Behang voor een kleine slaapkamer

 Behang voor een kleine slaapkamer

De keuze voor behang voor thuis is een zeer interessante bezigheid, vooral voor mensen die op een bijzonder originele manier elke kamer van hun huis willen versieren. Hiervoor is het noodzakelijk vloer- en wandbekleding zorgvuldig te selecteren. Niet iedereen weet hoe je het juiste behang kiest voor een kleine slaapkamer om het zo aantrekkelijk en comfortabel mogelijk te maken.

types

Eerst moet u zorgvuldig vertrouwd raken met de belangrijkste soorten moderne muurbekledingen en hun kwalitatieve kenmerken om diegenen te kiezen die het meest harmonieus passen in het interieur van een kleine ruimte. Opties kunnen als volgt zijn:

 • Acryl. Zeer spectaculair, maar te dun en van korte duur.
 • Papier - tegenwoordig is dit type het populairst, omdat deze materialen de goedkoopste zijn. Dergelijke wallpapers zijn meestal reliëf en soepel. Ze zijn zeer gemakkelijk te gebruiken, maar niet erg goed bestand tegen externe invloeden - vocht, zonlicht, temperatuurschommelingen.
 • Vlies. Een van de meest duurzame coatings, gemakkelijk ademend, niet bang voor vocht en zon, verbergt perfect de gebreken van de muren van elke kamer.
 • Textiel. De meest milieuvriendelijke, verschillende geluiddichte eigenschappen, niet de versleten burn-out, maar ze moeten worden gelijmd met de hulp van een bekwame specialist.
 • Vinyl. Zorg voor een mooie uitstraling van de kamer, bestand tegen temperatuureffecten, maar dergelijke materialen zijn ademend.
 • Natural. Ze houden de warmte perfect vast, ze zijn niet bang voor stof, maar ze zijn erg moeilijk te lijmen en moeten constant worden beschermd tegen vocht en zonlicht.
 • Glasvezel - ze worden gekenmerkt door duurzaamheid (levensduur - tot 30 jaar), ze zijn niet bang voor mogelijke invloeden.
 • Vloeibaar behang. Hebben een reliëf oppervlak zonder voegen, dienen meer dan 5 jaar, zijn niet bang voor stof en vocht.
 • Metal. Beschikken over een verhoogde slijtvastheid, terwijl ze het duurst zijn.

Welke kleuren te kiezen?

Voor kleine ruimten is het erg belangrijk om de juiste achtergrond te kiezen, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua kleur. Een van de belangrijkste regels voor het ontwerp van zo'n kamer zegt: behang in een kleine ruimte moet licht zijn (om een ​​kleine ruimte visueel uit te breiden), zonder een afbeelding (in extreme gevallen kan het klein zijn). Er moet ook rekening worden gehouden met de kleuren van accessoires en meubels die zich in de kamer bevinden.

De basiskleuren voor het decoreren van kleine kamers zijn allemaal blauw, crème en lichtbeige, lichtgele en zandtinten, evenals perzik, grijsgroen en lichtgroen. Het is beter om de witte kleur van het behang ineens te weigeren - het is te saai in moderne interieurs, hoewel het vaak wordt gebruikt.

Bij het kiezen van wandbekledingen voor een kleine ruimte, moet de verlichting ervan worden overwogen. Als de kamer vol licht is, is het het beste om meestal koele achtergrondtonen te gebruiken. Bij slechte verlichting werken warme kleuren goed.

prints

Als u uw kamer zo interessant en origineel mogelijk wilt maken, gebruikt u actief afdrukken.Dit moet echter zorgvuldig worden gedaan, vooral als zo'n kamer klein is. Wanneer u behang met afdrukken kiest, is het het beste om producten te kiezen met tekeningen die verticaal zijn geplaatst. Hiermee wordt de ruimte visueel vergroot en wordt de muur van elke woonkamer visueel groter.

Als je van grote patronen op de achtergrond houdt, om het interieur niet te bederven, is het het beste om dergelijke prints te kiezen die worden gecombineerd met meubels en het algemene idee, de interieurdecoratie van de kamer. Dan zullen ze er heel harmonieus uitzien.

Welke wallpapers passen niet?

Het is noodzakelijk vooraf te weten welk soort behang in geen geval in een kleine ruimte kan worden gebruikt:

 • Donkere kleurenbehang, zware en drukkende tinten (zoals chocolade en zwart).
 • Het beste om horizontale lijnen te vermijden. op de geselecteerde achtergrond, te grote afdrukken en moeilijk te lezen patronen.
 • Besteed aandacht aan het meubilairstaan ​​in een kleine ruimte waarvoor u wandbekleding selecteert. In geen geval kan het materiaal donkerder dan het meubilair worden gekocht. Dit zal het interieur van de kamer volledig vernietigen.
 • Het is noodzakelijk om te weigeren behang te helder en contrast-giftige tonen te kopen. Ze verminderen de grootte van de ruimte tot een minimum en u zult zich er ongemakkelijk in voelen.

Combinatieregels

Als u wilt dat uw kleine kamer zonder al te veel moeite een comfortabele rustruimte wordt, leest u gewoon de basisregels voor het combineren van behang en in de praktijk:

 • Ontvangst van het combineren van "verschillende muren". Vier muren zijn geplakt met gewoon behang, maar een ervan (de hoofdmuur) is gevuld met materialen van een rijkere tint, met een groot geometrisch patroon.
 • Ontvangst van het combineren van "diagonaal behang". Kies een achtergrond met een horizontaal patroon of textuur, maar plak ze niet horizontaal, maar diagonaal.
 • Ontvangstafwisseling. De kleuren en texturen van de achtergronden worden zo dicht mogelijk bij elkaar geselecteerd - de zogenaamde behangcomputers. Je kunt ze op de muur afwisselen met een of twee rollen.

In de volgende video kun je zien hoe je op een professionele manier behang combineert voor een kleine slaapkamer.

We elimineren de nadelen

De volgende aanbevelingen moeten worden overwogen:

 • Een heel belangrijk punt kan de selectie van muurbekledingen voor de kamer aan de zuidkant zijn. Het kiezen van de perfecte hoes voor een kamer die altijd gevuld is met zon is soms problematisch.Vooral is het de moeite waard aandacht te schenken aan de gedempte en koude tinten (groen, blauw, grijs), die het gevoel van noodzakelijke koelte zullen geven en niet de grootte van een kleine kamer zullen "stelen". De kleuren van het natuurlijke spectrum zullen uw ogen ontspannen, zelfs in het felle zonlicht, dus uw keuze moet op het behang van zand en okerkleurige kleuren vallen.
 • In de donkere kamer Het is het beste om de meest lichte tinten behang te kiezen en de regel te volgen "hoe donkerder de ruimte, hoe helderder de dekking."
 • Om een ​​ruimte met een laag plafond visueel te vergroten, wordt een scheidingstechniek toegepast. Het onderste deel van de muren van de kamer is geplakt met donkerder behang, de bovenste - met lichtere. De grens ertussen wordt de dunste gekozen. Visueel zal het plafond in een dergelijke ruimte hoger lijken.

Ontwerpertrucs

Veel ontwerpers letten erop dat in kleine ruimtes het grootste probleem altijd het ontbreken van de nodige hoeveelheid licht is. Daarom gebruiken ze voor de visuele uitbouw van een kleine ruimte vaak de actuele verlichting. Richtingaanwijzers op helder behang vormen een extra straal, die het oppervlak op een positieve manier benadrukt en meer comfort biedt.

Om een ​​kleine kamer lichter en ruimer te laten lijken, is het noodzakelijk om de hoeveelheid meubilair erin te minimaliseren. Licht behang compenseert het gebrek aan ruimte en je zult al snel ophouden deze kamer als klein te beschouwen.

Verhoog de dekkingsruimte met glitter en glitters, maar veel mensen weigeren deze te gebruiken, aangezien dergelijke materialen te decoratief en onaanvaardbaar zijn voor een gewone woonomgeving. In feite zijn deze achtergronden ideaal voor eetkamers en woonkamers, kinderkamers en slaapkamers, vooral in die gevallen waarin u de ruimte visueel moet vergroten.

Een andere populaire designtruc is het gebruik van spiegels in kleine kamers. Licht behang in dit geval is vastgelijmd aan de muur waar je een spiegel gaat ophangen. Deze optie kan worden vervangen door elke andere kleur van de achtergrond - tot de donkerste tonen. Een dergelijk contrast is voordelig om te spelen ten gunste van het vergroten van de visuele ruimte in de kamer.

Ideeën in het interieur

Als je kiest voor een helder behang zonder patroon voor je kleine kamer, kun je het altijd "opfleuren" met een stijlvolle decoretto, en het maakt niet uit hoe groot ze zullen zijn. Decoretto zal niet alleen het interieur van een kleine ruimte "doen herleven", maar ook specerijen toevoegen aan de hele buitenkant van de kamer.

Als je wilt, wanneer de muren zijn versierd met grote elementen, kun je ze gemakkelijk gebruiken in het ontwerp van een kleine kamer. Pak een rol behang met een groot patroon en knip een paar stukjes van het formaat dat je nodig hebt. Plaats de foto's op de heldere achtergrond. Het is heel goed als alle tekeningen alleen op één muur worden geplaatst - en op een manier die contrasteert met andere oppervlakken in de kamer.

Om een ​​ruimte in de hoogte te "uittrekken", is het niet alleen nodig om een ​​bepaalde achtergrondkleur te gebruiken, maar ook afbeeldingen die verticaal zijn uitgezet om het interieur te versieren. Trouwens, zelfs zeer grote tekeningen op de muren zullen er in een kleine kamer heel origineel uitzien, als ze verticaal zijn. Met deze regel kunt u zonder problemen stijlvolle achtergronden met stripfiguren kiezen voor een kleine kinderkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer