Klassieke stijl slaapkamer

 Klassieke stijl slaapkamer

Een slaapkamer in een klassieke stijl - een terugkeer naar de tradities en verfijning van de afgelopen decennia (en zelfs eeuwen). In het interieur zijn zowel vintage collectible meubelstukken, en gestileerd, maar niet minder kwaliteit en duur. Voor interieurontwerp kunt u professionele ontwerpers aantrekken of het zelf doen.

Speciale functies

De verfijning van het interieur in een klassieke stijl zal een beroep doen op estheten en degenen die met "ogen" leven. Het ontwerp tegengesteld aan minimalisme wordt gekenmerkt door een overvloed aan decoratieve elementen, details,omvat het gebruik van dure materialen en hoogwaardige technologieën. Kenmerken van de slaapkamer in een klassieke stijl:

  • De uitwerking, aandacht voor detail. Bij het ontwerpen van een ontwerp in een klassieke stijl, wordt elk element met speciale zorg geselecteerd, zodat het wordt gecombineerd met andere interieuritems.
  • De sfeer van de oudheid, een beroep op het verleden. Om het gebruik van vintage behang, meubels, lampen te behouden. Het ontwerp is gebaseerd op traditionele trends en stijlen die zijn gemoderniseerd om te voldoen aan de behoeften van moderne mensen.
  • Het overwicht van natuurlijke materialen. Meubels gemaakt van dure houtsoorten bekleed met zijde, fluweel, suède is een optie die de slaapkamer kent in een klassieke stijl. Parket wordt gebruikt voor de vloer, evenals laminaat, keramische tegels, marmer en graniet imiterend.
  • Gebruik rustige kleuren. De slaapkamer kan in elke gewenste kleur worden gemaakt, maar het is gebruikelijk om warme pastelkleuren als basiskleuren te gebruiken. Ze worden verdund met heldere vlekken: bordeaux, goud, violet.
  • De triomf van symmetrie. De harmonie van het interieur wordt bereikt door de locatie van dezelfde elementen en hun combinatie.We hebben het over identieke spiegels, stoelen, nachtkastjes, op gelijke afstand van het bed.
  • De overvloed aan kunstvoorwerpen: schilderijen, vazen, beelden. Een van de belangrijkste kenmerken van de klassieke stijl die dient als belichaming van rijkdom. De slaapkamers zijn originele werken, voor appartementen van de middenklasse is het gebruik van reproducties toegestaan. De voorkeur gaat uit naar het werk van erkende makers en klassiekers.

Moderne tendensen omvatten het streven naar eenvoudige lijnen en vormen. Minimalisme is vreemd aan de klassieke stijl, maar het verdraagt ​​ook geen pretentie. Te veel details (en bovenal - de verkeerde combinatie ervan) zorgen voor smaakloosheid, wat de vreedzame adeldom teniet doet en de bronnen aanspreekt. Daarom is het belangrijk om bij het selecteren van het interieur niet te overdrijven met individuele elementen: ze moeten allemaal in harmonie zijn met elkaar.

Variaties in klassieke stijl

Ideeën over tradities en normen in design veranderen elk tijdperk en zijn vaak verweven met moderne trends. Er zijn ook nationale kenmerken die dienen als uitdrukking van de cultuur van verschillende landen.Daarom is er geen strikt gevestigde klassieke stijl waar iedereen zich aan zou houden.

Er zijn verschillende varianten.

Engelse klassiekers

Deze historische stijl is een symbiose van nationale kenmerken van verschillende tradities: Victoriaans, Brits, Schots en andere. Waardevol hout, dure stoffen, parket - al deze materialen passen perfect in het klassieke Engelse interieur. Deze slaapkamer is conservatief, omdat het geschikt is om sluiers, gordijnen, gordijnen, kant te gebruiken. Eigenaren van oude huizen kunnen een open haard betalen, waarna ze traditioneel een bank of schommelstoel neerzetten. Het centrale doel van de slaapkamer is echter altijd het bed, dat is versierd met dure beddenspreien, luifels.

Franse klassiekers

Gemak, gratie en overvloed aan licht - dit maakt de stijl anders. Het interieur tolereert geen extravagantie, contrasten en schreeuwende details. Hij draagt ​​zijn eigenaar over naar warme landen waar rust en sereniteit floreren. De kleuren worden gedomineerd door crème, beige en wit, daarnaast is het gebruik van turkoois, mint toegestaan,ingetogen grijsblauwe tinten. Franse klassiekers geschikt voor grote slaapkamers met hoge plafonds en ramen.

Amerikaanse klassiekers

Stijl is afkomstig uit de Oude Wereld, het bleek toen Amerikaanse immigranten de Engelse en Franse klassiekers aanpasten en het voor zichzelf en hun leven aanpasten. Voor een dergelijk interieur, de typische opstelling van meubels in het midden, de indeling van de kamer in zones. De kleuren worden gedomineerd door grijs, geel, wit en beige. Monochrome wanden kunnen worden gecombineerd met ornamenten op kussens, tapijten en stoffering. De voorkeur gaat uit naar praktische meubels, inbouwkasten en planken.

klassicisme

Het gebruik van antieke attributen is een integraal kenmerk van het classicisme. Het onderscheidt zich door strengheid, duidelijkheid en symmetrie en proportionaliteit. Lichte muren en bekledingen worden gecombineerd met meubels van donker hout, decoratieve decoraties in natuurlijke tinten. Het is gebruikelijk om de ruimte te verdelen in zones, die elk een specifieke functie hebben. De voorkeur gaat uit naar eenvoudige dingen van dure materialen. Het interieur ziet er goed uit in grote kamers met hoge plafonds.

Moderne klassieker

Variatie van traditionele interieurs met nieuwe trends. Kenmerkend voor de stijl is de triomf van vloeiende lijnen, gladde oppervlakken, afgeronde hoeken. Het ontwerp is naar vergelijkende eenvoud, naar het gebruik van natuurlijke patronen, natuurlijke tinten. Meubilair is functioneel en praktisch, het moet zo comfortabel mogelijk zijn. In deze substijl kan men geen bloemrijke gesneden poten of een massief hoofdbord vinden, maar de kamer onderscheidt zich nog steeds door verfijning en harmonie.

neoklassieke

In deze stijl verweven kenmerken van modern en klassiek. Zo'n interieur is dynamisch en streeft naar alles wat nieuw en origineel is. Meubels en decorartikelen worden gekenmerkt door een heldere vorm, een monotoon palet.

De kleuren worden gedomineerd door natuurlijke tinten: wit, grijs, bruin. Natuurlijke materialen worden geëerd: steen, hout, hoogwaardige stoffen. Extra dingen die geen praktische oriëntatie hebben zijn taboe voor een dergelijke slaapkamer, daarom wordt speciale aandacht besteed aan de keuze van elk item.

Nieuwe ontwerpideeën

Een slaapkamer in een klassieke stijl maken vereist naleving van de vastgestelde regels en canons.Lange tijd was het ten strengste verboden zich hiertegen te wenden, maar moderne trends in het ontwerpen maken het combineren van verschillende richtingen mogelijk, in de zin van bruikbaarheid en functionaliteit. Dit is precies wat er gebeurt met de volgende stijlen: modern en neoklassiek. Ze bieden een frisse kijk op het ontwerp van het appartement.

Pragmatisme is een integraal kenmerk van interieurs, waarin tradities en modetrends met elkaar verweven zijn. Met neoclassicisme kun je de slaapkamer in één kleur versieren door een basistint te kiezen: cacao, ivoor, gebakken melk, beige, grijs. Kleuren worden gecombineerd in verschillende percentage-combinaties. Lichtgekleurde monochrome muren geven een gevoel van lichtheid, ruimtelijkheid en verwijzen ook naar minimalisme. Om dynamiek in het ontwerp te brengen, is het toegestaan ​​om bonte insluitsels te gebruiken: dit kunnen felle kussens, spreien, fotolijsten zijn.

Een frisse oplossing is een symmetrische opstelling van meubels in het midden van de kamer. Aan de ene kant worden de principes van de klassieke stijl niet geschonden, aan de andere kant is dit een effectieve bestemmingsplan. Dit komt door het feit dat modern design is voor de eenvoud en het minimalisme.

Volgens de mate van detail is de klassieke stijl onderverdeeld in drie typen:

  • Gemakkelijk. Het interieur is gemaakt in rustgevende tinten, niet belast door het decor. Alle kenmerken van de stijl worden in aanmerking genomen, symmetrie is gebaseerd op natuurlijke materialen. Het ontwerp is geschikt voor kleine ruimtes, waarvan ze het oppervlak visueel willen vergroten.
  • Gemiddeld. Standaard interieurs voor een stadsappartement waarvan de eigenaren tot de middenklasse behoren. Bij het versieren van een slaapkamer worden marmer, kristal, massief hout hoog gewaardeerd, terwijl metaal en plastic verboden zijn. Vervangingen van natuurlijke materialen zijn aanvaardbaar als ze van voldoende hoge kwaliteit zijn gemaakt. Bij de selectie van meubels wordt de aandacht besteed aan klassieke proporties, vloeiende lijnen.
  • Verzadigde. De kamer heeft een maximale concentratie aan details. Geverfde details (ook handmatig), gebeeldhouwde poten, stucwerk aan de muren, enorme multi-level kroonluchters - dit alles is inherent aan dit soort klassieke stijl. Het is heel belangrijk om te weten wanneer je moet stoppen en niet te overdrijven.

Het nieuwste interieur is het meest geschikt voor het ontwerp van appartementen en herenhuizen premium.Het vereist aanzienlijke financiële investeringen, is een uiting van de status van de eigenaar. Luxe interieur vereist het gebruik van de beste stoffen en variëteiten van hout, hoogwaardige afwerking.

Materialen en afwerkingen

Bij het creëren van een interieur in een klassieke stijl krijgen de wanden, de vloer en het plafond veel aandacht. Idealiter moeten gladde oppervlakken de belichaming worden van luxe beperkingen, ze vormen de basis van het hele ontwerp. U moet de best mogelijke materialen kiezen. Het gaat niet om hun prijs, maar om het feit dat goedkoop behang of vloeren niet in harmonie zijn met andere interieuronderdelen. Ze zullen een beetje meegaan.

wanden

Venetiaans pleisterwerk, houten panelen en plinten, vinylbehang met discrete maar elegante patronen - dit alles is passend bij het ontwerpen van een slaapkamer in een klassieke stijl. Met de richting kunt u texturen en tinten combineren, decoratieve panelen kunnen op een monochroom oppervlak worden geplaatst.

In grote ruimtes worden kolommen geplaatst of gestileerde projecties eronder. In dit geval is reparatie alleen mogelijk na het verkrijgen van de juiste toestemming om het werk uit te voeren (dit is vereist als de ondersteunende structuren betrokken zijn). Boven het bed of in de deuropening zijn bogen met stucwerk van voordeel.

Paul

Een klassiek interieur is moeilijk voorstelbaar zonder een houten vloer. De beste manier voor deze doeleinden is parket, de voorkeur moet worden gegeven aan een uniform materiaal. Het is toegestaan ​​om dit materiaal te vervangen door laminaat: het ziet er minder geavanceerd uit, maar het is gemakkelijker te installeren en heeft voldoende sterkte. Het laatste punt zijn tapijten met een discreet patroon, versierd met kwastjes of franjes.

plafond

Plafonds vanaf drie meter hoog worden beschouwd als ideaal voor klassieke stijl. Hiermee kunt u een grote kroonluchter plaatsen en een ontwerp met twee lagen met gekrulde randen maken. Als er niet voldoende ruimte is, is het plafond witgekalkt en is langs de omtrek versierd met plinten. Voor de decoratie van het plafond met fresco's, schilderen, gespannen canvas.

Een klassieke slaapkamer inrichten in een burgerlijk appartement is iets ingewikkelder dan in dure kamers. Een beperkt budget vereist besparing, maar deze besparing mag de kwaliteit van materialen niet beïnvloeden. In een kleine ruimte kunt u langskomen met een minimum aan decoratieve elementen, met de nadruk op lichte kleuren; hun gebruik in de slaapkamer van 14 meter zal toelaten om de ruimte uit te breiden.

Als de eigenaar van het appartement heeft besloten om vervangende materialen te gebruiken, moet de voorkeur worden gegeven aan hoogwaardige laminaat- en keramische tegels. Op het eerste gezicht kunnen producten van gevestigde fabrikanten niet onderscheiden worden van natuursteen of hout. Ze hebben goede prestaties. Een kleine kamer van 18 vierkante meter. m vereist een bekwame combinatie van tonen, opstelling van ingebouwde nissen en installatie van schappen op de wanden - in plaats van kasten en rekken.

Kleur oplossingen

Een kamer in klassieke stijl vereist het gebruik van rustgevende pasteltinten. Warme kleuren geven comfort aan de kamer. Ze zijn aangenaam in het oog, maar omdat ze sussend werken, wat vooral belangrijk is bij het inrichten van de slaapkamer. De muren zijn gedecoreerd in beige tinten, zijn neutraal, met hen is het gemakkelijk om meubels en andere objecten in het interieur te combineren. Originele dingen zien er enkele volumes donkerder uit dan de afwerking. Vloerbedekking en spreien, gemaakt in walnoothout, worden gecombineerd met bijna alle decoratieve elementen.

Een volledig witte slaapkamer is een gewaagde beslissing, omdat deze op zijn minst een basiskennis van design vereist. De selectie van het interieur combineert verschillende lichte tinten, terwijl het belangrijk is dat de objecten en decoratie niet met elkaar versmelten. U kunt kleine grijze vlekken toevoegen. In tegenstelling tot deze optie ziet donkere kamer. Dit gaat niet over de prevalentie van zwarte kleur - je kunt "spelen" met houten details en bruine schakeringen. Met hen kun je het niet overdrijven, anders wordt het interieur te somber.

Het lijkt misschien dat de kleuren die worden gebruikt in het ontwerp van een klassieke slaapkamer weinig zijn - maar het kan er nog steeds vrolijk en helder uitzien. Poeder, blauwe, zachtroze slaapkamer - al deze opties passen bij jonge meisjes en worden de uitdrukking van hun jonge karakter. De grijze kamer ziet er niet saai of eentonig uit, als u de kleuraccenten correct plaatst, kiest u de juiste meubels.

Voor een dergelijk interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van goud en zilver decoratieve elementen: kroonlijsten, deurklinken, kwasten, patronen op textiel. Ze moeten niet te veel zijn, anders ziet de kamer er pretentieus uit. Er zijn echter zulke slaapkamers, waarin goud als basiskleur wordt genomen.Om in dergelijke kleuren over het interieur na te denken, is het beter om zich tot professionals te wenden; anders bestaat er een groot risico dat het resultaat smakeloos is.

binnenland

Rechtstreeks het interieur in de laatste beurt rangschikken, maar begin erover na te denken vóór de reparatie. Meubilair, verlichting, decorelementen - dit alles moet met elkaar en met afwerkingsmaterialen worden gecombineerd.

Een klein bed zal niet erg geschikt zijn in een grote slaapkamer, en enorme kroonluchters (zelfs als ze heel mooi zijn en absoluut overeenkomen met de principes van de klassieke stijl) zullen alleen goed zijn in kamers met hoge plafonds. Belangrijk en fabrikant, en kleuren, en de grootte van elk item. Het is alleen mogelijk om een ​​harmonieus interieur te creëren als alle opgegeven criteria in aanmerking worden genomen.

meubilair

Interieurartikelen voor een klassieke slaapkamer zijn gemaakt van massief eiken, grenen, essen, mahonie. Gewoon hout ziet er goedkoop uit, ook als er aanzienlijke bedragen worden uitgegeven aan de rest van het interieur. Om deze reden tolereert deze stijl geen vervalsingen, je moet die modellen kopende textuur en natuurlijke schoonheid waarvan je eindeloos kunt genieten. Klassiek meubilair is aanwezig in de collecties van vele fabrikanten.

Italiaanse slaapkamers

Italië staat bekend om zijn meubelfabrieken en bekleedt een leidende positie op dit gebied. Aan de basis van een succesvol ontwikkelende industrie ligt het familiebedrijf: aanvankelijk waren er veel kleine industrieën die een beperkt aantal producten op bestelling hebben gecreëerd. Nu massaproductie is gevestigd, echter, elke fabriek probeert nog steeds om unieke modellen te ontwikkelen, het instellen van de trends in meubel mode.

Vanwege de nauwe band met het verleden produceren Italiaanse fabrikanten enkele van de beste slaapkamers ter wereld in een klassieke stijl. We hebben het over zowel opmerkelijke esthetische kenmerken als de hoge kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. Goed hout is bestand tegen hoge temperaturen. Dankzij speciale impregnaties wordt het stabiel en tot een hoge luchtvochtigheid.

Chinese slaapkamers

Lage prijs is een van de belangrijkste voordelen van producten van Aziatische fabrikanten. Voor het maken van meubels gebruikte goedkope materialen, laat het ontwerp vaak te wensen over.

China staat bekend om het maken van namaakgoederen, waarvan de meeste met het blote oog zichtbaar zijn. Enigszins terzijde zijn de fabrieken die meubels maken volgens Italiaanse technologie. Deze fabrieken behoren tot grote Europese bedrijven, ze maken producten onder de merknaam van het merk "parent". De kwaliteit van dergelijke meubels zal echter nog steeds lager zijn.

Russisch

Klassiek meubilair is te vinden in de collecties van binnenlandse fabrikanten. Producten zullen niet zo goed van kwaliteit verschillen als hun Europese tegenhangers - bovendien is het bereik niet zo groot. Met een beperkt budget zullen neutrale modellen met een minimum aan decor voldoen aan de eisen van de gekozen stijl. Sommige fabrieken kopen het recht om Italiaanse ontwerpen te gebruiken en ze te gebruiken als basis voor hun eigen collecties.

Spaans

Zeer interessante slaapkamers, populair over de hele wereld. Spaanse bedrijven bieden meubilair van topkwaliteit. Gemaakt van een reeks modellen, bedden met enorme hoofdeinden, producten op gebeeldhouwde poten - gemaakt in producten van dit land (samen met het Italiaans) is het meest geschikt voor klassieke interieurs.

Modulair meubilair is een kant-en-klare set met verschillende interieurartikelen, gemaakt in dezelfde stijl. Deze optie is redelijk praktisch, maar het wordt niet aanbevolen om deze te kopen voor klassieke slaapkamers. Bedrijven produceren typische modellen die niet verschillen in de verscheidenheid aan ontwerp- en decoratieve elementen, wat niet geschikt is voor traditionele interieurs.

Het belangrijkste element van de slaapkamer is het bed. In de regel kopen voor een klassiek interieur grote dubbele modellen. Naast hen hebben een nachtkastje of nachtkastje met een nachtlampje. De kamer kan een kledingkast of een rek zijn, er zijn elegante planken aan de muren, een stoel. Wanneer het vloeroppervlak het toelaat, kan een deel ervan worden gebruikt voor het rangschikken van het werkgebied. Je kunt er een geschreven of computerdesk neerzetten.

verlichting

Een slaapkamer in een klassieke stijl moet helder zijn - en tegelijkertijd mogen er niet te veel verlichtingsarmaturen in zitten, want de kamer is bedoeld voor ontspanning. De hoofdverlichting bevindt zich aan het plafond - een massieve kroonluchter, voor decoratie waarvan kristallen hangers, kaarsvormige lampen en decoratieve kettingen worden gebruikt.Op het nachtkastje of nachtkastje worden nachtlampen geplaatst, schansen op de wanden gemonteerd, waarvan de details zijn gemaakt van kunstmatig verouderde metalen.

decoratie

Mooie en comfortabele kamer vereist het gebruik van extra elementen. De inrichting bestaat uit schilderijen, tapijten, beddenspreien en muurschilderingen. In klassieke interieurs zijn kunstwerken, waaronder inbare, geschikt. Bijzondere aandacht wordt besteed aan textiel. De gordijnen bestaan ​​uit twee lagen: lichte tule en zware gordijnen, voor de vervaardiging waarvan fluweel, brokaat, satijn, zijde wordt gebruikt. Lambrequins, vastzittend met borstels en suspensies zijn geschikt voor het decoreren van ramen.

Let bij het regelen van de kamer speciaal op beddengoed. Het is ook genaaid van edele materialen: satijn, zijde, percale. Stoffen kunnen worden aangevuld met elegant borduurwerk - in toon of lichter dan de basiskleur. Sprei is beter om bonte kleuren te kiezen om het centrale meubelstuk - het bed - te benadrukken.

Mooie ontwerpoplossingen

Het kiezen van de juiste kleur is een van de eerste stappen om een ​​comfortabele slaapkamer te creëren. De kamer is ingericht in zandige vanille tinten en zal worden geassocieerd met warmte en comfort.Deze schaduw, als basis, kan aanwezig zijn op de muren, in de decoratie van meubels, in schilderijen. Om accenten toe te voegen, wordt het aanbevolen om gouden details op te nemen: bijvoorbeeld kroonlijsten, lijsten, patronen op de bekleding. De foto wordt voltooid door een enorm bed met uitgesneden poten en een hoofdeinde.

De overvloed aan kamerplanten en bloemstukken in elegante vazen ​​doen het interieur herleven. Ze zullen een "lucht" worden voor de inwoners van megasteden die ver van parken en tuinen wonen. Groene kleur is in harmonie met lichte tinten, meubels gemaakt van natuurlijk hout. Potten kunnen aan het raam worden geplaatst of aan de andere kant van de kamer staan, maar de laatste optie is alleen geschikt voor redelijk verlichte kamers. Als er een balkon aan de slaapkamer grenst, zijn glazen deuren een goede oplossing.

De beperkte ruimte wordt niet een obstakel voor de indeling van de kamer in een klassieke stijl. Een kast ingebouwd in de nis en een tafel gemonteerd in de muur zal ruimte besparen, en het grootste deel van het gebied zal worden bezet door een bed - het centrale object van elke slaapkamer.

Witte muren en lichte meubels vergroten visueel de ruimte, evenals de afstoting van materialen met texturen.In dit geval is er een mix van klassieke en minimalistische stijlen, uitgedrukt in ingetogen verfijning en luxe.

Een interessante oplossing voor een smalle slaapkamer is de locatie van de planken boven het bed en de spiegelkasten aan de zijkanten. Boven het hoofdeinde kunt u boeken, decoratieve items opslaan en de deuren worden gesloten tegen nieuwsgierige blikken van seizoensgebonden items of beddengoed. Het gebruik van spiegels is te wijten aan de wens om de ruimte visueel uit te breiden, voor hetzelfde doel kunt u behang met verticale strepen, effen spreien en gordijnen gebruiken.

Fans van experimenten, niet bang voor hoofdbeslissingen in het interieur, kunnen de slaapkamer in rood decoreren. Het gebruik van deze kleur is niet typerend voor de klassieke stijl, maar de huidige trends laten je toe om een ​​eenvoudige heldere tint in het ontwerp op te nemen. Scharlaken muren of tapijt worden een uitdrukking van passie, emotie en expressiviteit. De voorkeur gaat uit naar warme kleuren. Het laatste akkoord is een tweepersoonsbed met een baldakijn en witte dekens. Luxe slaapkamer is klaar!

Hoe je een slaapkamer uitruilt in een klassieke stijl, zie de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer