieve oplossingen houden.
    • Een interessante combinatie van natuursteen en schuimmetselwerk. De muur ziet er aantrekkelijker uit vanwege de toevoeging in de vorm van originele schilderijen.

    Hoe je een metselwerk van gipspleister maakt, zie de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer