Companion behang voor de slaapkamer

 Companion behang voor de slaapkamer

Om een ​​slaapkamer op een mooie, moderne en ongebruikelijke manier te versieren, bieden interieurontwerpers honderden, duizenden verschillende opties voor elke smaak. Een van de populairste manieren om behang voor vele jaren af ​​te werken. Een breed scala aan kleuren en texturen stelt u in staat om uw favoriete slaapkamer in elke stijl te versieren.

Iemand geeft de voorkeur aan gewoon behang, iemand met een ornament, maar er is een derde optie, die perfect is in het eerste en in het tweede geval. Companion wallpaper is de beste oplossing voor het ontwerp van een kleine slaapkamer en een ruime kamer. Ze zullen helpen kleine gebreken te verbergen en de waardigheid van het interieur benadrukken.

voordelen

Natuurlijk is het mogelijk om een ​​slaapkamer te versieren met behulp van behang van dezelfde kleur of hetzelfde patroon, maar metgezellen hebben een aantal voordelen ten opzichte van vergelijkbare materialen. Onder hen zijn:

 • oorspronkelijkheid. De combinatie van twee verschillende behangpatronen ziet er altijd frisser en ongebruikelijker uit dan het ontwerp van één, zelfs het mooiste soort behang.
 • De mogelijkheid om heldere accenten te creëren. Afhankelijk van de selectie van kleur, patroon en methode van plakken, kunt u zich concentreren op een bepaalde muur of een deel ervan, bijvoorbeeld een architecturale richel mooi verslaan, een spiegel aan de muur hangen, een foto.
 • Zoning. Met behulp van contrasterende achtergronden kan men een ruimte conditioneel onderverdelen in verschillende zones (voor lezen, werken, rusten).

Bij het kiezen van behangpartners moet u zich houden aan de volgende regels en aanbevelingen:

 • geometrische print (strip) helpt om een ​​kleine kamer visueel naar boven of naar opzij te "trekken";
 • kleine lettertjes op behang ziet er goed uit in kleine kamers en vice versa - grote ornamenten zijn aanvaardbaar in ruime kamers.

Kenmerken van gebruik

Opties voor het combineren van verschillende achtergronden kunnen groot zijn. Kortom, het is een monochroom + gedrukt canvas. Geometrie, bloemdessin, fantasiepatroon, abstractie, mariene thema's en andere opties worden gebruikt als afdrukken.

Een andere optie is behang met een enkel patroon, maar met een andere achtergrondkleur. Ongeacht het type metgezellen, ze moeten met elkaar worden gecombineerd door textuur, kleur en patroon. Alleen dan heeft het slaapkamerinterieur een afgewerkte en harmonieuze uitstraling.

Om een ​​slaapkamer in een bepaalde stilistische richting te ontwerpen, is het noodzakelijk om precies te weten welke principes ten grondslag liggen aan elke stijl.

 • Barok. Stijl van luxe en rijkdom. Dit zijn geschikte gestructureerde, mooie, behang, versierd met complexe patronen en ornamenten. Vaak worden inlegvellen uit een contrasterende look van het behang extra gemaakt met behulp van baguettes en frames.
 • Classic. Traditionele krullen, medaillons, rijke kleuren. Gedrukte achtergronden worden gecombineerd met monochrome strepen van diepe, rijke tonen. Speciale aandacht wordt besteed aan het hoofdeinde.
 • Modern. Deze stijl impliceert een elegant ontwerp, zachte, warme kleuren, print in de vorm van planten, vogels en dieren.
 • Oosterse stijl. "1000 en een nacht" en andere oosterse verhalen zijn altijd geassocieerd met luxe en rijkdom. Daarom zijn de ornamenten die het behang versieren andere complexiteit en ongebruikelijke vormen, prachtige bloemen en originele patronen.
 • Provence. Franse provinciale stijl, die wordt gekenmerkt door delicate pastelkleuren en eenvoudige afdrukken (kleine bloemen).
 • Japanse stijl is een minimum aan decor, contrasterende kleuren, traditionele ornamenten (kranen, fans, hiërogliefen, sakura tak).

Hoe te lijmen?

Meestal kan deze optie voor interieurontwerp op verschillende manieren worden gedaan:

 • Vertical. Met deze methode worden plakstroken verticaal op de muur aangebracht. In dit geval moet de metgezel dezelfde breedte hebben.

Bij het kiezen van kleuren kunt u vertrouwen op drie basisregels:

 • Contrast (een lichte versie die het interieur van de ruimte goed onderscheidt en beperkt):
 • monochrome metgezellen (de strepen zijn ontworpen in dezelfde kleur, maar in de verschillende tinten);
 • complementaire metgezellen (gemiddelde versie, geen contrast.) Natuurlijke, natuurlijke tinten benadrukken elkaar prachtig).
 • Horizontaal. Monofone en bedrukte strepen zijn horizontaal gerangschikt. Meestal bevinden donkere achtergronden zich aan de onderkant van de muur en zijn ze lichter - bovenaan.
 • Het gebruik van decoratieve patches. Een interessante ontwerpoptie,wanneer monochrome achtergronden worden gebruikt als de hoofdachtergrond, volgens welke stukken van verschillende kleuren, afdrukken en texturen in een bepaalde of chaotische volgorde worden geplaatst. Flappen kunnen elke vorm en maat hebben.
 • Inserts. Op monochrome achtergronden zijn grote stukken geplakte inzetstukken van geprinte achtergronden met een contrasterende kleur en textuur. Als een extra decor is insert gemaakt met een dunne rand, lijst of houten frame.

Mooi interieur

Zeer zacht en romantisch ontwerp optie. Een zachte groene kleur is geselecteerd als de hoofdachtergrond. Metgezel zijn witte behang met roze en paarse bloemen. Hetzelfde motief wordt herhaald in de gordijnen en beddensprei.

Het interieur ziet er in het voorjaar fris uit en is zeer harmonieus.

Verticale versie van het interieur met lila, grijs en rijk paars behang met florale ornamenten. Het gekozen kleurenschema wordt aangevuld met beddengoed, gordijnen en vloerbedekkingen in dezelfde tinten.

Leer hoe je de achtergrond goed kunt combineren, je kunt de volgende video bekijken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer