Witte slaapkamer in moderne stijl

Slaapkamer ingericht in witte kleuren, meestal geassocieerd met de klassiekers. Op dit moment wordt de witte slaapkamer echter met succes door ontwerpers in veel andere stijlen gebruikt, waaronder moderne stijl.

De combinatie van kleuren en originele oplossingen

Witte kleur wordt al heel lang geassocieerd met puurheid, frisheid en elegantie. Geen wonder dat de naam komt van de wortel van het werkwoord "shine, shine, shine."

Wit is een speciale kleur. hij:

 • past perfect bij andere kleuren;
 • helpt om de ruimte visueel uit te breiden;
 • maakt de kamer helderder;
 • geeft elegantie en lichtheid aan elk interieur, terwijl het tegelijkertijd de beknoptheid en volledigheid benadrukt;
 • heeft een kalmerend effect op de menselijke psyche.

Bovendien heeft het een breed scala aan tinten: van witgekookt tot parelmoer, waarmee u elke "stemming" aan het interieur kunt toevoegen: van kalme eenvoud tot nobele aristocratie en prachtig gedetailleerde luxe.

Dit alles maakt de witte kleur een van de meest populaire in het ontwerp van slaapkamers voor kinderen en volwassenen.

Kenmerken van de moderne stijl

In moderne stijl zijn er geen specifieke beperkingen en beperkingen - in tegenstelling tot de meeste stijlen. Het wordt gekenmerkt door:

 • de aanwezigheid van lichte, ruime kamers;
 • een combinatie van eenvoud en comfort;
 • maximale functionaliteit en bruikbaarheid;
 • aantrekkelijkheid, niet belast met overdreven decor.

En al deze functies zijn met succes onderstreept met de hulp van een witte kleur, waarvan de kenmerken het best passen bij de vereisten van deze stijl.

Interieur decoratie

Een gewone witte kamer heeft veel voordelen, maar ziet er tegelijkertijd saai en niet expressief genoeg uit. Voor veel lijkt een dergelijke kamer op een ziekenhuisafdeling.

Bij het ontwerpen van de interieurontwerpers wordt daarom geadviseerd om wit te combineren met andere kleuren. De meest originele en winnende combinaties die het vormt met:

 • Black. Contrast interieurdesign trekt altijd de aandacht. Deze combinatie ziet er zeer modern uit en wordt als behoorlijk praktisch beschouwd. Overheersend in een contrasterend interieur is wit.Zwart benadrukt alleen de ernst en beknoptheid van de vormen.

Bij het maken van een ontwerp is het toegestaan ​​om een ​​klein aantal details van heldere natuurlijke tinten te gebruiken (het kan bijvoorbeeld een grasgroen nachtkastje zijn).

 • Blue. In blauwe kleuren, zoals prailo, trim gedeeltelijk de muren en het plafond. Blauw kan gordijnen en tule voor de ramen zijn, een bedsprei op het bed of een tapijt ernaast.
 • Lila. Deze combinatie geeft de kamer nog meer adeldom en geeft een vleugje romantiek. Witte modulaire meubels met lila accenten uit spreien, kussenslopen, servetten maken de kamer gezellig en de sfeer is rustgevend, wat erg belangrijk is voor de slaapkamer.
 • Gold. Meestal wordt deze combinatie gebruikt voor de klassieke stijl, maar deze kan harmonieus in de moderne ontwerprichting passen. Hier is het belangrijkste ding - overdrijf het niet met goud. Vergulden kan dus worden gebruikt op spreien, gordijnen, spiegels of behang.

Van groot belang bij het ontwerp van de slaapkamer in het wit zijn de textuur en textuur van alle gebruikte materialen en meubels.

Een van de nieuwe ontwerpen is wit glanzend meubilair in de slaapkamer.Dergelijke meubels passen harmonieus in het interieur, het ziet er mooi en modern uit en vereist geen speciale zorg.

Dankzij de reflectiviteit wordt bovendien de grootte van de ruimte visueel vergroot. Deskundigen adviseren echter niet om de hele slaapkamer te glossen - het is beter om combinaties van glanzende en matte oppervlakken te gebruiken die zullen helpen om een ​​meer verfijnd interieur te creëren.

Tips van professionele ontwerpers

In de witte kleur voor de moderne slaapkamer kunnen wanden en plafond gedecoreerd worden. De meest gebruikte vloerbedekking is parket en laminaat van lichte tinten.

Witte kleur kan meubels zijn, wat in dit geval niet te veel mag zijn. In de slaapkamer is een kledingkast, nachtkastjes, kaptafel met stoel of poef geplaatst.

Alle meubels moeten verschillen in de juiste verhoudingen, gladde of gladde (licht afgeronde) lijnen.

Met betrekking tot verlichting, in een kamer in het wit, hoeft u niet veel verlichting te gebruiken. En nogmaals - vanwege de kenmerken van de kleur zelf.

Bij het installeren van verlichtingsapparatuur stellen ontwerpers voor zich te concentreren op de centrale verlichting of om de omtrek te plaatsen.LED-lampen en aan te vullen met bureaulampen op de nachtkastjes.

Het is passend om te kijken en decoratieve verlichting om schilderijen, spiegels en andere interieur items te markeren.

Hoe kun je anders een witte slaapkamer regelen, dan kun je leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer