Paarse slaapkamer

 Paarse slaapkamer

Het moderne interieur van de slaapkamer is anders dan dat van enkele jaren geleden. Vandaag de dag is het aandachtspunt de heldere en verzadigde kleuren van het kleurenpalet, die de stemming opbeuren en de sfeer huiselijk comfort geven. Een van de ongebruikelijke en controversiële ontwerpbeslissingen is de paarse slaapkamer. Dit kleurenschema is uniek en heeft zijn eigen kenmerken.

Functies en kleurwaarde

Violette kleur in het interieur is een complex fenomeen, maar erg mooi. De schaduw is uniek op zichzelf, omdat deze uit twee sterke kleuren bestaat: blauw en rood. Hij heeft een unieke energie en is vol van harmonie van tegenstrijdigheden.Dit is een discrete kracht, verborgen vuur, koninklijke kleur, die ooit populair was bij de koninklijke adel en geestelijkheid.

Viooltje wordt als magisch beschouwd, het krijgt een speciaal belang, omdat het gelooft dat het mensen kan beïnvloeden. Geen wonder dat hij geliefd is bij mensen uit verschillende landen, zelfs in sprookjes en fantasie. De tint spreekt van het geheim van de gevoelens van de natuur, in wiens zielemoties woeden. De paarse kleur van de slaapkamer is gevuld met passie, kracht en getuigt van de creatieve aard van de persoon. Tegelijkertijd wordt het beschouwd als de kleur van ontspanning, het heeft een kalmerend en ontspannend effect.

Paarse kleur is uniek omdat het perfect past in de stijl van dames-, kinder- en zelfs herenkamers. Zijn palet is zelfs veel breder: vanwege zijn dualiteit kan het anders zijn, wat wordt gecreëerd door de concentratie van rode of blauwe tonen. Bijvoorbeeld, de overheersing van blauw spreekt van het mannelijke begin en voegt aan de stijl een gevoel van koelte toe. Zachte verdunde schaduw met roze vol romantiek en sensualiteit. Fel lila kleur vult het interieur met frisse lentes en geeft vrolijke emoties.

Aangezien de schaduw nogal tegenstrijdig is, heeft deze verschillende functies:

 • Paarse kleur is ideaal voor slaapkamers voor kinderen en volwassenen.het past echter helemaal niet bij oudere mensen (in dit geval, in plaats van in een goed humeur te zijn, brengt het verdriet en depressie teweeg).
 • De sfeer van het ontwerp verandert afhankelijk van de kleurverzadiging.: de ruimte wordt groter of kleiner, de verlichting van de ruimte verandert.
 • Paars stimuleert de ontwikkeling van creatief potentieel, helpt bij het afstemmen op de gewenste modus (het effect hangt af van de geselecteerde toon).
 • Nauwkeurigheid van de gekozen tint is vereist, anders kan de atmosfeer deprimerend worden.. Voor een goed humeur heb je lichte tinten nodig. Als er veel blauw in de toon zit, riskeert de kamer onbemind te worden in het huis.
 • Deze slaapkamerkleur is geselecteerd voor een specifieke persoon. (je kunt het ontwerp dat je leuk vindt niet zonder aanpassingen kopiëren, omdat het temperament voor iedereen anders is).

Stijlen en tinten

Paarse kleur is veelzijdig. Zijn types omvatten de volgende tinten:

 • lavendel;
 • lila;
 • lila (van donker naar licht);
 • fuchsia kleur;
 • pruim;
 • lis;
 • aubergine tint;
 • met uitgesproken rood;
 • koud violetblauw;
 • verdund met wit.

Elke toon kan variëren in verschillende intensiteitsniveaus. Alle tinten violet combineren het volgende: wat ze ook in intensiteit zijn, er is geen agressie in, omdat de hoofdkleur geen scherpe subtoon bevat. Elke schaduw is aristocratisch en nobel.

Violette kleur is zo uniek dat het letterlijk in elke stijl van interieur past - van minimalisme en modern tot luxe en glamour. Ongeacht de ruimte, ruim of klein, met de kneepjes van creatieve ontwerpers, kunt u het helder en licht maken, een positieve houding aannemen en een sfeer van comfort creëren.

De stijl van de paarse slaapkamer is divers (afhankelijk van het gekozen interieur en idee): het kan klassiek, hightech, art deco, neobarok, Arabisch motief zijn. Het is belangrijk om niet alleen het unieke karakter en de ongebruikelijke kleur te laten zien, maar ook om het idee van ontwerp erdoorheen te brengen.

Een van de voordelen (en tegelijkertijd kenmerken) van paarse kleur is de mogelijkheid verschillende kleuren te combineren.

Om ervoor te zorgen dat het interieur niet overgaat in een enkele plek, is het noodzakelijk om een ​​zacht contrast toe te voegen aan de hoofdpaars. Dit zal de kleur doen herleven en de verfijning ervan benadrukken.

Wand-, vloer- en plafonddecoratie

Violet kan op twee manieren worden toegepast:

 • maak ze muren (verf of lijm behang);
 • kies accenten (meubels en interieurartikelen).

Ontwerptechnieken zijn afhankelijk van de ideeën van de ontwerper. In het eerste geval kun je een vloeiende overgang van contrast verslaan met een patroon of achtergrond van verschillende kleuren (om de stijl en verveling niet te maken). Een geweldige ontwerpoplossing is een helder accent dat het bedgebied definieert.

Dit deel van de muur kan speciaal worden gemaakt. Je kunt het helderder maken en het behang paars oppakken. Om de compositie zachter te maken, kunnen heldere achtergronden worden aangevuld met monochroom en licht. Nog interessanter is het contrast van witte of crèmekleur tussen helder contrast.

Het stretchdoek van paarse kleur is een ongewone, maar prachtige techniek (vooral als er een zachte toon wordt gekozen). Als hij een klein figuur heeft, zal een dergelijk ontwerp meer dan origineel zijn, maar geen accenten. In dit geval voldoende meubels of decoratieve kussens.

Als u accenten accepteert, neemt u meubels en extra meubilair paars op. Bovendien is de keuze van de details niet beperkt: de kleur van de slaapkamer kan worden gemaakt met behulp van tinten van beddengoed, poefen van bont, kussens, tapijten, capes, schilderijen, vazen, tafellampen en zelfs verse bloemen.Bovendien is de gewenste tint te vinden in het patroon van binnenobjecten, of het nu gaat om het afwerken van kantbehang of patroon op de gordijnen.

In sommige gevallen kan het ontwerp veel paars zijn. Dit is bijvoorbeeld een Arabische stijl, die doet denken aan een tent, waarin de muren paars zijn, niet alleen, maar ook de plafonds. Om ervoor te zorgen dat de algemene achtergrond niet overbelast wordt, moet u zorgvuldig de kleur van het meubilair en aanvullende interieurartikelen kiezen.

mogelijkheden voor combinatie

Paarse kleur is speciaal, maar harmonieus gecombineerd met verschillende tinten van het kleurenpalet. Een van de meest succesvolle en lichte kleuren is wit: de wit-paarse slaapkamer is gevuld met lucht en licht, zelfs als de basistoon donker is. De ideale componenten van violet zijn grijs, beige en zwart.

Het zwart-paarse ontwerp van de kamer is uniek omdat het er helder uitziet, de geel-paarse slaapkamer "ademt" met zonnestralen en warmte. De optie met de toevoeging van groene en bruine tinten vult de kamer met frisheid en adeldom. Met een violetblauw contrast, wees voorzichtig: het kan de kamer vullen met kou en wanhoop. Het zou beter zijn als het ontwerp niet alleen blauw is, maar ook een zachte toon.

Wij regelen het meubilair

De locatie van het meubilair hangt af van het algemene idee. Sommige mensen houden van de standaardversie, als het bed tegen de muur staat, heeft nachtkastjes, een lamp en kleine trekjes aan de zijkanten. Anderen geven er de voorkeur aan om een ​​stoel aan dit ontwerp toe te voegen, in plaats van een wandkandelaar met lampenmuur en boven het hoofdeinde, een foto- of accentzone met fotobehang.

Wat ook de optie is om een ​​meubelstuk te maken, het mag de ruimte niet van comfort beroven. Zelfs als u elke centimeter bruikbare ruimte wilt gebruiken, moet u dit niet doen - in plaats van de ruimte te voelen, krijgt u een volledige rommel van de slaapkamer.

Om ruimte te besparen, is het beter om een ​​bed tegen de muur te plaatsen. Aan de ene kant kun je een grote spiegel toevoegen, aan de andere - een functionele kast met glazen planken. Je kunt een tapijt op de vloer leggen, een originele ronde tafel plaatsen, een kist voor dingen en het interieur voltooien met een zachte lage poef.

We maken ramen en selecteren accessoires

Om het interieur te 'doen herleven', is er niet genoeg meubilair, een afbeelding of een tapijt. Windows is ook erg belangrijk. U kunt gordijnen ophangen die in toon gecombineerd worden met pastel textiel, of vensterbanken versieren.Op een witte achtergrond zullen niet alleen lila bloemen, maar ook decoratieve vazen ​​en kussens van de bank er geweldig uitzien.

De beste keuze voor textiel is een sprankelend satijn: deze kussens worden heldere accenten in de kamer, vooral als hun tinten verschillend zijn in intensiteit. De metalen reflectie van de vloerlamp ziet er ook prachtig uit.

U moet de ruimte echter niet overladen met een overvloed aan schittering. Zachte matte verven zijn nodig en sprankelende schittering is nodig om niet alleen de diversiteit van het paarse palet te demonstreren, maar ook de veelzijdigheid ervan. Bovendien kunnen kaarsen met verschillende paarse tinten een ongewone toevoeging zijn.

Interieurontwerpideeën

Het ontwerp van de slaapkamer in paarse tinten voldoet aan de regel: hoe groter de kamer, hoe helderder de hoofdkleur. Bovendien kunt u niet meer dan vier verschillende kleuren gebruiken (paars moet de hoofdtoon zijn).

Als u meer licht wilt, is het beter om de muren en het plafond wit te laten, om witte of lichte meubels op te ruimen. Als paarse accenten kunt u beddengoed en patronen op de gordijnen kiezen. Zelfs een klein accent is voldoende als het verzadigd is.Om het contrast te verzachten, zou beige moeten worden toegevoegd aan het duet van tonen: dit is hoe harmonie zal verschijnen, een heldere toon zal in evenwicht zijn.

De variant met bloemen is de favoriete receptie van ontwerpers. Je kunt de muur decoreren met een patroon met rozen, gemaakt in een lichtgrijze tint. Om het interieur delicater te maken, zijn de muren beter gedecoreerd in een lichtpaarse kleur. Je kunt het herhalen in gordijnstoffen, tinten van beddengoed, decoratieve kussens en poef.

Om het interieur meer licht te maken, moeten het plafond, de muur, de deur, de gordijnen en een deel van het meubilair in wit zijn uitgevoerd. Als u de status wilt weergeven, voegt u een beetje goud toe (bijvoorbeeld in de decoratie van een kroonluchter, een deur en een bureaulamp).

Het ontwerp in violette tinten maakt het mogelijk om het idee van een nachtstad in de realiteit te vertalen. Om een ​​hoogtepunt toe te voegen, is het voor het plafond beter om een ​​foto van de nachthemel of een sternevel op te nemen. Voor de harmonie van de compositie op een van de muren kun je een helder accent maken met het motief van de nachtstad.

Om het idee compleet te maken, zal het blijven om de kamer te vullen met interieurartikelen. Je kunt een paars modulair systeem van blokken in de kamer plaatsen of het bed van de originele vorm voor een halve kamer maken, en het versieren met veelkleurige kussens.Om het idee van design te ondersteunen, kunt u in plaats van lampen een schanskamer en lampen verlichten die op verre sterren lijken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer