Rode slaapkamer

De slaapkamers kunnen in verschillende kleuren worden ingericht, van neutraal tot licht. Als u een liefhebber bent van gedurfde ontwerpoplossingen, dan zult u zeker van het interieur en de decoratie van de kamer in het rood houden. Zulke omstandigheden zien er gewaagd en origineel uit, maar als je een ontwerp maakt, moet je een aantal regels volgen. Een rode slaapkamer maken is niet zo eenvoudig als op het eerste gezicht lijkt.

Kleur waarde

In het westen heeft verzadigd rood verschillende betekenissen. Iemand ziet het als de kleur van liefde en verlangen, maar voor iemand is het de belichaming van agressie en woede. In de oostelijke landen symboliseert rode kleur welzijn en succes.

Het past niet iedereen. Woonkamers in dergelijke tinten passen bij meer open en bevrijde mensen.Het is vermeldenswaard dat de rode kleur een direct effect op het lichaam kan hebben: verhoog de hartslag, verhoog de bloeddruk en adrenaline in het bloed.

Deze kleur belichaamt de passie en opwinding, dus het is mogelijk om naar hem te kijken voor het ontwerp van de slaapkamer - ondanks zijn helderheid.

Gebruiksvoorwaarden

Het ontwerp van de slaapkamer in rood moet zo serieus mogelijk worden benaderd. Maak een mooi en niet-irritant interieur in zo'n palet kan alleen een persoon met een uitstekende smaak en gevoel voor stijl.

Het is de moeite waard om de voordelen van een dergelijk kleurontwerp op te merken. Rood is niet alleen sensueel en sexy, maar ook erg warm.

Voor de rode slaapkamer moet je de juiste decorartikelen en accessoires kiezen. Met deze details kunt u veel van de ontwerpfouten corrigeren, vooral als deze helder zijn en de aandacht trekken. Als u de contrasterende meubels en decoratieve elementen correct selecteert, heeft u een modieus en origineel decor.

Dit interieur heeft zijn nadelen. Met rood moet je heel voorzichtig zijn.Een verkeerde beslissing - en het interieur zal hopeloos gebrekkig zijn. In een dergelijke slaapkamer zien de contrasterende combinaties van verschillende kleuren er perfect uit. Blijf niet alleen op de rode tonen staan.

Als er te veel scharlaken in de kamer is, vervolgens zal het na verloop van tijd irritatie, vermoeidheid veroorzaken en de prestaties verminderen.

Rood vermindert visueel de ruimte, daarom wordt dit ontwerp niet aanbevolen voor eigenaren van kleine slaapkamers.

Het is niet nodig om alleen de rode kleur te gebruiken voor decoratie van de kamer. Het ziet er geweldig uit in combinatie met veel contrasterende tonen, maar je moet heel voorzichtig zijn bij het selecteren ervan. Zowel lichte als donkere tinten kunnen deelnemen aan de combinatie.

Welke stijlen zijn geschikt?

Rode kleur ziet er geweldig uit in verschillende stijlen van interieur. Dit zijn de meest succesvolle opties:

 • Felle kleuren harmonieus in Oosterse stijl. In dergelijke interieurs zijn er ingewikkelde patronen, interessant borduurwerk, luxueuze luifels, evenals tapijten en behang met passende afdrukken. In dieprode kleur kunnen deze delen de kamer transformeren en opvullen met subtiele tonen van oosterse smaak.
 • Tegenwoordig is de loftstijl erg populair. Het kan ook een rode kleur hebben. De harmonieuze tandem wordt verklaard door het feit dat de loftstijl wordt gekenmerkt door open bakstenen muren met een overeenkomstige schaduw. Deze elementen kunnen worden aangevuld met zware zwarte gordijnen en lichtgekleurd meubilair. Een dergelijk ensemble wordt echter niet aangeraden als de slaapkamer klein is.
 • Rood is perfect voor romantici. Dergelijke interieurs worden meestal gekozen door meisjes of jonge meisjes. In deze interieurs kunnen kersen, frambozen, paarse en roze tinten aanwezig zijn.
 • Rood ziet er harmonieus uit in rustieke stijlen, gemaakt in de geest van minimalisme. In de regel zijn er in zulke kamers quilts van rode kleur, textiele tapijten, meubels gemaakt van natuurlijk hout en dikke gordijnen.

Wat is de kleurencombinatie?

Rode kleur ziet er spectaculair uit in verschillende kleurencombinaties:

 • Contrastruimte in rode en zwarte tinten wordt meestal gekozen door moedige en zelfverzekerde mensen. Het interieur in dergelijke kleuren moet voorzichtig worden gemaakt, zodat de kamer niet te somber wordt.Dit palet ziet er bijzonder indrukwekkend uit in de slaapkamers, gemaakt in de gotische stijl.
 • Zwart en wit tandem kan worden verdund met een derde kleur. De meest succesvolle opties zijn wit, pastel en grijs. Houd er echter rekening mee dat in zo'n spectaculair trio een van de kleuren de hoofdkleuren moet zijn en het grootste deel van de ruimte inneemt.
 • Kamers in rood en wit zijn niet minder aantrekkelijk en stijlvol. In dergelijke omstandigheden mag de rode kleur niet te veel zijn.

Dit ontwerp is perfect voor een slaapkamer, want het heeft een goede rust (vanwege de aanwezigheid van witte tinten, verdunnende energieke rode tinten).

 • Je kunt de kamer verlevendigen met behulp van rode en blauwe tinten. Ze moeten niet worden geadresseerd aan mensen die problemen hebben met slapen, omdat deze kleuren energie 'delen' en de prestaties van mensen verbeteren.

decoratie

Als u de rode kleur voor de muren in de slaapkamer kiest, moet deze worden verdund met neutrale tinten. Dit is nodig zodat het interieur van de kamer niet te agressief lijkt.

Een wit tweepersoonsbed kijkt harmonieus op de achtergrond van rode muren. Een goede optie - lichte gordijnen. Met deze details verdun je het gewaagde beeld van de kamer.

Je kunt ook een andere interessante ontwerpoplossing kiezen: plak het lichte behang op de muren en benadruk de heldere stijl van de kamer met behulp van rode accessoires en decoratieve elementen.

Ontwerpers raden aan muren te kiezen met donkerdere tinten rood. Zalen met een dergelijk ontwerp zien er modieus en modern uit, zonder de ogen te irriteren.

Vandaag de dag in de trendinterieurs, gemaakt in bordeauxrode tinten. Bourgondië kan niet alleen de muren zijn, maar ook elementen van de slaapkamer zoals beddengoed, lampen, decoratieve voorwerpen.

Met behulp van rood behang of gips met verschillende kleuren kunt u de ruimte in zones verdelen. De ruimte achter het bed kan bijvoorbeeld worden bijgesneden met materialen met een donkerrode kleur en de rest van de ruimte kan beige worden gemaakt.

In ruime kamers met hoge plafonds zullen rode behangsoorten versierd met verschillende prints er harmonieus uitzien.

De trend van de laatste seizoenen is een scharlaken behang, aangevuld met gouden patronen. Ze zien er echt luxueus uit, vooral in die gevallen, als je de juiste meubels voor hen kiest.

meubels

Kijk in de rode slaapkamer harmonieus naar verschillende meubels:

 • Het wordt aanbevolen om elementen van wit, zwart, beige, chocolade of bruin te kiezen.
 • De aanwezigheid van meubels, niet alleen van natuurlijke, maar ook van kunstmatige materialen (plastic) is toegestaan.
 • Als de ruimte in een moderne stijl is gemaakt, moeten er metalen of glazen delen aanwezig zijn.
 • Op de achtergrond van rode muren zien mooie meubels eruit met lichte gevels.
 • Voor een heldere originele kamer is het selecteren van opties met glanzende oppervlakken.
 • Meubels moeten de juiste vorm hebben. Het is beter om modellen met gedessineerde en sierlijke weefpatronen te weigeren.
 • Tegenwoordig kunt u in meubelzaken een breed scala aan hoogwaardige en prachtige slaapvertrekken tegenkomen. Dergelijke sets zullen harmonieus tegen de achtergrond van rode muren staan, vooral als ze in contrasterende kleuren zijn geverfd.
 • Het grootste deel van de slaapkamer is het bed. De rest van het meubilair moet worden geselecteerd in overeenstemming met de toon van de muren en de stijl van het bed.

We plaatsen accenten

Je kunt een mooi en harmonieus interieur creëren in de rode slaapkamer met behulp van aantrekkelijke accenten.Om dit te doen, moet je geschikte gordijnen, beddengoed, lijsten met schilderijen en foto's, decor (vazen, beeldjes), Ottomanen en banketten, evenals lampen en bloemenvazen ​​kiezen.

Origineel en stijlvol in deze kamers kijken luifels. Ze bevinden zich boven het bed. De overkapping moet overeenkomen met de algemene stijl van de kamer en de kleur ervan.

Vergeet niet dat alle accessoires één toon moeten hebben. Als u zich niet aan deze eenvoudige regel houdt, zal het interieur onredelijk en disharmonisch lijken.

In de rode slaapkamer moeten kleuraccenten op verschillende niveaus worden geplaatst. Blokkeer niet slechts een van de vlakken van de kamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer