Gele slaapkamer

Gele interieurs kunnen in één oogopslag naar boven komen. Dit ontwerp van een slaapkamer wordt meestal aangepakt door mensen die een positieve uitzenden. Zo'n heldere en gedurfde ontwerpoplossing kan een huis effectief transformeren.

Waarden van kleur en regels voor gebruik

Gele kleur is niet zo vaak gekozen voor het ontwerp van de slaapkamer, omdat een dergelijke kamer goed moet rusten. Maar dergelijke afwerkingsopties kunnen worden aangepakt als de kamer donker wordt en een kleine hoeveelheid natuurlijk licht erin doordringt.

Volgens de psychologie is geel een natuurlijk antidepressivum en daarom is iemand in zo'n positieve sfeer meer zelfverzekerd en vergeet hij veel problemen.

Dit ontwerp van de slaapkamer wordt aanbevolen om niet alleen te worden geadresseerd aan liefhebbers van rijke kleuren, maar ook aan depressieve mensen: wanneer in zo'n kamer deprimerende gedachten verdwijnen, en de stemming stijgt.

Maar het is de moeite waard eraan te denken dat de gele kleur niet geschikt is voor mensen die lijden aan rusteloze slaap of slapeloosheid, omdat het energie uitstraalt. Maar uilen, hard ontwaken uit de slaap, de gele kamer past perfect.

Het is geen geheim dat de gele kleur warm is. Met behulp van deze decoratie kun je een slaapkamer zo inrichten dat deze comfortabeler overkomt. Zonnekleuren kunnen veel interieurs doen herleven en het saaiste ensemble helderder maken.

De originele kleuren zijn niet alleen opbeurend en maken de kamer comfortabeler, maar passen ook de ruimte aan, afhankelijk van de schaduw. Dit is zowel een deugd als een nadeel.

Een rijke kleur brengt bijvoorbeeld visueel het oppervlak, waaruit de slaapkamer veel kleiner lijkt, dus het wordt aanbevolen om contact op te nemen met de eigenaars van de ruime kamers voor een dergelijk kleurenschema.

Als je bang bent voor zulke gedurfde ontwerpoplossingen, dan kun je alleen een van de muren in de kamer geel kleuren.

Hoe kunnen gele tinten in de slaapkamer worden gebruikt?

Gele kleur is rijk aan schakeringen.Met de hulp van velen van hen kun je de ruimte verlevendigen of meer laten oplichten. Dit kleurenschema kan bijvoorbeeld worden aangepakt als de slaapkamer zich aan de noordkant bevindt. Fris wit licht kan deze taak niet aan, omdat het in dergelijke omstandigheden grijs zal lijken.

Deze kleuring is ideaal voor het verfraaien van een smalle slaapkamer met lage muren. Het is in staat om de kamer visueel meer proportioneel te maken, en het zal vierkant lijken.

De gele kleur in de kamer kan zowel primair als accent zijn. De tweede ontwerpoptie van vandaag is erg populair. Dus, een van de muren kan worden ingericht in rijke gele tinten. Meestal wordt hiervoor de ruimte achter het bed gekozen.

Positieve en energieke kleuren zijn niet alleen te vinden in de inrichting van de kamer, maar ook in meubels. Dergelijke objecten zijn bijzonder aantrekkelijk en zien duidelijk tegen de achtergrond van neutrale muren en vloer.

Je kunt je interieur opvrolijken met fel textiel. Het kan mooi zijn en lichte gordijnen, knusse dekens, dekens, kussenslopen of vloertapijten.

Het is mogelijk om de situatie te verdunnen en er een vleugje aan toe te voegen met behulp van gele accessoires. Bijvoorbeeld foto's of schilderijen met citroenkaders, gele tafellampen, vazen ​​enzovoort zullen er spectaculair uitzien tegen een lichte muur.

Het wordt aanbevolen om meubels en decoratieve elementen te selecteren, waarvan de kleur er niet mee vermengt, voor een lichte afwerking. Bijvoorbeeld, op een achtergrond van zachte beige of witte muren, zullen donkergele of helder gele objecten er aantrekkelijker en aantrekkelijker uitzien.

Te lichte en bleke voorwerpen lopen het risico om in dergelijke interieurs op te lossen.

Als u de ruimte helderder en origineeler wilt maken, kunt u het plafond met gele kleuren versieren. Een dergelijke ontwerpbeslissing maakt de slaapkamer comfortabeler en zonnig. Maar dit ontwerp is niet geschikt voor lage plafonds in de "Chroesjtsjov".

Wat is de kleurencombinatie?

opties:

  • Energieke kleuren zien er harmonieus uit in het ensemble met witte, grijze en zwarte tonen.
  • Fris slaapkamer een combinatie van geel met groen en turkoois.
  • Om een ​​sappige en heldere compositie te creëren, kunt u de tandem raadplegen. geel met oranje of rode tint. Maar het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat een dergelijk kleurontwerp in de loop van de tijd de eigenaren met zijn rijkdom zal vermoeien en overweldigen.
  • Geel kan worden gecombineerd met contrasterende tonen. Het kan bijvoorbeeld verschillende tinten paars, bruin of blauw zijn.

In het ontwerp van de slaapkamer in gele tinten, moet je overmatige overvloed aan heldere en rijke tonen vermijden, omdat je het risico loopt snel moe te worden van een dergelijke omgeving.

stijlen

Positieve kleuren zien er harmonieus uit in verschillende stijlen. Het behoren van geel tot een of andere stijl hangt af van zijn tint.

  • Bijvoorbeeld lichtgele en gouden kleuren in combinatie met natuurlijk hout met een donkere tint en bruine tinten kan worden toegeschreven aan de permanente klassiekers.
  • Geel is ook geschikt voor modernere stijlen zoals hi-tech of pop-art. In dit geval moet het worden geslagen met de juiste elementen van het interieur en accessoires.
  • De combinatie van een zachtere citroenschil met een lichtblauwe, lichtbruine of lichtgroene kleur laat zich vormen in de slaapkamer, de inrichting in de stijl van de Provence of het platteland.

Meubilair en verlichting

In een gele kamer is zowel natuurlijke als kunstmatige verlichting even belangrijk. Als de kamer zich aan de zonnige kant bevindt, is het mogelijk om een ​​plafondlamp te regelen met warm licht en staande lampen die passen bij de stijl van het bed.

Als de slaapkamerramen naar het noorden gericht zijn, moet je je wenden tot de plafondkroonluchter, die een helderder en dichter licht zal uitstralen.

Correct geselecteerde verlichting in combinatie met gele sierlijsten maken de ruimte visueel groter en ruimer.

Meubilair in zo'n slaapkamer moet contrasteren met de afwerking. Moderne fabrikanten bieden de keuze van consumenten een enorm scala aan verschillende opties.

Voorwerpen uit natuurlijk hout of meubels met witte glans zullen harmonieus op een gele achtergrond lijken. Dit ontwerp kan een meer natuurlijke instelling van zachte helderheid creëren.

Maak accenten

In een aantrekkelijke warmgele kamer is de aanwezigheid van accessoires van dit bereik toegestaan. Tegen de achtergrond van licht-citroenwanden, zullen helder gele tinten, spreien, kussens, decoraties en verschillende accessoires van heldere tinten harmonieus uitkomen.Dergelijke details kunnen het interieur comfortabeler maken.

Als u gordijnen voor een dergelijke kamer selecteert, moet u de voorkeur geven aan modellen met een paar tonen die helderder zijn dan wanddecoratie.

Oranje slaapkamer: kenmerken van het creëren van zonnecomfort

De warme tonen hebben een sappige oranje kleur. Pas het in het interieur toe, wees voorzichtig, vooral als de slaapkamerramen naar het zuiden gericht zijn.

Je moet de ruime kamer niet overbelasten met een groot aantal items in rijke oranje tinten, omdat zo'n ontwerp het zenuwstelsel zal prikkelen, en in de slaapkamer is het niet nodig.

Het is acceptabel om een ​​kleine hoeveelheid accessoires in fel oranje tinten te gebruiken. Ze zullen niet irriteren met hun kleur, maar ze zullen de kamer thuis comfort en warmte geven.

Positieve kleuren hebben veel warme kleuren, die kunnen worden geadresseerd om de slaapkamer te versieren. Het kan bijvoorbeeld een perzik, abrikoos of terracotta kleur zijn.

Als u een lichtoranje tint hebt gekozen om de kamer te voltooien, kunt u naar vergelijkbare en heldere accessoires kijken als aanvulling.

Mooie designideeën in het interieur

Een donkerbruin bed, een witte kledingkast en een wit nachtkastje komen harmonieus overeen met de gele muren, het witte plafond en de gelamineerde vloer. Dit ensemble moet worden aangevuld met bedlinnen in grijs-gele tinten en lichtoranje gordijnen.

In de slaapkamer ziet een dichte gele kleur er indrukwekkend uit, met een overkapping, een kleine gestreepte bank met witte poten en een donker gele stoel. Het interieur kan worden afgewerkt met witte gordijnen met gele bloemenprints, licht tapijt op een donker laminaat, smeedijzeren lampen en schilderijen met donkerbruine lijsten.

Als je van een contrasterende omgeving houdt, kun je oranje wanddecoraties gebruiken en op deze achtergrond een donkerbruin bed met wit linnengoed plaatsen, evenals donkere nachtkastjes met witte accenten. Maak het interieur compleet met heldere schilderijen met donkere lijsten boven het bed, oranje vaas, witte tafellampen en een oranje plaid.

Tegen de achtergrond van lichtgele muren, kunt u een wit hoog bed plaatsen met wit beddengoed en kussens versierd met blauwe patronen. In de buurt zullen hun plaats witte duimen met blauwe lampen vinden.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer