Slaapkamer in de stijl van "Modern"

 Slaapkamer in moderne stijl

Slaapkamerontwerp is een onbegrensd actieterrein voor fantasie. Er zijn veel decoratievormen, ze zijn allemaal goed en interessant op hun eigen manier. De "moderne" stijl onderscheidt zich van de hele diversiteit - origineel, uniek en relevant.

Opvallende kenmerken van stijl

Voordat je je wendt tot de kenmerken van de stijl, moet je begrijpen wat het betekent. Deze stijlrichting veroorzaakt verwarring. Veel mensen denken dat modern een moderne stijl is, een soort kwintessens van minimalisme en Europese beknoptheid. De vrije interpretatie van de term is fundamenteel verkeerd. Erger nog, niet alleen gewone mensen gebruiken het woord als toegepast op moderne interieurs, maar de auteurs van de artikelen vervangen vaak het ene concept voor het andere.

Deskundigen definiëren ook modern als de historische stijl, die verscheen op het kruispunt van twee eeuwen - XIX en XX. In die tijd was er in de kunst een stagnatie, er waren geen nieuwe trends en ideeën, alle stijlen met elkaar vermengd, er waren geen bijzonderheden.

Alle kunstenaars en gewone mensen wilden iets nieuws zien, radicaal anders dan het vorige. Dus een modernistische stijl verscheen, in het begin was het belichaamd in de werken van kunstenaars, architecten, dan in decoratie, en later - in interieurontwerp.

In Europa werd het bekend als "Ar-Nouveau".

Het woord "Modern" zit vast in Rusland vanwege een verkeerde vertaling. In het Engels is "modern" een nieuw, modern. De verkopers, die buitenlandse catalogi vertalen, namen de moeite niet en schreven het woord in Cyrillisch, de rest, uit onwetendheid, begon het te gebruiken.

Vanaf hier ging alle verwarring en verkeerde definitie van stijl.

De onderscheidende kenmerken van de stijl van ontwerpers omvatten het volgende:

 • Gebrek aan gegeneraliseerde vorm. In verschillende landen heeft de moderne stijl bepaalde accenten, gevormd onder invloed van nationale tradities en mentaliteit.
 • Rustige kleuren. Tinten zijn natuurlijk, natuurlijk en natuurlijk.Het gebruik van goud en zilver, heldere kleuren.
 • De vloeiendheid van de lijnen, de afwezigheid van rechte en scherpe hoeken, randen, symmetrie. Deze techniek zorgt voor de integriteit en eenheid van de stilistische richting, de zachtheid ziet er organisch uit.
 • Ontspannend, gedempt licht. Het is ideaal voor kamers die zijn ontworpen voor ontspanning.
 • Materialen van natuurlijke oorsprong - hout, steen, textiel, glas, marmer, keramiek.
 • Gebruik gesmede elementen om een ​​licht effect te creëren. Dankzij deze methode worden massieve metalen voorwerpen omgevormd tot elegante kunstwerken.
 • Toegepaste tekeningen - Floristische en animalistische thema's.
 • Exquise en populaire ontwerptechniek - glas-in-loodramen. Ze versierden ramen, deuren, lampen.
 • Ramen en deuren kunnen elke afmeting hebben, rechthoekig of gebogen.

Modern is goed omdat het:

 • beperkt niet de mogelijkheden en ontwerpbeslissingen van de binnenhuisarchitect. Naast het gebruikte budget voor natuurlijke materialen, kunnen ze worden gecombineerd. In elk geval zal de slaapkamer verfijnd en luxueus zijn;
 • constant in beweging, het absorberen van nieuwe producten, wat nieuwe kansen en ideeën voor decoratie oplevert;
 • niet bedoeld voor een bepaalde leeftijdsgroep, geslachtsgroep. Iedereen kan stijlelementen gebruiken;
 • origineel en niet verslagen zijn technieken zijn interessant, ze zijn in staat om de kamer uniek en gedenkwaardig te maken.

Als u kiest voor een modernistische stijl, kunt u er zeker van zijn dat u beschikt over een praktische en functionele slaapkamer die is ontworpen voor een gezonde nachtrust en ontspannende ontspanning.

ontwerp

Modern - een combinatie van verschillende stijlen, die zijn geleend van verschillende richtingen van ontwerp. Met deze stijl kun je mooie reparaties in de kamer maken. Het is geschikt voor een kleine slaapkamer en een kamer met een groot beeldmateriaal.

Er zijn geen wetten en specifieke beperkingen.

Om de stijl te benadrukken, moet je een paar ontwerptips volgen:

 • Als de slaapkamer ruim is, moet deze zijn gezoneerd. Door het gebied op te delen in verschillende delen (slaap, rust, kleedkamer), blijft geen enkel deel leeg.
 • Meerlaags plafonds met verschillende verlichtingssystemen. Dat zijn ze zal helpen om de slaapkamer in functionele delen te breken.
 • Het belangrijkste motief is vloeiende lijnen.wat zal helpen om comfortabele omstandigheden te creëren om in de kamer te blijven;

De ernst wordt bereikt dankzij lichte kleuren, ingebouwde meubels en lage bedden.

 • Grote luxe kroonluchter maakt de slaapkamer chique, geeft verlichting aan de hele ruimte.
 • Speciale wanddecoratie achter het bed - Een punt dat het oog richt op het belangrijkste moment in de kamer. Een andere manier om het slaapgedeelte te markeren, is door het bed op het podium op te heffen, het op gebogen poten te zetten of een ontwerp te maken met originele verlichting aan het plafond.

Als de slaapkamer klein is en wordt gecombineerd met een hal, wordt deze gescheiden door een scherm of scheidingswand, bekleed met zachte stof. Een dergelijke receptie maakt de ruimte gezellig.

 • De muren, naast het schilderen en plakken van behang, bekleed met houten panelen. Het is niet nodig om de wanden van hout volledig te maken, het is voldoende om de combinatiemethode te gebruiken en de functionele gebieden te benadrukken. De muren zijn slechts de achtergrond, ze zijn gedempt, zonder glans en helderheid.

De vloer kan donkerder zijn dan de muren of in overeenstemming daarmee. Het is bedekt met parket, laminaat, tegels of natuursteen, tapijten.

 • Het plafond is altijd versierd met rijke en rijke houten elementen, stucwerk. Hij fungeert als een indicator van de klassiekers die geleend zijn door de moderne tijdgenoten. De verlichting is zo georganiseerd dat een stil intiem licht wordt afgesteld.

Op de nachtkastjes zijn creatieve lampen vereist.

 • Naast het natuurlijke kleurenbereik worden ook gematigd heldere en diepe accenten gebruikt. om de stemming in te stellen - citroen, groen, mosterd.
 • Voor een studio geschikt transformatiebed, die overdag niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Windows zijn toegestaan ​​van standaard tot mansard en panoramisch. Op de vensterbanken kunt u een hoek voor boekenliefhebbers regelen.

Er zijn veel varianten op slaapkamerontwerp, elk is de toekomst van de originele binnenruimte, die zal vertellen over de individualiteit en de smaak van de eigenaar.

Kleur oplossingen

Natuurlijke materialen die in het interieur worden gebruikt, worden benadrukt met natuurlijke, natuurlijke, warme tonen. De taak van kleur - om de slaapkamer een lichte, romantische sfeer te geven.

Ontwerpers gebruiken bruin, wit, beige, zand, grijs, zwart, zilver, goud. Roze, bordeaux, geel en andere felle kleuren zijn toegevoegd als accenten.

Er moeten een paar van dergelijke insluitsels zijn.

Om een ​​enkele ruimte te creëren, is het belangrijk om op harmonieuze wijze de kleuren van afwerkingen, meubels en textiel te kiezen. Als het doel is aandacht te schenken aan het meubilair, mogen de muren, het plafond en de ramen de verzadiging van de vulkamer niet onderbreken.

Als je je wilt concentreren op het glas-in-loodraam, is al het andere gerijpt in een rustig kalm bereik. Verschillende kleuren worden gebruikt om de slaapkamer te plaatsen, maar ze zijn in overeenstemming met elkaar.

meubilair

Er zijn geen speciale vereisten voor meubelmaterialen. Ziet er geweldig uit van natuurlijke materialen:

 • boom (van massief eiken, grenen, andere soorten);
 • metaal (noodzakelijkerwijs gesmeed, gesneden elementen);
 • glas;
 • keramiek.

Meubels kunnen worden gevernist met een kleurloze samenstelling, witte lak of andere tinten.

Een standaardset van slaapkamermeubilair is een bed, nachtkastjes, een spiegel, een kaptafel, een ladekast of een kledingkast. Het aantal items hangt af van de grootte van de slaapkamer, het mag niet rommelig zijn.

Items worden apart gekocht, besteld volgens individuele tekeningen, of je kunt een comfortabele Italiaanse modulaire slaapkamer kopen.

Alle meubels moeten met vloeiende contouren zijn, zonder scherpe hoeken, met asymmetrische ruggen, mooie vormen.Items worden aangevuld met een originele inrichting: expressieve patronen, glas-in-loodramen, florale ornamenten.

decoratie

In de decoratie van de slaapkamer is er één regel - buitensporige helderheid is verboden. Decoratieve elementen bepalen het concept van de kamer, vullen het met comfort en warmte.

Artikelen gemaakt van porselein (beeldjes), hout (lijsten, vloer- en wandklokken), glas (vazen, schalen, spiegels), metaal (bronzen kandelaars), textiel (gordijnen, kussens, capes) zijn goede accessoires.

De stijl wordt benadrukt door mooie lampen op de nachtkastjes, een spiegel met een gebeeldhouwde lijst over de kaptafel, schilderijen van moderne kunstenaars aan de muren en glas-in-loodschildering op glazen oppervlakken.

Mooie foto's van het interieur

Slaapkamer in de stijl van "Modern" - een kamer met een mooi, elegant ontwerp, dat zorgt voor ontspanning en rust. De volgende selectie van foto's laat zien hoe de stijl is belichaamd in ontwerpprojecten.

Lichte, gezellige kamer met een overdadig decor - een echt modernisme in klassieke zin. Het combineert op harmonieuze wijze alle meubels - houten meubels zijn gemaakt in dezelfde stijl, het kleurenschema van lichte tinten en soepel,originele lijnen van hoofdeinden. Het bed is geaccentueerd met een bloemmotief op de muur en er is een glas-in-loodraam op het glas van de deur.

Deze slaapkamer is uitgevoerd in een monochroom contrastbereik, dat de verfijning van het interieur benadrukt. De muren zijn versierd met stucwerk en creëren de gewenste textuur van oppervlakken. Alle meubels zijn bedekt met een zachte doek en op de nachtkastjes staan ​​kleine stijlvolle lampen.

Elegante kamer met bewerkte houten meubels in gedempte neutrale tinten. Ondanks de duidelijke contouren van de nachtkastjes en de kledingkast passen ze perfect in de moderne stijl. Een speciale charme aan het interieur wordt toegevoegd door een groot raam en schilderijen met een bloementhema.

In de slaapkamer op deze foto zijn de beste trends van de moderniteit verwerkt. Dit zijn dure meubels met gebeeldhouwde elementen, een glazen tafel op gebogen poten, grote gebogen ramen die naar het terras leiden, een visuele selectie van het bed met gipsplaat, originele lampen in de muur en een aangenaam palet van pistachebruine en beige kleuren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer