Slaapkamer op de zolder

 Slaapkamer op de zolder

Heel vaak denken de eigenaars van buitenhuizen hoe ze de zoldermansard het best kunnen uitrusten. Velen gebruiken het om verschillende dingen op te slaan die ze niet langer gebruiken, maar deze kamer kan drastisch veranderen als deze onder de slaapkamer is gerangschikt.

Functies en voordelen

Zolder - een ruime kamer onder het dak, die kan worden gebruikt om een ​​comfortabele en aantrekkelijke slaapkamer te creëren. De meeste eigenaren van landhuizen proberen elke vierkante meter woningen zo efficiënt mogelijk te gebruiken, zodat u op de zolder gemakkelijk het hele gebied van het huis kunt gebruiken.

De zolder van een houten huis onderscheidt zich door maximale milieuvriendelijkheid, daarom is het ideaal voor een slaapkamer. De belangrijkste voordelen van een slaapkamer op de zolder:

 • De ruimte "onder dak" heeft meestal grote afmetingen.dat zal naast de slaapkamer ook ruimte bieden voor de studie, de kleedkamer, de badkamer en het toilet.
 • Dankzij de kapotte dakvorm, Je kunt de ruimte eenvoudig opdelen in visuele zones.
 • Ontwerpers bieden kant-en-klare ontwerpprojecten. in verschillende stijlen.
 • Afwerking van de zolderverdieping kan worden uitgevoerd met behulp van materialen, ongeacht hun waarde.
 • De hele verdieping kan van daglicht worden voorzien., als u speciale inzetstukken gebruikt om zoldervensters te maken. Deze aanpak maakt het mogelijk om daglicht te regelen, zelfs in het toilet en de badkamer.

De slaapkamer op de zolder heeft enkele nadelen:

 • Het dak moet verder worden verwarmd. om comfort en warmte te creëren, en om een ​​goede waterafdichting uit te rusten. Voor deze acties zijn aanzienlijke financiële investeringen nodig.
 • Verdeling in functionele zones gebeurt afhankelijk van de vorm van het dak - het is onmogelijk om ze naar uw smaak te veranderen.
 • De keuze van meubels moet worden gemaakt, rekening houdend met schetsen van ontwerpers, omdat de bepalende factor het dak is. Objecten moeten op bepaalde plaatsen staan ​​en het is verboden de tafel van de ene plaats naar de andere te verplaatsen.

Planning en zonering

De indeling van de slaapkamer moet worden uitgevoerd, rekening houdend met het type dak. De vorm van het dak is bepalend voor het lokaliseren van het meubilair. Heel zelden heeft de zolder een recht en plat plafond. In sommige huizen het plafond op het dak en helemaal niet.

De wanden kunnen onder verschillende hoeken worden geplaatst, waarmee ook rekening moet worden gehouden bij het plannen en in zones onderverdelen van een kamer. Alle "ongemakkelijke" plaatsen onder het dak kunnen worden gebruikt voor het rangschikken van opslagsystemen.

Zoals reeds vermeld, hangt de keuze voor het ontwerp van de ruimte af van het type dakbedekking.

Enkele bar

De beste optie in de indeling van de slaapkamer op de zolder is een schuurtje, omdat u hiermee verschillende kamerarrangementen kunt gebruiken. Het ontwerp met een raam in het dak vormt een perfecte aanvulling op het interieur van de kamer. Het bed is beter om schuin in de buurt van de muur te plaatsen. Kasten kunnen langs een rechte muur worden geplaatst.

Een bed kan in de buurt van een rechte muur worden geplaatst. Het kan worden omgeven door planken met gesloten of open planken. Onder de kleedkamer kun je een klein deel van de zolder nemen. Een dergelijke oplossing wordt vaak gekozen in het geval dat er een balkon op de zolder is en de uitgang ernaar moet vrijgelaten worden.

puntgevel

Zolder met een zadeldak kan worden gebruikt om de slaapkamer te ontwerpen, maar de vorm laat niet toe om een ​​grote, ruime kast onder de kleding te plaatsen. U kunt langs de wanden opslagsystemen maken, maar deze optie is alleen geschikt voor ruime kamers.

Als elke oprit een raam heeft, is het erg handig om de ruimte in te delen. Een deel van de zolder kan worden gebruikt onder de slaapkamer, en de tweede - onder de studie.

Het dak van de dubbelhellingsvorm is perfect voor het creëren van een kinderkamer, ontworpen voor twee kinderen. Met deze optie kan elk kind een aparte zone uitrusten. Meestal liggen de bedden onder het lage gedeelte van het dak en is het midden van de zolder vrij en geschikt voor spellen.

Indien gewenst kan de ruimte worden verdeeld met een scherm of gordijnen. Ruime kamers laten verdeling in zones toe met behulp van een rek.

Mnogoskatnaya

Deze versie van het dak creëert wat moeilijkheden bij het ontwerp van de kamer, maar biedt de mogelijkheid om zichzelf te bewijzen als een binnenhuisarchitect. Als je alle druppels en knikken correct hebt geslagen, krijg je als gevolg daarvan het originele interieur.

Een dak met balken of met rekken kan een hoogtepunt van het interieur zijn, als u de juiste stijl kiest. Opstelling van meubels kan enige moeilijkheden veroorzaken, maar indien gewenst kunnen ze worden opgelost.

Ruime zolder kan worden aangevuld met gipsplaatwanden. In kleine kamers is het beter geen groot meubilair te kopen. Een uitstekende keuze zou planken, dressoirs, kisten en andere opslagsystemen zijn. Als de gekozen stijl het toelaat, kunnen manden worden gebruikt om kleding op te slaan. Ze helpen het interieur van de slaapkamer te versieren.

tent

Dit type dak is ideaal om de ruimte in twee gelijke delen te verdelen, waarin u een slaapkamer en een studeer- of kleedkamer kunt uitrusten. Velen geven de voorkeur aan het creëren van twee slaapkamers - voor ouders en kinderen. Bij de hoge muur kun je een grote, ruime kast neerzetten.

De slaapkamer kan zonder ramen op de zolder in huis worden gemaakt, maar dan moet je intelligent nadenken over de verlichting die het daglicht zal vervangen.Het is beter om verschillende opties te gebruiken om zowel felle als gedimde verlichting te creëren.

Kamers van 4 bij 3 meter zijn klein genoeg voor een slaapkamer, maar als u de juiste meubels kiest, kunt u comfortabele rustomstandigheden creëren. Een uitstekende keuze is een kleine bank met een handig transformatiemechanisme. Voor opslag is het de moeite waard om kleine planken of een compact rek te gebruiken.

Stijlen en kleurenpalet

Als u besluit om een ​​slaapkamer op de zolder te regelen, moet u beginnen met de keuze voor een stilistische richting, omdat deze afhankelijk is van de keuze van materialen, kleuren, meubels en inrichting. Bij het kiezen van een stijl is het noodzakelijk om rekening te houden met persoonlijke wensen, maar het is ook de moeite waard om te onthouden over de afmetingen van de zolderruimte, ontwerpkenmerken en verlichting.

Minimalisme wordt vaak gekozen bij het ontwerpen van de slaapkamer, omdat het de aandacht trekt met eenvoud en beknoptheid. Het interieur moet worden gedomineerd door duidelijke lijnen, de minimale hoeveelheid meubilair en decoratieve elementen. Gebruik niet meer dan drie kleuren.

Tegenwoordig wordt heel vaak, bij het versieren van zolders, mariene stijl gebruikt.Het vereist het gebruik van blauw, groen, beige of turkoois in het ensemble met wit. Dergelijke combinaties creëren een gevoel van vrije ruimte, lichtheid en luchtigheid. Om de tekortkomingen van de ruimte visueel te corrigeren, kunt u een marinepatroon toepassen - gestreept.

De Scandinavische stijl is ideaal voor de belichaming van een rustige en gezellige plek om te ontspannen en te rusten. Bij het maken van het plafond, muren en vloeren, kunt u gebruik maken van witte baksteen, natuurlijk hout of gips. Dit geeft het interieur een natuurlijk en comfort. Het gebruik van lichte kleuren is geschikt voor een kleine ruimte, omdat het zijn afmetingen visueel vergroot.

Loft-stijl wordt gekenmerkt door veelzijdigheid, dus het is geschikt voor decoratie voor zowel kleine als ruime zolders. Het wordt gekenmerkt door het gebruik van metaal, metselwerk en plafondbalken. De nadelen van de zolder zijn perfect te verslaan in deze stijl. Omdat het hok vrije ruimte vereist, moet het onderscheid tussen zones niet worden gemaakt.

Zolder kan worden geregeld in de klassiekers, als het een groot gebied heeft en is uitgerust met grote ramen.Deze stijl vereist grof meubilair, de aanwezigheid van grote kroonluchters, het handhaven van strikte vormen en lijnen.

Voor liefhebbers van Engelse stijl is het niet moeilijk om een ​​slaapkamer te regelen, omdat u meubels van natuurlijk hout, felle stoffen en diverse accessoires kunt gebruiken. De aanwezigheid van alle details geeft rust en comfort.

De landelijke stijl van vandaag is te vinden in veel buitenhuizen. Het heeft verschillende variëteiten, waaronder de Franse Provence ziet er voordelig uit. De muren van hout, de aanwezigheid van balken fungeren als de belangrijkste decoratie van de zolder. Het interieur kan worden gevuld met lichtgekleurde meubels met elementen van houtsnijwerk. De bank met textielbekleding in een kleine bloem ziet er elegant uit.

Kleurselectie om de zolder te voltooien, moet je rekening houden met de stijlrichting van de kamer, evenals de details van de zolder onthouden:

 • De aanwezigheid van ramen aan het plafond creëert een soort verlichting, omdat de lichtstroom schuin verloopt.
 • Voor een ruime loft met grote ramen kunt u een donkere vloer gebruiken. De muren kunnen ook worden ingericht in donkere tinten. Grijze muren zijn beter om lichte meubels toe te voegen.
 • Als de kleine zolder ramen heeft klein formaat, het is noodzakelijk om materialen in pasteltinten toe te passen om wanden en vloeren te versieren. Voor het plaatsen van heldere accenten kunt u decoratieve accessoires of meubels met een ongewoon ontwerp gebruiken.
 • Grote ramen hebben kunt u het spel van contrasten gebruiken, maar donkere kleuren mogen niet prodlabelen. Een goede oplossing is het ensemble van wit en zwart.
 • Om sereniteit en comfort te belichamen staat voor het interieur gebruikt in roze, olijf of beige.
 • Als u besluit behang met een patroon te lijmen aan de muren is een mooi patroon dat de ruimte visueel ruim maakt perfect.
 • Als u rijke tinten voor decoratie gebruikt, je moet textiel en meubels in felle kleuren ophalen.
 • Gecombineerde afwerking geschikt voor grote zolders met grote ramen.

verlichting

Zolder heeft meestal een niet-standaard verlichting en vereist daarom een ​​niet-standaard benadering van zijn organisatie. De keuze van de verlichting hangt af van het aantal vensters, hun grootte, aan welke kant ze gaan. Afhankelijk van de verlichting kunt u op deskundige wijze de locatie van het meubilair plannen en de verlichtingsapparatuur plaatsen.

7 foto

Meestal zijn lofts slecht verlicht omdat ze weinig kleine vensters hebben. Een extra lichtbron helpt om een ​​verschil te maken. De oostkant neemt de beste verlichting aan.

Ontwerpers adviseren om zich te houden aan verschillende aanbevelingen voor de inrichting van de verlichting op de zolder:

 • De aanwezigheid van spiegels zal de kamer helderder maken. Ze moeten zo worden geplaatst dat ze de ramen en kroonluchters weerspiegelen. De ruimte ziet er visueel ruimer uit.
 • Elke zolder moet worden uitgerust centrale lamp, evenals om tafellampen, schansen en staande lampen toe te voegen.
 • Verlichting wordt vaak gebruikt voor de slaapkamer met puntbronnen van verlichting, die op de strook-kroonlijst worden geïnstalleerd, en gemakkelijk de hoek van verlichting veranderen. Met deze optie wordt de ruimte visueel groter.
 • Extra venster zal helpen om de situatie radicaal te veranderen met verlichting. Als dit niet mogelijk is, kunt u een nepvenster gebruiken. Aan de muur wordt een kader opgehangen, een getint glas of een spiegel erin, die wordt verlicht door LED's. Bovendien moet het raam worden versierd met gordijnen.
 • Geweldig bed ziet eruit, versierd met schijnwerpers aan het hoofd. Deze ontwerpoplossing ziet er spectaculair en fris uit.

Meubelplaatsing

Om een ​​gezellige en aantrekkelijke slaapkamer op de zolder te creëren, moet u zorgvuldig meubilair, textiel en accessoires selecteren. Het dak creëert bepaalde problemen bij het kiezen van meubels, evenals de locatie.

Voor zolders met lage plafonds is een laag meubilair ideaal. Je kunt een bed-podium kopen, maar het is beter om het op maat te bestellen, zodat het perfect in de maat past. Zolder met hoge plafonds vergroot de keuze aan meubels.

Het is beter om een ​​ligplaats te plaatsen in de buurt van de voorwand of in het midden van de kamer waar de plafonds op de maximale hoogte zijn. Hoewel er heel vaak oplossingen zijn wanneer een bed of een sofa onder de hellingen van het dak wordt geplaatst. Ontwerpers adviseren dat de afstand van het plafond tot de matras niet minder dan 90 cm moet zijn. Wanneer u uit bed komt, zult u uw hoofd niet op harde voorwerpen slaan.

Ingebouwde kasten kunnen onder de hellingen worden geplaatst, waardoor de vorm van de zolder kan worden gecorrigeerd en handige plaatsen voor het opbergen van dingen kunnen worden georganiseerd.U kunt metalen modules gebruiken of planken van planken, multiplex of spaanplaat bevestigen. Prachtige gevels helpen de binnenruimte te versieren.

Als de slaapkamer ook een werkruimte heeft, is het beter om deze uit te rusten van het bed. Een kaptafel en een stoel kunnen beter aan de andere kant van het bed worden geplaatst. Het is ook de moeite waard om voor de goede verlichting van dit gebied te zorgen. Het is beter om de voorkeur te geven aan een zacht, diffuus licht.

decoratie

Het decor speelt een grote rol in de belichaming van stijlrichting. Gebruik voor de slaapkamer gordijnen, zodat u op elk moment van de dag kunt ontspannen. De oppervlakte van de zolder, de vorm van de ramen, de gekozen stijl en de hoogte van de plafonds zijn van invloed op het uiterlijk, de afmetingen en het ontwerp van de gordijnen.

Gordijnen moeten de kamer beschermen tegen het binnendringen van zonlicht. Een uitstekende keuze is het model "day-night", dat is uitgerust met een speciale laag die niet bij daglicht binnenkomt.

Het interieur in heldere kleuren kan worden ingericht met heldere accessoires - gordijnen, kussens, bedsprei. Kleine zachte mat kan in het midden of in de buurt van het bed worden geplaatst.

Om de zolder prachtig te versieren, kunt u een verscheidenheid aan accessoires gebruiken die in het geselecteerde interieur passen.

tips

Om een ​​comfortabele slaapkamer op de zolder te creëren, zou u een paar tips van professionals moeten volgen:

 • Zolder reparatie Het is de moeite waard om te beginnen met de isolatie van het dak, de vloer en de muren, zodat het hier altijd warm en gezellig is.
 • Moet worden vermeden veel meubels zodat de kamer er niet rommelig uitziet.
 • Zolderramen moet worden geopend voor het luchten van de kamer, bovendien is het gemakkelijker om ze te wassen.
 • Voor dakramen kan geplooide gordijnen worden gebruikt met fixatie.
 • Ruime zolder Het moet in verschillende zones worden verdeeld om een ​​gezellige sfeer te creëren.
11 foto
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer