Italiaanse slaapkamers

Steeds meer in stedelijke appartementen zijn Italiaanse slaapkamers te vinden. Overweeg de redenen voor deze verslaving.

Functies, voors en tegens

Tegenwoordig produceren ze in Italië niet alleen klassieke, maar ook moderne meubels, dus voordat je een Italiaanse slaapkamer koopt, moet je het concept van het interieur bepalen. Italiaans meubilair is niet alleen perfect voor 'paleisstijlen' (rococo, imperium, barok), maar ook voor moderne designtrends zoals art deco, country, modern en zelfs hightech.

Italiaans meubilair heeft de volgende voordelen:

 • Hoogwaardige componenten. Fittingen en bevestigingsmiddelen zijn betrouwbaar en duurzaam; voor vernissen en schilderen gebruik resistent en ook onschadelijk voor gezondheidsproblemen.
 • Divers ontwerp. Elke meubelfabrikant in Italië heeft zijn eigen stijl en tradities, maar volgt tegelijkertijd innovaties in de meubelindustrie.Harmonische vormen en zorgvuldig doordachte kleurencombinaties zijn kenmerkend voor Italiaanse meubels, ongeacht hun stijl.
 • Veelzijdigheid. Het modelbereik impliceert de aanwezigheid van verschillende maten van het voorgestelde meubilair. Hierdoor kunnen kleine kamers in stadsappartementen worden ingericht met Italiaanse meubels.
 • Exclusiviteit en prestige. Italiaanse meubels voldoen aan de meest veeleisende klanten - een combinatie van goede smaak, goede kwaliteit en luxe.
 • Comfort. Bij het maken van een bed worden fabrikanten niet alleen geleid door schoonheid en elegantie, maar ook door orthopedische vereisten en Europese normen.

De nadelen zijn:

 • De hoge kosten van buitenlandse producten in vergelijking met binnenlandse. De kwaliteit van Italiaans meubilair is echter inferieur, niet alleen binnenlandse, maar ook Europese tegenhangers.
 • De aanwezigheid van een groot aantal vervalsingen.
 • Natuurlijke materialen. Hout verdraagt ​​geen hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid en, zoals u weet, is het een goed brandbaar materiaal. Fabrikanten proberen deze nadelen tot een minimum te beperken met behulp van moderne technologieën in de productie.
 • De ernst. Houten meubilair heeft een vrij groot gewicht, het wordt merkbaar tijdens transport en installatie, maar het is stabiel. In het bijzijn van kleine kinderen die graag in de schappen klimmen, laden openen of deuren, is dit moment vooral relevant.

Een speciaal kenmerk van Italiaans meubilair is een warm kleurenschema. Traditioneel zijn dit beige tinten die de basisbruine tinten perfect aanvullen. Er zijn echter uitzonderingen. Balhoofdstellen in witte kleur worden steeds populairder. De basiskleur is de kleur van hout, extra schaduwen worden toegevoegd met decoratieve elementen: met behulp van vergulding en inlay.

materialen

Voor de productie van Italiaanse slaapkamers worden dergelijke houtsoorten gebruikt zoals walnoot, kers, eik, beuk, els en anderen. Producten van een natuurlijke boom worden geëist dankzij de natuurlijke factuur en milieuvriendelijkheid. De meeste modellen op internet zijn gemaakt van massief hout. Als de basis van het frame kan fungeren als een houten bord, gelijmd solide, samengesteld uit kleine stukjes hout, en MDF.

Industriële technologieën staan ​​niet stil en bij de productie van meubels komen steeds meer materialen naar voren die niet inferieur zijn aan de kwaliteit.

De lijst met materialen die wordt gebruikt voor decoratie en decoratie van meubels door Italiaanse ontwerpers is zeer divers: echt leer, zijde, vlas, bont en anderen. In het geval van elite slaapkamers worden edelmetalen, krokodillenhuid en ivoor gebruikt. Italiaanse meubels zijn altijd royaal versierd met houtsnijwerk, inlays en smeedijzeren elementen.

accessoires

Italiaanse slaapkamer impliceert een compleet en harmonieus beeld, dat kan worden bereikt met behulp van accessoires. Het bed is het gezicht van de hele slaapkamer, dus u moet serieus nadenken over de keuze van spreien.

Gordijnen met een ongewoon ornament en decoratieve kussens, in harmonie met de sluier, voegen gratie en integriteit toe aan het hele interieur.

Bij het kiezen van een vloerdecoratie kunt u uw voorkeur niet alleen geven aan steen, maar ook aan hout. Meer voordelig in de Italiaanse stijl zal er rauw hout uitzien.

Een interessante optie voor de muren is schilderen, in de moderne versie - fotoschilderijen, als gevolg van landelijke landschappen of stillevens.

Verlichting in de slaapkamer moet comfortabel en voldoende zijn, maar tegelijkertijd dimmen om een ​​sfeer van comfort en ontspanning te creëren. Het is de moeite waard om na te denken over twee soorten verlichting: standaard en extra. Kies het, probeer kandelaars en lampen op te pakken in dezelfde stijlbeslissing.

Populaire modellen van meubelsets

Het modellengamma van Italiaanse slaapkamers wordt gepresenteerd met een reeks opties waaronder het mogelijk is om de complete set in elke stijl te laten uitvoeren. Traditionele Italiaanse slaapkamer suites bestaan ​​meestal uit nachtkastjes, een kledingkast, een dressoir, een spiegel en een bed. Het belangrijkste element van het interieur is een bed, waarvan het hoofdeinde het belangrijkste hoogtepunt van de kamer wordt.

Fabrikanten bieden vaak niet-standaard kits, evenals verschillende afwerkingen voor dezelfde modellen.

De meest populaire en interessante modellen van meubels:

 • Palazzo Ducale is een eenvoudige en comfortabele slaapkamer. Gemaakt van massief hout met gefineerde as, maar er is ook een kersachtige afwerking. Doorsnijden en vergulden wordt gebruikt als een prachtig decor.
 • De klassieke Siena Avorio is gemaakt van linden, met donkere vezels, die levendigheid en warmte geven aan de witte kleur. Onderscheid de inleg van Siena, afgeronde hoeken, smeedijzeren elementen en uitgesneden massief houten details.
 • Elegante slaapkamer Venezia Bianco - een voorbeeld van Italiaanse klassiekers. De kleur van ivoor in combinatie met gouden patina geeft het meubilair een verfijnde, sensuele en elegante uitstraling.
 • Klassieke slaapkamer Epoca Het heeft zichzelf bewezen en er is veel vraag in de markt.
 • Niet-triviale slaapkamer San Remo - stijl en elegantie. De exclusiviteit is een combinatie van klassieke zwart-witte kleuren. Hier zijn er inzetstukken van zwart glas. Kunstleer siert het hoofdeinde.

Het belangrijkste materiaal voor de vervaardiging van de lichaamsdelen van de set is gelamineerde spaanplaat.

Tips om te kiezen

Welke meubels geven de voorkeur - geen gemakkelijke vraag. De volgende punten moeten echter worden overwogen:

 1. De grootte van de kamer. Het bed mag niet meer dan 40% van de kamer beslaan.
 2. De combinatie van kleuren slaapontwerpen en inrichting van het plafond, wanden en accessoires.
 3. De stijl van meubels. Het moet ook passen in het algemene ontwerp van de kamer.
 4. De kleur van het meubilair. De aanwezigheid van kinderen of huisdieren is de reden om witte meubels te weigeren. Overmatig wassen met huishoudelijke chemicaliën of mechanische beschadiging met klauwen en tanden zal het uiterlijk van uw meubels negatief beïnvloeden.
 5. Growth. De grootte van het bed en bed - niet hetzelfde. Het decor "eet" vaak slaapruimte en het bed, dat er ruim uitziet, kan standaard in grootte zijn.

Bij het kiezen van meubels wordt altijd rekening gehouden met de prijs-kwaliteitverhouding. Italiaans meubilair betekent niet altijd hoge kosten, dus er zijn verschillende manieren om het tegen een lagere prijs te kopen:

 1. Virtuele markten bieden Italiaans meubilair tegen een lagere prijs dan traditionele meubelcentra.
 2. Online winkels betalen niet voor de huur van handelsplaatsen en dit heeft invloed op de prijs. Soms kan het verschil in kosten voor hetzelfde model oplopen tot 15%. Er is echter een risico om pseudo-Italiaanse meubels tegen te komen.
 3. Het is logisch om de fabriekssite in het buitenland te vinden en zorgvuldig het geselecteerde model te bekijken en vervolgens de officiële vertegenwoordiging van dit bedrijf in uw regio te vinden.

Het is beter om voorkeur te geven aan al lang bestaande en bekende bedrijven. De salon, die echt samenwerkt met het bedrijf, biedt de potentiële koper om meubels te kiezen volgens de catalogus die op de website van het bedrijf staat.

beoordelingen

De overgrote meerderheid van de kopers zijn redelijk Italiaanse slaapkamers.Consumenten vieren het comfort, de kwaliteit en de geweldige esthetische uitstraling van de slaapkamer. Gebruikers schrijven dat de meubelset er nog beter uitziet dan in de online winkel en past perfect in hun interieur.

Er zijn echter ook negatieve beoordelingen gekoppeld aan de incompetentie van verkopers: lange levertijden, onvolledige complete set accessoires. We moeten de keuze van een tussenpersoon serieus nemen bij het kopen van meubels uit de fabriek.

Een volledig overzicht van Italiaans slaapkamermeubilair kan in de volgende video worden bekeken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer