Ontwerp slaapkamer van 14 vierkante meter. m

Het ontwerp van een kleine kamer is niet eenvoudig. Slaapkamer van 14 vierkante meter. m is ook geen uitzondering. Het artikel zal bespreken hoe het uit te rusten, in welke stijl en kleurenschema.

Speciale functies

Een ruimte van 14 vierkante meter is voldoende om alles te bieden wat u nodig heeft: een tweepersoonsbed, een kledingkast, nachtkastjes, een kaptafel of een werkplek. Om dit alles rationeel en met smaak te plaatsen, is het noodzakelijk om goed over het interieur na te denken.

Voor een bekwame regeling van een dergelijk klein gebied, is het vereist om de verhoudingen van de kamer zorgvuldig te vergelijken met het meubilair dat moet worden geleverd. Het is ook noodzakelijk om na te denken over waar dit of dat meubelstuk moet worden geplaatst om de vrije ruimte en de esthetische vormgeving te behouden.

Als je gaat beginnen met het repareren van de slaapkamer, moet je een ontwerpproject overwegen - tot het decor en de verlichting.

lay-out

Het interieur van de kamer wordt uitgevoerd, met de nadruk op het volgende:

 • de behoeften en wensen van de huurders;
 • de vorm van de kamer is vierkant of rechthoekig;
 • locatie en grootte van ramen en deuren.

Het is noodzakelijk om de breedte en hoogte van alle wanden te achterhalen en vervolgens meubels te bestellen of te bestellen. Voor kleine ruimtes is het beter om het meubilair te kiezen dat de vrije ruimte van de muur zo veel mogelijk opneemt - en daardoor zal het minder uitpuilen.

In dit geval zal er meer vrije ruimte zijn om te bewegen.

Hierop focussen, moet je een kast naar het plafond en een smalle, lange kaptafel kiezen. Boeken of andere persoonlijke spullen kunnen op de planken boven het bed of de tafel worden geplaatst.

Een ongemakkelijke, maar oplosbare taak is de planning van een slaapvertrek. In dit geval is er nauwelijks plaats voor nachtkastjes en een kaptafel. In dergelijke kleine ruimtes ligt de nadruk op de bevoegde organisatie van opslagruimtes en de inrichting van slaap- en logeerruimten.

De oplossing voor de eerste vraag is het meest efficiënte gebruik van vrije ruimte op de muren. Om items op te slaan die zelden worden gebruikt, kunt u planken of mezzanines onder het plafond hangen.

Bij het inrichten van een slaapplaats of bij het ontvangen van gasten, komt het transformeren van meubels ter hulp. Dit is:

 • bedden, liggend achter de muur;
 • traditionele vouwbanken;
 • koffietafels, verander in een volwaardige eettafels en nog veel meer.

Stijlbeslissingen

Voor het ontwerp van kleine kamers, het beste ontwerp, suggereert een minimum van drie-dimensionale, talrijke of te kleurrijke decor. Daarom zullen moderne stijlen als minimalisme, hi-tech, constructivisme of loft het doen.

Er zijn ook vrij ingetogen stijlen: Scandinavisch, mediterraan. Ze suggereren het overheersende gebruik van witgekleurde muren en een minimale inrichting, die alleen geschikt is voor een kleine kamer.

Soms wordt eclecticisme een uitstekende oplossing - het veronderstelt een harmonieuze combinatie van klassieke elementen met moderne. Gesneden Venetiaanse kroonluchter past perfect in het hok of minimalisme.

Het is vermeldenswaard dat het klassieke ontwerp met patroonbehang of sierlijk meubilair visueel de ruimte "steelt" en een gevoel van beklemming creëert. Overdreven decor geeft hetzelfde effect.

Foto's op de muren in combinatie met de beeldjes op de planken en het tapijt op de vloer zijn brute kracht.

Met een kundige aanpak kun je echter in bijna elke stijl een goede slaapkamer krijgen, zelfs in een klassiek of bijvoorbeeld in het oosten. De laatste wordt gekenmerkt door een rel van kleuren en decoratievormen. In dit geval is het in de regel noodzakelijk functionaliteit op te offeren - meubilair. In zo'n kamer kun je alleen de meest noodzakelijke items achterlaten: een bed, nachtkastjes, een kaptafel en een kledingkast.

Misschien kunnen zelfs niet alle genoemde producten binnenshuis blijven.

Hoe de muren, de vloer en het plafond te maken?

Dus, de muren zijn beter ingericht in felle kleuren. Hetzelfde geldt voor het plafond. Geslacht kan bijna alles zijn. Om het echter zo licht te maken als al het andere, blijf niet staan, want het zal een gevoel van afsluiting van de ruimte creëren.

Als u toch op de lichte vloer wilt lopen, kunt u gekleurde plinten maken die passen bij het decor en de inrichting van de kamer. Dit zal het negatieve effect verminderen.

In een kleine ruimte ziet het er goed uit lichte houten vloeren, maar ook eenvoudige of discrete vloertegels. Gedessineerde hoes zou geschikt zijn in combinatie met het bescheiden ontwerp van de rest.

Als witte muren verveeld en verveeld zijn, kunnen ze worden gedecoreerd in pasteltinten van roze, blauw, beige en andere kleuren. Met een groot verlangen kunnen ze behoorlijk donker zijn. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat de gekleurde muren de kamer visueel verkleinen en dat het plafond naar beneden valt.

Afwisselend verzadigde kleuren met neutraal: wit of beige helpen dit effect te neutraliseren. Zo'n lichte streep kan een hoge kast aan het plafond zijn of een decoratieve wandafwerking boven het hoofdeinde.

Het decor moet in dit geval in harmonie zijn met de kleur van de muren en een enkele compositie creëren.

Wat betreft de materialen voor de muren, is het het beste om ze te beschilderen of te pleisteren. Een andere optie is om heel voorzichtig de achtergrond te selecteren. Een opvallend patroon in een kleine kamer kan een gevoel van rommel creëren. Dit betreft echter de afwerking van de hele kamer. Een interessant patroon of patroon van een van de muren maken is heel acceptabel.

Daarnaast is het vermeldenswaard dat het mogelijk is om gips of spanningsstructuren op het plafond te bouwen met voldoende hoogte.

Hoe een kleine kamer in te richten?

Voor de inrichting van een kleine slaapkamer is het het beste om meubels te gebruiken met straight clearlijnen en ingehouden kleur. Er zijn echter originele ontwerpoplossingen mogelijk - de bank kan in het middelpunt van de belangstelling staan. In dit geval hebben de overblijvende meubels en inrichting in de regel een neutrale kleur en een bescheiden voorkomen.

Het blijkt dat de inrichting van de slaapkamer afhangt van het algehele ontwerpconcept.

Als de kamer rechthoekig is, kan het bed in het midden worden geplaatst, naast het raam - om de kaptafel en de werkplek te plaatsen. Aan de muur tegenover het raam zal er een kast passen en ertussen en het bed - een nachtkastje.

In een vierkante ruimte kunnen kasten aan beide zijden van het bed worden geplaatst. Ze kunnen ook worden gebouwd en naast het bed.

Je kunt een enkel ontwerp van de kast plaatsen met een kaptafel langs de vrije muur.

Wat betreft de woonkamer slaapkamer, kasten kunnen ook een bank of een nachtkastje met een tv frame.

In kamers in de Scandinavische stijl of in de loftversie, zijn er in de regel geen gordijnen voor de ramen. Hierdoor kunt u een brede vensterbank maken en deze als bureaublad gebruiken. Het moet zodanig worden ingesteld dat het licht de linkerhand goed verlicht.

Voor degenen die willen slapen op een tweepersoonsbed, en niet op een opklapbare bank, zijn speciale complexen gecreëerd. In hen is het bed verborgen achter een bank in een rek. Als het nodig is, wordt het eenvoudigweg herbekeken.

De kaptafel of werkplek kan ook in een kast of plank worden ingebouwd.

verlichting

Spiegels helpen om een ​​donkere kamer van natuurlijk licht te voorzien. U kunt een kledingkast met spiegeldeuren voor het raam plaatsen of de muur eenvoudig met hen schikken.

Er moet ook worden opgemerkt dat u door de juiste belichting de donkere kleuren in het ontwerp kunt compenseren. Overdag kunnen spiegels dit ook doen, en 's nachts verlicht een plafond of lijn van een donkere muur rond de omtrek.

Daarnaast heeft de slaapkamer meerdere zones extra verlichting nodig:

 • nachtkastjes aan het hoofdeinde van het bed;
 • kaptafel;
 • desktop;
 • spiegelkast.

Als extra verlichtingsapparatuur kunt u zowel tafellampen als ingebouwde gloeilampen gebruiken. De laatste zijn een licht en gedenkwaardig element van het decor. In een kleine ruimte kunt u decoratieve verlichting gebruiken.

Zoals in het geval van een ander decor - moet worden gerespecteerd.

Met de hulp van lokale verlichting, kunt u een gezellige sfeer creëren die u zal helpen ontspannen en af ​​te stemmen op de slaap. Dit zijn tafellampen, staande lampen en lampen boven het bed.

Decoratieve items

Het maken van een kleine kamer is een zeer secuur proces. Het is noodzakelijk om een ​​middenweg te vinden tussen rommel en overmatig minimalisme, dat grenst aan de leegte.

Bij het kiezen van een decor kunt u het volgende doen: als de items klein zijn, kunnen ze erg helder en merkbaar zijn. Dit kan een groot paneel aan de muur zijn. Goede opties - lichte kussens op het bed of een compositie van de beeldjes op de kaptafel.

Als er veel items zijn, moeten ze elkaar harmoniseren en aanvullen.. Boeken in de schappen kunnen bijvoorbeeld worden ingepakt in een decoratieve hoes die geschikt is voor kussens op het bed en frames van schilderijen aan de muur.

Er is nog een andere optie - wanneer er veel kleine items zijn, zijn ze allemaal helder. In dit geval moet een neutrale of stevige achtergrond van meubels en muren voor hen worden gecreëerd.

Ideeën in het interieur

Het gebruik van rijke kleuren is niet eenvoudig, maar het resultaat is het waard:

 • Een goede combinatie van natuurlijke tinten van bruin en groen toegestaan ​​om de kamer aan te vullen met een origineel patroon en een rode lamp. De donkere muur is een achtergrond voor witte accenten in de vorm van meubels en textiel.
 • De inrichting in rustgevende pastelkleuren zal een beroep doen op liefhebbers van traditionele interieurs. Gerenommeerd hoofdbord, originele staande lampen, gespiegelde nachtkastjes en gouden brokaatkussens voegen aan dit rustige interieur een vleugje toe.
 • Monochroom wit interieur kan worden versierd met een spel van vormen en lijnen, zoals in het volgende voorbeeld.. De boog boven het bed, de rechthoeken van de kasten en de lijnen van de planken aan het plafond worden aangevuld met een ornament van de beddensprei, tapijt en bloemenboeketten.
 • U kunt variatie toevoegen aan het ontwerp vanwege originele ontwerpen en verlichting. Het paneel met bloemen, versierd met verlichting, trekt alle aandacht en opbeurend.
 • Originele meubels aan het plafond creëren niet alleen een uitstekende opslagruimte, maar ook een unieke sfeer van comfort. Een wit in combinatie met verschillende tinten champagne geeft een gevoel van lichtheid.

Ontwerp project

Nu is het de moeite waard om een ​​paar echte ontwerpprojecten te overwegen:

 • Laten we beginnen met het wrede interieur in de mannelijke grijsbruine tinten. Grijze muren zijn een goede neutrale achtergrond voor houten donker bruin meubilair, zwarte nachtkastjes en een kledingkast. De rijke kleur van het meubilair wordt in evenwicht gehouden door de lichte vloer en bedsprei, gecombineerde gordijnen en zwart-witte schilderijen met licht.

Het volgende ontwerp is gemaakt in oosterse stijl en is ook een levendig voorbeeld van een bekwame combinatie van kleuren en plaatsing van accenten. Kleurrijk behang, sprei en decor zijn gemaakt in gedempte kleuren die geen contrasten ondergaan. Alle kleuren hebben een warme schaduw, dus vullen elkaar aan. Grote witte vlekken van kasten, hoofdeinden en een witte achtergrond van patronen neutraliseren de diversiteit.

 • Overweeg ten slotte de slaapkamer in een klassieke versie.. Volumetrisch decor, gedessineerd meubilair en een overvloed aan textiel zien er niet omslachtig uit - vanwege een enkel beige-goud kleurengamma. Symmetrische blauwe accenten op de muren en een roze fauteuil vormen een verscheidenheid en trekken de aandacht.

Interessante composities kunnen absoluut in elke stijl en kleur worden gemaakt. Het blauwe kleurengamma ziet er bijvoorbeeld erg fris en relevant uit, wat in de volgende video tot in detail kan worden bekeken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer