Ideeën voor slaapkamerdecoratie

De slaapkamer is niet alleen een privékamer, maar ook een intieme ruimte waar je fysiek en mentaal kunt ontspannen. Daarom is het een zeer belangrijke emotionele stemming, die een omgeving creëert. De slaapkamer moet niet alleen comfortabel in gebruik zijn, maar ook gemoedsrust brengen.

Slaapkamer inrichting

Het appartement is een van de belangrijkste kamers is de slaapkamer. Het is noodzakelijk om veel aandacht te besteden aan de inrichting van het interieur om daar een goede tijd te hebben.

Het begint allemaal met de lay-out, inclusief het doordenken van de basisstijl. Afhankelijk hiervan worden alle details geselecteerd, te beginnen bij het meubilair, eindigend met het decor.

Er zijn een groot aantal gebieden, maar sommige zijn geschikt om de slaapkamer meer te versieren dan andere:

 • Landelijke stijl houdt zich aan de natuurlijkheid en is verzadigd met natuurlijke motieven, wat de keuze van afwerkingen, meubels en zelfs kleuren beïnvloedde.Het belangrijkste materiaal van de richting is een boom of alles dat zijn externe gegevens imiteert. De kleuren zijn natuurlijk en u moet gedempte tinten kiezen.
 • Provence-stijl - een van de meest luchtige en eenvoudige elegante. De sfeer in het is ondersteund in witte en beige tinten, en tussen de accenten is er altijd een blauwachtige of lavendel. Zoals het meubilair vintage kasten of modern kiest, maar gemaakt onder de oude, grote bedden met smeedijzeren ruggen. Chintz en satijn worden voornamelijk als textiel gebruikt.
 • Barok en klassiek - de meest elegante en luxueuze richtingen. Ze hebben massief meubilair en decor nodig, zoals kolommen, grote smeedijzeren hemelbedden, echte beelden en prachtige kroonluchters. Deze functies maken deze stijlen alleen acceptabel voor grote slaapkamers. De barok is helderder omdat er, naast lichte kleuren, rode, paarse accenten zijn. In de klassiekers is het gamma meer verzadigd vanwege de kastanjebruine, donkerblauwe en gouden kleur.
 • Minimalisme en hi-tech - moderne stijlen, dat ziet er beknopt, maar mooi uit. Het ontwerp is ontworpen in een monochrome schaal, die af en toe wordt verdund met geel, rood, blauw.De slaapkamer in de high-tech stijl is eleganter, omdat het het gebruik van gelakte, glanzende, glazen oppervlakken mogelijk maakt, evenals een chique inrichting en apparatuur. De ruimte in de stijl van minimalisme is zo ruim mogelijk en is alleen ingericht met de voorwerpen die nodig zijn voor het leven.
 • Art Deco en etnische stijlen vereisen een groot aantal elementen en decor. Elk item moet echter met een ander worden gecombineerd en vormen een enkel concept. De etnische richting is meestal helder, omdat het nationale kenmerken gebruikt, zowel in de setting als in het kleurenschema. De meest populaire zijn Japanse, Afrikaanse, Egyptische, Arabische, Indiase soorten. Art Deco is verfijnder en een beetje arrogant vanwege ingewikkelde patronen, dure materialen, textiel en decor.

Als je een stijl kiest, moet je meubels doen. Een aantal vereiste items voor de slaapkamer is klein. De centrale plaats wordt ingenomen door het bed, waarvan de kwaliteit bepaalt hoe gerust iemand zich voelt.

Het wordt afgeraden om het bed in de hoek te duwen, op het hoofdeinde tegen het raam en in de buurt van de batterij te plaatsen, en ook tegenover de deur.

Als het bed dubbel is, is het beter om aan beide zijden vrije ruimte te laten, om geen overlast te veroorzaken. Single kan ook langs de muur worden geplaatst. In de grote slaapkamer kan het bed in het midden of diagonaal worden geplaatst. Als het bed naar de muur wordt verplaatst, is het beter als het een hoog hoofdeinde heeft, zodat je comfortabel kunt zitten.

Bedden zijn verdeeld in hoog (tot 80 cm), gemiddeld (ongeveer 50 cm) en laag, op vloerniveau. Naast de gebruikelijke opties, in de slaapkamer, kunt u iets niet-standaard installeren, bijvoorbeeld een hangend model of een 'zolder' maken, een heuvel waarop het voldoende is om een ​​matras te plaatsen. In de slaapkamer voor kinderen en adolescenten zal relevant zijn two-tier of three-tier model. In een kleine ruimte kan het worden gecombineerd met een werkplek.

Voor meer gemak is het niet erg om een ​​nachtkastje of een tafel te plaatsen. Een kledingkast of ladekast is nodig om kleding, beddengoed en dergelijke op te slaan. Een kaptafel, bureau, stoelen of voetenbankjes zijn volledig optioneel, maar ze kunnen veel problemen in een klein appartement oplossen. Deze items moeten in dezelfde stijl zijn ontworpen.

Om ruimte te besparen, kunt u multifunctionele transformatiemeubels gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld laden voor dingen in fauteuils en poefs. De kast op wielen kan van hoek naar hoek worden verplaatst en als standaard of tafel worden gebruikt. Een kaptafel met een verstelbare spiegel kan dienen als werkplek.

Stemming in het interieur creëren kleuren en decor. Lichte en natuurlijke tonen geven een gevoel van frisheid, geel en oranje warm, en rood daarentegen is te stimulerend. Gezelligheid wordt aan de kamer gegeven door bloemen en planten en niet alleen in vazen. Tekeningen aan de muren, meubels of textiel helpen de kamer om met kleuren te spelen. Textiel kan de stijl aanvullen of een accentding worden. In sommige gebieden zijn alleen katoen en linnen geschikt, in andere zijn zijde en fluweel geschikt. Gordijnen in de slaapkamer zijn niet alleen nodig om comfort te creëren, maar ook om 's morgens voor de zon te verbergen.

Vergeet niet andere decor items, waaronder vazen, frames, schilderijen en posters, beeldjes, kussens. Ze moeten harmonieus worden gecombineerd, niet alleen met elkaar, maar ook met stijl, meubels.

DIY-inrichting

Een interessante en belangrijke toevoeging aan het interieur kan een door uzelf gemaakte decoratie zijn. Veel ideeën vereisen geen speciale vaardigheden, maar een beetje tijd:

 • In de kamer ziet het er altijd uit op de muren., daarom is het de moeite waard om voor hun decoratie te zorgen. De meest populaire manier is het plakken van behang. Je kunt het zelf doen, zonder professionals in te huren. Om de slaapkamer interessanter te maken, volstaat het om behang met afdrukken op een van de muren of een specifiek gebied, bijvoorbeeld bij het bed, te gebruiken. De afbeelding moet in overeenstemming zijn met de kleur van het meubilair of de inrichting.
 • Een andere optie is tekenen. Het idee kan worden gedaan met behulp van stencils van calqueerpapier en zelfklevend papier. Een geschikt patroon en patroon kan letterlijk overal vandaan worden genomen, bijvoorbeeld uit een tijdschrift of een boek.
 • Accentwand kan worden ingericht met zachte panelen. Om ze te maken heb je multiplex, schuimrubber en leer of andere stoffen voor bekleding nodig. Hoe meer schuim, hoe zachter de muur. U kunt de panelen met vloeibare nagels lijmen.
 • Een andere optie voor de muur is een reeks kleine spiegels in het frame. U kunt kiezen uit verschillende vormen en afmetingen en om ze harmonisch te laten lijken, schildert u de kaders in één kleur of plakt u ze in met behang of verf. Je kunt een muur maken en spiegelen en de plaat vastmaken met vloeibare nagels.Dit ontwerp is echter te agressief en kan de verhoudingen van de kamer bederven.
 • De laatste tijd zijn conventionele fotolijsten aan de muur een populaire oplossing. Het belangrijkste is om alleen lege frames te gebruiken, zonder foto's en tekeningen. Als je met grootten en kleuren speelt, kun je een intrigerende compositie maken.
 • Meubilair kan ook onafhankelijk worden ingericht gebruik bijvoorbeeld stencils om ingewikkelde patronen op het voetstuk te tekenen of om over de planken te plakken met een speciale film van elke kleur. Je kunt zelfs een of ander voorwerp vergulden met behulp van bladgoud, lak en zachte borstel. Ambachtslieden kunnen op de muren of het hoofdeinde reliëf stucwerk proberen te maken. Dit vereist een gipsmortel en kalkpasta, waarvan een mengsel in stencils of vormen wordt gegoten.
 • Gestikte stoelhoezen kunnen een mooi en functioneel decor worden. Ze kunnen worden gebruikt als nachtkastje. Met de vakken op de covers kunt u kleine, maar noodzakelijke dingen opslaan, bijvoorbeeld een telefoon, draden van opladers.
 • Probleem met gebrek aan opslagruimte kan op een andere manier worden opgelost - door een nis in de muur van gipsplaat te maken.Boeken, lijsten of zelfs kussens en linnengoed worden in deze uitsparingen bewaard. Je kunt kluisjes boven het bed hangen, het belangrijkste is om het niet te laag te doen. Om het meubilair een aangenamere uitstraling te geven, kan het worden bekleed met een stof die past bij de kleur van de beddensprei.
 • U kunt zelfs zelf een luifelklimplant maken. Om dit te doen, moet u een houten, kunststof of metalen frame kopen en aan de muur bevestigen. Als cape zijn tule, organza, fluweel, tapisserie geschikt, en je kunt het vastmaken met behulp van een gordijngordijn. Het is belangrijk om de sterkte van de hele structuur te controleren voordat u eronder gaat slapen.

Fouten in het interieur

Markeer de meest voorkomende:

 • Een grote kroonluchter is vaak niet op zijn plaats, vooral in een appartement van gemiddelde en kleine omvang. In de slaapkamer is de centrale lamp niet de belangrijkste lichtbron, belangrijker dan schansen, staande lampen en tafellampen, omdat deze het vereiste gebied verlichten.
 • Vaak is de slaapkamer gecombineerd met werkruimte en bibliotheek. Boekenplanken mogen niet naast het bed worden geplaatst, omdat er zich stof ophoopt.
 • Kast met spiegeldeuren of een grote vloerspiegel is een uitstekende optie voor een kamer, omdat ze visueel de ruimte vergroten en de natuurlijke verlichting verbeteren. Ga echter niet naast een dergelijk actief object staan ​​om een ​​bed te hebben, omdat de constante bezinning over de bewegende reflectie alarm begint te veroorzaken.
 • Zelfs minimalisme veronderstelt diversiteit. Kale muren en ascese creëren niet de gewenste comfortabele sfeer. Maar een rommel maken van de kamer is volledig optioneel. Het volstaat om accenten te plaatsen, bijvoorbeeld om een ​​enkele getextureerde muur te maken of om een ​​foto / foto op te hangen.
 • Het wordt niet aanbevolen om een ​​volledig donkere omgeving te creëren. Hoe lichter de slaapkamer, hoe ruimer en gezelliger het eruit ziet. Verzadigde tinten moeten worden toegevoegd als accenten of hun meer gedempte tinten moeten worden gebruikt.
 • Hang geen enorme planken direct boven het bed, want dit kan alarmerend zijn. Het is beter om de ruimte aan het bed zoveel mogelijk te bezetten, en daarboven beperk je jezelf tot een nette plank of nis.
 • Om het interieur niet te overbelasten Gebruik geen spiegelende afwerking in te grote hoeveelheden. Je moet ook niet ijverig zijn met ruches, opengewerkte texturen.Het is niet nodig om het ontwerp te verzadigen, maar maak het niet helemaal glad en eentonig. Voeg gewoon een paar kleuraccenten toe en speel met verschillende texturen.

Interessante ontwerpideeën

Er zijn veel stijlen, maar er zijn er zelfs meer moderne en niet saaie. Dus, binnen de grenzen van de ethno-richting, kun je een safari slaapkamer realiseren met rieten rotan meubels, kunstmatige dierenhuiden, kleurrijke schilderijen en ornamenten op textiel. Maritiem ontwerp, dat het thema water, stranden en romantiek van reizen belichaamt, stelt u in staat om een ​​kamer te maken in de stijl van de hut. Kies hiervoor een donkere houten afwerking en gebruik het decor in de vorm van een anker, een globe, een stuurwiel.

Veel ongewone opties kunnen met muren komen. Een populaire manier is om een ​​van de muren te accentueren. Maar u kunt het niet alleen met behulp van contrast of geschilderd behang selecteren, maar op verschillende andere manieren. Bijvoorbeeld om een ​​leisteen van de ene muur te maken, deze met een duig te bedekken, om deze te versieren met een echte steen of steen, met een spiegelpaneel en een mozaïek.

Omdat in de slaapkamer een van de centrale plekken wordt ingenomen door het bed, dan kun je iets interessants verzinnen.Bijvoorbeeld, vanuit elke hoek om op een kolom te zetten, waarvan de bovenzijde versieren met vazen ​​met bloemen. Aan de kop van het hoofd kunnen nissen worden gemaakt en rond de rand om een ​​brede plank te maken. Het bed en de tafel worden dus meteen op hetzelfde moment aan het bed bevestigd.

In de grote slaapkamer kun je niet alleen een niet-triviaal ontwerp maken, maar ook een lay-out. Op een manier om een ​​douche te combineren met een slaapkamer. De ene zone is van de andere gescheiden door een transparante wand en een deel van de kamer is afgewerkt met waterdichte materialen. Dit vereist veel geld, omdat het niet alleen nodig is om de sloop van een deel van de muur te verzorgen, maar ook om ervoor te zorgen dat de loodgieter geen luide geluiden van buiten maakt.

Vaak wil je in de slaapkamer een open haard plaatsen om de kamer nog meer comfort te geven. Ontwerpers bieden niet-standaardoplossingen - om alleen de externe basis van de open haard te maken, en binnenplanken voor bloemen, kaarsen en andere decoraties. U kunt dit bijvoorbeeld een biohaard krijgen, die op brandstof werkt.

In kleine kamers, bijvoorbeeld in de slaapkamer van 6 vierkante meter. m kan ook stijlvolle ideeën vertalen. Leg bijvoorbeeld een muur met bakstenen en bevestig houten balken aan het plafond.Textiel - bedsprei, kussens, meubelstoffering, gordijnen voor de ramen helpen de kamer helderder te maken. In plaats van de gebruikelijke kledingkast, kunt u een vloerhanger gebruiken. Over het algemeen moet je in een kleine slaapkamer experimenteren met texturen en kleuren, wat het voordeel van felle kleuren zou moeten hebben.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer